Nasıl insanlar olduk?

Elizabeth

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2019
488
870
33
Merhaba hanımlar... Gerçekten çok merak ettim nasıl insanlar olduk? Neden gittiğimiz piknik alanını sanki bir daha kimse kullanmayacakmış gibi bırakırız? Yada parkları yediğimiz çekirdek kabuklarıyla süsleriz, parklardaki spor aletlerine ve çocuk oyuncaklarına gadar davranırız? Yada otobüslerde yaşlı hamile ve çocuklu kadınlara yer vermeyiz ( gecen gün kucağımda çocukla yarım saat ayaktaydım şoför bile Allah rızası için yer verin dedi ama kimse duymadı), neden otobüste yanımıza çocuğunuzu oturtup bir büyük geldiğinde kaldırmayız, neden çocuklarımıza parkların ortak kullanım alanı olduğunu öğretmeyiz, neden yerlere tükürürüz yada neden çöp atarız? Neden sokak hayvanlarını tekmeleyen çocuğumuza onun da bir canlı olduğunu öğretmeyiz? İnanın bunların cevabını çok merak ediyorum.Neden diye çok sormuşum ama merak ediyorum neden neden

Cogu insanin umurunda bile degil. Hatta sizin bu yazinizi gorseler, ne diyo ya bu, falan gibi bi tepki verebilirler. Insanliktan nasibini almamis bircok insan(!) var ne yazik ki. Daha biraz once on ayaklari kesilmis bir sekilde oylece otlarin arasina birakilan bi kedinin haberini okudum, tedaviye cevap vermemis. Veteriner hekim uyutmus acisina son vermek icin. Nereye gidiyoruz biz ya. Nefret ediyorum bazi insanlardan. Insallah o masum varliga yasattiginin bedelini oder.

dinledigimiz muzikten tutun dine kadar. ahir zamaninda bir ust seviyesi bence. o kadar dinle insanlarla dalga gecer olmusuz. bizim toplum iyice amerikan las vegas olmus ozenti ozenti .. davranislar kisilik bozuklari cagimizin hastaligi. . . ister dindar ol ister sosyalist bilmem ne olotobus koltuguna oturup 80 yasindaki ninelere dedelere yer vermiyorsan sen insan degilll hic bisey olamazsin. insanlik. belden asaga hem ruhen hemde fiziklsel olrak insanliktan cikip ismini zikremedigim melege donusuyor.

x
Cahillik , egitimsizlik
Topluma saygi duymamak , bunu ailelerin ogretmemesi , kendisinden baskasina saygi duymamak
Buraya bu konuyu acmak da buyuk cesaret cunku maalesef burada da var bu insanlardan tonla , birazdan damlarlar
Çocuklarımıza öğretmiyoruz saygı duymayı çünkü biz bilmiyoruz! Artık çok sıkıldım böyle insanlarla yaşamaktan...

Ne iyi olurdu, çocuklarımı böyle bir toplumda büyütmeyi hiç istemiyorum ama ne mümkün.
Ben toplumun degismeyecegine inaniyorum artik hatta hersey cok daha kotuye gidiyor
Burada farkli konularda defalarca dile getirdim son 20 senedir inanilmaz geriledi turkiye , ben gencken hic boyle bir toplum degildik ve gun gectikce daha da kotuye gidiyor , o yuzden baska ulkeye yerlestim kafam rahat

Bende sinir oluyorum, hele denize çöp atmaları. Çıldırtıcı. Poşet doluydu geçen, artık siyahlaşmıştı denizin rengi. Bir de şelaleye gitmiştik, burada ünlü bi yer, çok da güzel bir yer. Şelalenin yan tarafında kullanılmış kapatılmamış bebek bezi gördüm, kakalı biçimde.. üstünde sinekler. inanılmazdı. çöp 10 metre yakında iken bir de. insanlar şaşırmış.. yazık gerçekten.

Dün akşam 3 tane suriyeli genç bi parkta bi kediye tekme attı.Açtım ağzımı yumdum gözümü ne suriyeliği kaldı ne ülkemden defolum git dediğim öküz öküz yüzüme bakıyo şerefsizler.Hayır yani o kediden ne istiyosun kimseye zararı olmadan geziniyo orda tabii komşunun kız kediyi hemen ordan alıp götürdü

Back
X