• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl kurtulacağım ben bu çıkmazdan

insanların bu konuda baştan anlayış gösterip sonradan göstermesi zaten bizim ayrı ev istememizin sebebi... bizi üzen düşüncesiz oluşları... değiştirme sansınız yok malesef kişileri

(Anlayış mı ? O da ne ki ? ) işte bu parantez içinde yazılanlar aynı evde yaşamanın sana ileride sorduracağı yegane sorular öbeğidir

aynen öle valla canım hertürlü suçlu sensin işte.ama şunu gördüm bencil olacaksın kimseyi değil sadece kendini düşüneceksin bunu görmem geç oldu tabi..

olsun canım gec olsunda guc olmasın ins degm gibi benim fikrim önce eşinle saknce konusman ama benm asıl ögrenmek istedgm su evin kalabalık olmasımı seni rahatsz ediyor yoksa esinle basbaasa olamaman mı ? yani tam olarak görümcenin bebegi olmasaydı ve gelip durmasaydı da yine kv ile devam edermydn

onların şartları durmları daha iyi demekki benim eşimin babası çok önce vefat etti ve yeni ev almışlardı bu yüzden kabul ettim ben sizinkiler gibi olmalarını isterdim ama değil malesef bunun suçlusuda biz değiliz...

Ev kimin üstüne kayınvalidenin üstüne olan evin parasını eşin mi ödüyor?

tamam ibret olsun belki ama çok acımasız yorumlar yapılıyo bende istemezdim böle olsun. Ama oldu işte. önemli olan benim için bundan sonrası. Bundan sonra olacaklar.
Ben öyle oldum ki artık akşam iş çıkışı eve gitmek istemiyorum. Kimseyi görmek istemiyorum.eşimin ailesi saygım sonsuz tabiki hepte öle olacak ama artık doldum.

Bunların olacagı inan belliydi,
Annem vefat etti benim ve 1 ay boyunca evde nerdeyse bi 15 kisi yasadık ki, hala da yasıyoruz biz 5 kisilik cekirdek bir aileydik..
Allah razı olsun yanımızda oldular hep o ayrı bir konu ama insanın bazen yalnız kalmaya da ihtiyacı oluyor inanın tek basıma odaya bile cekilemiyorum tık tık kapı vuruyor ne yapıyorsun? iceri gel? nereye gidiyorsun? nerden geldin? bunların hepsi senin mi? ayy ne coookk!!

Ki bizim ki kısa bir süreligineydi diyorum insan akrabasıyla bile bir yere kadar vakit gecirebiliyor..
Kayınvalide, görümce, gelen giden akrabalar..!
Zor yani, cok zor..
Misafir sevmemekten degil, rahat hareket edememek sorun.
Bu yüzden insan durumunu beklemeli, uygun zamanı beklemeli..
Benim' de bir erkek arkadasım var, 6 yıldır birlikteyiz hala bekliyoruz..
İkimizde maas alıyoruz ama su asama' da o bile yetmez malesef..
:ssz:

canım sorunda buya işte sabır tükeniyo. Hergün aynı şeyi yaşamaktan sabır kalmıyo insan doluyo artık. Bizim arsa var oraya ev yapılacak onu bekliyoruz ama onunda zamanı belli bile değil daha. Ve herşey bir yana ailemin yanımda olmayışı da çok koyuyo bana.geçen kv görümceme iş yerinde yesin diye birşeyler hazırlamış onu veriyo bana da diyorki orada daha var al istersen sende o kadar zoruma gittiki. Kendileri evletlık bekliyo ama anne olmuyor sana

kuzum benimmm..kıyamam ben sana...kusura bakmada k.validener çok bencil insanlarmış..bari iki lokmada sana ikram etseymiş nevar yani..madem artık sende onların evladısın..neden farklı muamele yapıyorlar..
burda çoğu kişinin söylediği gibi bende ayrı eve çıkmanız gerektiğini söyleyeceğim..
ama k.babanda yokmuş..ihale yine sana kalabilir canım..

