Nasıl Giderim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu devirde ücretsiz nerede kalabilşrsiniz acaba ? Burada kimse buna yardımcı olamaz madem paranız yok birinden borç alın yani yapcak birşey yok zaten çalışıp 1ay sonra geri verirsiniz. Kaç yaşınıza gelmişsiniz artık internetten herşey halledilebiliyor bunuda yapabilirsiniz diye düşünüyorum.
Öncelikle neden böyle öfke dolu yazıyorsunuz anlamıyorum.Siz her şeyi halledebilen üstün insanlarsınız,bense hiçbir şeyi halledemeyen aciz bir insanım.Kötüsünüz cidden.

Mune Mune konumu ve bundan önceki parasızlık adlı konumu kapatır mısın?Yeterince zorlu bir süreçten geçiyorum,bir de buradaki empati yoksunu kişilerle uğraşamam.

Bi yardım istemiş,ailesi yanında olsun istemiş ona bile eleştiri.Yazik artık ya,ayıp ya.Siz buranın dışındaki hayatınızda nasıl insanlarsiniz Allah aşkına.İs arkadaşım bile olun istemem.O kadar yani.
İnsan bazen gerçekleri unutuyor galiba. Ben de yorumları okurken şasira şasira okuyordum ama sizin yorumunuzu görünce bir kendime geldim.🙄
Daha önce hayatında şehir dışına dahi çıkmamış olacağını okurken aklıma bile getirmemistim nedense.

Sanki herkes aktif bir öğrenci hayatı yaşıyor ve yetişkin oluyor gibi düşünüyoruz galiba. 🙄

iverteyi de ailemin yanında okudum,daha önce il dışına hiç çıkmadım.O yüzden tecrübesizim.

Hep İstanbul'da yaşamış ve okumuş bir arkadaşım Urfa'ya atanmıştı. Lojmanın kötü olduğunu öğrenince yeni atananlarla sosyal medyadan haberleşip (nasıl numaralarını buldular bilmiyorum ama facebook gruplarından olabilir) grup kurmuşlardı. 3-4 kişi bir araya gelip ev tuttular. İşlemler için oraya yakın olanlar gitti. Evrak teslimine arkadaş gidince bir baza, kilim, dolap gibi temel ihtiyaçları aldı odasına. Göreve başlayınca da gitti.

Tam olarak ne zaman veriliyor hatırlamıyorum ama okul açılırken (tam adını unuttum) sarf malzeme vs almanız için para veriliyor. Maaşlar da önden yatıyor (özeldeki gibi prim günü dolduktan sonra değil). Bir yerden borç yaparsanız bu şekilde ödeyebilirsiniz.

Yol parası için ise o yere gidene kadar gündelik işlerde çalışabilirsiniz (inci-boncuk, tekstilde temizleme gibi) veya dediğim gibi birinden borç isteyin. Zaten memur olacağınız için daha kolay verirler.

Aklıma da şey geldi. En kötü ihtimalle devlet hastanesi varsa mescidinde veya camide kalın işlerinizi halledene kadar 🤷‍♀️ İlla bir yer bulunur. Belki bir öğretmen arkadaş sizi bir iki günlüğüne ağırlar.
Çok çok teşekkür ederim anlayışınız ve empati yeteneğiniz için.🤗🤗🤗umarım kalbiniz gibi güzel insanlarla karşılaşırsınız.Borç harç bir şekilde halledeceğim.Beni yıpratan daha çok manevi yalnız bırakılmışlık.

Manevi destek aradiginizin farkindayim ama beklentiler sizi sadece uzmeye devam edecek.

Google haritalardan kalabileceginiz yerleri bulabilirsiniz hatta çoğu kisi ucretide yaziyor yorumlara.

Banka isine gelirsek. Atıyorum ziraat bankasi kullaniliyor olsun. Istanbulda bir tane hesap acin. Sonrasinda internet bankaciligi araciligiyla vadeli, vadesiz, altin, doviz her turlu hesabi olusturabilirsiniz.

