- 30 Ocak 2013
- 29.416
- 43.904
- 798
- Konu Sahibi yazarhanim35
-
Bende bunu düşünüyorum ucunda toptan işsiz kalmakta varAçıkçası çok riskli bir süreç. Yani garantisi yok hiç.
Ben yaşadım bunu.Şu an bir firma da çalışıyorum ancak aldığım maaşın beni tatmin etmemesi üzerine yeni bir iş arayışındayım. kesinleşen bir yer yok hali hazırda. Ancak olması durumunda işte ihbar süresi kullanma durumu olacak ve diyelim ki z firması ile anlaştık. İhbar süreniz dolunca başlarsınız denildiğini varsayalım bu 2.5 haftalık süreç içerisinde vazgeçme vesaire durumu da olabilir. Bu durumda nasıl güvenebiliriz ?
Ever borcum var ama 2-3 ay idare edecek param da var kenarda bir yerden de bir miktar para bekliyorum ama ne zaman geleceği belli değil önümüzdeki ay da gelebilir yazın da belki 1 sene sonra da . Muhasebeciyim benBen yaşadım bunu.
İlk işimde çok ağır bir mobbing'den kaçtım.
İş buldum, hali hazırdaki işimden ayrıldım, ihbar süresi bittikten sonra da yeni işe haber verdim şu tarihte geleceğim diye, kabul ettiler. İhbar süresinden sonra 1 hafta daha izin aldım ben.
Yeni işime geldim her şey iyiydi.
İşe başladığım günün akşamı "olmuyor kusura bakmayın" dediler günlük paramı verip yolladılar.
Ben şok tabii, sonuçta şunu anlamak zor değil muhtemelen daha başlamadan olmayacağına karar verdiler ama bana söylemediler yine de gelmemi beklediler. Hak verdiğim oldu ama keşke baştan söyleselerdi. Sonuçta ben de o ara dönemde borca gireceğim bir şey yaptım, eğer istenmeyeceğimi bilseydim ona göre bir şey tercih ederdim.
İlk günümde da bana hiçbir şey denetmediler yaptırmadılar akşamına kovdular.
Ama ben pes etmedim, üç gün sonra farklı bir iş buldum.
Ona yapılabilecek bir şey yok maalesef. Yaşayacaksınız göreceksiniz. Biliyorum söylemesi kolay ama durum bu
Sizin alanınız nedir özel değilse? Yani kolay iş bulunabilecek bir alan mı? Bir de diyelim ki bu oldu, hemen iş bulamadınız. Bir borcunuz vs. var mı?
O zaman tamam şöyle yapın, siz işinizi bulmadan işten çıkmayın. Eğer dediğimiz durum olursa tekrar arayışa girersiniz. Yani borcunuzu karşılayacak ya da en azından hafifletecek durumunuz varsa sorun yok.Ever borcum var ama 2-3 ay idare edecek param da var kenarda bir yerden de bir miktar para bekliyorum ama ne zaman geleceği belli değil önümüzdeki ay da gelebilir yazın da belki 1 sene sonra da . Muhasebeciyim ben
Dediğim gibi borcumu 2-3 ay idare edecek bir miktarım var kenarda işteO zaman tamam şöyle yapın, siz işinizi bulmadan işten çıkmayın. Eğer dediğimiz durum olursa tekrar arayışa girersiniz. Yani borcunuzu karşılayacak ya da en azından hafifletecek durumunuz varsa sorun yok.
Tamam da işte şartlarımdan memnun değilim mesela ayın 16 sı oldu yemek param yatmadı daha. Market kartı alıyorduk bu da kalkınca ne olacağı meçhul oldu ve ortada bir şey yok şu anBen bu sebepten ötürü hiç çalışırken iş aramadım. Hele şimdi bu ekonomik dengesizlikte asla güvenilmez şirketlere.
Oda pek bağlayıcı değildir sanmıyorum açıkçasıiş teklif mektubu:) googleda örnekleri var yeni işverenden bunu isteyin. maaş iş başı tarihi hersey yazar
Bende kurumsal bir yer istiyorum açıkçası artıkBirkac kez iş değiştirdim ama hep kurumsal firmalardi, vazgeçtim olayı ile hiç karsilasmadim bu nedenle. Karşı taraf ile anlasinca zaten ise alma sözleşmesi imzalatiyorlar, sonra da konuşup anlastiginiz ihbar süresi sonrasi basliyorsunuz.
Bu riski siz alıyorsunuz ne yazık ki
Yaaa benim oğlumda çalışırken yeni bi iş buldu ordan çıkış yaptı evraklarını teslim yeni işe sonra o iş olmadı şimdi çocuğum işsiz kaldı buğün çok üzüldükBende bunu düşünüyorum ucunda toptan işsiz kalmakta var
Şu an bir firma da çalışıyorum ancak aldığım maaşın beni tatmin etmemesi üzerine yeni bir iş arayışındayım. kesinleşen bir yer yok hali hazırda. Ancak olması durumunda işte ihbar süresi kullanma durumu olacak ve diyelim ki z firması ile anlaştık. İhbar süreniz dolunca başlarsınız denildiğini varsayalım bu 2.5 haftalık süreç içerisinde vazgeçme vesaire durumu da olabilir. Bu durumda nasıl güvenebiliriz ?
Hayırlısıyla yeni bir iş bulur umarımYaaa benim oğlumda çalışırken yeni bi iş buldu ordan çıkış yaptı evraklarını teslim yeni işe sonra o iş olmadı şimdi çocuğum işsiz kaldı buğün çok üzüldük(
28 gün ihbar sürem varÇalıştığın firma ile anlaşır ihbar süreni kısa tutarsın. Kaç yıllık çalışansın?
İnşallahHayırlısıyla yeni bir iş bulur umarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?