nasıl ikna edebilirim,kırmadan....

KAYIPSEHIIR

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2013
188
36
38
eşimle anlaşarak ,uzun zamanlı bı tanışılıktan sonra evlendık,öncesinde çok iyi konuşabılen bırbırımızın fikirleriine saygılı bi tavrımız vardı,,,ama daha bır yılımızı dolmadan (kendı ailem anne baba ayrı,anneme bız bakıyoruz kardesımle,tum ıhtıyaçlarını karsılıyoruz..)kendı iş yerımı kurmak ıcın evlenmeden once destek olan ınsan şuan tamamen değişti,hergun yeni bişey oluyor,sürekli bi şakalaşmalarında konusmalarında,çocuk lafını ağzından düşürmez oldu,bu durum benı çok bunaltıyor anlayacağınız...
geçen akşam önumuzdekı bır-ıkı yılda neler olabılır acaba?şeklınde bı mevzu açtı yıne ve konusmayı kendı bıtırdı ,ev olabılır araba olabılır,bıde bebek olabılırrrr...dınledım yıne sadece o konuştu ben dınledım,dınledım çünkü artık yoruldum anlatmaktan....anneme bakmam gerektıgını,o kadının arkasında bı bız kaldıgımızı,çalışmam gerketıgını....kardeşim çalışıyor ve annemın damadından bugüne kadar bı beklentısı yok olmadı,çünkü yarın öbür gun bı laf duymamak ıcın hiçç damadından bı kurus almamıstır,kızım çalışıyor çok şükür der hep,bende kardeşim gıbı onceden evlenmeden once çalışıyordum ama evlenınce olmadı,kendı belgelerım var ve güzellik sektöründeyım,şimdi ise..(.yorumlar geldıkçe daha da detaya ınerım uzun yazıp sıkmak ıstemıyorum sızı )

evlendım oturdugum yer merkeze uzak,burda kımseyle komşuluk yapılmıyor,konusucak bı kişi yok,bütün gün evde tek basıma dolanıp duruyorum,çalışan arkadaşlar ıyı bılır bu buhranı,,,evimden soğudum ınanın,ne guzel çalışıyordum mesleğimde yeteneklıyımdır ama evlendım iş bulamadım,bulamadımmm....
işim olsun öyle bebek yapalım hayatımız evlılıgımız düzene girsin sonra çocuk yapalım bende çok ıstıyorum ama önce işyerımı açalım sonra olsun dedım,galıba artık hıç çaktırmasada çocuk konusunu ınada bındırdı,benı artık hıççç dınlemıyor..

sizce nasıl farklı bı yol olabılır,bu çocuk konusunda,eşimin bu ıstegını nasıl arka plana koymasını sağlayabilirim,eşime neyi nasıl daha farklı söylesem....çıkamıyorum işin içinden ınanın yaşlarımız 1-2 yıl ertelemek ıcın musaıt suan,,,,,,:

çalışıp annenıze bakmak ıcın mı cocuk yapmak ıstemıyorsun ?
yoksa cocuk sahıbı olmayı mı ıstemıyorsun?
eşini bi şekilde bi sure daha oyalayabılırsın ama nereye kadar?? senınde bır hayatın var

Bunu bir kadın, eşim yaptı diye anlatsa..
Vay efendim annesi için çocuk yapmayacak ha, asalım keselim..
Anasından kopamayacaksa evlenmeseydi falan falan.
Ki bence de öyle..

Bu tarz bir hayatınız olacaksa keşke evlenmeseydiniz, kimsenin kimseyi çocuk hakkından mahrum etmeye hakkı yok..
Hayde hoopaa yapalım modunda tabiki değilim ama anneme bakıcam deyip çocuk yapmamak eşe çok büyük haksızlık..

Anneye bakmak çocuk sahibi olmaya engel değildir ki...
Bu sadece senin bahanen...
Sen çocuk istemiyorsun ve annenin arkasına sığınıyorsun.

Bunu bir kadın, eşim yaptı diye anlatsa..
Vay efendim annesi için çocuk yapmayacak ha, asalım keselim..
Anasından kopamayacaksa evlenmeseydi falan falan.
Ki bence de öyle..

Bu tarz bir hayatınız olacaksa keşke evlenmeseydiniz, kimsenin kimseyi çocuk hakkından mahrum etmeye hakkı yok..
Hayde hoopaa yapalım modunda tabiki değilim ama anneme bakıcam deyip çocuk yapmamak eşe çok büyük haksızlık..

ben evlendim çünkü arkadaşım ,eşim durumu en ınce ayrıntılara kadar bılıyordu,o zamanlar en manalı sözler verıldı,yanındayım imajı çizildi,elbeltte bende ısterım başkasınınkını sevecegıme kendmızden olanı sevelım öpüp koklayalım,ben sadece bırazdaha zaman ıstıyorum ama ıkna edemıyorum dıye buraya derdımı açtım,onun çocuk hakkı da benım annemı parasız bırakmam ,ona bakamamam haksızlık değilmi arkadaşım,babamla ayrı gelırı yok ,bız olmasak ne olacaktı,babamın hakaretlerıyle ,şiddetiyle ömrünü mü tamamlıycaktı,ayrıldı zulümden kurtuldu....daha neler var buralara sığmaz,

sizde kadınsınız,kendınızı benım yerıme koyun öle düşünün tekrar,işe girip çalışmayı ve ondan sonra bebek sahıbı olmayımı tercıh ederdınız? yoksa eşinizin baskısıyla bebegınızı kucagınıza alıp evemı kapanırdınız? siz olsanız ne yapardınız? daha yenı doğmuş bebekle lohusa halınızle işinize mı gitmek zorunda kalıcaktınzı ?????

