- 20 Ağustos 2015
- 6.537
- 15.759
- 248
- Konu Sahibi okyanusprensesi000
-
Benim yazdığım mesaja istinaden yazdığınızı düşündüğüm için cevaplıyorum.Yahu belki kadın korunmasına rağmen hamile kaldı? Ya da kocası zorladı, aslında istemiyordu? Olamaz mı?
Aranızda bebek sahibi olmak için uğraşanlar var diye herkes de anne olmayı istemek zorunda mı? İstemeyen ŞIMARIK mı oluyor?
Başkalarının kararlarına ve özel hayatlarına burnunuzu ve kendi isteklerinizi sokmaktan vazgeçin artık, her insanın bir psikolojisi vardır, damızlık gibi herkes sizin sevindiğinize sevinecek, üzüldüğünüze üzülecek diye bir şey yok.
Elbette yaptığı doğru değil ama psikolojisi de normal değil belli ki, demediğinizi bırakmamışsınız. Sizin deli gibi istediğinizi başkası istemeyebilir ve bu onu şımarık yapmaz.
İşte sizin "yok öyle dünya" demenizle bazı şeyler "yok" olmuyor. Bazı konularda düşünce ayrılıkları olsa da gerçek 1 tane. Ben de diyorum ki bu kadına "şımarık, yok öyle dünya, biz bebek için uğraşıyoruz" dediğinizde bu kadın düzelmeyecek. Düzelmesi için önce psikolojisinin düzelmesi lazım. Yani siz kadının şımarık olduğunu düşünüyorsunuz, ben psikolojisi bozuk olduğunu düşünüyorum ve bu bir fikir ayrılığı: böyle bir şey yok asıl.Benim yazdığım mesaja istinaden yazdığınızı düşündüğüm için cevaplıyorum.
Fikirler görüşler her zaman ayrıdır. Kimse kimsenin düşündüğü gibi düşünmek zorunda değil maalesef.
Bi şekilde evlisiniz bi şeyleri yaşıyorsunuz. Ve doğal olarak bi şeylerin olması gayet normal beklenen sonuç.
İnsanların psikolojileri düzgün olamayabilir. Ve bi küçük olay bozmaya yetebilir. O zaman önlem almaya gayret edeceksiniz. Ha olmaz mı önlem alarak kaldınız. Bi yol yöntem düşünülür.
Eşinin sevgisinin yarısı kadar sevse yetecekse madem. Çok da güzel ikna yöntemleri düşünülebilir.
Burda hiç bir zaman olumsuz eleştiri yapan veya atıp tutan bi insan olmadım.
Saygı çerçevesinde herkes düşüncesini dile getirebilir.
Kimse kimsenin düşündüğü gibi düşünmek zorunda değil. Sizin benim gibi düşünmek zorunda olmadığınız gibi.
Yaklaşık 3 aylık bi bebek söz konusu ve konu sahibin kuzeni anlamaya çalışmak yerine işi inada döküyorsa,bi şeyleri yaşarken bi şeylerin olacağını tahmin ettiği halde sorumsuz davranıyorsa,bebeğin gerekli testleri yapılamıyorsa bu vicdansızlıktır. Yok öyle işine geldiği zaman ay öyle oldu istemiyorum demek. Korunarak hamile kalan ve kendiyle maddi manevi savaşan bir sürü insan var.
Bebeğin kalbi atmıyor olabilir. Herhangi bi sorun olabilir. Bu hem kendi hayatı hem bebeğin hayatı için ne kadar önemli. Karnında yaşama tutunmaya çalışan bebeğinize,sizin için bi şeyler yapmak isteyen eşinize ve size üzülen bi kuzene sen karışma ayıp demek şımarıklıktır.
İyiyken iyi olup kötüyken değişmek ve insanlara kök söktürmek gibi bi dünya yok maalesef.
Kimse kimsenin hayatı için ne yaşadığını bilmeden yorum yapamaz.
Ama yapılması gerekenler az çok bellidir.
