Nasıl ikna edebilirim ??

kedilerbenimkankam

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2022
264
-17
28
Arkadaşlar eskiden annem bana bir söz vermişti 70 kilo olursan kedi alacağım eve diye şu an yine sordum şu an karşımda ölsen umrumda olmaz asla eve kedi sokmam dedi sonra babanla alın dedi babam da karşı bu duruma şu an şehir dışında beş ay sonra gelicek ama annemi ikna edersem babam pek bir şey demicem ben 70 kiloya dusuyum sonra yine konuşuruz bunları dedim annemi nasıl ikna edebilirim ne kilon ne başarıların umrumda değil haklarını kaybettin dedi şu an 70 kilo olmaya çalışıyorum diyete girdim ondan sonra yumuşar mi sizce

Ortak kullandığınız evde diğer kişinin de haklarına saygılı olmalısınız, kedi bu tüy döker, istemeyen kişinin boğazına midesinde hastalık yaparsa vicdanınız rahatsız etmez mi?

Evdeki herkes isterse o şekilde alınır ya da tek başınıza yaşıyorsanız alırsınız.

Kiloyu siz kendiniz için vermelisiniz, sağlık açısından anneniz sağlığınızı düşünmüş.siz de onu düşünün hayvan almak demek kardeş almak aynı şey. Sorumluluğu çok fazla. Ortak karar alınmalı

İstemeyen birey varsa çok zor. Sürekli kısıtlıyorlar hayvanı. Oraya girmesin buraya çıkmasın. Kendi evine çıkarsan al bir yavrucak. Kimisi gerçekten evde istemiyor, sen de rahat edemezsin öyle. Hani farenin giremediği deliğe kıçında kabakla girmeye çalışması gibi hissedersin.

Ortak kullandığınız evde diğer kişinin de haklarına saygılı olmalısınız, kedi bu tüy döker, istemeyen kişinin boğazına midesinde hastalık yaparsa vicdanınız rahatsız etmez mi?

Evdeki herkes isterse o şekilde alınır ya da tek başınıza yaşıyorsanız alırsınız.

Kiloyu siz kendiniz için vermelisiniz, sağlık açısından anneniz sağlığınızı düşünmüş.siz de onu düşünün hayvan almak demek kardeş almak aynı şey. Sorumluluğu çok fazla. Ortak karar alınmalı
Ben de ortak karar alınsın diye çabalıyorum ama asla ikna olmuyorlar

Oyyy niye ben yumuşacık oldum bu konuda nick’in tatlığına bakın 🙈 sağlıklı kilonu ver sonra bi tane minnoş yavru bulursun sokaktan annene de yolda buldum ölecekti dersin vicdan yapar hem 🙈
Ya bilmiyorum ki umarım öyle olur bir kaç kere getirdim de öyle kapı dışarı etti bir de kilo verip denicem belki ikna olur 🤧

İkna etmeye çalışmak ortak karar değildir,

Misal ilerde evlendin Eşin seni cocuk yapmaya zorlaması ortak karar vermemidir? Ya da sen istediğin halde hayır asla cocuk istemiyorum demek?

O söz ağızdan tam senin istediğim şekilde çıkmış hayatım zaten. Tekrar tekrar konuyu açıp üzerine yeni sözler söyleme ilk verdiği sözden dönme fırsatı yaratma annene. Bir süre kedi konusunu hiç açma onun yerine sizinkilerden 70 kiloya inmeni kolaylaştıracak şeyler iste. Mesela tenis gibi efor harcatan bir spora ya da spor salonuna yazılmak gibi, hedefine ulaşınca zaten söz vermiştin der yaptırırsın istediğini anlaştığınız şekilde

O söz ağızdan tam senin istediğim şekilde çıkmış hayatım zaten. Tekrar tekrar konuyu açıp üzerine yeni sözler söyleme ilk verdiği sözden dönme fırsatı yaratma annene. Bir süre kedi konusunu hiç açma onun yerine sizinkilerden 70 kiloya inmeni kolaylaştıracak şeyler iste. Mesela tenis gibi efor harcatan bir spora ya da spor salonuna yazılmak gibi, hedefine ulaşınca zaten söz vermiştin der yaptırırsın istediğini anlaştığınız şekilde

İnsan kendi için kilo vermeli biri istiyor Ya da rüşvet teklif ediyor diye değil, konu sahibi bunu kabul etmeli önce

22 yaşındaymışsınız. Okuyor musunuz, çalışıyor musunuz ? Türü ne olursa olsun bir canlı ile beraber yaşamak; sokakta görüp 5 dakika sevmekten çok farklı.

