Nasıl engel olurum?

Hiisaarr

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Mart 2017
1.447
1.538
48
İyi akşamlar hanımlar.
Biri 3 diğeri 1 yaşında iki tane kızım var.
Büyük kızım küçük kardeşine sürekli vuruyor, dikkat etmeden itiyor.
Düşerken kafasını vurucak bir şey olacak diye çok korkuyorum.
Sizler Kardeş kavgalarını nasıl engel oluyorsunuz.
Yardımcı olursanız çok sevinirim .

Ortak oyun kurmaya çalışsanız birlikte eğlenirseler belki zarar vermez
Kızım kardeşin elinde bir oyuncak görünce hemen Çekiyor elinden yani ortak bir oyun kurmak mümkün değil.
Bazen oynuyorlar ama 2 saniye sonra gene kavga ediyorlar.
Bazen sürekli Dur kızım, yapma kızım, vurma kızım derken buluyorum kendimi oldukça sıkıldım:(

Küçük olana ilginizi kıskanıyodur ve dikkatinizi bu şekilde çekebileceğine inanıyordur.Küçük uyurken onunla farklı aktiviteler yapsanız ona karşı ilginizin sevginizin azalmadığını hissetmesi açısından iyi olabilir

Çocuğum yok ama kuzeler im vardı öyle.küçük olan doğduğu gün abisinden tokat yedi.büyüyene kadar bıçakla elini mi kesmedi plastik ile boynunu mu yakmadi küçüğün,bir sürü şey.büyüyünce bu defa küçük dövmeye başladı.16 yaşında biri öteki 14 yaşında.hala aynılar.yetiştirilme tarzı olabilir onların.böyle durumda büyükle çok ilgilenin derler.kiskandigi için.küçükler farkında olmazlar nasıl olsa diye.

Çocuğum yok ama kuzeler im vardı öyle.küçük olan doğduğu gün abisinden tokat yedi.büyüyene kadar bıçakla elini mi kesmedi plastik ile boynunu mu yakmadi küçüğün,bir sürü webşey.büyüyünce bu defa küçük dövmeye başladı.16 yaşında biri öteki 14 yaşında.hala aynılar.yetiştirilme tarzı olabilir onların.böyle durumda büyükle çok ilgilenin derler.kiskandigi için.küçükler farkında olmazlar nasıl olsa diye.
:KK57::KK57::KK57:iyice gözüm korktu şimdi. İnşallah Bizimkiler de öyle olmaz.

Büyük olan kıskanıyordur büyük ihtimal. Ufaklık uyurken büyüğe bolllca ilgi gösterin. Bir de uzmanlar küçüğün bakımına büyüğü dahil edin diyor. İşte bezini getir misin kardeşinin, aaaa kardeşin susamış hadi ona su getirenin gibi minik şeyler.
Ufaklar sahan bir cevval oluyorlar büyüklerden eziyet gördüklerinden midir bilinmez ama kendilerini iyi kolluyor genelde.

Sürekli yapma etme demek de inada bindirebilir. Çok şiddetli olmadıkça bir süre tepki vermemeye çalışın.

Tabi işiniz çok zor bu Arada. Allah kolaylık versin. Uygulanabilir olup olmadıklarını bilemiyorum benimkiler sadece tavsiye. Umarım işinize yarar.

İyi akşamlar hanımlar.
Çocugum yok ama görüştüğünüz arkadaşlarınızın çocukları nasıl?

