- Konu Sahibi Defneminenes
Kilosu kaç?? Sütunuz belki de azalmadı yani gogusler ilk zamanki gibi dolmuyor haliyle bebekler buyudu
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bakın belirli bir zamandan sonra emzirmek sadece anne ve bebek arasındaki bağ için önemli yoksa besleyici bir özelliği pek kalmıyorEn az bir buçuk yaşına kadar ama planım iki yasti umarım emzirebilirim
Bulgur pilavi yap kendine yanina bol marullu marul salatasi yap, ardindan zoe olacak biliyorum ama uygun olduğun bi vakit pekmez serbeti iç iyi gelecektir bunlar sutu artirirKızlar ne olur bana yardım edin 9 aylık olan bebeğimi bu güne kadar hep anne sütüyle besledim ama bi haftadır sütüm de bi azalma söz konusu gece sürekli emmek istiyor duymadığı için şimdi afedersiniz ama bi kaka yapmış çok katı yani duymadığı çok belli her şeyi yedim içtim ama bi türlü geri gelmiyor çok üzgünüm üstelik bebeğim ek gidalarida almıyor acaba sütüm geri eskisi gibi olurmu ne yapabilirim bu konuda fikri olan lütfen yazsın
Regl olmuyorum ki ama üstümde çok fazla bi sinir varhormonal değişiklikler ani azalmaya neden olur (mesela regl dönemi) sonra eski haline döner sütünüz.
Şuan zaten öyle sabahları bile fazla bi sütüm yok gece dolardı eskiden ama şimdi yok maalesefbebeğin emmediği zamanlarda sütünüzü sağmalısınız. ne kadar çok sağarsanız sütünüz o kadar artar. sağdığınız sütü biberonla ya da ek gıdalara katarak bebeğinize verebilirsiniz.
özellikle sabahları bebeğiniz memelerdeki bütün sütü boşaltamaz, süt boşalmayınca daha az salgılanmaya başlar. bebek emdikten sonra memelerde kalan sütü sağarak boşaltmanız sütünüzü artırır. bunu bebeğini 18 ay sadece süt sağarak besleyen (hiç emmedi) ve günde 1 litrenin üstünde süt sağan biri olarak bizzat söylüyorum.
Alternatif deneyin derim.1 yaşına kadar sadece pütürlü gıdaları tatsa yeter diyo bi yaşından sonra önemi ek gıdaları tatsa Yeter diyo ama böylede yavrum aç kalıyor ek gıdada vermeye çalışınca çok ağlıyor ne yapacağım ben
Ya aslında benim kızım kaşıkla ne verirsem vereyim yemiyor acaba kaşıgımı istemiyorum karmakarisigim ne yapacağımı şaşırdım umarım alıştırabilirimAlternatif deneyin derim.
Gece yatarken tahıllı kaşık mamaları var onlardan verebilirsiniz ,tok uyursa gece daha az uyanır,uyanmayabilirde
9 aylık bebek şimdi alışmazsa ilerde inanın çok zorlanırsınız. Sevebileceği,damak tadına uyan muhakkak birşeyler vardır.
Benim kızım tatlı sevmiyordu mesela,yatmadan kaşık maması yemezdi ama tarhana çorbasi yada yoğurt yedirirdim en basidinden. Zorlamayın ama sevebilecegi tatları bulmaya çalışın muhakkak
Offf offf biliyorum zaten ama ne yapayım kaç çeşit çorba yapıyorum yok yemiyorSut yeterli degil arkadasim anne vucudu bebegin ihtiyacina kadar sut uretir ve 9 aylik bebek artik yasina merdiven dayamis ek gidalardan vitaminini demirini almasi gerekiyor. O kadar azaldiysa devam sutude ek olarak verebilirsin. Ama tatlara alismazsa ileride cok basin agriyacak. Cigneme refleksleri filan hep bu aylarda gelisiyor
Offf offf biliyorum zaten ama ne yapayım kaç çeşit çorba yapıyorum yok yemiyor
Saolun deneyeceğimCorba filan yapma ne bileyim meyve ver madem tatlarla sorun yasiyor catalla ezip mevsimlik meyvelerden ver. Ek olarak ne alabiliyorsa dene. Atiyorum bi parca bisey ver eline kesfetsin ne oldugunu agzina gotursun isirmaya calissin. Bi kase yogurt koy onune mesela kendi oynayarak agzina alarak denesin sen illa agzina dayamaliyim bin cesit corba vs girme. Basit seylerden basla ve kendisinin kesfetmesini sagla derim
Seni çok iyi anlıyorum ancak bebeğini toklukla değil açlıkla terbiye etmeni öneririm.Bırak yemesin merak etme hiçbirşey olmaz. Kızım 1 yaşında yoktu yemek yememeye başladı ve su hariç birgün boyunca gram yemek yedirmedim ertesi gün ne verdiysem yuttu.Tattirıyorum elbette ama yemeğe gelince yok doktorumuz da zorlama tiksinmesin yemekten diyor ama böylede aç kalıyor kafayı yemek üzereyim
Kızlar doktorum anne sütüne çok önem veriyor şuan en az yüzde 70 anne sütü alması gerek diyor bende onun için önce emzirip sonra yedirmeye çalışıyorum ama kızım baştan beri ek gıdayı pek sevmedi 6. Ayın sonunda başladık ek gıdaya ondan önce gelişimi yeterli diye doktorum başlamamı onermedi