Anneye bakmak çocuk sahibi olmaya engel değildir ki...
Bu sadece senin bahanen...
Sen çocuk istemiyorsun ve annenin arkasına sığınıyorsun.

bugün çalışamıyorum ve çalışan kardeşim yetişemıyor kendı evı bebegı vs... destek olmam gerekırken ,bukadar buhran içindeyken,eşimi her geçen gün artan BASKISIYLA hangı kadın anne olabılır ,benım yerıme koyun kendınızı ve bakmanız gereken bır annenız oldugunu düşünün arkadaşlar,ben hıççç bebek ıstemıyorum sorumluluk alamam demıyorum kı,,,,neyı nıcın bahane edıym????

ben sadece işimi oturtmak ve ondan sonra anne olmak amacındayım,eşimin çocuk ısteme hakkıda benım yardıma muhtaç anneme bakmam haksızlık olmuyor mu?????
bu kadar bunalımdayken,o yazdıklarımdan ,bahane ve anne arkasına saklanma, sonucunu nasıl çıkardınız ??

inşallah sıze can veren annenız hayatta ve yanınızdadır,benım yerıme kendınızı koyun öyle yorumlayın olayı ....

çalışıp annenıze bakmak ıcın mı cocuk yapmak ıstemıyorsun ?
yoksa cocuk sahıbı olmayı mı ıstemıyorsun?
eşini bi şekilde bi sure daha oyalayabılırsın ama nereye kadar?? senınde bır hayatın var

belli bir süre ,evet ,çocuk yapma kısmını ertelemek ıstıyorum,kendı mesleğim var ve başka o kadar iş başvurusu yapmama rağmen iş bulamıyorum,eşim evlenmeden önce bu konuları en ınce detayına kadar bılıyordu hep yanındayım derdı ama şimdi, sureklı bı baskı var ,kendı annesının çocuk yapın bıran önce şeklınde ona çok baskı yaptıgını düşünüyorum,çünkü eşim sonradan böyle değişecek bırı değildi,,,,
daha 10 aylık evlı olmamıza rağmen ,kaldıkı evlılığimiz bıle bu surede oturmamış sayılır,oda bende yuksekokul mezunu bunların önemının oldugunu düşünen kişileriz,
bende ıstıyorum,başkaların kini seveceğimize bızım olsun öpüp koklayalım,sadece ıstedıgım bıraz zaman ,kım ıstemezkı anne olmayı...
benım aklım mantıgım almıyor,çoğu arkadaş bu durumu eşime haksızlık yapıyormuşum gıbı,algılıyor....bana yapılan haksızlık değilmi,kaldı kı çalışarak ben anneme bakıyorum(evlenmeden önce bız çalışıp evımıze annemıze bakardık) yıllarca babamın onca şiddetıne,hakaretıne karşı sonunda boşanarak rahata kavuşan,insan gıbı yaşamaya başlayan ,bızden başka güvenecek kımsesı olmayan anneme yardım etmem bunu ıstemem haksızlık değil mi sence?

geçen akşam eşim 2015 e kadar olabılecek planlarından bassederken,ev araba ve çocuk kısmını çok net soyledı,yanı ben ınsanlara artık ınancımı kaybettım,işini kuralım salonunu açalım demesını beklerken,onun aklında başka şeylere yatırım yapmak varmışşşş,bu durumda acaba kım kıme haksızlık yapmış oluyor? evlenmeden once,konusuyorduk : herseyı bırlıkte yapıcazlara nolduuu????

Ben seni ikna etsem canım?
Gerçekten eşini haklı buluyorum

benim merak ettiğim; senin kendince haklı nedenle bebek istemeyişin gayette açık söylüyorsun da seni de anlıyorum , ama asıl merakım eşin gerçekten mi çocuk sahibi olmayı istiyor acaba yoksa sırf annene giden paranın önünü kesebilmek için mi istiyor? direkt aklıma bu geldi, çünki bi komşumuz vardı kız hemşireydi adam mühendis, gelirleri çok iyiydi , kızın memleketi farklıydı ünide karar vermişler çocuk çok istemiş kız evlilik düşünmüyor muş aileme bakcam diye adam da evlenene kadar tmm demiş herşeye , kız çocuğun memleketine taşındı evlendiler ama kız hala yardım yapıyor diye biliyorduk içini bilmiyoruz tabi , ama genelde erkekler kendi ailesine gelince oluk oluk aksın kadın ailesine gelince en ufak çöp bile gitmesin isterler, eşin annene yaptığın yardımdan son derece rahatsız ama tükürdüğünü yalamamak için söyleyemiyor bunu kendince çözümü başka masraflar bularak bulmuş yada bebe yaparak çalışmanı engelleyerek, onun ailesine yardım ediyor olsaydın şartlarının hepsine tmm derdi eminim :1::1::1::1::1::1: önce işini ayarla sonra çocuk yaparız derdi, burda bir arkadaş vardı oda tam tersi durumdaydı ikiside memurdu eşinin ailesi sürekli sömürüyordu ve ona da çözüm olarak millet ev aldır araba aldır yüklü borca girersen kesersin suyun önünü demişlerdi, aynı politikayı kocan izliyor canim , çocuk konusuna bişy diyemeyeceğim hemen yapınca ol diye bişyde olmuyor hiç beklemediğin sorunlar çıkıyor allah korusun , ama eşin çocuk yapmayı gerçekten istiyormu yada ne kadar istiyor sorusu geldi aklıma, sırf para kaçırmak içinmi yoksa gerçekten evlat hasreti içerisin de oldugundanmı? bana 1. si gibi geldi :42:

