Nasil evlenicem ben

1moonse3

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2014
420
133
103
Antalya
canim cok aciyor nedendir bilmiyorum.belki korkularimdan,belki yasantisal oluşan hissedislerimden..

Korkuyorum evlenmekten ;daha cokta evlenince yalniz birakilmaktan ,kendimi yalniz hissetmekten korkuyorum..

Cok fazla arkadasim olmadi hayatimda 10 parmagimi gecmezdi.olsun isterdim aslinda ara ara gorustugum bi grubum, sohbetinden de keyif aldigim. Olmadi.bundan sonra da olacagini sanmiyorum.cunku gorustugum tek tük arkadslarimla bile aman aman bi keyif almıyorum zaten.küçüklüğümden beri cogunluk bu duyguda oldum.arkadslik kuranlarin bir cogu menfaat icin zaman gecirmek icin vardilar samimi sicak arkadasliklar dostluklar yasamak istemistim oysa ben. O nedenle arkadslarimin olmasi da hep sacma ve gereksizdi.

Su da var ki en cok ailemle yaptiklarimdan mutluluk duydum keyif aldim.

Gelmek istedigim asıl nokta su ki esim olacak kisi fazlasiyla sosyal her yerde eli kolu var .birsuru arkadas cevresi var.her aksam disarda onlarla .

Ilerde cok korkuyorum ben asosyal o sosyal .yalnizlik ceker miyim diye.benim halim onu rahatsiz eder mi diye ve onun hali.beni.rahatsiz eder mi diye.ben artik kendi kendime mutluyum cok kimseyi aramiyorum tek ailem olsa yeter bana.ama onunla evlenince durum degismis olacak bu beni korkutuyor.

Surekli elinde telefon, birsuru grup kurmuslar arkadslariyla ayri ayri onlarla mesajlasmalar,biz birlikte iken illa biri arar arkadslarindan biseyler yapmaya .birimiz sosyal ,birimiz asosyal nasil olacak dedim.sen hergun aksam disardasin arkadslarinla, evlenince de sık sık gidecen nasil uyusabilecez dedim.onemli bisey olmadikca gitmem
Diyor.e dedim zoraki olmus olmayacak mi gitmeyisin? Ozamana bagli simdi bilemem diyor.bunu bilemeyisini caninin kalacagini gostermiyo mu ,bana nekadr uyum saglayabilir ki,eninde,sonunda cok muhimmiscesine bi mesele bahane edip kalkip gidecek arkadslariyla olmaya.
Aslinda duymak istedigim bir sey var asil onu duyamayisimda.canimi cok acitiyor ,benimle olmaktan vakit.gecirmekten hic bir an bikmayacagini kesinlikle zorakilik olmayacagini.vs.bunlari duyamiyorumda.ozmana bagli zoraki olup olmayacagi demesi hosuma gitmiyor.benimle benim istememle kalmasi elbette guzel kirmayip kaliyor,lakin gonulden benimle vakit gecirmeyi tercih etmedikten sonra kendi benimle akli dışarda kaldiginda.bi anlami yokki benim icin.

Illa o kişi şart mı ?

Müstakbel eşinizle kişilikleriniz farklı ama aşılmayacak bir sorun değil bence. Bakarsınız onun arkadaş grubundan birileri evlenir ve ailecek takılmaya başlarsınız.

Sosyal ve aktif olmasi, farkli insanlarla vakit gecirmesi senin ona yetmedigin anlamina gelmiyor kesinlikle oyle dusunme ama zaruri olmadikca disari cikmam olayina inanma. Bu bir yasam bicimi. Yapisinda yoksa evde oturamaz adam. Bunu bil ona gore kararini ver.

Çok zor farklılıklar evlilikte...onu da değiştiremezsiniz siz de değişemezsiniz bu saatten sonra...bi anda ne o evcimen olur ne de siz sosyal bi kelebeğe dönüşürsünüz...sevmiyorsan uzatmayın bence bu işi

Sosyal ve aktif olmasi, farkli insanlarla vakit gecirmesi senin ona yetmedigin anlamina gelmiyor kesinlikle oyle dusunme ama zaruri olmadikca disari cikmam olayina inanma. Bu bir yasam bicimi. Yapisinda yoksa evde oturamaz adam. Bunu bil ona gore kararini ver.
Bu da doğru. Bir tanıdığım vardı. Sürekli dışarıda ve birileriyle beraber. Evlendi. Gene aynı. Gene aynı.

Birazcık sosyalleşmeyi denesiniz?
Evleneceğiniz kişi için değil, kendiniz için.
Demiyorum ki nerede akşam orada sabah, ipe sapa gelmez insanlarla vakit geçirin.
Benim eşimden ayrı olarak görüştüğüm 3-4 arkadaşım vardır yetiyor da artıyor valla.

