Nasıl ikna edebiliriz?

Size ne belki doğurmak istemiyo etrafında sizin gibi bikaç kişi daha varsa baskıdan böyle yapıyo demek ki.Böyle biri anne olup bebeğine eziyet etse vebalini siz mi alacaksınız insanlara baskı yapmayı bırakın.

Canım öncelikle endişe duymanı ve üzülmeni anlıyorum ama senden önce eşi bu konuyla çok iyi ilgilenmeli. Madem eşinin yarısı kadar sevse yetecek. O zaman enişte bey girecek devreye. Çocuğunu düşünen bi insan mutlaka bi şeyler yapar yapmalı da. Valla gerekirse zorlaya zorlaya götürsün. Tehdit falan etsin ya hiç olmadı sinir oldum gerçekten.
Şımarıklık bu başka hiç bişi değil. Yaparken ederken çok iyi eee noldu sonra istemiyorum olur. Bide sana sen karışma ayıp diyomuş. Asıl onun ki ayıp ne zaman doktora gitcek doğuracağı zaman mı ne dicek o zaman içimde tutcam mı..
Canım kuzenini bırak eşinle konuş oda onu ikna etmenin yolunu bulsun. Ya karnına düşmüş bi can senden parça nasıl olur aklım almıyor. Hadi anneliğe hazır değildin. Be mübarek insan da mı değilsin ya hiç mi vicdanı yok bunun canım.

Doktora gidip bir kere kalp atışını duysa sürekli doktora gidip duymak ister o kalp atışını gerekirse zorla götürün çocuğa zarar verir bu ne biçim beslenme hoş biz protein protein hesaplar öyle yeriz bizim çocuklar sağlıksız olur onlar takmaz onlarınki sağlıklı olur

Ben anlayamıyorum arkadaş İstemiyorsa neden yaptı? O kadar korunma yöntemi varken neden korunmadı? Gerçekten çok yazık.

Yahu belki kadın korunmasına rağmen hamile kaldı? Ya da kocası zorladı, aslında istemiyordu? Olamaz mı?
Aranızda bebek sahibi olmak için uğraşanlar var diye herkes de anne olmayı istemek zorunda mı? İstemeyen ŞIMARIK mı oluyor?
Başkalarının kararlarına ve özel hayatlarına burnunuzu ve kendi isteklerinizi sokmaktan vazgeçin artık, her insanın bir psikolojisi vardır, damızlık gibi herkes sizin sevindiğinize sevinecek, üzüldüğünüze üzülecek diye bir şey yok.
Elbette yaptığı doğru değil ama psikolojisi de normal değil belli ki, demediğinizi bırakmamışsınız. Sizin deli gibi istediğinizi başkası istemeyebilir ve bu onu şımarık yapmaz.