bu arada annen için üzüldüm , seni de tebrik ederim hayırlı evlatsın , ama şunu da hep aklında bulundur tatlım ailen için eşini de hiç bi zaman ezip geçme, aksine eşin içinde aileni, o dengeyi çok iyi ayarlamak lazım, şuan şehirde sıkıntı olmasaydı bende çalışır aileme yardım yapardım bu da bi gerçek, anne baba o kadar çocuğa bakıyor ama o kadar çocuk bi anneye yada babaya bakmıyor, dengeyi kurduktan sonra kısmi olarak aileye yardım edilebilir , ihtiyaçları varsa.

benim merak ettiğim; senin kendince haklı nedenle bebek istemeyişin gayette açık söylüyorsun da seni de anlıyorum , ama asıl merakım eşin gerçekten mi çocuk sahibi olmayı istiyor acaba yoksa sırf annene giden paranın önünü kesebilmek için mi istiyor? direkt aklıma bu geldi, çünki bi komşumuz vardı kız hemşireydi adam mühendis, gelirleri çok iyiydi , kızın memleketi farklıydı ünide karar vermişler çocuk çok istemiş kız evlilik düşünmüyor muş aileme bakcam diye adam da evlenene kadar tmm demiş herşeye , kız çocuğun memleketine taşındı evlendiler ama kız hala yardım yapıyor diye biliyorduk içini bilmiyoruz tabi , ama genelde erkekler kendi ailesine gelince oluk oluk aksın kadın ailesine gelince en ufak çöp bile gitmesin isterler, eşin annene yaptığın yardımdan son derece rahatsız ama tükürdüğünü yalamamak için söyleyemiyor bunu kendince çözümü başka masraflar bularak bulmuş yada bebe yaparak çalışmanı engelleyerek, onun ailesine yardım ediyor olsaydın şartlarının hepsine tmm derdi eminim :1::1::1::1::1::1: önce işini ayarla sonra çocuk yaparız derdi, burda bir arkadaş vardı oda tam tersi durumdaydı ikiside memurdu eşinin ailesi sürekli sömürüyordu ve ona da çözüm olarak millet ev aldır araba aldır yüklü borca girersen kesersin suyun önünü demişlerdi, aynı politikayı kocan izliyor canim , çocuk konusuna bişy diyemeyeceğim hemen yapınca ol diye bişyde olmuyor hiç beklemediğin sorunlar çıkıyor allah korusun , ama eşin çocuk yapmayı gerçekten istiyormu yada ne kadar istiyor sorusu geldi aklıma, sırf para kaçırmak içinmi yoksa gerçekten evlat hasreti içerisin de oldugundanmı? bana 1. si gibi geldi :42:

doğru yerden konuya yorum yapmışsın arkadşım,çoğu arkadaş bu durumda eşimi haklı görüyor ama buraya yazılamayan bazı seyler var.... eşimin para gitmesini kıskanacak bı kişilikte olmadıgını düşünüyorum,ama haklısın erkek gerçekten karısının parası çıkınca rahatsızlık duyuyor bunu kardesımın eşinden hıssettım,kardesım eşinden daha fazla kazanıyor ve o adam bana içten içten kızgın harektlerınden hıssedılıyor,çünkü hep karısı annemıze verıyor ben evlıyım ve çalışmıyorum ya suan....eşimin sanmıyorum öle düşüncesi olsun,geçen gun hatta annem,dişlerine protezını tamamlıycak ,dr. falan gıdıldı neyse bı mebla çıkarılmıs,bende dedım kı anneme yarısını ben karsılıyım hepsını kardesım yuklenmesın,eşimde teklıf ettı bana ,bız verelım yarısı ben konusıyım annemle dedı,

bız evlenırken kımse bbısey yapamadı,eşimın gelırı ıyı ama sıfırdan ev kurduk şükür borçlarımızın bı kısmıda bıttı ancak ,benım ısım kurmadan duzenımı oturtmadan yapamıycam ıste yanı hazır değilim annelıge dıyorum ama ıkna edemıyorum,....çalışan bılır sabah gıdıp akşam gelmeyı,ekonomık özgürlüğü...
anlayamadıgım ne bılıyor musun? bu kadar malı darlıktan soz ederken nasıl oluyorda ev araba ve eee bebekkk(bebek dunyaya geldıkten sonra ,sahıp olanlar bılır,ne kadar masrafları oldugunu) hayalı 3lemesı kurulabılıyor???? ben artık eşimin benımle bebek sahıbı olmak ıcın evlendıgını bıle düşünmeye başladım,okadar konusmalarla hareketlerle bunlar hıssttırılıyor yanı....

