Nasıl insanlar olduk?

görgüsüzlük, göreneksizlik, eğitimsizlik, bencillik, pislik, tembellik, mutsuzluk, dangalaklık, haysiyetsizlik, nankörlük, düşüncesizlik, kötülük.
Yıldan yıla artan bir biçimde...

Hic unutmam cocugun biri 12 yaslarinda, mavi kapak toplanan siselerden birsuru kapak aşırmış sonra vapurda denize saga sola atiyordu dayanamadim en sonunda uyardim nerden buldun bunca kapagi diye. Surdan aldim dedi baktim ki siseyi bosaltmis. Annesi cikisti kadinla sac saca girecektik ki hic acimam boylelerine eşim zor tutmustu... kadın alsın nolacak atsin nolacak diyor. bunlarin yetiştirdiği o çocuk şimdi 18 yaşında falandır kim bilir nasil bir zorba oldu... yere tüküren barzoluk yapan saygısı olmayan boyle ailelerde yetişen insanlar iste. Aman benim çocuğum üzülmesin de varsın dünya yansıncilar... keşke eşimi dinlemeseydim içimde kaldı...

Hic unutmam cocugun biri 12 yaslarinda, mavi kapak toplanan siselerden birsuru kapak aşırmış sonra vapurda denize saga sola atiyordu dayanamadim en sonunda uyardim nerden buldun bunca kapagi diye. Surdan aldim dedi baktim ki siseyi bosaltmis. Annesi cikisti kadinla sac saca girecektik ki hic acimam boylelerine eşim zor tutmustu... kadın alsın nolacak atsin nolacak diyor. bunlarin yetiştirdiği o çocuk şimdi 18 yaşında falandır kim bilir nasil bir zorba oldu... yere tüküren barzoluk yapan saygısı olmayan boyle ailelerde yetişen insanlar iste. Aman benim çocuğum üzülmesin de varsın dünya yansıncilar... keşke eşimi dinlemeseydim içimde kaldı...
Ah ahh bu eşler 😃 benimde eşim çok tutar ve ben onu dinlediğim için çok pişman olurum.

Merhaba hanımlar... Gerçekten çok merak ettim nasıl insanlar olduk? Neden gittiğimiz piknik alanını sanki bir daha kimse kullanmayacakmış gibi bırakırız? Yada parkları yediğimiz çekirdek kabuklarıyla süsleriz, parklardaki spor aletlerine ve çocuk oyuncaklarına gadar davranırız? Yada otobüslerde yaşlı hamile ve çocuklu kadınlara yer vermeyiz ( gecen gün kucağımda çocukla yarım saat ayaktaydım şoför bile Allah rızası için yer verin dedi ama kimse duymadı), neden otobüste yanımıza çocuğunuzu oturtup bir büyük geldiğinde kaldırmayız, neden çocuklarımıza parkların ortak kullanım alanı olduğunu öğretmeyiz, neden yerlere tükürürüz yada neden çöp atarız? Neden sokak hayvanlarını tekmeleyen çocuğumuza onun da bir canlı olduğunu öğretmeyiz? İnanın bunların cevabını çok merak ediyorum.Neden diye çok sormuşum ama merak ediyorum neden neden
Geçen pazar günü eşim ve abimler ile parka vakit geçirmek için buluştuk oturduk sohbet,muhabbet çekirdek kola vs.yedik içtik bu arada çöp poşetlerimiz yanımızda ve bir tane çöp bile yere atmadık.Bende eşim de bu konularda özellikle çok dikkat ederiz(doğa temizliği,hayvanlara iyi davranma,ve çoluk çocuk konularında çok hassassız ikimizde ) Hele eşim benden daha dikkatlidir neyse yiyip içerken şöyle bi etrafa baktım da her yer çöp ve leş gibi evet bende bu konuda çok şikâyetyim ama ne yazık ki insanlar böyle işte sadece kendilerini düşünüp hareket ediyorlar.
Bir de alakasız ama,parkta oturup konuşurken eşim bir çocuğu farketti en fazla 2 yaşında falan çocuk almış başını gidiyor ve ailesi farkında bile değil. Allah'tan erken farkketti eşim yanımızda 6 yaşında yeğenim vardı eşim sen git çocuğu al ailesine götür dedi yazık kaybolmasın,ben gidersem yanlış anlaşılabilir dedi. Yeğenim gitti çocuğu elinden tutup ailesine teslim ettik,böyle de umursamaz,kendinden bir haber aileler var işte. Bizim bebeğimiz olamadığından özellikle çocuk konusunda çok hassassız işte .