Evden birkaç gün ayrılmanız gerekse, ya kediyi de yanınızda götüreceksiniz ya da kedinize bakabilecek birini bulmanız gerekecek. Bakacak insan bulsanız dahi, hayvanın farklı ortama gitmesi sorun diye ; evinizin anahtarını vermeniz gerekecek.

Kediler sizinle aynı saatte yatıp kalkmazlar. Siz yatarken onun için avlanma ve oyun zamani olabilir. Tırnaklarını bir yere geçirip gerinebilir; tırnaklarını eşyalara sürtüp sivritmeyi seçebilirler. Evde kelebek, sinek vb görüp bir anda perdeye tutunup avlanmaya başlayabilirler.

İnsan kendi için kilo vermeli biri istiyor Ya da rüşvet teklif ediyor diye değil, konu sahibi bunu kabul etmeli önce

Sizi kilo verme ve hayvan sahiplenme konusunda bilirkişi gibi hissettiren özel birşey mi var? Yoksa her konuda mı saçma argümanlarınız ve en iyisini ben bilirim tavrınızla ortaya atlıyorsunuz?

Çünkü insan içsel veya dışsal herhangi bir motivasyonla kilo vermeye karar verebilir ve kimseyi ilgilendirmez.

Ve kusura bakmayın ne yetişkin ve birbirine denk bir çiftin ilişki dinamiği ebeveyn çocuk ilişki dinamiği ile aynıdır ne dünyaya çocuk getirme kararının sorumluluğu ile evcil hayvan sahiplenmenin sorumluluğu eşittir.

Siz hele bi 70 kg olun sonra şifa eve kucağınızda kediyle gelirsiniz .
Merak etmeyin çok sürmeden ev ahalisi sizden daha çok seviyor evcil hayvanı.

Oyyy niye ben yumuşacık oldum bu konuda nick’in tatlığına bakın 🙈 sağlıklı kilonu ver sonra bi tane minnoş yavru bulursun sokaktan annene de yolda buldum ölecekti dersin vicdan yapar hem 🙈

Ya bilmiyorum ki umarım öyle olur bir kaç kere getirdim de öyle kapı dışarı etti bir de kilo verip denicem belki ikna olur 🤧

Yapsam ikna olurlar mi bilmiyorum geçen aylarda yaptım annem kapı dışarı etmişti kediyi 😔

Eve bir kedi al gel, vicdan yapar vs demeyin lütfen. İnsanlara istemediği birşeyi zorla yaptırmaya çalışmak çok yanlış.

Konu sahibi daha önce eve kucağında kediyle gitmiş ve hayvanlar kapı dışarı edilmiş. Sokak hayvanı diye yeniden sokağa bırakılmış. Peki hangi sokağa bırakıldı ?

Kendi keyfiniz için, kafanıza göre bir hayvanı kucaklayıp, alıştığı bölgeden uzaklaştırmayın lütfen. Bölgesi değiştirilen hayvanlar, yeni birakıldikları yerde diğer hayvanlarca dışlanıp, dövülüyorlar; yatacak ve sığınacak yer bulamıyorlar.

Sokaktaki canlara, su ve mama verip koruyup kollamayı da seçebilirsiniz.

Son düzenleme:
Arkadaşlar eskiden annem bana bir söz vermişti 70 kilo olursan kedi alacağım eve diye şu an yine sordum şu an karşımda ölsen umrumda olmaz asla eve kedi sokmam dedi sonra babanla alın dedi babam da karşı bu duruma şu an şehir dışında beş ay sonra gelicek ama annemi ikna edersem babam pek bir şey demicem ben 70 kiloya dusuyum sonra yine konuşuruz bunları dedim annemi nasıl ikna edebilirim ne kilon ne başarıların umrumda değil haklarını kaybettin dedi şu an 70 kilo olmaya çalışıyorum diyete girdim ondan sonra yumuşar mi sizce
sende geri kilo al o zaman

Eve bir kedi al gel, vicdan yapar vs demeyin lütfen. İnsanlara istemediği birşeyi zorla yaptırmaya çalışmak çok yanlış.

Konu sahibi daha önce eve kucağında kediyle gitmiş ve hayvanlar kapı dışarı edilmiş. Sokak hayvanı diye yeniden sokağa bırakılmış. Peki hangi sokağa bırakıldı ?

Kendi keyfiniz için, kafanıza göre bir hayvanı kucaklayıp, alıştığı bölgeden uzaklaştırmayın lütfen. Bölgesi değiştirilen hayvanlar, yeni birakıldikları yerde diğer hayvanlarca dışlanıp, dövülüyorlar; yatacak ve sığınacak yer bulamıyorlar.

Sokaktaki canlara, su ve mama verip koruyup kollamayı da seçebilirsiniz.

:D

xenforo-smilies-kk70.gif

Back
X