şuanda çok bunalmışsın,belkide depresyondasın..en yakın zamanda izine çıkıp biraz annenin yanında kalsan iyi gelir sana..birde sakin kafayla düşün canım...evet insan evlenmeden önce bir çok şeyi göze alabiliyor ama gerçek hayatta düşündüğümüz gibi olamıyor..sen bir karar ver canım..böyle bir hayat şekline daha nekadar dayanabilirsin..
kaldırabilirim diyorsan devam et..ama bukadar yeter diyorsanda ayrılıp kendine yeni bir sayfa açabilirsin..
bunlar alternatiflerin canım..ayrıl falan demiyorum ama çözümsüz bir derdin yok..en önemlisi sensin..
ona göre yaşa canım...

olsun canım gec olsunda guc olmasın ins degm gibi benim fikrim önce eşinle saknce konusman ama benm asıl ögrenmek istedgm su evin kalabalık olmasımı seni rahatsz ediyor yoksa esinle basbaasa olamaman mı ? Yani tam olarak görümcenin bebegi olmasaydı ve gelip durmasaydı da yine kv ile devam edermydn

ya tabiki kv ile devam etmek istemezdim ama o zaman daha kolay ve dayanılır olurdu sabır edebilirdim o zaman.fakat şimdi hiç çekilmez hale geldi.

Bunların olacagı inan belliydi,
Annem vefat etti benim ve 1 ay boyunca evde nerdeyse bi 15 kisi yasadık ki, hala da yasıyoruz biz 5 kisilik cekirdek bir aileydik..
Allah razı olsun yanımızda oldular hep o ayrı bir konu ama insanın bazen yalnız kalmaya da ihtiyacı oluyor inanın tek basıma odaya bile cekilemiyorum tık tık kapı vuruyor ne yapıyorsun? iceri gel? nereye gidiyorsun? nerden geldin? bunların hepsi senin mi? ayy ne coookk!!

Ki bizim ki kısa bir süreligineydi diyorum insan akrabasıyla bile bir yere kadar vakit gecirebiliyor..
Kayınvalide, görümce, gelen giden akrabalar..!
Zor yani, cok zor..
Misafir sevmemekten degil, rahat hareket edememek sorun.
Bu yüzden insan durumunu beklemeli, uygun zamanı beklemeli..
Benim' de bir erkek arkadasım var, 6 yıldır birlikteyiz hala bekliyoruz..
İkimizde maas alıyoruz ama su asama' da o bile yetmez malesef..
:ssz:

iki kişi calısıyrsnz neden yetmesin ki ? eşyanızı biraz az alırsınız cok fazla acılmazsınız herseyin daha uygununa kacarsanız neden yetmesin ki cok karamsar gördum siizi smuwila ..

sizin kültürünüzde demekki kayınvalide ölmediği sürece dipdibe yaşamak var ne bileyim parasını kazanan insanlar kayınvalideninn neden ölmesini bekleyecek ?

kayınvalide yaşasın ama sizde ayrı yerde oturun ama kira vermek de zor sizinkisi karnım doysun ama pidem de dursun durumu ,sonra saygı yahu hangi kayınvalide gelinine saygı duyuyor allah aşkına

siz hangi hayal dünyasında eşinizle hayatı paylaşıyorsunuz?

mülteci gibi herkes herkesin özelinin içinde sonra hangi hayalden bahsediyorsunuz?

sonra neden şikayet ediyorsunuz?

herkes bazı şeyleri kendi kendine ediyor şimdi sorun mu oldu kayınvalide görümce?

ben neden bu kadar kızıyorum biliyormusun konu sahıbı ?

çünkü kendinize değer verdirtmiyorsunuz olsun da nasıl olursa olsun diyorsunuz....iyilik yaptım sanarken en büyük kötülüğü kendinize siz ediyorsunuz...

her nekadar sinirlerin bozulsada bu böyle...sen kendi sınırlarını koymazsan herkes gelir o sınırın içine yerleşir..kendiniz için bencil olmayı öğrenmeniz lazım bu kötü birşey değil..çünkü kocalarınız hiçbirzaman size ay benım ne fedakar karım var demeyecek...diyeni görmedim henüz ben...

Bencede kayınbabanın olmaması işi biraz zorlaştırır.Benim kayınbabam var Allah razı olsun çok severim.
Geçen de görümcemle telefonda konuşuyorlar.Kayınbabam diyor ki kızım oğlunun evide olsa kızının evide olsa olmuyor.Yani onlarda rahat edemiyorlar.Çoluk çocuk biz kalabalığız yani üç çocuğum var.Onlar içinde zor.Ve bizim bi gecekondu vardı orası mütahhite veriliyor onu bekliyorlar kendilerine ev alacaklar.Almasalar bile benim evim duruyor çok tepem atarsa oraya gitmeyi düşünüyorum.

