Bebek Beslenmesi Nasıl geri getirebilirim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kilosu kaç?? Sütunuz belki de azalmadı yani gogusler ilk zamanki gibi dolmuyor haliyle bebekler buyudu

Ek gıdaya geçmek için geç kalmışsınız.
Bebeğiniz şu anda düzenli kahvaltı,çorba ve meyve yemesi lazımdı.
Ufaklık biraz tembelliğe alışmış emmek daha kolayına geliyor.
Siz sabırla ek gıda vermeye başlayın hazır sütünüz varken
Zira sütünüz iyice azalırsa çok zorluk çekersiniz

Kilosu kaç?? Sütunuz belki de azalmadı yani gogusler ilk zamanki gibi dolmuyor haliyle bebekler buyudu

En az bir buçuk yaşına kadar ama planım iki yasti umarım emzirebilirim
Bakın belirli bir zamandan sonra emzirmek sadece anne ve bebek arasındaki bağ için önemli yoksa besleyici bir özelliği pek kalmıyor
Yine emzirin 2 yaşına kadar ama ek gıda başlamanız şart
Bebekler anne sütünü yemek sonrası tatlı niyetine alıyorlar :)

kahvalti,meyve,corba,yogurt yemesi gerekiyor ek gidada geç kaldikça daha çok reddediyolar. açken az da olsa ver bence ardından emzir.
sütün artması için bebeğim küvezdeyken hemşireler galagtago diye bir damla önerdiler ve gerçekten çok arttırdı. promalt, soğan, bulgur, boza hepsini denedim ama galagtago kesin çözüm dr.na bir danış istersen bi sakınca olup olmadığını ona göre kullan

Sut zananla azalir bu normal. Ek gida donemi. Bu donemde ek gidayla beslenmeli sutu ara ogun gibi dusunmelisiz, ana yemek gibi degil. Sut sivi gidalar ve su ile artar, digerleri yani kati gidalar sadece size kilo yapar. Bol bol su icin. Yine de sutunuz artmiyorsa endiselenmeyin bir sure sonra azaliyor cunku.

Kızlar doktorum anne sütüne çok önem veriyor şuan en az yüzde 70 anne sütü alması gerek diyor bende onun için önce emzirip sonra yedirmeye çalışıyorum ama kızım baştan beri ek gıdayı pek sevmedi 6. Ayın sonunda başladık ek gıdaya ondan önce gelişimi yeterli diye doktorum başlamamı onermedi

hormonal değişiklikler ani azalmaya neden olur (mesela regl dönemi) sonra eski haline döner sütünüz.

Kızlar ne olur bana yardım edin 9 aylık olan bebeğimi bu güne kadar hep anne sütüyle besledim ama bi haftadır sütüm de bi azalma söz konusu gece sürekli emmek istiyor duymadığı için şimdi afedersiniz ama bi kaka yapmış çok katı yani duymadığı çok belli her şeyi yedim içtim ama bi türlü geri gelmiyor çok üzgünüm üstelik bebeğim ek gidalarida almıyor acaba sütüm geri eskisi gibi olurmu ne yapabilirim bu konuda fikri olan lütfen yazsın
Bulgur pilavi yap kendine yanina bol marullu marul salatasi yap, ardindan zoe olacak biliyorum ama uygun olduğun bi vakit pekmez serbeti iç iyi gelecektir bunlar sutu artirir

bebeğin emmediği zamanlarda sütünüzü sağmalısınız. ne kadar çok sağarsanız sütünüz o kadar artar. sağdığınız sütü biberonla ya da ek gıdalara katarak bebeğinize verebilirsiniz.
özellikle sabahları bebeğiniz memelerdeki bütün sütü boşaltamaz, süt boşalmayınca daha az salgılanmaya başlar. bebek emdikten sonra memelerde kalan sütü sağarak boşaltmanız sütünüzü artırır. bunu bebeğini 18 ay sadece süt sağarak besleyen (hiç emmedi) ve günde 1 litrenin üstünde süt sağan biri olarak bizzat söylüyorum.

bebeğin emmediği zamanlarda sütünüzü sağmalısınız. ne kadar çok sağarsanız sütünüz o kadar artar. sağdığınız sütü biberonla ya da ek gıdalara katarak bebeğinize verebilirsiniz.
özellikle sabahları bebeğiniz memelerdeki bütün sütü boşaltamaz, süt boşalmayınca daha az salgılanmaya başlar. bebek emdikten sonra memelerde kalan sütü sağarak boşaltmanız sütünüzü artırır. bunu bebeğini 18 ay sadece süt sağarak besleyen (hiç emmedi) ve günde 1 litrenin üstünde süt sağan biri olarak bizzat söylüyorum.
Şuan zaten öyle sabahları bile fazla bi sütüm yok gece dolardı eskiden ama şimdi yok maalesef

