Nasil mesafe konur ?

Ada_27

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2014
10
7
3
Merhaba kizlar,

Benim sorum su karsinizdaki insana nasil mesafe koyarsiniz ?
Ilk tanistigin bir insan da olsa, aileden de olsa, hani oyle bir mesafeki oyle herseyini sormaya, mincik mincik olmaya cesaret gostermicek karsidaki ?

Eminim benim gibi bu mesafeyi koyma sorunu olan kisiler vardir,
bunu becerebilen'ler bize de yardimci olurmusun lutfennn o_O

Mesafeyi biz değil, karşımızdaki koyar aslına bakarsanız. Bizim duruşumuz ve sınırlarımız, karşımızdaki kişiye sinyal olarak gider. Eğer duruşunuz net ise bir süre sonra sizin sınırlarınızı -hoşlanmasa da- tanımaya başlar karşınızdaki. Ama sınırlarınız net değilse ve şüpheliyse, ya da nasıl davranacağınızı bilmiyorsanız duyduğunuz rahatsızlığı dile getiremiyorsanız sıkıntı yaşamanız muhtemel.

Mesafeyi biz değil, karşımızdaki koyar aslına bakarsanız. Bizim duruşumuz ve sınırlarımız, karşımızdaki kişiye sinyal olarak gider. Eğer duruşunuz net ise bir süre sonra sizin sınırlarınızı -hoşlanmasa da- tanımaya başlar karşınızdaki. Ama sınırlarınız net değilse ve şüpheliyse, ya da nasıl davranacağınızı bilmiyorsanız duyduğunuz rahatsızlığı dile getiremiyorsanız sıkıntı yaşamanız muhtemel.

Iste durusumuz ve sinirlarimizin net olmasini nasil yapariz ? saglariz ?
evet iste benim sorunum tam da bukime nasil davranacagimi bilmedigimden herkese cok cok iyi davranir cana yakin davranirim, sonra da ben mutsuz oluyorum ama:(

Neden kimse cvap yazmiyor ?? :((((( :KK43::KK43::KK61:
mesela telefonda konusulunca nasil mesafe konur ? bnim kv kp elti gorumce kayin hepsi turkiyede dolayisiyla tel'de filan goruyosuyoruz ne yapabilirim yardimci olun lutfen ?
Bide insanlarla yuz yuzeyken ne yapabilirim ?

Iste durusumuz ve sinirlarimizin net olmasini nasil yapariz ? saglariz ?
evet iste benim sorunum tam da bukime nasil davranacagimi bilmedigimden herkese cok cok iyi davranir cana yakin davranirim, sonra da ben mutsuz oluyorum ama:KK43:
al bende de o kadar bende sizin gibiyim nefret ediyorum bu huyumdan ahh başıma neler geldi bende hep aynıyım:mad::mad::mad:

Can çıkar huy çıkmaz , benim gibi yufka yürekliyseniz /: üzdümmü , kırdımmı, yanlış anlamasın mı derken sınırlar aşılır . Ben mesafe koyan gördüm mesafede acımasız olman lazım ' karşı tarafı düşünmeyip kendini düşünürsen mesafe koyarsın !

Acimasiz hiç olamiyorum ki çok merhametliyim ya :( empati kurup karsimdakini kendi yerime koyup yine iyi davraniyorum ama insanlar oyle degil degmiyolar gerçekten o yuzden kafaya koydum ogrenecegim bu mesafe koyma isini ! En Büyük KK

al bende de o kadar bende sizin gibiyim nefret ediyorum bu huyumdan ahh başıma neler geldi bende hep aynıyım:mad::mad::mad:

Iste bulalim biseyler ve vazgecelim bu huyumuzdan, nasil bazi insanlar kotu huylarindan vazgecebiliyosa bizde yapabilriiz ! yapicaz yoksa hayatimiz boyunca bunun pismanligiyla yasayacagiz, yapamadik edemedik diyemedik diye

Acimasiz hiç olamiyorum ki çok merhametliyim ya :KK43: empati kurup karsimdakini kendi yerime koyup yine iyi davraniyorum ama insanlar oyle degil degmiyolar gerçekten o yuzden kafaya koydum ogrenecegim bu mesafe koyma isini ! En Büyük KK
cnm kıyamam , yaş 33 oldu , bu yüzden yemediğim kazık kalmadı , bende aynı şeyi söylüyorum kendime ! Hep iyiyken kötü oldum iyilik yaptığım kolumu ısırdı :) Şunu öğrendim senden kültür ve mali durumu düşük insanlara üzgünüm ama dengin gibi davranmayacaksın .2 davet edene 1 gideceksin , herkese kurşun asker hazır asker olup koşmayacaksın, seni aramayanı aramayacaksın , bi iyilik görünce eriyip karşılığını vermeye koşturmayacaksın , sorulmadan cevap vermeyeceksin , kimseye içini dökmeyeceksin , en önemlisi tepkini saklıyacaksın neye kızıp neye üzülüp neye sevindiğini kimse anlayamıyacak hemen tebessüm maskeni takacaksın , dinleyen taraf olup asla nasihat etmiyeceksin . Herkese iyilik empati yaparsan düşmanın çok olur . Deveye diken bunu sakın unutma . Kimse kırılmasın gücenmesin diye bişi yapmayacaksın arkadaşın kötü ama senin yemek planınmı var gidip yemeğini yiyecen . Ben hep koştum . Şimdi afedersin .... Gibi ortadayın .