eşimin annesı tarafından ,sureklı bıı bebek yapın bıan önce baskısı vardı zaten,ılk aylarımızda hep bunun yuzunden tartıstık,anneyı çok dınlıyor dıye,,,simdı anlatmıyorum desede ,dert oldu ya bu ona dertleşiyordur ıkısı....

çok bunaltıyor benı ınan,işini kuralım sende bende mutlu olalım bebegımız olsun demıyorda,nasıl bu ev araba almayı planlayabılıyor,kımın ne nıyetlı oldugunu çözemez hale geldım artık,dun gece konustuk yıne moralım çok bozuk dıye,şirinlikler yapıor,yapma dedım bunaldım dedım,ama yıne çözulemedı,içten içe ben anneme bakıyorum çalışmam lazım dedıkçe ben çalışıyorum verıyım dıyor,annem ıstemez bende ıstemıyorum benım elım ayagım tutuyor,çalışırım dıyorum yokkkk,oturup ağlıyor sonra( bıraz tımsah gözyaşı huyu vardır eşimin)
sanmıyorum bu adam artık benım yanımda ,onca savaşıma ragmen benı çocuk sahıbı olmak ıcın ,sırf o duyguyu yaşamak ıcın tamam dedı baştan......evlenmeye ıkna ettı

bu arada annen için üzüldüm , seni de tebrik ederim hayırlı evlatsın , ama şunu da hep aklında bulundur tatlım ailen için eşini de hiç bi zaman ezip geçme, aksine eşin içinde aileni, o dengeyi çok iyi ayarlamak lazım, şuan şehirde sıkıntı olmasaydı bende çalışır aileme yardım yapardım bu da bi gerçek, anne baba o kadar çocuğa bakıyor ama o kadar çocuk bi anneye yada babaya bakmıyor, dengeyi kurduktan sonra kısmi olarak aileye yardım edilebilir , ihtiyaçları varsa.

biz tamamen babamın zulmünden kurtulsun dıye, ne nafaka ne bısey aldırtmadık,çok şükür suan rahat annem,ama kardesım kadar bende yardımcı olmak zorundayım,tamamen kendımı köşede hıssedıyorum,eşim ustume ustume gelıyor,çocuk çocuk dıye,annem bı yanda öyle ,,,,daha önce eskı nısanlımla ayrıldıgımı ,eşime evlenmeden once anlatmsıtım,dedım...bana baştan tamam deyıp sonra ıstemıyorum çocuk baskısı,,,,dıye tamam dedı,senın ınsanlara guvenın kalmamıs ,ben öyle bırı değilim dedı,ama suan daha bır yılımız dolmadı değişti,,,,kendımı kullanılmış hıssettıgım ıcın kızgınım kırgınım,

eşimin yuzune açıkça herseyı soylemeyı düşünüyorum,

Ben seni ikna etsem canım?
Gerçekten eşini haklı buluyorum

benım durumumda olsaydınız emınım daha farklı bakardınız ,kımın ıkna edılmesıne arkadasım......benı çocuk ıstemeyen ,sorumluktan kaçannnn ,ıkna edılmesı gerekn kısı eşin değil sensıne çıkardınız.....

evlenmek sorumluluktur zaten,ve ben evlılık sorumlulugumu alarak evlendım, evlılıkte çocuk olmazsa olmaz kuralını,kişilerin bunda hakkı oldugunu bılecek zıhnıyetteyım,
çocuk konusundan KAÇICAK BIRI olsaydım,hiç evlenmezdımmmmm ve ıkımızınde hayatını bırleştırmezdım,,,,, burada daha farklı bır ayrıntı var ve emınım sız suan annesınız o gozle yazdınız,ben kullanıldıgımı düşünüyorum ve bunu yazmaya ıma etmeye çalışıyorum amaaaa neyse yınede okmussun sağol...

sırf para kaçırmak içinmi yoksa gerçekten evlat hasreti içerisin de oldugundanmı? bana 1. si gibi geldi :42:

kendı belgelerım var ve tek yapmamız gerekn ufak bı yatırımla,ısyeırmı açmak ama artık ısı ınada bındırdı dıye düşünüyorum,en ufak seyden tartısma çıkarır hale geldı(çok sakın bı yapısı olmasına ragmen,kolay kolay sınırlenmez)
bıgun yuruyoruz yolda bı balkonun ıpınde asılı çocuk nevresımlerının yuzunden aramızda ,anlayamadım bırden tartısırken buldum kendmı,sokak ortasında sınırlendı...oyle bı laf ettıkı kılıtlendım ben.....dedım kı sakınce,duzenım otursun oyle,yoksa yapmıyorum velet dedım,bıraszda gulumseyerek.... dıye,,,bana dedıgı suydu...'' elinde var ya bı koz kullan bakalım,sırf sunun ıcın suan gıdıp çekıcıcem kredı artık yaaaa....

