Nasıl Giderim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

777mutluluk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2018
2.537
2.396
133
27
Merhaba,umarım iyisinizdir.Bugün bir konu açmıştım parasızlık diye.Bu konuda babamın pintiliğinden bahsetmiştim.Ben bu sene atanan bir öğretmenim.Atandığım doğuda bir ilin köy okulu.Annem oraya gelmek istemediğini söyledi,biraz tartıştık.Ne annemden ne babamdan bir şey beklemiyorum.Atanıp görev yerine tek başına giden öğretmenlerim varsa nasıl gittiniz,nerede kaldınız,oradaki işleri nasıl hallettiniz?

Merhaba,umarım iyisinizdir.Bugün bir konu açmıştım parasızlık diye.Bu konuda babamın pintiliğinden bahsetmiştim.Ben bu sene atanan bir öğretmenim.Atandığım doğuda bir ilin köy okulu.Annem oraya gelmek istemediğini söyledi,biraz tartıştık.Ne annemden ne babamdan bir şey beklemiyorum.Atanıp görev yerine tek başına giden öğretmenlerim varsa nasıl gittiniz,nerede kaldınız,oradaki işleri nasıl hallettiniz?
Hangi ildesiniz

Lojman var eşyalı demiştin diğer konuda🤷‍♀️
Evet lojman var ve eşyalı.Mesele köye kadar tek başıma nasıl gideceğim ve ilçede belgeleri teslim edip bankada hesap açmak gerekiyor.1 günde olsa ilçede kalmam gerekebilir,onun için nasıl bir yol izlemem gerekiyor.Onu soruyorum.

Evet lojman var ve eşyalı.Mesele köye kadar tek başıma nasıl gideceğim ve ilçede belgeleri teslim edip bankada hesap açmak gerekiyor.1 günde olsa ilçede kalmam gerekebilir,onun için nasıl bir yol izlemem gerekiyor.Onu soruyorum.
İlçede öğretmenevi var mı onu öğren milli eğitimden sorarsın.

Beni lütfen yanlış anlama ama diğer konundan da yola çıkarak beklenti içinde olduğunu düşünüyorum.
Aile desteği tabiki çok güzel ama bazılarımız bu kadar şanslı değil.

Öğretmen değilim ama 18 yaşında öğrenciyken Tekirdağdan bavulu alıp Ankara'ya geldim.Ailem geçirmedi dahi gerek duymadım.Sonra Erzurum,Iğdır,Kars okullara gidip kitap dağıtımı yaptım gezdim tozdum.

Bahsettiğin yer Erzurum doğuda olduğu için mi seni ürkütüyor bilemiyorum ama belli bir yaşta hayatımızı kendimiz tekk başımıza yönetmemiz gerekiyor,anneniz yanınızda olsa kadının ne gibi bir faydası olacak evrak ya da banka işinizde?

Biraz beklenti ve özgüven olarak problem yaşıyorsunuz gibi duruyor bunu aşıp herşeyi tek başıma yapabilirim duygusunu ele alman gerekli.

Giden minibüs veya servis tipi araçlar vardır. Eskiden babalarımız anlattığı gibi tepe, bayırı yürüyerek aşmayacaksınızdır.

Bankada da hesap açmak uzun sürmez. Eğer ki 5 10 dkmı alsın diyorsanız aynı bankanın İstanbul'daki şubesinde de hesap açın.

Başka şubede hesap açmak zorunda kalmıştım. Veznedeki kişi de bankada hesabım olduğu için hemen o şubede de hesap açtı.

Anneniz niye sizinle geliyor ki zaten? Öğretmen olmuş yetişkin kadınsınız kendi işlerinizi yanınızda veliniz olmadan halledebilirsiniz bence. Telefon açar sorar öğrenirsiniz neler yapılacağını. Annenizin varlığının size pek bir yararı olmaz bu durumda

Yazılanlarda çelişki var. Fazla bişey yazasım gelmesi bu sebeple. Ama şunu diyeceğim. 1 gün ilçede kalınacaksa pansiyon-otel tarzı bir yer bakacaksınız işlerinizi halledip konaklayacaksınız ertesi gün de kalan işleri toparlayıp döneceksiniz. Herşeyi de devletten beklemeyin rica ediyorum. Biraz cabbar olun ya!

Ehliyetiniz varsa erzurum'dan araç kiralayıp halledebilirsiniz işlemlerinizi hızlı hızlı. telegram grupları oluyor oradan sizin gibi o civarlara yeni atanan öğretmenlerle iletişime geçebilirsiniz. ilçede öğretmenevi varsa orda kalabilirsiniz. ilk haftalar sancılı geçecek yanınızda birilerinin olmasını istemeniz o kadar normal ki... ben ilk atandığımda il merkezi olmasına rağmen ve eşimle beraber gelmemize rağmen çok afallamıştım. sizi çok iyi anlıyorum ama strese girmeyin, illaki hallolur. bizim okula yeni atanan bi öğretmen okulun web sitesine girip instagramdan bizi bulup mesaj attı mesela, hiç yadırgamadık, böyle yapabilirsiniz. müdürünüzü arayın. çok yardımcı oluyorlar dışardan gelenlere.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X