Nasıl feraha çıkarım ki .. =(

Sinem00

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2010
414
0
0
İstanbul
Arkadaşlar ben bu sene üniversiteye başlıyorum. Babam sürekli bir işte çalışmıyor sorumsuz sürekli iş dğeiştiriyor ve evimize haciz gelebilir çok fazla borcumuz var kredi v.s..
Hem okuyup hem çalışmayı düşünüyordum fakat örgün öğretim yani 9 dan 4 e kadar okuld aolunca geirye kalan zamanda ne tarz bi iş yapabilirim ki yada haftasonu için Bunalıma giriyorum bu yüzden saten sevgilimden ayrıldım herşey üstüme geliyo gibi her yönden canımı yakıcak şeyler var kendimi ayakta tutmaya calısıyorum gercekten güclü bi kızım ama içinden cıkamıyorum biyerde tıkanıyorum artık . Kara kara düşünmekteyim ne yapıpta aileme katkıda bulunabilirim diye. Okulum olmasa sadece calısırdım ama okulu asla bırakmak gibi birsey düşünmüyorum mücadele etmeliyim ama nasıl lütfen bana akıl verin ne yapıcam hiç bilmiyorum 27 sinde acılıyor okulum =(((( mafoldumben

5-9 arasi bir kafede garsonluk yapabilirsin aslinda...
hafta sonu marketlerde urun tanitimi yapabilirsin..
ozel ders verebilirsin kendine guveniyorsan..
aklima simdilik bunlar geldi
arastirman lazim mutlaka sana gore bir is bulursun..
ama sanmiyorum ki bununla ev gecindirebilesin..
en fazla kendi harcligini cikarirsin o kadar..

öncelikle hayırlı uğurlu olsun okulun inşaAllah diploma aldığın güne de sağlıkla ve başarılarla ulaşırsın...
sana önerebileceğim tek şey, yarım zamanlı işlere başvurmak olacak..fast food yiyecek satan restorantlar ve giyim mağazaları bu şekilde eleman çalıştırıyorlar...
ayrıca, okul başladıktan sonra; maddi durumunun iyi olmadığını belirterek başvurabileceğin yardım dernekleri var, ders notların iyi olduğu müddetçe devam eder oralardan alınan burslar...ayrıca başbakanlık bursu oluyor, yine öğretim yılı içerisinde başvuru tarihleri duyurulur....yalnız burslar için maddi durumun yetersizliğinin yanı sıra, tek şart derslerinin de iyi olması...o nedenle, sıkı tut derslerini de.. inşaAllah maddi ve manevi sıkıntıya düşmeden okulunu bitirirsin....başarılar şimdiden...

Saolun başka aklınıza neler geliyor.. Babam o kadar tipik bi insan ki her işe de izin vermiyo lafa gelince senden para bekleyen yok diyo ama o kadar borcumuz var daha neyin gururunu yapıyo anlamıyorum cektiğim sıkıntının bi nebze farkında değil anlamıyor sürekli içki içip duruyor kazandığı para da ona gidio saten off allahım bi cıkıs yolu

okula basladiginda okul icersinde de lab.larda kutuphanede felan is imkani olabilir..
azmedip calismak isteyen cidden is buluyor arkadasim..
sen kendini uzme.. okulun baslasin programin belli olsn ona gore is kovalarsin..
mutlaka duzgun birseyler bulursun..

İnş. bulurum cnaım ne kötü birsey babanın sorumsuzluğunu cocuğunun tasımak zorund akalması ben ki onları o kadar cok düşünüyorum ki .. Yaşıtlarım laylaylom o bu sunun peşindeyken ben hep onları düşündüm. bunun yanında uzakta bi sevdiğim vardı herzaman bana destek olan şimdi o da yok. her yönden sıkıntıya girdim iyice bunalıyorum bazen

bu sekilde dusunursen bunalman cok normal.. ama bakis acini biraz degistirmeye calis... bunun sana katkisini gormeye calis.. eger ki calismaya baslarsan yasitlarindan daha evvel hayatin gerceklerini kabullenmis bunun sorumlulugunu almis tasimis ayaklari yere basan bir genc olacaksin.. para konusunda birisine hayat boyu muhtac kalmazsin cunku bu sartlarda dahi kendi parani kazanabilmis olacaksin,
millet internette surda burda eglenip gezerken sen kendin icin yatirim yapiyor olcaksin. mezun oldugunda bir ise girmek istediginde nasil iletisim kurman gerektigini biliyor olcaksin ve cv inde dunya kadar yerde calismis oldugun gozukucek.
ask sevgi konusuna zaten girmiyorum bile farkinda isen, senin su an icin onceligin okulun gecimin ve ailen.
unutma kendine acirsan kendine yardim edemezsin.. kendine acimamayi ogren basina gelenlerle nasil savasman gerektigini bul ve ona gore davran..

İstanbul'da mı okuyorsun?
Eğer öyleyse öğrencilere part time iş veren bir çok yer var.
Benim çalışan bi kaç arkadaşım var hatta?
Moralini yüksek tut canım, güçlü olmalısın böyle bir dönemde...

Büyük teknoloji marketleri oldukça iyi şartlarda part-time öğrenci alımı yapıyor. Şansını oralarda deneyebilirsin.

canım ben de üniversite boyunca çalıştım
büyük bir mağazada part time ama maaş çok azdı
sonradan stand hostesliği yaptım
3-4 yıl önce günlük 40 lira alıyodum
büyük marketlerde çalışıyodum ürün tanıtımı yani
bir de KYK kredisine başvurmuştum
130 da oradan alıyodum valla hiç annemlere masrafım olmuyodu
gül gibi geçiniyodum

Boşver canım hiç bunalmaaa hiçç
şimdi üniversiteye başlayacaksın yeni bir ortam yeni insanlar
üniversiteyi kazanmak için çırpınanları düşün şükret

çenen kuvevetlıyse anketorluk yapabılırsın
ne kadar ekmek o kadar kofte seklınde kazanırsın

marketlerde ürün tanıtımı... hem temiz iş, hem iyi para getiriyor

Canım ben hala calısıyorum ben de ögrencıyım. Hafta sonu marketler de tadım yapıyorum istersen yardımcı olabilirim sana bir kaç ajans (iş veren şirket) önerebilirim sana.

+
++

+

+++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+

Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ne başvurabilirsin burs için. Ayrıca memleketin neresi bilmiyorum ama hemen her ilin iş adamları derneği vardır onlarda öğrencilere burs verirler. Ben de ailmeden maddi destek göremedim ama özel burs ve öğrenim kredisiyle okudum. Sen sıkma canını bahsettiim derneklere en kısa sürede başvur çünkü zamanı geçebilir.

Kusura bakmayın tuş takılı kamış sanırım

Canım ben hala calısıyorum ben de ögrencıyım. Hafta sonu marketler de tadım yapıyorum istersen yardımcı olabilirim sana bir kaç ajans (iş veren şirket) önerebilirim sana.

Canım özelden mesaj atarsan sevinirim. Her hafta sonu tanıtım işi bulabilirmiyim ve ne kadar ücret veriliyor bunları yazarsan sevinirim. Bide önericeğin şirketleri lütfen

stand hostesliği için nereye kaydımı bırakmam gerekiyor ki ?

mecidiyeköyde stand hostesliği için bir ajans var, add adında. Ben de çalıştım üniversitede iken. haftasonları gidersin hiç de sorun yaşamazsın. ama anketörlük için de araştır netten. ondan da güzel parlar kazanırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…