1 yaşına kadar sadece pütürlü gıdaları tatsa yeter diyo bi yaşından sonra önemi ek gıdaları tatsa Yeter diyo ama böylede yavrum aç kalıyor ek gıdada vermeye çalışınca çok ağlıyor ne yapacağım ben
Alternatif deneyin derim.
Gece yatarken tahıllı kaşık mamaları var onlardan verebilirsiniz ,tok uyursa gece daha az uyanır,uyanmayabilirde
9 aylık bebek şimdi alışmazsa ilerde inanın çok zorlanırsınız. Sevebileceği,damak tadına uyan muhakkak birşeyler vardır.
Benim kızım tatlı sevmiyordu mesela,yatmadan kaşık maması yemezdi ama tarhana çorbasi yada yoğurt yedirirdim en basidinden. Zorlamayın ama sevebilecegi tatları bulmaya çalışın muhakkak

Alternatif deneyin derim.
Gece yatarken tahıllı kaşık mamaları var onlardan verebilirsiniz ,tok uyursa gece daha az uyanır,uyanmayabilirde
9 aylık bebek şimdi alışmazsa ilerde inanın çok zorlanırsınız. Sevebileceği,damak tadına uyan muhakkak birşeyler vardır.
Benim kızım tatlı sevmiyordu mesela,yatmadan kaşık maması yemezdi ama tarhana çorbasi yada yoğurt yedirirdim en basidinden. Zorlamayın ama sevebilecegi tatları bulmaya çalışın muhakkak
Ya aslında benim kızım kaşıkla ne verirsem vereyim yemiyor acaba kaşıgımı istemiyorum karmakarisigim ne yapacağımı şaşırdım umarım alıştırabilirim

Sut yeterli degil arkadasim anne vucudu bebegin ihtiyacina kadar sut uretir ve 9 aylik bebek artik yasina merdiven dayamis ek gidalardan vitaminini demirini almasi gerekiyor. O kadar azaldiysa devam sutude ek olarak verebilirsin. Ama tatlara alismazsa ileride cok basin agriyacak. Cigneme refleksleri filan hep bu aylarda gelisiyor

Sut yeterli degil arkadasim anne vucudu bebegin ihtiyacina kadar sut uretir ve 9 aylik bebek artik yasina merdiven dayamis ek gidalardan vitaminini demirini almasi gerekiyor. O kadar azaldiysa devam sutude ek olarak verebilirsin. Ama tatlara alismazsa ileride cok basin agriyacak. Cigneme refleksleri filan hep bu aylarda gelisiyor
Offf offf biliyorum zaten ama ne yapayım kaç çeşit çorba yapıyorum yok yemiyor

Offf offf biliyorum zaten ama ne yapayım kaç çeşit çorba yapıyorum yok yemiyor

Corba filan yapma ne bileyim meyve ver madem tatlarla sorun yasiyor catalla ezip mevsimlik meyvelerden ver. Ek olarak ne alabiliyorsa dene. Atiyorum bi parca bisey ver eline kesfetsin ne oldugunu agzina gotursun isirmaya calissin. Bi kase yogurt koy onune mesela kendi oynayarak agzina alarak denesin sen illa agzina dayamaliyim bin cesit corba vs girme. Basit seylerden basla ve kendisinin kesfetmesini sagla derim

Corba filan yapma ne bileyim meyve ver madem tatlarla sorun yasiyor catalla ezip mevsimlik meyvelerden ver. Ek olarak ne alabiliyorsa dene. Atiyorum bi parca bisey ver eline kesfetsin ne oldugunu agzina gotursun isirmaya calissin. Bi kase yogurt koy onune mesela kendi oynayarak agzina alarak denesin sen illa agzina dayamaliyim bin cesit corba vs girme. Basit seylerden basla ve kendisinin kesfetmesini sagla derim
Saolun deneyeceğim

Tattirıyorum elbette ama yemeğe gelince yok doktorumuz da zorlama tiksinmesin yemekten diyor ama böylede aç kalıyor kafayı yemek üzereyim
Seni çok iyi anlıyorum ancak bebeğini toklukla değil açlıkla terbiye etmeni öneririm.Bırak yemesin merak etme hiçbirşey olmaz. Kızım 1 yaşında yoktu yemek yememeye başladı ve su hariç birgün boyunca gram yemek yedirmedim ertesi gün ne verdiysem yuttu.
Siz anne olarak illa yesin istiyorsunuz ama bende bir anneyim ve bebeğim yesin demem yemek alışkanlığı ve devamlılığı olsun isterim. Bunun için de aç bırakmanı öneririm. 2 günde açlıktan ölünseydi Afrika'da ki çocuklar ölürdü.
Halimize bin şükür bolluk var herşey elimizin altında ve çocuklarımızı terbiye etmekte bizim görevimiz.

Kızlar doktorum anne sütüne çok önem veriyor şuan en az yüzde 70 anne sütü alması gerek diyor bende onun için önce emzirip sonra yedirmeye çalışıyorum ama kızım baştan beri ek gıdayı pek sevmedi 6. Ayın sonunda başladık ek gıdaya ondan önce gelişimi yeterli diye doktorum başlamamı onermedi

Tecrübeli bir anne değilim ama doktorunuzun söyledikleri bana saçma geldi. 9aylık bebek için ek gıda ana öğün, anne sütü ara öğündür bildiğim kadarıyla. Emzirdikten sonra karnı tok çocuğa ek gıda vermeye çalışırsanız istememesi normal değil mi? Siz bir iki bardak süt içtikten sonra yemek yiyebilir misiniz ardından?

Back
X