İnsanların sorunlarını görmezden gelmek tipinde bi insan olmadım hiç bir zaman. Bilen de bilir her zaman sert yorum yapan insanlara kızan ve olumlu yorumlar yapan bir insan olduğumu.İşte sizin "yok öyle dünya" demenizle bazı şeyler "yok" olmuyor. Bazı konularda düşünce ayrılıkları olsa da gerçek 1 tane. Ben de diyorum ki bu kadına "şımarık, yok öyle dünya, biz bebek için uğraşıyoruz" dediğinizde bu kadın düzelmeyecek. Düzelmesi için önce psikolojisinin düzelmesi lazım. Yani siz kadının şımarık olduğunu düşünüyorsunuz, ben psikolojisi bozuk olduğunu düşünüyorum ve bu bir fikir ayrılığı: böyle bir şey yok asıl.
Tek bir gerçek var o da kadının sorunlu olduğu. Zorlayarak sadece bebekten daha da uzaklaştırılacak. Halbuki en başında bir uzman desteği alınsaydı ortada 3 aylık ve kontrolleri yapılmış, sağlıklı bir bebek olacaktı. Eskide kaldı "şımarık" deyip insanların sorunlarını görmezden gelmek.
Sizin çemkirmek dediğiniz davranış ve yardımı reddetmek de bir psikolojik sorun aslında. Yorumlarınızı biliyorum evet, ben de buradaki bu yorumlarınızı görünce şaşırdım zaten. Neyse, umarım sorunlarını çözer konu sahibinin kuzeni.İnsanların sorunlarını görmezden gelmek tipinde bi insan olmadım hiç bir zaman. Bilen de bilir her zaman sert yorum yapan insanlara kızan ve olumlu yorumlar yapan bir insan olduğumu.
O zaman baştan önlem alınacaktı. Diyorum bende. Şımarıklık ve psikoloji bozukluğunu anlayıp ayırt edebilecek düzeyde bi insanım. Ve konu sahibin kuzenin psikolojisi bozuk değil sadece şımarık diye bi idaam yok dikkat ederseniz.
Artık bi bebek olduysa hem anne hem bebek düşünülür. Ama önemli olan her zaman sağlık açısından annedir. İsteyerek hamile kalıp sonra bebeği istemeyen bu depresyonu geçiren bir sürü anne var. Ama onlar hep bi yol arıyorlar.
Burda buna müsade bile etmiyor kadın. Sağa sola çemkirmek ve psikoloji arkasına sığınmak yeni moda olduysa. 29 yaşında iki çocuklu bi kadın olarak biz çok geride kalmış olalım önemli değil.
Evet bizim isteyip dileyeceğimiz tek şey konu sahibin kuzenin sorunlarını çözmesi inşiallah iyi olur herşey adına.Sizin çemkirmek dediğiniz davranış ve yardımı reddetmek de bir psikolojik sorun aslında. Yorumlarınızı biliyorum evet, ben de buradaki bu yorumlarınızı görünce şaşırdım zaten. Neyse, umarım sorunlarını çözer konu sahibinin kuzeni.
Bencil anne sendromu herhalde bu. Bence takıntıları var kuzeninizin. Kilo almiyim göğsüm sarkmasın vb gibi. İstenmeden gebelik nasıl olabiliyor onu da hiç anlamıyorum. Evli iken ertesi gün hapı kullanmış insanım. İstenmiyorsa istenmiyordur yani...Merhaba kızlar açtığım konu benimle ilgili değil
Kuzenim yaklaşık 3 aylık hamile
İstenmeyen bir gebelik oldu
Çocuğu aldırmayı hiç dillendirmedi ama istemiyormuş gibi davranıyor
Bir türlü doktora kontrole götüremiyoruz
Gitmek istemiyor
Bebek yokmuş gibi yiyip içiyor
Sigara,alkol falan değil tabi öyle bir şeye izin vermeyiz ama
Sürekli tartılıyor akşama kadar aç kalıyor
Akşamda pizza hamburger kola falan yiyor
Bir de sürekli nane yiyor süt olmasın diye
Emzirmek istemiyormuş
Eniştem ile aynı köyden olduğumuz için kuzenimle bir haftadır akşama kadar birlikteyiz
Artık onunla ciddi ciddi konuşmak istiyorum
Ne yapmalıyım nasıl konuşmalıyım evli bile olmadığım için pek bir bilgim yok
Yardımcı olur musunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?