Nasıl insanlar olduk?

Merhaba hanımlar... Gerçekten çok merak ettim nasıl insanlar olduk? Neden gittiğimiz piknik alanını sanki bir daha kimse kullanmayacakmış gibi bırakırız? Yada parkları yediğimiz çekirdek kabuklarıyla süsleriz, parklardaki spor aletlerine ve çocuk oyuncaklarına gadar davranırız? Yada otobüslerde yaşlı hamile ve çocuklu kadınlara yer vermeyiz ( gecen gün kucağımda çocukla yarım saat ayaktaydım şoför bile Allah rızası için yer verin dedi ama kimse duymadı), neden otobüste yanımıza çocuğunuzu oturtup bir büyük geldiğinde kaldırmayız, neden çocuklarımıza parkların ortak kullanım alanı olduğunu öğretmeyiz, neden yerlere tükürürüz yada neden çöp atarız? Neden sokak hayvanlarını tekmeleyen çocuğumuza onun da bir canlı olduğunu öğretmeyiz? İnanın bunların cevabını çok merak ediyorum.Neden diye çok sormuşum ama merak ediyorum neden neden
Çünkü artık öyle bir zaman da yaşıyoruz ki herkes bencil olmuş bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın zihniyetiyle hareket eder hale gelmişiz en önemliside insanlığımızı kaybediyoruz bu toplumsal bir sorun genel olarak insanlara hayvanlara merhamet duygumuz git gide köreliyor tv programları sosyal medya da buna etken değerlerimizden yoksun bireyler haline dönüşüyoruz bur da en büyük görev ailelere düşüyor duyarlı bireyler yetiştirmek adına ama maalesef artık aile değerlerimizi de yitiriyoruz bu durum o kadar yaygınlaştıki bizlerden sonraki nesil giderek daha büyük bir çıkmazın içine girecek üzgünüm durumumuz hiç iç açıcı değil insanların tahammülü azalıyor giderek hissizleşen bireylere dönüşüyoruz

Çünkü artık öyle bir zaman da yaşıyoruz ki herkes bencil olmuş bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın zihniyetiyle hareket eder hale gelmişiz en önemliside insanlığımızı kaybediyoruz bu toplumsal bir sorun genel olarak insanlara hayvanlara merhamet duygumuz git gide köreliyor tv programları sosyal medya da buna etken değerlerimizden yoksun bireyler haline dönüşüyoruz bur da en büyük görev ailelere düşüyor duyarlı bireyler yetiştirmek adına ama maalesef artık aile değerlerimizi de yitiriyoruz bu durum o kadar yaygınlaştıki bizlerden sonraki nesil giderek daha büyük bir çıkmazın içine girecek üzgünüm durumumuz hiç iç açıcı değil insanların tahammülü azalıyor giderek hissizleşen bireylere dönüşüyoruz
Ne kadar güzel söylemişsiniz, en büyük görev ailelere düşüyor diye...

Karsi apartmanimda oturan adam geceleri cikip balkondan sokaga yolu ortaasina saldir saldir isiyor sesi odama kadar geliyor.Bazen icip.kusuyor ne kadar pis bir millet olduk yahu tuvalete gitme geregi bile.duymuyor adam

Karsi apartmanimda oturan adam geceleri cikip balkondan sokaga yolu ortaasina saldir saldir isiyor sesi odama kadar geliyor.Bazen icip.kusuyor ne kadar pis bir millet olduk yahu tuvalete gitme geregi bile.duymuyor adam
Aman Allahım😱daha neler duyacak bu kulaklar... Bazen aksam balkona çamaşır asınca gece bırakmıyorum demek ki içime doğmuş böyle insanların var olduğundan

Her zaman bebegim dogdugundan beri soyledigim bisey var bebegime hep "iyi insan" olmayi ogretecegim. Merhametli iyi bir insan olmali herseyden once. Bu da duzgun ailede buyumekten gecer. Once aileden baslayacagiz mutlu cocuklar yetistirecegiz. Sonra toplum bakin nasil duzeliyor.

Aman Allahım😱daha neler duyacak bu kulaklar... Bazen aksam balkona çamaşır asınca gece bırakmıyorum demek ki içime doğmuş böyle insanların var olduğundan
Bende ihtimal vermiyordum ama bi gece merak edip iyice dinledim ve anladim isiyordu bazen bagirir serhosluktan bazen kusar artik.korkuyorum ve camim surekli kapali perdemi dahi acamiyorum

Her zaman bebegim dogdugundan beri soyledigim bisey var bebegime hep "iyi insan" olmayi ogretecegim. Merhametli iyi bir insan olmali herseyden once. Bu da duzgun ailede buyumekten gecer. Once aileden baslayacagiz mutlu cocuklar yetistirecegiz. Sonra toplum bakin nasil duzeliyor.
Haklısınız düzgün çocuklar yerleştirince toplum düzelir ama o çocuklar önce o toplumda zarar görüyor eziliyor. Çünkü benim çocuklarım eziliyor.Bazen sinirden diyorum çocuklarımı zamane insanları gibi yetistirecem, eşim diyor ki senin onlardan ne farkın kalacak.

Back
X