Sizin şartlarınız ile benim şartlarım aynı değil.Aynı şartlara sahip değilken aynı mücadelenin içinden gelmeden kıyaslama içine girmeniz saçma.Evet,siz muazzam özgüvenlisiniz 18 yaşında oralara gidebildiğiniz için.Ben görev yerime gidebilecek otobüs biletini düşündüğüm için,annemi azda olsa oraya alışana kadar yanımda istediğim için özgüvensiz biriyim.
Bu sizin elinizde ?
Şartlarımı merak ediyorsanız babasız büyümüş varken de borç içinde yüzmüş fakirlik ve ezilmişlik içinde büyüyen bir çocuğum.Adını söyleyemeyecek kadar da içine kapanıktım.Ama bunu dert etmek bir çözüm değil.
Okumak içinde çalıştım bu sorunu yenmek içinde çalıştım ? 3 gün gram yemek yemediğimi de biliyorum. Korkarakta olsa gittim.
Üniversite döneminde de farklı çevrelerimiz oluyor diyaloglarımız oluyor birçok insanla.
Teknoloji çağındayız telefonla herşeyi öğrenebiliyoruz.
Kusura bakmayın bu beklenti ve özgüven sorununu kendinizi severek ve telkin ederek gerektiğinde zorlayıp gücünüz olunca da terapiyle yenersiniz.
Kimse dört dörtlük yaşamıyor ya da yetişmiyor bunu aşmak elinizde,bu devirde dik durup korkmadığını hissettirmek zorundayız da, anne babasının acımadığına hiç kimse acımıyor.
Geçmişe ya da sadece olumsuza odaklanmak bir çözüm değil.
Kendini sevip,gideceğin yerin ulaşımı konaklamasına dair bilgi almak daha mantıklı olur.
Bu bir eleştiri değil tavsiye size,önümüze bakıp ayaklarımızı yere basıp bireysel yaşamımıza bakmalıyız.
Kötü niyetle söylemedim ama bunu aşmanın tam vakti olduğunu anlatmaya çalışıyorum.