Yazdiklarini okuyunca kendimi gordum cunki bende asosyal biriyim komsum bile yok arkadasim yok bitane telefonda konustugum bi arkadas onun disinda kimse yok kizkardesim yok yani bende evden cikmam ayni senin gibi...eşimde cevresi olan biriydi kuzenleri felan ama evlenirken hic dusunmedim ne olur diyee..7 yillik evliyim ne oldu dersen esim herkesle olan iliskisini kesti uzaklasti is arkadaslariyla bile gidip gelmiyo varsa yoksa onun benim ailem bu kadar...

Ee ozaman kendine uygun birini bulsan? Bugun çıkmam der, evlenırsınız ilk bikaç ay cıkmaz sonra bir bakmışsın eve gelmiyor ne yapacaksın? Sendekide fazla asosyallik. Benımde çok arkadaş çevrem yok ama eşimin arkadaşlarıyla toplanıyoruz arada mesela gayet eğlenceli oluyor. Kendini çok kasıyorsun. İlla samimi sıcak dostluk arama yani. Altıustu oturup bıkac saat eglenıceksın, sohbet edeceksın neyin menfaati, çıkarı?

Ben de senin gibiyim, var bi kac arkadasim ama onlarla da cok sik gorusmem, ara sira. Sevmem oyle sabahtan aksama kadar whatsapp dan mesajlas aksama bulus, ne konusurlar bu kadar hic anlamam, bos muhabbete hic gelemem.
Sevgilin her gece disardaysa eger bence cok fazla, ikiniz orta yolu bulabilirsiniz bence o biraz azaltir, sen de biraz sosyallesirsin, birlikte cikarsiniz arkadaslarinizla.

Esinle birlikte sende sosyallesirsin gezip tozmayi seven adamsa senide evde tutmaz herhalde.. Onun arkadaş grubunun eşleriyle snde tanisirsin git gel yaparsınız birbirinize ne güzel iste.. Bende ayni snn gibiydim asosyal ötesi.. Gerçi hala oyleyim ama benimki hep tembellikten iste.. Ha bu arada eşinin sürekli kukuman kuşu gibi evde oturacağı gibi bi hayalin varsa unut onu öyle bi erkek çeşidi yok varsa da evlenilmez onunla daha beterdir çünkü.. İyy sürekli evde oturan adam böüğvvk...

canim cok aciyor nedendir bilmiyorum.belki korkularimdan,belki yasantisal oluşan hissedislerimden..

Korkuyorum evlenmekten ;daha cokta evlenince yalniz birakilmaktan ,kendimi yalniz hissetmekten korkuyorum..

Cok fazla arkadasim olmadi hayatimda 10 parmagimi gecmezdi.olsun isterdim aslinda ara ara gorustugum bi grubum, sohbetinden de keyif aldigim. Olmadi.bundan sonra da olacagini sanmiyorum.cunku gorustugum tek tük arkadslarimla bile aman aman bi keyif almıyorum zaten.küçüklüğümden beri cogunluk bu duyguda oldum.arkadslik kuranlarin bir cogu menfaat icin zaman gecirmek icin vardilar samimi sicak arkadasliklar dostluklar yasamak istemistim oysa ben. O nedenle arkadslarimin olmasi da hep sacma ve gereksizdi.

Su da var ki en cok ailemle yaptiklarimdan mutluluk duydum keyif aldim.

Gelmek istedigim asıl nokta su ki esim olacak kisi fazlasiyla sosyal her yerde eli kolu var .birsuru arkadas cevresi var.her aksam disarda onlarla .

Ilerde cok korkuyorum ben asosyal o sosyal .yalnizlik ceker miyim diye.benim halim onu rahatsiz eder mi diye ve onun hali.beni.rahatsiz eder mi diye.ben artik kendi kendime mutluyum cok kimseyi aramiyorum tek ailem olsa yeter bana.ama onunla evlenince durum degismis olacak bu beni korkutuyor.

Surekli elinde telefon, birsuru grup kurmuslar arkadslariyla ayri ayri onlarla mesajlasmalar,biz birlikte iken illa biri arar arkadslarindan biseyler yapmaya .birimiz sosyal ,birimiz asosyal nasil olacak dedim.sen hergun aksam disardasin arkadslarinla, evlenince de sık sık gidecen nasil uyusabilecez dedim.onemli bisey olmadikca gitmem
Diyor.e dedim zoraki olmus olmayacak mi gitmeyisin? Ozamana bagli simdi bilemem diyor.bunu bilemeyisini caninin kalacagini gostermiyo mu ,bana nekadr uyum saglayabilir ki,eninde,sonunda cok muhimmiscesine bi mesele bahane edip kalkip gidecek arkadslariyla olmaya.
Aslinda duymak istedigim bir sey var asil onu duyamayisimda.canimi cok acitiyor ,benimle olmaktan vakit.gecirmekten hic bir an bikmayacagini kesinlikle zorakilik olmayacagini.vs.bunlari duyamiyorumda.ozmana bagli zoraki olup olmayacagi demesi hosuma gitmiyor.benimle benim istememle kalmasi elbette guzel kirmayip kaliyor,lakin gonulden benimle vakit gecirmeyi tercih etmedikten sonra kendi benimle akli dışarda kaldiginda.bi anlami yokki benim icin.