bu gunun gecesınde de,ben konusmadım cunku doğal olarak moralım sıfır,benı yumusatmaya çalışıyor,,yapamıyorum beceremıycem,,'' ben senın hayallerını elınden aldım''' gıbı laflar sarffettı....(evlenmeden once babam ıstemedı işimi,açamam sana yer dedı,bunu bılıyor,eskı nısanlım tamam dedı nısanlandık evlenıyoruz bırak herseyı dedı attım yüzüğü o zamannda,,,, eşim olacak dedım ,guven olmazsa olmaz dedım anlaşalım konusulsun sonra bun larıda sen bana yaşatma dedım tamam,anındayım dedı şuan olanlara bak,,,,,arkadaşlar nasıl oluyorda sadece ANNELIK duygusunu benım ıcımde olmadıgını,ıkna edılmesı gereken kısının benım oldugumu,,, yazabılıyorlar....benmı kafayı yemeye başladım yaaa :43:

sırf para kaçırmak içinmi yoksa gerçekten evlat hasreti içerisin de oldugundanmı? bana 1. si gibi geldi :42:

kendı belgelerım var ve tek yapmamız gerekn ufak bı yatırımla,ısyeırmı açmak ama artık ısı ınada bındırdı dıye düşünüyorum,en ufak seyden tartısma çıkarır hale geldı(çok sakın bı yapısı olmasına ragmen,kolay kolay sınırlenmez)
bıgun yuruyoruz yolda bı balkonun ıpınde asılı çocuk nevresımlerının yuzunden aramızda ,anlayamadım bırden tartısırken buldum kendmı,sokak ortasında sınırlendı...oyle bı laf ettıkı kılıtlendım ben.....dedım kı sakınce,duzenım otursun oyle,yoksa yapmıyorum velet dedım,bıraszda gulumseyerek.... dıye,,,bana dedıgı suydu...'' elinde var ya bı koz kullan bakalım,sırf sunun ıcın suan gıdıp çekıcıcem kredı artık yaaaa....

bu gunun gecesınde de,ben konusmadım cunku doğal olarak moralım sıfır,benı yumusatmaya çalışıyor,,yapamıyorum beceremıycem,,'' ben senın hayallerını elınden aldım''' gıbı laflar sarffettı....(evlenmeden once babam ıstemedı işimi,açamam sana yer dedı,bunu bılıyor,eskı nısanlım tamam dedı nısanlandık evlenıyoruz bırak herseyı dedı attım yüzüğü o zamannda,,,, eşim olacak dedım ,guven olmazsa olmaz dedım anlaşalım konusulsun sonra bun larıda sen bana yaşatma dedım tamam,anındayım dedı şuan olanlara bak,,,,,arkadaşlar nasıl oluyorda sadece ANNELIK duygusunu benım ıcımde olmadıgını,ıkna edılmesı gereken kısının benım oldugumu,,, yazabılıyorlar....benmı kafayı yemeye başladım yaaa :43:

ne kozun olabilir ki ? anlamadım kozdan kasıtı ne? bence çok da masum görme eşini, kayın validene anlatmıyormu sanıyorsun canim benm, benim eşim bile bana çok düşkündür ailesi tam bir fitne ficur dur, yanımıza tatile geldiklerinde yatcak zaman kv fısfıs konuşuyordu ben hiç takmadım yanlarına da gitmedim dertleşiyorlardır diye nezaketimden, meğerse dolduruyormuş fısfıs, kulağımın dibinde ne anlattın ne dedin okadar zamanda cadı karı, yüzü düştü hemen eşimin, düşün yani etkilerini, sürekli pışpışladığım halde haketmeselerde, yanımızda oturmuyor demiş daha da ne dediyse mutfaktan çıkabildik sanki, yani demem o ki hiç bi neden yoksa bile öyle tesirli oluyorlarki kurt gibi giriveriyorlar beyinlerine farkına bile varmıyorsun canim, annesi zaten kesin kıskanıyordur en baştan beri yardımını ondan tutturmuştur, oğlunun aklına da kendi sokmuştur bence, çocuk yap masrafından yetiştiremez yada çalıştırma demiştir bence, sana yarısını ben verrim demesinin nedeni de kendine gebe bırakmak için olabilir, ters etki yapmasın diye, gizlide verebilirsin yasaklarsa, ERKEKLER HİÇTE SANILDIGI KADAR MASUM DEĞİLLER BENCE, HATTA KADINLARDAN DAHA FENALAR, bir arkadaşım var kadın polis memuru , cin gibidir, diyorki ERKEĞİN ŞERRİNE AKLINIZ ERMEZ , GERÇEKTEN ERKEĞİN ŞERRİYLE HİÇ BİR KADIN BAŞ EDEMEZ ÇOK SİNSİLER DEDİ, önce pek inanasım gelmedi hep salak gördüğümüzden onları , sonra düşününce ve çevrede olanları izledikçe sonuna kadar hak verdim kadına, o kadar olayın içinde iyi tespit yani, demem oki spiralin varsa çocuk yapmak senin elinde , ama yoksa ve kafaya koyduysa eşin o çocuğu yapar canim , çocuk yapmakta neyse de kredi çekmeyi ciddi ciddi düşünmesine ben tek neden olarak annene verdiğin 3-5 kuruşu kesmek için bence , kayınvalidene de bakalım çalışayım sana da para vereyim die yok istemem kredi çekin yada çocuk yapın dicekmi :52: hiç sanmam :1: eş ne kadar iyi olursa olsun kv ve kp şeytan olduktan sonra kemirgenler giriyor akıllarına canim , çocuğa bişy diyemem senin kararın ama kredi çekme derim , bir daha iflak etmiyor insanı , eşinde çok çok pişman bence baştan kabul ettiğine ama sana söyleyemiyor, allah anneciğini kimseye muhtaç etmesin , annelerimiz herşeye değer fesat insanlar olmasa çok daha mutlu olcaklar da.