Ben size sunu tavsiye edeceğim. Bir yakinim once tum giysilerini hazirladi. Sonrasinda da bir tane valiz hazirladi. O bir valizle doguya gitti. Ev tuttu vs. Aileside arkasindan otogardaki otobuslere ücreti mukabilinde kalan esyalarini teslim etti. O kizda teslim aldi. Boyle bisey yapabilirsiniz. Babaniz bunu yapabilir herhalde değil mi?

Aslinda simdiden gidip ev bakmaniz falan daha uygun olur ama tabi depozito, esya parasi vs gerekecek. Bunlar icinde paraniz yok sanirim. Bu kısmı da planlayin bence. Doguda ev bulmak zor oluyor cunku.
Okulun lojmanı var ve eşyalı o açıdan çok şanslıyım, şükürler olsun ki.Sadece tek başıma ilk kez il dışına çıkmak korkutuyor.Annemin gelmek istemeyişi üzüyor, babamın para konusundaki pintiliği her zamanki hali zaten.

Evrak işleri için öğretmenevinde kalabilirsiniz. Gitmeden ilçeden köye ulaşımı araştırır öğrenirsiniz. İlla ki minibüs falan kalkıyordur.atandiginiz okulu arayıp lojman hakkında bilgi alırsınız.
Yerleştikten sonra hersey daha kolay olur inşallah.yolunuz açık olsun 🌸
Çok teşekkür ederim.🤗🤗

Çok çok teşekkür ederim anlayışınız ve empati yeteneğiniz için.🤗🤗🤗umarım kalbiniz gibi güzel insanlarla karşılaşırsınız.Borç harç bir şekilde halledeceğim.Beni yıpratan daha çok manevi yalnız bırakılmışlık.
Rica ederim. Kalbimden de şüpheliyim 🤣🤣 kalbimi temizleyeyim de ilkin, sonra amin.

Manevi destek için beklentiye girmezseniz daha mutlu yaşarsanız. Evden ilk defa ayrılıyorsanız da belki bu bağınızın güçlenmesine vesile olur. Uzaktayken daha kıymet bilinir.

Aklıma ayrıca şey geldi. Beni böyle sev dizisinde de başroldeki kız hastanenin bekleme salonunda kalmıştı geceleyin. Enfeksiyon belki kaparsınız ama son çare olarak onu deneyebilirsiniz. Erzurum'un gecesi serttir muhtemelen. Ona göre yanınızda kalın kıyafetler de olsun.

Ve eğer öncesinde iş arkadaşı edinirseniz belki giderken bir iki valiz eşya yanınızda götürebilirsiniz. Orada emanet edersiniz.

Son düzenleme:
Rica ederim. Kalbimden de şüpheliyim 🤣🤣 kalbimi temizleyeyim de ilkin, sonra amin.

Manevi destek için beklentiye girmezseniz daha mutlu yaşarsanız. Evden ilk defa ayrılıyorsanız da belki bu bağınızın güçlenmesine vesile olur. Uzaktayken daha kıymet bilinir.
Evden ilk kez ayrılıyorum,bakalım neler olacak.🤗🤗Hiçbir şey beklemeyecek hale getireceğim kendimi.

Erzurum'da birden fazla öğretmenevi var bildiğim kadarı ile. Size en uygunu hangisi ise önceden arayıp rezervasyon yaptırın, yoğun olabilir.

Banka hesabı için hangi banka ve şube olduğunu öğrenip buradan açtırabilirsiniz.

Aile için de söyleyecek bir şey yok. Keşke heyecanınızı paylaşsalar bir el uzatsalardı ama... Bence artık beklentinizi düşük tutun onlara karşı, bazı aileler böyle yapacak bir şey yok. Boşuna üzülmeyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X