Benim yazdığım mesaja istinaden yazdığınızı düşündüğüm için cevaplıyorum.
Fikirler görüşler her zaman ayrıdır. Kimse kimsenin düşündüğü gibi düşünmek zorunda değil maalesef.
Bi şekilde evlisiniz bi şeyleri yaşıyorsunuz. Ve doğal olarak bi şeylerin olması gayet normal beklenen sonuç.
İnsanların psikolojileri düzgün olamayabilir. Ve bi küçük olay bozmaya yetebilir. O zaman önlem almaya gayret edeceksiniz. Ha olmaz mı önlem alarak kaldınız. Bi yol yöntem düşünülür.
Eşinin sevgisinin yarısı kadar sevse yetecekse madem. Çok da güzel ikna yöntemleri düşünülebilir.
Burda hiç bir zaman olumsuz eleştiri yapan veya atıp tutan bi insan olmadım.
Saygı çerçevesinde herkes düşüncesini dile getirebilir.
Kimse kimsenin düşündüğü gibi düşünmek zorunda değil. Sizin benim gibi düşünmek zorunda olmadığınız gibi.
Yaklaşık 3 aylık bi bebek söz konusu ve konu sahibin kuzeni anlamaya çalışmak yerine işi inada döküyorsa,bi şeyleri yaşarken bi şeylerin olacağını tahmin ettiği halde sorumsuz davranıyorsa,bebeğin gerekli testleri yapılamıyorsa bu vicdansızlıktır. Yok öyle işine geldiği zaman ay öyle oldu istemiyorum demek. Korunarak hamile kalan ve kendiyle maddi manevi savaşan bir sürü insan var.
Bebeğin kalbi atmıyor olabilir. Herhangi bi sorun olabilir. Bu hem kendi hayatı hem bebeğin hayatı için ne kadar önemli. Karnında yaşama tutunmaya çalışan bebeğinize,sizin için bi şeyler yapmak isteyen eşinize ve size üzülen bi kuzene sen karışma ayıp demek şımarıklıktır.
İyiyken iyi olup kötüyken değişmek ve insanlara kök söktürmek gibi bi dünya yok maalesef.
Kimse kimsenin hayatı için ne yaşadığını bilmeden yorum yapamaz.
Ama yapılması gerekenler az çok bellidir.

Bu konu lohusa depresyonun neden tabu olduğunu çok iyi gösteriyor. Umarim koni sahib burdan ilham alip, yargilayici bir şekilde yaklaşmaz.

Ve bu tür konularda hep bebek istiyenler niye bu kadar demagoji yapiyorlar? Evet siz istiyorsunuz fakat başkasi istemeyebilir. Burda birisi "ben bebek istemiyorum, başkalari istiyor hatta doğuruyor bu nasil olur" diye konu açsa doğrumu olur? Hayatin gerçekleri işte.

Bence o bebeği düşürmeye çalışıyor. ama bu tehlikeli bir yöntem. bebek düşmeyebilir. ama onun verdiği zararla hasta doğabilir. doğum sonrası hem vidan psikolojisi hem hasta bebek psikolojisi depresyonu iyice tetikleyebilir. ya kürtaj olacak. ya da bu duruma ayak uyduracak. kontrole kesinlikle gitmesi gerekli. belki de bebekte müdahale edilmesi gereken bir durum var. belki bebek down sendromlu. şaka mu bu insanlar ya. nasıl pervasızlık. tüm bu uyarılara ve tehlikelere rağmen hala hiçvişey yapmıyorsa ben hamileyim diye yalan uydurmuş olabilir. doktora gitmemek çok saçma.

İşte sizin "yok öyle dünya" demenizle bazı şeyler "yok" olmuyor. Bazı konularda düşünce ayrılıkları olsa da gerçek 1 tane. Ben de diyorum ki bu kadına "şımarık, yok öyle dünya, biz bebek için uğraşıyoruz" dediğinizde bu kadın düzelmeyecek. Düzelmesi için önce psikolojisinin düzelmesi lazım. Yani siz kadının şımarık olduğunu düşünüyorsunuz, ben psikolojisi bozuk olduğunu düşünüyorum ve bu bir fikir ayrılığı: böyle bir şey yok asıl.
Tek bir gerçek var o da kadının sorunlu olduğu. Zorlayarak sadece bebekten daha da uzaklaştırılacak. Halbuki en başında bir uzman desteği alınsaydı ortada 3 aylık ve kontrolleri yapılmış, sağlıklı bir bebek olacaktı. Eskide kaldı "şımarık" deyip insanların sorunlarını görmezden gelmek.

bu kuzeninizin annesi babası eşi falan yok mu?
onlar hakkından gelsin
siz fazla etki etmeyebilirsiniz
çocuk istemeyen insan neden korunmaz anlamıyorum
yada şimdi o çocuğun günahı ne de böyle davranıyorsun
Allah'ım akıl fikir versin !!