ne kozun olabilir ki ? anlamadım kozdan kasıtı ne? bence çok da masum görme eşini, kayın validene anlatmıyormu sanıyorsun canim benm, benim eşim bile bana çok düşkündür ailesi tam bir fitne ficur dur, yanımıza tatile geldiklerinde yatcak zaman kv fısfıs konuşuyordu ben hiç takmadım yanlarına da gitmedim dertleşiyorlardır diye nezaketimden, meğerse dolduruyormuş fısfıs, kulağımın dibinde ne anlattın ne dedin okadar zamanda cadı karı, yüzü düştü hemen eşimin, düşün yani etkilerini, sürekli pışpışladığım halde haketmeselerde, yanımızda oturmuyor demiş daha da ne dediyse mutfaktan çıkabildik sanki, yani demem o ki hiç bi neden yoksa bile öyle tesirli oluyorlarki kurt gibi giriveriyorlar beyinlerine farkına bile varmıyorsun canim, annesi zaten kesin kıskanıyordur en baştan beri yardımını ondan tutturmuştur, oğlunun aklına da kendi sokmuştur bence, çocuk yap masrafından yetiştiremez yada çalıştırma demiştir bence, sana yarısını ben verrim demesinin nedeni de kendine gebe bırakmak için olabilir, ters etki yapmasın diye, gizlide verebilirsin yasaklarsa, ERKEKLER HİÇTE SANILDIGI KADAR MASUM DEĞİLLER BENCE, HATTA KADINLARDAN DAHA FENALAR, bir arkadaşım var kadın polis memuru , cin gibidir, diyorki ERKEĞİN ŞERRİNE AKLINIZ ERMEZ , GERÇEKTEN ERKEĞİN ŞERRİYLE HİÇ BİR KADIN BAŞ EDEMEZ ÇOK SİNSİLER DEDİ, önce pek inanasım gelmedi hep salak gördüğümüzden onları , sonra düşününce ve çevrede olanları izledikçe sonuna kadar hak verdim kadına, o kadar olayın içinde iyi tespit yani, demem oki spiralin varsa çocuk yapmak senin elinde , ama yoksa ve kafaya koyduysa eşin o çocuğu yapar canim , çocuk yapmakta neyse de kredi çekmeyi ciddi ciddi düşünmesine ben tek neden olarak annene verdiğin 3-5 kuruşu kesmek için bence , kayınvalidene de bakalım çalışayım sana da para vereyim die yok istemem kredi çekin yada çocuk yapın dicekmi :52: hiç sanmam :1: eş ne kadar iyi olursa olsun kv ve kp şeytan olduktan sonra kemirgenler giriyor akıllarına canim , çocuğa bişy diyemem senin kararın ama kredi çekme derim , bir daha iflak etmiyor insanı , eşinde çok çok pişman bence baştan kabul ettiğine ama sana söyleyemiyor, allah anneciğini kimseye muhtaç etmesin , annelerimiz herşeye değer fesat insanlar olmasa çok daha mutlu olcaklar da.

benım elımde ya bebek yapmak,ben duzenlı korunuyorum canım daha nısanlıyken kist tedavısı ıcınde 1 yılı aşkın hap kullanmıştım,evlendım devam ettım,şimdide dr. iğneye geçtı aylık ıgnelerımı oluyorum,onun elınde değil yanı benı kazara bırakamaz....
zaten o '' koz '' kelımesını kullandı ya o gun ,ondan sonra hıç yapalım beraber hallederım demelerı kayboldu aklından sılındı ağzından,
şimdi olmaması ıcın dukkanın ne engelmış gıbı olursa bana onları gostermeye çalışıyor,''hayallerını elınden aldım kendımı kötü hıssedıyorum,dıyerek duygu sömurusu yapmaya başladı,