Kızım kardeşin elinde bir oyuncak görünce hemen Çekiyor elinden yani ortak bir oyun kurmak mümkün değil.
Bazen oynuyorlar ama 2 saniye sonra gene kavga ediyorlar.
Bazen sürekli Dur kızım, yapma kızım, vurma kızım derken buluyorum kendimi oldukça sıkıldım:KK43:
Benim de 6 ve 4 yaşında 2 kızım var aynı yaş farkı var sizinle ama ben o dönem de küçükle fazla ilgilenmedm bütün ilgimi büyük kızıma verdim kıskançlık yapmasın diye ama bu kadar küçükken oluyor bazen şimdi çok iyi abla kardeş oldular siz hiç stres yapmayın

Benim de 6 ve 4 yaşında 2 kızım var aynı yaş farkı var sizinle ama ben o dönem de küçükle fazla ilgilenmedm bütün ilgimi büyük kızıma verdim kıskançlık yapmasın diye ama bu kadar küçükken oluyor bazen şimdi çok iyi abla kardeş oldular siz hiç stres yapmayın
Umarım, kavga etmelerinden çok bir şey olmasından korkuyorum yani düşüp kafasını Sert vurmasından veya kolunu kırmasınasert Vurmasınlar veya kolunu kırmasından ,bacağını kırmasın dan ,Çünkü çok sert itiyor.

Büyük olan kıskanıyordur büyük ihtimal. Ufaklık uyurken büyüğe bolllca ilgi gösterin. Bir de uzmanlar küçüğün bakımına büyüğü dahil edin diyor. İşte bezini getir misin kardeşinin, aaaa kardeşin susamış hadi ona su getirenin gibi minik şeyler.
Ufaklar sahan bir cevval oluyorlar büyüklerden eziyet gördüklerinden midir bilinmez ama kendilerini iyi kolluyor genelde.

Sürekli yapma etme demek de inada bindirebilir. Çok şiddetli olmadıkça bir süre tepki vermemeye çalışın.

Tabi işiniz çok zor bu Arada. Allah kolaylık versin. Uygulanabilir olup olmadıklarını bilemiyorum benimkiler sadece tavsiye. Umarım işinize yarar.
Birde öyle deneyelim .
Umarım işe yarar.

İyi akşamlar hanımlar.
Ayni dertten muzdaribim ben de :( buyuk 2 bucuk yasinda kucuk 11 aylik. Ne kadar dikkat etmeye calissam da olmuyor küçük kizim dogdugundan beri buyuk kizima daha cok ilgi gösteriyoruz, onunla daha cok vakit gecirmeye çalışıyorum kardesiyle ilgili seylerde onu da dahil ediyorum yine de vuruyor özellikle son zamanlarda.

Ayni dertten muzdaribim ben de :KK43: buyuk 2 bucuk yasinda kucuk 11 aylik. Ne kadar dikkat etmeye calissam da olmuyor küçük kizim dogdugundan beri buyuk kizima daha cok ilgi gösteriyoruz, onunla daha cok vakit gecirmeye çalışıyorum kardesiyle ilgili seylerde onu da dahil ediyorum yine de vuruyor özellikle son zamanlarda.
İlgi ile filan da alakalı değil yani ben Komşumun çocukları kızıma vurduğu zaman derdim ki ailede şiddet gören çocuk şiddete eğilimli oluyor .ama bambaşka bir şey kızımla da var şu an kardeşine vuruyor Kızıyorum ,bazen kızmadan yaklaşıyorum ama değişmiyor.anneciğim tamam vurmayacağım diyor bir daha vuruyor. İnşallah büyüyünce değişir Bu durum.

İlgi ile filan da alakalı değil yani ben Komşumun çocukları kızıma vurduğu zaman derdim ki ailede şiddet gören çocuk şiddete eğilimli oluyor .ama bambaşka bir şey kızımla da var şu an kardeşine vuruyor Kızıyorum ,bazen kızmadan yaklaşıyorum ama değişmiyor.anneciğim tamam vurmayacağım diyor bir daha vuruyor. İnşallah büyüyünce değişir Bu durum.
Insallah:dua: disaridan goren evde surekli oyle seyler oluyor zanneder ama kesinlikle yok ben de kizmadan yaklasmaya fazla tepki vermemeye calisiyorum ne kadar zor olsa da.. 1 2 seneye beraber oynamaya baslayinca falan duzelir diye umuyorum

Back
X