Nasıl kurtulacağım ben bu çıkmazdan

canım diyelim ki eşimle konuştum ve olmadı yapamadık peki ben bu durumda ne yapacağım. Bü düzende üzülmeden kendimi sıkmadan nasıl yaşayacağım.nasıl mutlu olacağım. öle bunaldım ki zaten kendimi hasta olacak gibi hissediyorum.

Rest nasıl çekilir bilmiyorsan onu da söyliyim ya ayrı eve çıkarız ya da bu iş biter diyeceksin. Güçlü olacaksın. Küçük kız gibi değil kararlı bir yetişkin gibi davranacaksın. Aynı evde anlaşamadın olmadı bu kadar basit kendini suçlu hissettirmelerine izin verme çünkü suçun yok her yeni evli insanın istediği şeyi istiyorsun ayıp birşey yapmıyorsun. kadını da sokağa atıyor değilsiniz yahu gitsin kombili ev bulsun. O senin mutluluğunu ne kadar düşünüyorsa sen de onu o kadar düşünürsün.

tatlım zaten bulunduğun şu zor durumdan seni çekip çıkaracak kişi bunu yapamayacaksa zaten hayat arkadaşlığı nerde kalıyor?

evet sen bilerek evlenmişsin ama sanırım enazından olup olmayacağını
denemek istemişsin ve olmadığını,ev üstüne evin olamayacağını görmüşsün..

bu durumda tek bir seçenek kalıyor canım..

kararlıysan eğer gereğini yapman lazım..annemi özlüyorum diyip önce bi uzaklaş o ortamdan..
bu süre içinde eşinde düşünsün...sende daha rahat bir ortamda olur,sağlıklı kararlar verirsin..

bende evlilik öncesinde çok streslere girmiştim..durumlarımız farklıydı..ben yuvayı dişi kuş yapar gazıyla
tüm işlerin peşinden koştum,düğün mekanından eve alınan mobilyaların montajına kadar tek başımaydım..
bunca yükü kaldırırım ne var dedim ama evlendiğimde troid hastası olduğumu öğrendim..
çok şükür zamanında öğrendimde ilacımı alıyorum..ama şuanda dabazı sıkıntılarım var ve elin oğlu acımıyor..
birde utanmadan diyorki bu hastalığıını benden niye gizledin diyor...ulen sen hasta ettin beni..

bende buaralar yol ayrımındayım..ortak noktamız fedakarlıklarımız canım..
konularımız çok farklı ama inan tek tarafın fedakarlıkları yetmiyor..

bende herşeyden önce sağlığımı düşündüğüm için gerekiyorsa yeni bir sayfa açmak istiyorum.

son olarak tekrarlıyorum...elinden geleni yap eşini ikna etmek için..
eğer olmuyorsada çek gel buralara arkadaşım...

işte o fedakıarlıklar yok mu. niye bu kadar ödün vermek neden anlamıyorum ki. bulunmaz hint kumaşımı sanki. ama öle gibi kahretsin ki bulunmaz gibi sanki benim için. peki bu kadar fedakarlığa gördüklerim bir hiççç. eşimede dedim seviyorum diyosun sevgi fedakarlıktır peki benim için ne yaptın sen die sustu hiçbirşey diyemedi diyemez ki çünkü bi fedakarlık yok. ben işimi evimi ailemi bırakıp ona geldim kendime burada yeni iş yeni düzen kurmaya çalıştım bunlar zor şeyler ama kıymet bilen kim ki. bilir deee sadece sözdeeee

duruma üzüldüm aslında şuan için yapılabilecek pek bişey yok.sadece şunu söylemek istiyorum.yapmayın fedakarlık yapmayın yaparsanız karşılığını beklemeyin.iyilik yap denize at muhabbeti.anlamıyorlar.fedakarlıkk olarak görmüyorlar.bi süre sonra mecburiyet oluyor.kendi savunma kalkanlarını geliştirene kadar sizin yaptığınız fedakarlık oluyor.bi süre sonra yapmasaydın oluyor.ne yaparsanız kendiniz için yapın ve yaptığınızı düşünün.böyle katlanmak daha kolay oluyor.tabi değer yolu (katlanmamayı) seçmezseniz.

sizde çalışıyormuşsunuz kiraya çıkın en güzel yıllarınızı boşa harcamayın.
madem kayınpediriniz yok,eşiniz annesini bırakmak istemiyor yakın bi yerden ev bulun.
varsın para boşa gitsin ama huzurunuz olsun yarın öbür gün eşinizle de aranız açılır toparlayamaz duruma gelebilirsiniz.

canım benm bende senin gibi düşünmustm ama ne kadar ugrasırsan ugras inan A'dan Z^'ye olmuyor ama o zevk paha biçilmz oluyor :) allah yardımcınız olsun inş