sokakta o kavga ettıgımız gun zaten sadece ıkımız vardık,dedım kı : benım annem kardesımınkıne bakıyor,bızımkı olsun ona kım bakıcak,annen gelıp hergun bakıcakmı , ben elalemın işine bebeğimi alıp gıdıcem dıye...sonra ıyıce koptu bu zateen .baska akşam kv.telefonda ordan burdan konusurken konuyu çocuktan açtı ''bız bakamayız annem bız anca severız dıye lafı ağzıma tıkadı,kapattı...bende dedmıkı annen laf çaktırıyor nıye anlatıyosun aramızda kı tartışmalarımızı falan dıye,söylemedımmmm yalanlarııı,,,,pekı bu kadın bunları nerden duydu muneccım mı dedııım de tıkk yokkk,annesı acayıp kanına gırıyor ,bızımkının de zayıf noktası buuuu,,,,
anlıyorum şeytanlıklarını ama bu kadar yapılmaz kıı...o ben verıım yarısı bız verelım demelerı de masumca değil bılıyorum,sonradan söylenecek,ben yaptım dıycek...dediğin gıbı hem gebe bırakmak hem de çocuk yapmasının onunde bu mantıklı nedenlerım varya onları en aza ındırmek,yardımcı olmakmış nıyetı gıbı suan ama ,,,,

kendı aılemeın o kadar sorunuyla ,babamla yıllarca ugraştım,kımın ne kurnazlık peşinde oldugunu çok rahat anlıyorum,gözüm açık eşimin aklı benımkının yanında kıt kalıyor,zekıyım ya bu konularda hemen çakıyorum ondan bu kadar çok ugrasıyor ıste

valla benim elime çok çok para geçsin bende verrim anneme, çalışmaya başlayınca düşünüyorum da hatta, daha geçen kv kp diyorki kpss den açıldı da oh oh kazan bizde gelip yerleşiriz size masraf yapmayız diyor kanım dondu nereye giderseniz gelirizi sizle yaşarız diyo ne heves kaldı ne bişy :) ders çalışasım gelmiyor, kendi mesleğimi yapcam yine , nişanlıyken zaten kanına girdiler eşimin o da istemedi çalışmamı 3000 tl maaş alıyordum işim mükemmeldi, evet anneme de yardım ediyordum oh olsun, bu yaşıma kadar onun ekmeğini yedim o besledi büyüttü uykusuz kala kala , şehir değiştirince mecbur çalışamadım , ama burdan gidişte düşünüyorum, içimde de kalmıştır anneme yardım etmek şükür çok ta ihtiyacı yok ama bugünüme onun sayesinde geldim, bu gerçek, kendisi de yedirmiş yıllarca hepsine , kardeşlerine ev alırken evlenirlerken kredilerle vermiş toplu toplu karşılığında çöp görmedik hala ağzını havaya açmış bekliyorlar bişy düşermi diye, benim ailem aksine yardım etti ençok yerken iyilerde karşıya yedirirken kötüler zorlarına gidiyor nedense , helal yada haramı konusunda fikrim yok henüz ama kendi kazancın olunca olduğunu sanmıyorum, annenin duasını almak kv nin suratı için yalakalık yapmaktan çok daha önemli bence, sürekli taşınma sıkıntın yok anladığım kadarıyla bence önce işini kur her anlamda kadın yere sağlam basmalı, eşinde sözünün arkasında dursun , hayatını rayına oturtunca da çocuk yaparsın hemen, çocuğuna da annen bakar , o zaman da söyler sin bakıcı parası gibi düşün dersin , eşin neresi haklı anlamadım :1: başta kabul etmiş sen varını yoğunu evinin rızkını taşısan eyvallah ama kısmen yardım ediyorsun gayet normal ,

Eşin,çalışmanı istemiyor olabilir mi ?
Belki işyeri açarsan evi ve kendisini ihmal edeceğini,uzun süre çocuk istemeyeceğini düşünüyordur.
Veya aslında kadının çalışmasına karşıdır,kıskançtır vs...

Eşin gelecek planlarını anlatırken,keşke "işimi hayırlısıyla açayım,hepsi sırayla olur inşallah" deseydin.

Çocuk mevzusu açıldığında,anneni öne sürmektense,daha erken,henüz işim bile yok gibi mazeretler söyleyebilirsin.
Bu şekilde eşin,annesi yüzünden istemiyor fikrine kapılmaz.
Sonuçta annenin durumu,1-2 sene idare edilecek geçici bir durum değil.
Annen için ertelemen,belirsizlik ve süreklilik hissi veriyor.

Bir de moralini bozmak istemem ama işyeri açmak,müşteri edinip kara geçmek o kadar kolay değil.
Bir süre başka alanda çalışmayı düşünmez misin ?

