Nasıl ikna edebilirim ??

Sizi kilo verme ve hayvan sahiplenme konusunda bilirkişi gibi hissettiren özel birşey mi var? Yoksa her konuda mı saçma argümanlarınız ve en iyisini ben bilirim tavrınızla ortaya atlıyorsunuz?

Çünkü insan içsel veya dışsal herhangi bir motivasyonla kilo vermeye karar verebilir ve kimseyi ilgilendirmez.

Ve kusura bakmayın ne yetişkin ve birbirine denk bir çiftin ilişki dinamiği ebeveyn çocuk ilişki dinamiği ile aynıdır ne dünyaya çocuk getirme kararının sorumluluğu ile evcil hayvan sahiplenmenin sorumluluğu eşittir.
En iyisini ben bilirim felan derken ben öyle bir sey demedim burada gelip boş yapmayın eve kedive

Arkadaşlar eskiden annem bana bir söz vermişti 70 kilo olursan kedi alacağım eve diye şu an yine sordum şu an karşımda ölsen umrumda olmaz asla eve kedi sokmam dedi sonra babanla alın dedi babam da karşı bu duruma şu an şehir dışında beş ay sonra gelicek ama annemi ikna edersem babam pek bir şey demicem ben 70 kiloya dusuyum sonra yine konuşuruz bunları dedim annemi nasıl ikna edebilirim ne kilon ne başarıların umrumda değil haklarını kaybettin dedi şu an 70 kilo olmaya çalışıyorum diyete girdim ondan sonra yumuşar mi sizce
Kedi al eve getir doğrudan ne yapabilir sokağa mu atacak

Kadın istemiyorsa istemiyordur. Kendi evinize çıkıp öyle sahiplenin.

Daha önce atmış.
Evcille yaşayan bir kadın olarak eve getirilen evcilin sokağa atılmasına kesinlikle karşıyım ama konu sahibesi henüz 16 yaşında, kedinin tüm sorumluluklarını üstlenmeyecektir annesi de bu yüzden istemiyor olabilir, kedinin maması, tuvalet temizliği, tüy dökecek aşıları olacak sağlık sorunları olacak, bunların hepsi annenin üzerine kalacaktır, ne zaman ki erişkin biri olur bir evcilin maddi manevi tüm ihtiyaçlarını kendisi karşılayabilir o zaman kedi sahiplenir.

Bir patiye yuva olmak artik kolay degil malesef. Eger çalışmıyorsanız kedinin aşıları mamasi kumu çok masraflı. Bunları karsilayabilirim derseniz, 70 kiloya inip annenizle tekrar konuşabilirsiniz

22 yaşındaymışsınız. Okuyor musunuz, çalışıyor musunuz ? Türü ne olursa olsun bir canlı ile beraber yaşamak; sokakta görüp 5 dakika sevmekten çok farklı.

Evden birkaç gün ayrılmanız gerekse, ya kediyi de yanınızda götüreceksiniz ya da kedinize bakabilecek birini bulmanız gerekecek. Bakacak insan bulsanız dahi, hayvanın farklı ortama gitmesi sorun diye ; evinizin anahtarını vermeniz gerekecek.

Kediler sizinle aynı saatte yatıp kalkmazlar. Siz yatarken onun için avlanma ve oyun zamani olabilir. Tırnaklarını bir yere geçirip gerinebilir; tırnaklarını eşyalara sürtüp sivritmeyi seçebilirler. Evde kelebek, sinek vb görüp bir anda perdeye tutunup avlanmaya başlayabilirler.
16 yasindayim 22 degill

Arkadaşlar eskiden annem bana bir söz vermişti 70 kilo olursan kedi alacağım eve diye şu an yine sordum şu an karşımda ölsen umrumda olmaz asla eve kedi sokmam dedi sonra babanla alın dedi babam da karşı bu duruma şu an şehir dışında beş ay sonra gelicek ama annemi ikna edersem babam pek bir şey demicem ben 70 kiloya dusuyum sonra yine konuşuruz bunları dedim annemi nasıl ikna edebilirim ne kilon ne başarıların umrumda değil haklarını kaybettin dedi şu an 70 kilo olmaya çalışıyorum diyete girdim ondan sonra yumuşar mi sizce
Kaç yaşındasınız?

O zaman kedi sahiplenmeniz şuan için doğru değil. Aileniz istemiyor en başta sizde daha ergenlik çağındasınız. Kusura bakmayın ama şuan sadece heveslik bir istekte bulunuyorsunuz. Daha lise, üniversite zamanlarınızda sürekli aktif bir hayatınız olacak ilgilenemeyeceksiniz. Üniversiteyi belki dışarıda yurtta okuyacaksınız o zaman anne babanız bakmayacak kedinize sizde götüremezsiniz. Her şeyi çok ince düşünmek lazım. Kedi köpek öyle bakamıyorum başkasına veririm diyebileceğiniz bir oyuncak değil kesinlikle. Bende oldum olası hep sevdim ama evde bakmam mümkün değildi annemin istememesinden ziyade önce kendimi düşündüm '' ilgilenebilir miyim acaba? '' diye. Çünkü iş hayatım olmasa dahi sürekli şehir dışına çıkan biriyim. Bazen 1 hafta gelmediğim oluyor. Annem çok sever ama evde bakıp ilgilenemez bunu biliyorum. O yüzden mantık sevginizden de önde olmalı ki ona göre hareket etmelisiniz. Kilonuza gelince sağlığınız için vermelisiniz bir söz karşılığında değil.

Back
X