Hic birsey dört dörtlük olmaz ki zaten :)
Kendimiz yapıcaz dedigim, aileler' den birsey beklemiyoruz, istemiyoruz bu konuda babamı örnek alıyorum..
:34:
İnsanın elinin emegi, gözünün nuru olması, alın teriyle yapması baska olur dört ikilik olsun, benim olsun.. :31:
Benim evlenecek ciftlere tek söyleyecegim ; Karsı taraftan mecburmus gibi bekleyip, isteyeceklerine biraz birikim yapsınlar, isleri kolaylastırsınlar..
Bir arkadasım anlatmıstı, bayan beyaz esya' yı veya yatak odasını alır normalde, ( eskiden adet böyleydi ) simdi ortak yapanlarda var ki, bu en güzeli, neyse kız herseyde diretmis sunlar olacak, bu model olacak, 10 tane su gram' dan bilezik falan diye aile' nin de durumu yok, konusmuslar bizim gücümüz bunlara yetmez demisler ama aile kabul etmemis, dolayısıyla krediyle falan halletmeye calısmıslar el mahkum, beyaz esyayı bayan alır ya normalde almıs gibi yapıp almamıs aslında, damat almıs ve bunlar sonradan ögrenildi megerse evdeki bir cok sey damat beye aitmis..

Damatta kredi cekerek düzdügü evin faturasını babasına kesti tabii, onları' da baba ödedi. Adam eve masa alıcak, '' baba para ver '' diyor. Ne anladım ben böyle evlilikten? Yani böyle olacagına, baskalarını zora sokacagımıza kendi yapabildigimiz kadarıyla birseyleri yapalım diyorum, Babam zaten 57 yasında benim, erkek arkadasımın da 3 asagı, bes yukarı aynı ve adam hala calısıyor emekli olmadı, bu adam tam rahat edicekken, emeklilik yasayacakken ben bu adamı borcun icine sokamam, en iyisi mi kendim yapmak, ben yaptım diyebilmek yeter bana..
:ssz:

tatlım inan hepimiz için eşlerimiz vazgeçilmez...aynı yastığa başkoyuyoruz,onlarsız nefes bile alamıyoruz..çünkü seviyoruz...ama bıçakta kemiğe dayanıyor..
onunda bu fedakarlığı yapması lazım (ki bence fedakarlık değil,normal olanı bu)
annesinin eşi hayatta olmayabilir..bu seni bağlamaz..hee..kadıncağız bakıma muhtaçtır,kendi yemeğini ihtiyacını
gideremeyecek kadar düşkündür...ona bakıp bakmamak senin vicdanına kalmış birşeydir..
ama anladığım kadarıyla k.valide gayet iyi durumda..

her ne fedakarlık yapıyorsak 2kere düşünelim..sonradan çok pişman olunca işte böyle karşılığını göremeyinde
içimiz içimizi yiyor..

işte o fedakıarlıklar yok mu. niye bu kadar ödün vermek neden anlamıyorum ki. bulunmaz hint kumaşımı sanki. ama öle gibi kahretsin ki bulunmaz gibi sanki benim için. peki bu kadar fedakarlığa gördüklerim bir hiççç. eşimede dedim seviyorum diyosun sevgi fedakarlıktır peki benim için ne yaptın sen die sustu hiçbirşey diyemedi diyemez ki çünkü bi fedakarlık yok. ben işimi evimi ailemi bırakıp ona geldim kendime burada yeni iş yeni düzen kurmaya çalıştım bunlar zor şeyler ama kıymet bilen kim ki. bilir deee sadece sözdeeee

duruma üzüldüm aslında şuan için yapılabilecek pek bişey yok.sadece şunu söylemek istiyorum.yapmayın fedakarlık yapmayın yaparsanız karşılığını beklemeyin.iyilik yap denize at muhabbeti.anlamıyorlar.fedakarlıkk olarak görmüyorlar.bi süre sonra mecburiyet oluyor.kendi savunma kalkanlarını geliştirene kadar sizin yaptığınız fedakarlık oluyor.bi süre sonra yapmasaydın oluyor.ne yaparsanız kendiniz için yapın ve yaptığınızı düşünün.böyle katlanmak daha kolay oluyor.tabi değer yolu (katlanmamayı) seçmezseniz.

keydiley nasıl güzel yazmışsın arkadaşım ellerine sağlık...aynı şeyleri bende yaşadım yaşıyorum..
ilk zamanlar hoşlarına gidiyor yapılan emekler..ama sonra olmasaydı da olurdu yada zaten mecburmuşuz tarzı konuşmalar..en iyisi hiç bir erkek için fazladan fedakarlıklara kalkışmayalım..yada sonradan pişman olmayacağım diyorsak yapalım..ama hiç bir fedakarlık cezasız kalmıyor işte..

Back
X