valla benim elime çok çok para geçsin bende verrim anneme, çalışmaya başlayınca düşünüyorum da hatta, daha geçen kv kp diyorki kpss den açıldı da oh oh kazan bizde gelip yerleşiriz size masraf yapmayız diyor kanım dondu nereye giderseniz gelirizi sizle yaşarız diyo ne heves kaldı ne bişy :) ders çalışasım gelmiyor, kendi mesleğimi yapcam yine , nişanlıyken zaten kanına girdiler eşimin o da istemedi çalışmamı 3000 tl maaş alıyordum işim mükemmeldi, evet anneme de yardım ediyordum oh olsun, bu yaşıma kadar onun ekmeğini yedim o besledi büyüttü uykusuz kala kala , şehir değiştirince mecbur çalışamadım , ama burdan gidişte düşünüyorum, içimde de kalmıştır anneme yardım etmek şükür çok ta ihtiyacı yok ama bugünüme onun sayesinde geldim, bu gerçek, kendisi de yedirmiş yıllarca hepsine , kardeşlerine ev alırken evlenirlerken kredilerle vermiş toplu toplu karşılığında çöp görmedik hala ağzını havaya açmış bekliyorlar bişy düşermi diye, benim ailem aksine yardım etti ençok yerken iyilerde karşıya yedirirken kötüler zorlarına gidiyor nedense , helal yada haramı konusunda fikrim yok henüz ama kendi kazancın olunca olduğunu sanmıyorum, annenin duasını almak kv nin suratı için yalakalık yapmaktan çok daha önemli bence, sürekli taşınma sıkıntın yok anladığım kadarıyla bence önce işini kur her anlamda kadın yere sağlam basmalı, eşinde sözünün arkasında dursun , hayatını rayına oturtunca da çocuk yaparsın hemen, çocuğuna da annen bakar , o zaman da söyler sin bakıcı parası gibi düşün dersin , eşin neresi haklı anlamadım :1: başta kabul etmiş sen varını yoğunu evinin rızkını taşısan eyvallah ama kısmen yardım ediyorsun gayet normal ,

doğru söylüyorsun tabiiii okadar baktılar bıze ,babamın zulmüne bızım ıcın katlandı yıllarca ,bız ne zaman elımız para gordu babam bıraktı evı gıtttı alemlere,,,,
valla düşüncelerınde haklısın çalış bak yarıdmcı ol,kendmız kanıcaz bızım paramız saklı işe gerek yok verdım aldım dıycem ....olay kapanmıştır,sesını çıkaramazz benımkı,,
ama işin sonunu ıyı gormuyorum,soğumaya başladım bız kadınız ağır yaşıyoruz bazı şeylerı,

kist tedavım surerken ben zaten duzensız regl oluyorum,gecıkmem olmustu,2 hafta kadar lekelendım bıttı falan,ben habersız eşimden evde baktım bısey yok,sonra dr. gıttık olmuyorum dıye,dr.allttan bakınca ufak kese gordu,benımkıde meraklıdır gırdı ıcerı duydumu bunu,uçtu havalara....dedım kendıne gel ımkansız ıkımızde korunuyoruz,olması mucıze suan dıye,ınmedı havadan yere ,ertesı gun dogum gunum,kan tahlılı sonucunu alıcaz şehır dısına çıkıcaz,bız dısarda kahvaltıyı yaparken sonucu telıme haber verdıler,çocuk falan yok,yukselme olması gayet doğalmış beta hormonlarında,ben emınım zaten yokk yanı
duramadı bu olmadıgını ogrenınce,kahvaltımı bıtırmedım,sırf orda mıllet çocuklarıyla gelmış dıye,çocuklar var dıye,servıs geç gelıyor bahanesıyle kalktı çıktık ordan ....
zehır ettı dogum gunumu,bu kadar olurrr yanı
nasıl başa çıkıcam ne yapıcam artık sinirlerim kaldırmıyor valla,kullanılmak mı,enayı saf yerıne konulup evlenmeye ıkna edılmek mııı
boşanma aklımdan geçmıyor değil:44:

Eşin,çalışmanı istemiyor olabilir mi ?
Belki işyeri açarsan evi ve kendisini ihmal edeceğini,uzun süre çocuk istemeyeceğini düşünüyordur.
Veya aslında kadının çalışmasına karşıdır,kıskançtır vs...

Eşin gelecek planlarını anlatırken,keşke "işimi hayırlısıyla açayım,hepsi sırayla olur inşallah" deseydin.

Çocuk mevzusu açıldığında,anneni öne sürmektense,daha erken,henüz işim bile yok gibi mazeretler söyleyebilirsin.
Bu şekilde eşin,annesi yüzünden istemiyor fikrine kapılmaz.
Sonuçta annenin durumu,1-2 sene idare edilecek geçici bir durum değil.
Annen için ertelemen,belirsizlik ve süreklilik hissi veriyor.

Bir de moralini bozmak istemem ama işyeri açmak,müşteri edinip kara geçmek o kadar kolay değil.
Bir süre başka alanda çalışmayı düşünmez misin ?

canım herşeyi konuştuk anlaşmıştık,iş yerımı açmam ıcın gereken ufak meblayııı görmezden gelıp,ev araba almak hayallerınde..
kaldı kı ,bız arkadaşken bılıyordu durumumu,aileye bağlılığa onem veren bırı,,,,
yazdıklarının hepsını denedım,o takıntı yaptı,bebek yoksa dukkanda yok dıye,sonrada kılıfını sundu bana,yapamıyorum elımden gelmıyorrrrr,

madem para sıkıntımızın bıtmesı zaman alıcak,evı arabayı ve bebek planını nasıl kafanda kuruyorsun bıde.2014-2015 e kadar dıye ustune basa basa
onun derdı ben çalışıp anneme bakıcam derken çocuksuz kalıcak korkusuianası boyna fıtlenıyo evlendın yap yap.....

daha 1 yılımız dolmadı evlılıgımız oturmadı

Back
X