Dünya da güzel şeylerde oluyor.
Nasıl insanlar olduk sorusunun cevabı ise sürekli kötü haber pompalanan ve sürekli olumsuza odaklı bir insanlar olduk.
Dünya eskiden olduğundan çok çok daha iyi bir yer .
Objektif bakarsanız bunu görürsünüz .

Dünya da güzel şeylerde oluyor.
Nasıl insanlar olduk sorusunun cevabı ise sürekli kötü haber pompalanan ve sürekli olumsuza odaklı bir insanlar olduk.
Dünya eskiden olduğundan çok çok daha iyi bir yer .
Objektif bakarsanız bunu görürsünüz .
Kötü haberden değil, ben sadece etrafmda gördüğüm ve birebir yaşadığım olaylar için diyorum, nasıl ınsanlar olduk diye...

Cunku duyarsızlastık.herkes tepkı gosterse kımse bır sey yapamaz.ben tramvayda yaslı bırını gordugumde genc birine kalk canım amca otursun diypr kaldırıyorum.cop atan oldu mu o götücek sekilde alıp copunu cope atıyorum.her seye kafamızı cevirmekten vazgecmemıx lazım.

çünkü çok kalabalık olduk
biz bize tahammül edemezken gittik bir ton insan aldık ülkemize
şimdi o insanlar otobüste metrobüste yer kaplıyorlar iyice kalabalık olduk
biz zaten çok ürerken trafik sorunumuz varken onlar da araba aldılar
o kadar kalabalık tıkış tıkışız ki tahammülümüz kalmadı
yerleşim alanlarını genişlettik çünkü sığmıyorduk
bu sefer yol mesafemiz uzadı
15 dakikada işe giden kimse yok
1 saat ortalama işe gidiş-geliş ya da herhangi bir merkeze gidip gelme süremiz
kalabalığız kimse yer verip 1 saat sıkışıklıkta ayakta kalmak istemiyor.
trafikte kimse kimseye yol vermek istemiyor çünkü hep acelemiz var.
bir insan atıyorum yere bir peçete düşürse, 700-800 kişinin gittiği bir piknik alanında 700 800 peçete yapar bu.
bunların temel nedeni nüfus. En büyük sıkıntı nüfus bana göre.

biraz asiri genelleme olmus sanki:) ben avrupa da yasiyorum, kim kime dum duma yasiyo herkes burada. hamileymis yasliymis yer verme filan hak getire. ama cop konusunda ortak alan kullanimi konusunda vs ise cok hassaslar.
Turkiye ye tatile gittigimde ise ben tam tersi insanlarimizi burdaki insanlardan cok daha kibar, yardimsever, empatik buluyorum. hangi bakis acisindan baktigimizla ve nerde bulundugumuzla filan mi alakali acaba bilemedim ki?

2018 sonlrina dogru izmire macera parki adinda bir buyuk park acildi suan daha 1 sene olmadi acilali daha acilsda cocuklar oyun parkindaki atlari kirdilar donencenin parcalarini soktuler kimse mudahale etmedi otrmak icin konulan yerlerin masa ve merdvenlerin tahtalarini soktuler ve okadar kalbalik oluyor herkes cekirdek kabugunu yere atiyor bir torba koymak zor oluyor herlde ve izleme kulesi var bitane kizmla oraya ciktk ve ne gorelim bir cuval midye kabugu yenmis copu birakilmis ve 2 kasada bira sisesi oldugu gbi duruyor smdi bu zararlar karsilanmak icin benm elektrk su dglgz ftrlarima bisey vergisi adi altinda yansitilacak parasi bzden cikacak insanlar nefs alsin die yaplan yer bu senenin sonunda copluk olur parasi bzm cebimizden cikti neden cokmu benciliz ?

Back
X