Nasıl kendimi güçlendirebilirim?

Belki fazla iş ayırmadan şu an kendini oyalayacak bir iş baksan daha iyi olur ? Part time filan da olabilir.Maksat dışarı çıkmak,kafa dağıtmak.Bir yandan da mesleğinle alakalı iş fırsatlarını takip edersin.

Bir evliliği bitirmek doğal olarak sarsmıştır sizi. Ama, biraz gayretle kendinizi toparlayabileceğinize inanıyorum.

Ruhsal durumunuz için, belki profesyonel yardım almanızda yarar olabilir. Profilinizden hemşire olduğunuzu okudum, ne güzel bir mesleğiniz var. Belki eski iş çevrenizden yardımcı olabilecek birileri vardır bu sıkıntılarınızla ilgili olarak size.

Bir yandan da iş bulmaya konsantre olmaya çalışabilirsiniz bana kalırsa. Ha, bu ruh haliyle bir de hastaların dertleriyle uğraşmak sizi daha da fazla bunaltacak gibi geliyorsa, geçici olarak başka bir alanda da iş bakabilirsiniz belki.

Kıllarla ilgili zaten birçok öneride bulunulmuş. Biraz toparlanınca onları da halledersiniz. Şimdi moraliniz bozuk olduğu için daha da büyüyordur bu sorun gözünüzde ama inanın, çaresiz bir dert değil.

Kolay gelsin.

canım ya kıyamam senin psikolojin bozuldu o yüzden böyle düşünüyorsun..işle kılın tüyün ne önemi var patron senin yapacağın işe bakar sen takma bunları kafana bir an önce işe başla bak nasıl keyfin yerine gelecek..boş kaldıkça herşey gözünde büyüyor ..

Arkadas okadar guzel anlatmis ki, bu sozleri kendime not ettim.. tebrik ederim..

kadincaa'cigim gecenkerde beddua ile bir baslik vardi ve orada kucuk bir muhabbetimiz olmustu, istersen yazilanlari tekrar oku...

onyargi yapmak istemem ama yasadigin sikinti senin icine oyle islemis ki ne desek tamam dersin ama bu sozleri kendine geciremezsin. Inanki bu sozleri kendine gecirmeye basladiginda hayata daha guzel bakacaksin ve ozguvenin artacak. Ben kendimden biliyorum

Canim cok haklisin kendimi hep toparlamak istiyorum ama,cok zor,dua ediyorum ve kendime diyorum beterin beteri var ama yinede zor

Çok zor dersen gerçektne de zor olur. Güzel şeyler telkin et kendine. Olumlu cümleler kur mesela ayna karşısında. Allah'ım sahip olduğum anlayışlı aile nimeti için sana sonsuz teşekkürler,onlar olmasa halim ne olurdu, nerden güç destek alırdım.

Allahım böylesine vicdanı duyguları-hissedebilen bir kalp- hala gönlümden süzülüp gözümden dökülen bir gözyaşım olduğuna- şu gören gözüme işiten kulağıma şükürler olsun.

'Ben güçlüyüm.Bu dünyada başarabilenlerden bir eksiğim var mı? Hayır. Onlar nasıl yendiler korkularını sıkıntılarını acılarını? Mücadele ettiler,kendilerine güvendiler, pes etmediler.Yapabilirim ben de.Belki zaman alır- belki hemen olmaz.. ama bir gün mutlaka! Ben değerliyim, kendi değerimi bilmezsem bir başkası bunu göremeyecek..saygı duyulmam için önce kendime saygım olmalı..' gibi şeyler söyle.

Cok ama cok tesekkürler,cok iyi seyler yazmissin gercekten,bende kendimi sorgulayip duruyorum niye daha positif düsünmüyorum,ve burada baskalarina tavsiyede bulununca kendime diyorum ki birtek kendime yardim edemiyorum,ama yemin ederim cok zor günlerden geciyorum isin kötü yani arkadaslarimda yok hic,daha dogrusu ben kötü durumdayken kendimi kapatiyorum tamamen...