Bencede kayınbabanın olmaması işi biraz zorlaştırır.Benim kayınbabam var Allah razı olsun çok severim.
Geçen de görümcemle telefonda konuşuyorlar.Kayınbabam diyor ki kızım oğlunun evide olsa kızının evide olsa olmuyor.Yani onlarda rahat edemiyorlar.Çoluk çocuk biz kalabalığız yani üç çocuğum var.Onlar içinde zor.Ve bizim bi gecekondu vardı orası mütahhite veriliyor onu bekliyorlar kendilerine ev alacaklar.Almasalar bile benim evim duruyor çok tepem atarsa oraya gitmeyi düşünüyorum.

sen sanslılardansın canım .

kuzum benimmm..kıyamam ben sana...kusura bakmada k.validener çok bencil insanlarmış..bari iki lokmada sana ikram etseymiş nevar yani..madem artık sende onların evladısın..neden farklı muamele yapıyorlar..
Burda çoğu kişinin söylediği gibi bende ayrı eve çıkmanız gerektiğini söyleyeceğim..
Ama k.babanda yokmuş..ihale yine sana kalabilir canım..

şuanda çok bunalmışsın,belkide depresyondasın..en yakın zamanda izine çıkıp biraz annenin yanında kalsan iyi gelir sana..birde sakin kafayla düşün canım...evet insan evlenmeden önce bir çok şeyi göze alabiliyor ama gerçek hayatta düşündüğümüz gibi olamıyor..sen bir karar ver canım..böyle bir hayat şekline daha nekadar dayanabilirsin..
Kaldırabilirim diyorsan devam et..ama bukadar yeter diyorsanda ayrılıp kendine yeni bir sayfa açabilirsin..
Bunlar alternatiflerin canım..ayrıl falan demiyorum ama çözümsüz bir derdin yok..en önemlisi sensin..
Ona göre yaşa canım...

ya canım benim yazdıkların beni gerçekten çok etkiledi çok saol. Dediğin gibi ya depresyondayım yada gerçekten tahammülüm kalmadı ama sanki artık bitsin bu olay istiyorum. Dayanamıyorum çünki sonu yok hep böle devam edecek. Beni çaresiz yapan aslında eşimin şuan ayrı eve çıkamayacak oluşu çünkü sölediğimde ne yapayım neyle ev alayım dedi bende 1 oda 1 salon kira bile yeter dedim ama konu öle orada kaldı.
Ben galiba artık kendime ait bi düzen işten eve gittiğimde şöle biraz uzanıp dinlenmek istiyorum.huzur istiyorum yaa çok muu???

Geçen de görümcemle telefonda konuşuyorlar.Kayınbabam diyor ki kızım oğlunun evide olsa kızının evide olsa olmuyor.Yani onlarda rahat edemiyorlar.Çoluk çocuk biz kalabalığız yani üç çocuğum var.Onlar içinde zor.Ve bizim bi gecekondu vardı orası mütahhite veriliyor onu bekliyorlar kendilerine ev alacaklar.Almasalar bile benim evim duruyor çok tepem atarsa oraya gitmeyi düşünüyorum.[/QUOTE]

Kendi evin var ona rağmen kayınvalide ve kayınpederle neden oturuyorsun?

Bende olsam istemem aynı evde kalmayı heleki birde çok rahat yaşamış bir insan olarak ,maalesef birlikte oturmanın zorluklarına şahit oluyorum kız iyi niyetinden dolayı 27 yaşında dul kalmış kayınvalidesi ile kalıyor agzı var dili yok eşi belki annesinden fırsat bulsa karısını sevecek ,kapıya vurmadan odaya dalmalar birde üstüne ''ayıp değil mi büyük gelince toplanır insan demeler'' gelin garibim akşama kadar çocuklarına bakar, evini temizler ,yemeğini yapar hiçbir şekilde yüz ifadesi dışında mutsuz olduğunu söylemez .Ayrıca kayınvalidesi eğer dışardaysa yada misafirliğe gitmişse bile her sabah uyandı mı uyanmadı mı diye kontrol eder ,içim yanıyor yapacak bişey yok kayınvadelisi benim yakın akrabam ne kadar kızarsam kızayım durum değişmiyor ,benim düğünüm var ev tutuldu ,eşyalar falan bir heycan sardı kız bende böyle heycanlar yaşayacak mıyım acaba abla diyor ,bana soruluyor eğer nişanlın aynı ev deseydi kabul edermiydin etmezdim 3,5 senedir sevdiğimiz halde etmezdim ,kaldıramazdım neden kendimi kaldıramayacağım bir yükün altına sokayım ,insanlar iyi niyetinden kabul ediyorsa biraz anlayış ,biraz hoşgörü bu devirde kimse kimseyi çekmiyor bari gelinimin kıymetini bileyim demeleri gerekiyor.

ya canım benim yazdıkların beni gerçekten çok etkiledi çok saol. Dediğin gibi ya depresyondayım yada gerçekten tahammülüm kalmadı ama sanki artık bitsin bu olay istiyorum. Dayanamıyorum çünki sonu yok hep böle devam edecek. Beni çaresiz yapan aslında eşimin şuan ayrı eve çıkamayacak oluşu çünkü sölediğimde ne yapayım neyle ev alayım dedi bende 1 oda 1 salon kira bile yeter dedim ama konu öle orada kaldı.
Ben galiba artık kendime ait bi düzen işten eve gittiğimde şöle biraz uzanıp dinlenmek istiyorum.huzur istiyorum yaa çok muu???

