• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl İkna Ederim

23 yaşındayım
isin hangi ulkede oldugu, sartlari, kalacaginiz yer ( ev anlaminda ) , kariyerinize artilari, parasal anlamda artilari (varsa ) ... gibi tum ozellikleri kararli bir sekilde anlatirdim ama izin alma mahiyetinde degil, sizi bilgilendiriyorum anlaminda. sogukkanlilik, kararlilik ve kafadaki tum sorulara bastan cevap hazirlayarak guzel bir konusma yapilir.
yok hayir gidemezsin denilirse, bilgilendirdim sizi izin almak degil amacim, bunu istiyorum ve bu firsati kacirmayacagim dersiniz. basta cok tepki gosterirler ama siz gittikten sonra millete de alttan alttan hava atarlar, kizimizda da yurtdisinda calisiyor diye......

isin hangi ulkede oldugu, sartlari, kalacaginiz yer ( ev anlaminda ) , kariyerinize artilari, parasal anlamda artilari (varsa ) ... gibi tum ozellikleri kararli bir sekilde anlatirdim ama izin alma mahiyetinde degil, sizi bilgilendiriyorum anlaminda. sogukkanlilik, kararlilik ve kafadaki tum sorulara bastan cevap hazirlayarak guzel bir konusma yapilir.
yok hayir gidemezsin denilirse, bilgilendirdim sizi izin almak degil amacim, bunu istiyorum ve bu firsati kacirmayacagim dersiniz. basta cok tepki gosterirler ama siz gittikten sonra millete de alttan alttan hava atarlar, kizimizda da yurtdisinda calisiyor diye......

Olabilir aslında ama bu da onları çiğnemek olmaz mı?

Peki nasıl alabilirim benden büyükler olarak akıl verseniz bana..
aileni tsanıyan sensin
senin için gerekli ve yararına olduğunu iyice anlatmalısın
ora da nerde kalıcaksın bir yakınınız varmı
bunların hepsini ayarla
örneklendirmeler varsa çevrende
filanca da gitti ve çok iyi gibi
bunları kullan
sık sık arayıp ziyaret edeceğinin garantilerini ver

sonra da burda yaşamanın sana dezavantajları neler bunlardan bahset

öyle bir noktaya getirki
hayati bir karar olsun
ve ailen ilerde buna izin vermedikleri için kendilerini kötü hissedecek olsun

Olabilir aslında ama bu da onları çiğnemek olmaz mı?
neden cignemek olsun? biten iliskinizi biliyorlarsa, nefes almaya ihtiyaciniz oldugunu da eklersiniz. bu ortamdan biraz uzaklasmam gerek bana biraz zaman verin dersiniz. sizin yaninizda ama mutsuz olmami ailem olarak istemeyeceginizi biliyorum, dersiniz. bu da ise yarar.

Kıbrıs.. Şuan çalıştığım şirketten kat be kaç daha iyi bir kurumsal şirket..

Hmmm kibris BIraz zor bir Yer.. Banada oradan teklif gelmisti ama yollamadi bizimkiler:( aile rizasini almadan gitme onemli bu konu..

aileni tsanıyan sensin
senin için gerekli ve yararına olduğunu iyice anlatmalısın
ora da nerde kalıcaksın bir yakınınız varmı
bunların hepsini ayarla
örneklendirmeler varsa çevrende
filanca da gitti ve çok iyi gibi
bunları kullan
sık sık arayıp ziyaret edeceğinin garantilerini ver

sonra da burda yaşamanın sana dezavantajları neler bunlardan bahset

öyle bir noktaya getirki
hayati bir karar olsun
ve ailen ilerde buna izin vermedikleri için kendilerini kötü hissedecek olsun

Asya30 bu yorumu beğendim vicdanları ile baş başa bırak onları diyorsun :D
Bi yakın yok bu firma çalışanları için ev tutuyor yaklaşık 200 tane çalışanı var ve çoğu kendi ülkesini şehrini bırakıp gitmiş

unutamıyorum, her an aklımda çıkmıyor daha önce buraya da yazdım yine akıllar istedim saolsunlar çok güzel akıllar verdiler bana olmuyor ben 23 yaşındayım ve 8 senedir beraberdim, hayatımın öncesi yok gibi.
Ah canım ya tekrardan görüşme imkanın yok mu? Tamamen mi bitti? Belki o da seni unutamıyordur. Dile kolay 8 sene.

Kendisi istedi ayrılmak unutamayan adam gelmez mi ablacım? Hem kendine hem de bana ne diye eziyet etsin ki böyle bir durum olsa şayet
Merak ettim ya neden ayrılmak istedi? Aynı yerdesiniz, başkasıyla falan gördün mü hiç? Ya da biri var mı hayatında acaba duyarsın illa ki. Sorun neydi? Evlilik yaklaştı gözü mü korktu sorumluluktan acaba?

Ay kıbrısmış, ben de başka ülke deyince çok uzak bir yer sandım. Burnumuzun dibi yahu. İkisini de karşına alıp gitmek istediğini ve nedenlerini güzel bir dille anlat. Sonuna da "izin almıyorum ama rızanız olsun istiyorum, rızanızı almadan gitmek beni çok üzer" diye ekle. Ciddi olduğunu anlasınlar, yumuşarlar zaten.

Ay kıbrısmış, ben de başka ülke deyince çok uzak bir yer sandım. Burnumuzun dibi yahu. İkisini de karşına alıp gitmek istediğini ve nedenlerini güzel bir dille anlat. Sonuna da "izin almıyorum ama rızanız olsun istiyorum, rızanızı almadan gitmek beni çok üzer" diye ekle. Ciddi olduğunu anlasınlar, yumuşarlar zaten.

Bu akşam konuşacağım deniyeceğim şansımı

Back
X