İnsanların sorunlarını görmezden gelmek tipinde bi insan olmadım hiç bir zaman. Bilen de bilir her zaman sert yorum yapan insanlara kızan ve olumlu yorumlar yapan bir insan olduğumu.
O zaman baştan önlem alınacaktı. Diyorum bende. Şımarıklık ve psikoloji bozukluğunu anlayıp ayırt edebilecek düzeyde bi insanım. Ve konu sahibin kuzenin psikolojisi bozuk değil sadece şımarık diye bi idaam yok dikkat ederseniz.
Artık bi bebek olduysa hem anne hem bebek düşünülür. Ama önemli olan her zaman sağlık açısından annedir. İsteyerek hamile kalıp sonra bebeği istemeyen bu depresyonu geçiren bir sürü anne var. Ama onlar hep bi yol arıyorlar.
Burda buna müsade bile etmiyor kadın. Sağa sola çemkirmek ve psikoloji arkasına sığınmak yeni moda olduysa. 29 yaşında iki çocuklu bi kadın olarak biz çok geride kalmış olalım önemli değil.

Sizin çemkirmek dediğiniz davranış ve yardımı reddetmek de bir psikolojik sorun aslında. Yorumlarınızı biliyorum evet, ben de buradaki bu yorumlarınızı görünce şaşırdım zaten. Neyse, umarım sorunlarını çözer konu sahibinin kuzeni.

O kadının kocası da takmiyo sanırım. Yoksa senden önce o dert Edip eyleme geçerdi. Kocasına soyliyceklerini soyle. Başka da çare yok. Başkalarının düşünmediği yavruya sen ne yapabilirsin ki

Evet bizim isteyip dileyeceğimiz tek şey konu sahibin kuzenin sorunlarını çözmesi inşiallah iyi olur herşey adına.
Ben aslında şunu anlatmaya çalışıyorum. İnsan hayatının her döneminde psikolojik sorunlar yaşayabilir. Ve her birey her olaya aynı tepkiyi vermeyebilir. Bu o kadar doğal ki.
Bir sürü korunma yöntemi olmasına rağmen görüyoruz ki yeri geldiği zaman onlar bile etkisiz kalabiliyor.
Herşey tamam. Ama burdaki varsayımlarımızı hamile olan kadının korunup korunmadığını tam bilmeden yapıyoruz. Öyle bir şey belirtilmemiş olduğu için.
Konu sahibinin kuzeni bir şeyleri yaşıyorsa bir şeylerin olabileceğini de biliyordur illaki. Bu psikolojik bi durum değil. Kaldı ki istemiyor gerçekten ve hazır değil. Bunun yerine çaresi gene doktor..
Bilmiyorum ama onun aklınca bebeği istemiyor. Psikolojisi bozuk olan kişiler tedaviyi rededebiliyor. Ve maalesef yakın çevremde bunu yakınen yaşamış birisiyim.
Ama bu öyle bi durum değil bence. Benim ve bir çok arkadaşımın anlatmak istediği gibi. Korunmadan veya korunarak bile olsa hamile kalan bir insan bu kadar vurdumduymaz olmamalı.
Az çok biliyordur herhalde yaşadıklarının sonuçlarını..
Herşey herkes adına güzel olsun. Ama şuan tek dileğim allahım kalbine vicdan koysun. Çünkü şuan tek masum olan hayata tutunmaya çalışan o minik yavru.

Bencil anne sendromu herhalde bu. Bence takıntıları var kuzeninizin. Kilo almiyim göğsüm sarkmasın vb gibi. İstenmeden gebelik nasıl olabiliyor onu da hiç anlamıyorum. Evli iken ertesi gün hapı kullanmış insanım. İstenmiyorsa istenmiyordur yani...

Çok tuhaf ben bile istenmeyen bi gebelik yaşamıştım nitekim sonra boş gebelik çıkmıştı ama şüphelendiğim günden itibaren kürtaja kadar sigara içmemiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…