Çok değil canım çok değil, olmayacak şeyde değil ben nice asgari ücretle çalışıp hem kirada oturup hemde çocuk okutan aileler tanıyorum.Bence eşin sıkıntıya girmek istemiyor.Çocuğunuz yok ikinizde çalışıyorsunuz biraz sıkıntı çekersiniz ama değer yani...

Geçen de görümcemle telefonda konuşuyorlar.Kayınbabam diyor ki kızım oğlunun evide olsa kızının evide olsa olmuyor.Yani onlarda rahat edemiyorlar.Çoluk çocuk biz kalabalığız yani üç çocuğum var.Onlar içinde zor.Ve bizim bi gecekondu vardı orası mütahhite veriliyor onu bekliyorlar kendilerine ev alacaklar.Almasalar bile benim evim duruyor çok tepem atarsa oraya gitmeyi düşünüyorum.[/QUOTE]

Kendi evin var ona rağmen kayınvalide ve kayınpederle neden oturuyorsun?

Ahhh ahhh benim yaptığımı ancak deli olan biri yapardı galiba:52:

Anlatsam sende bana bu delirmiş galiba falan dersin

benim şu an hayatta olmayan babannem bile "ev ev üstüne olmaz" demişti.artık kv ile oturacak olan kızların biraz daha düşünmesi lazım.etraftan, filmlerden hiç mi duymuyor, görmüyorsunuz?burada kimsenin amacı sizi suçlamak değil ama olan birşey var, siz baştan kabul ederek bir yanlış yapmışsınız ve aklıselim sahibi olanlar da bunu dile getiriyor. biliyorum siz de bunun farkındasınız ama başkaları söyleyince niye kızıyorsunuz?"ben dertleşmek istiyorum" diyorsunuz ama ilk mesajınızda "ne yapayım?" da diyorsunuz.ne diyelim peki, "çok haklısın, gitsin o kayınvalide o evden" mi diyelim.orası onun evi.üzgünüm ama böyle. biz desek de olmayacak.benim de erkek arkadaşımla uzun bir birlikteliğim vardı, üstelik maaşı tek başına bizi geçindirirdi,ama ben sırf iş bulmak için adamı ekstradan 3 sene beklettim.eğer ayrı eve çıkmak için paramız yetmese 10 sene de beklerdim.bence siz en iyisi önce eşinizi ikna edin ve kenara sürekli para koyun.asla maaşınızın tamamını eşinize vermeyin.

iki kişi calısıyrsnz neden yetmesin ki ? eşyanızı biraz az alırsınız cok fazla acılmazsınız herseyin daha uygununa kacarsanız neden yetmesin ki cok karamsar gördum siizi smuwila ..

.........................................................

Son düzenleme:
önceden mevlananın şu güzel sözüyle teselli olurdum:
"üzülme" der, mevlana!
istediğin birşey olmuyorsa , ya daha iyisi olacağı için
yada gerçekten olmaması gerektiği için olmuyordur.
her yaşanan yaşanması gerektiği için yaşanır
bize düşen verilene razı gelip sabretmek
GÖR BAK MEVLA NEYLER,
NEYLERSE GÜZEL EYLER...

Söyle söyleyim,
Biz herseyi A' dan Z' ye kendimiz yapmak istiyoruz ailelerimizden maddi anlamda bir destek beklemiyoruz..
Herseyin uygununa kacsan bile bir yere kadar kredi veriliyor, birikimsiz olmuyor..
Ev kira, esyalar borcla olunca daha cok sıkıntı olur diye düsündük..
Maasına yeni zam aldı ve aldıgı maasla hem borca girecek, hemde ilerde ev gecindiricek..
Bizim maddi durumumuz iyi Allaha cok sükür, erkek arkadasımın bizim gibi degil, Babam prüz cıkarabilir..
Düsüncelerini biliyorum cünkü..
Bu yüzden bekliyoruz en azından birikim olsun, sonrasında sıkıntımız az olsun diyoruz..

Back
X