esler evlilikte oyle zırt pırt dısarı cıkamazlar mesela haftada 1 olur iki olur yanlız cıkma bazısında ayda bir.

seninle gider beraber yapın bazı seyleri

ama gezmeyi dolanmayı sevmiyorsan oda cok seviyorsa o baska

Yazdiklarini okuyunca kendimi gordum cunki bende asosyal biriyim komsum bile yok arkadasim yok bitane telefonda konustugum bi arkadas onun disinda kimse yok kizkardesim yok yani bende evden cikmam ayni senin gibi...eşimde cevresi olan biriydi kuzenleri felan ama evlenirken hic dusunmedim ne olur diyee..7 yillik evliyim ne oldu dersen esim herkesle olan iliskisini kesti uzaklasti is arkadaslariyla bile gidip gelmiyo varsa yoksa onun benim ailem bu kadar...
Esinizin burcu ne merak ettim :)o vaziyete gelebilmesi enteresan. Demekki ev ortami cok huzurlu gelmis.ama oyle bile olsa aliskanliklardan zor vazgecilir diye biliyorum.

bu farklılıkta sen de, o da anlayışla karşılayıp birer adım atıp dengeleyeceksiniz.
açıkçası evlilik kararı alırken bu tip durumlar iyice gözlenmeli konuşulmalı ve karar buna göre netleşmeli...
bu aşamada bazen sen de onun arkadaşlarıyla ve eşleriyle olan ortamlara katılacak arkadaş çevren genişleyecek.
bazen de o seninle oturup ailecek mutlu olmayı öğrenecek.

merak ettiğim bir kaç soru var.

arkadaşlarınızla kafa yapınız mı uyuşmuyor?
yoksa arkadaşlık kavramına mı karşısınız?

aileniz arkadaşlarınızla olup olmamanızla ilgili kontrolcü mü davranıyor?
eğer kontrolcüler ise kontrol edilmediğiniz aile ortamında mutlu olabilirsiniz...

Ne desem bilemedim. Evli bir insan her gün her gün arkadaşlarıyla buluşmaz zaten. Eşiyle vakit geçirir, haftada bir arkadaşlarıyla buluşsa, diğer günler de sizinle olur. Ama eşinizle de mi evden çıkmak istemezsiniz? Eğer o boyuttaysa evliliği düşünün derim. Gezmeyi seven bir insanı evde tutmaya çalışmak ona da eziyet olur. Ama derseniz ki yok canım eşimle çıkarım, dolaşırım, eğlenirim. O zaman korktuğunuz gibi bir durum olmaz tahminimce.

Yanlis anlamayin lafim sadece size degil ama ben bu kadar zit iki insanin nasil asik olup beraber oldugunu anlayamiyorum bu buyuk bir fark cunku

Aslinda duymak istedigim bir sey var asil onu duyamayisimda.canimi cok acitiyor ,benimle olmaktan vakit.gecirmekten hic bir an bikmayacagini kesinlikle zorakilik olmayacagini.vs.bunlari duyamiyorumda.ozmana bagli zoraki olup olmayacagi demesi hosuma gitmiyor.

Bence erkek arkadaşınız gayet dürüst davranmış aslında, o zamana bağlı derken. Kim karşısındaki insana hiçbir zaman ondan bıkmayacağının sözünü verebilir ki? Bu sözü verse bile gerçekçi olur mu sizce? Diyelim ki size söz verdi sıkılmayacağım diye sonra sıkılınca; bana söz vermiştin fakat sıkıldın demek de bir anlam ifade etmez. Yani bunlar öyle sözlerle falan kontrol edilebilecek süreçler değildir. Eğer öyle olsaydı "seni ömür boyu seveceğim" diyen binlerce insan da ömür boyu severdi değil mi? Demekki insan değişen bir yapıya sahip, kendimiz için de hiçbir zaman değişmeyeceğimizin sözünü veremeyiz. O yüzden böyle sözleri başkalarından beklemek de gerçekçi olmaz bence.

Ben açıkçası insanların birbirlerine öyle büyük sözler verip sonradan hayal kırıklığına uğratmasındansa baştan daha dürüst davranmasından yanayım. Böylece insanlar da gerekli sorgulamaları yapıp daha doğru kararlar verebilirler. Kendi ortamınız yoksa bile evlendiğinizde eşinizi merkeze koymadan nasıl vakit geçirebileceğinize dair bir düzen oluşturmaya çalışın. Diğer türlüsü çok bağımlı bir ilişki yaratacaktır ve sağlıklı olmaz bence.

Back
X