Ben sikintimi pozitif dusenerek atlattip ama daha cok Allaha siginarak atlattim. Pozitif dusunmem de soyle, bir olayin karsisinda kotuye cekmiyorum. Basima bir is geldi, hemen "ayyy benim gunahim neydi" diye isyana kapilmiyorum Sadece belki bir kazadan korunuyorum, belki belki.. Hayatimda icimi sizlatan anilarim oldu ve bazen keske daha guzel olsaydi desem bile, iyiki zamaninda is son bulmus, veya gercekler ortaya cikmis da diyorum.
Ama pozitif dusunmek kendin kandir anlamina gelmiyor. "belkilere" kapilmak degil ama pozitif dusunmek insanin ruhunu hafifltiyor Hep karamsar olmak, kotu dusunmek insanin ruhunu karartiyor...
Arkadaslara gelince, derdin oldugu zaman sirf o derdi anlatmak icin iyi geliyorlar ama bazen en yakin arkadasin olsa bile derdini sir gibi tutarsin icinde, kendine saklarsin

ne olur hiçbir şeyi dert etme. bak kendine ne güzel yepyeni bir sayfa açmışsın ve önünde nice güzel yaşlar var. yarın hiçbirimizin ne olacağı belli değil, o yüzden her anın tadını çıkararak yaşamaya bak. tüylerini de dert etme. bu senin elinde olan bir şey değil, ayrıca o kadar takıyorsan da çözümü var. allah çözümü zor sorunlar vermesin. sen yaşayacağın güzel şeyleri düşün, bir an önce de tekrar aç kendini hayata, mutlu olmak için bekleme... allah yolunu açık etsin canım

Ben de senin gibiydim işe başlamadan önce. Hatta herhangi bi problemim de yoktu o dönem. Bu kadar stress yapıp iyice sıkıntıya sokma kendini.

Arkadaşın falan yok mu? bu süreçte gez ,hava al, onlarla dertleş. Biraz etrafını gör, hayat güzel.. İçinde tehlikeler dolu ama güzel şeyler de oluyor. Derin derin çek nefesini,temiz hava solu.

hemen bir is bul ve o kadar yogun olsun ki dusunmeye dinlenmeye fırsatın olmasın sonra Allah'a sıgın..

yüzündeki tüylere gelince apilasyonla hallolur zamanla ama once ic huzuru bunu bulman icin fazla irdeleyek vakit bırakma kendine olurcesine calıs ki dusunme : )

Arkadasim bir iki tane var ama iste ben bu durumda kendimi geriye cektim.

Ya canim diyorum ya yüzümdeki killar yüzünden eve kapaniyorum...
evliyken daha farkliydi sanki daha bir mücadele edebiliyordum.

bazi arkadaslarda diyor igneli epilasyon en etkilisiymis.kafam cok karisik...

Aynen bende öyle düsünüyorum,diyorumki eve geldigimde isten,dinlenmeyi düsünmeye zamanim olsun.

Yalnız kalmak istiyor olabilirsin.Bazen bana da olur,bugün kimseyi çekemem diye düşünürüm,kendi başıma program yaparım.
Almanya'da mısın,maddi olanakların nasıl,kapalı mısın bilemediğim için net öneriler getiremiyorum.
Yalnız şu kadar söyleyim,değişik,hiç yapmadığın aktiviteler yaratmaya çalış.Tek başına sinemaya,müze,sergi gibi yerlere gidebilirsin.Alışveriş merkezi veya cafe olabilir.O da olmuyorsa parka gidip güneşte oturabilirsin.Anında ruh halin değişir.

Son düzenleme:

almanya evet ama calismadigim icin suan idare ediyor maddiyat.

mesela kardesim diyor yarin mangal yapmaya gidelim mi dedim bilmem belki.diyor ne eve kapaniyorsun ki kafesteymis gibi.

aynı fikirdeyim.

IPL geçici çözüm sunar, lazer ep. yaptır canım alexandrite.tan

Eğer lazer ep. yaptıramayacaksan tüy sarartıcılar kullan.(burada vi-vet'in sesu.nun falan var)
Geçmiş dönüp baktığında sırf bu yüzden onca güzel dönemlerimi kendime zehir etmişim-eve kapamışım,yazık..dersin.Giden zaman gelmiyor arkadaşım.Lütfen kendine zulmetme ve acımayı bırak, haline ah vah etmeyi bırak.
Bunlar tam da vesveselerinin sana yapmak istediği şey.. İçindeki kötü sesleri sustur.

Ben arastirdim simdi biraz diyorlarki cogulari IPL iyimis,laserde yanma riski varmis:26:
Hem diyorlar IPL de güya kesin cözümmüs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…