Neden kimse cvap yazmiyor ?? :KK43:(((( :KK43::KK43::KK61:
mesela telefonda konusulunca nasil mesafe konur ? bnim kv kp elti gorumce kayin hepsi turkiyede dolayisiyla tel'de filan goruyosuyoruz ne yapabilirim yardimci olun lutfen ?

bu kadar uzaktayken araya niçin mesafe koyma gereği duyduğunu anlamadım zaten maksimim haftada bir yada iki haftada bir seslerini dudyorsanız yeteri kadar mesafe vardır diye düşündüm ama iç durumunuzu bilemem tabi

Neden kimse cvap yazmiyor ?? :KK43:(((( :KK43::KK43::KK61:
garip telefonda ne mesafe koyacaksınız.zaten görmediğiniz insanlar
bende sürekli etrafınızda olan kişiler sandım.telefonda sadece şöyle ifade edebilirsiniz ben sizinle arama mesafe koydum veya hiç konusmayarak.
insanlarlada yüz yüzede koyacağınız mesafe onlara yüz vermemektir.yani canımlı cicimli değilde sizli bizli olarak.

cnm kıyamam , yaş 33 oldu , bu yüzden yemediğim kazık kalmadı , bende aynı şeyi söylüyorum kendime ! Hep iyiyken kötü oldum iyilik yaptığım kolumu ısırdı :) Şunu öğrendim senden kültür ve mali durumu düşük insanlara üzgünüm ama dengin gibi davranmayacaksın .2 davet edene 1 gideceksin , herkese kurşun asker hazır asker olup koşmayacaksın, seni aramayanı aramayacaksın , bi iyilik görünce eriyip karşılığını vermeye koşturmayacaksın , sorulmadan cevap vermeyeceksin , kimseye içini dökmeyeceksin , en önemlisi tepkini saklıyacaksın neye kızıp neye üzülüp neye sevindiğini kimse anlayamıyacak hemen tebessüm maskeni takacaksın , dinleyen taraf olup asla nasihat etmiyeceksin . Herkese iyilik empati yaparsan düşmanın çok olur . Deveye diken bunu sakın unutma . Kimse kırılmasın gücenmesin diye bişi yapmayacaksın arkadaşın kötü ama senin yemek planınmı var gidip yemeğini yiyecen . Ben hep koştum . Şimdi afedersin .... Gibi ortadayın .

Yazdiklariniza bayildim hepsi de dogru, bunlarin hepsini kesinlikle yapmam lazim :)

bu kadar uzaktayken araya niçin mesafe koyma gereği duyduğunu anlamadım zaten maksimim haftada bir yada iki haftada bir seslerini dudyorsanız yeteri kadar mesafe vardır diye düşündüm ama iç durumunuzu bilemem tabi

Uzakta olmalariyla alakasi pek yok, onlarla yuz yuzeyken de, telefondayken de bir turlu meafe koyamiyorum cunku ben bastan cok cok iyi davrandim hep mutevazi, alttan, guleryuzlu canayakin, boyle burnu havada gozukmemek icin, hep nasil diyim onlar daha ustunmus gibi birde saygimdan buyukler diye. ama bu sefer de onlar cok mincik mincik olmus oldu, herseyimi sorarlar, dicekleri lafi rahatca soylerler, kizacaklari zmn kizarlar, yani ne bilim cok rahat davraniyolar halbuki ben sevmem oyle biraz mesafe olsun isterim her zmn !

garip telefonda ne mesafe koyacaksınız.zaten görmediğiniz insanlar
bende sürekli etrafınızda olan kişiler sandım.telefonda sadece şöyle ifade edebilirsiniz ben sizinle arama mesafe koydum veya hiç konusmayarak.
insanlarlada yüz yüzede koyacağınız mesafe onlara yüz vermemektir.yani canımlı cicimli değilde sizli bizli olarak.

Hayir cnm yanlis anlamayin, sadece onlar icin sormuyorum zaten surekli etrafimda olan insanlar icinde gecerli, ilk tanistigim biri icinde,vs.. ..... genellikle hep bu mesafe sorunum vardir yani :(

Merhaba kizlar,

Benim sorum su karsinizdaki insana nasil mesafe koyarsiniz ?
Ilk tanistigin bir insan da olsa, aileden de olsa, hani oyle bir mesafeki oyle herseyini sormaya, mincik mincik olmaya cesaret gostermicek karsidaki ?

Eminim benim gibi bu mesafeyi koyma sorunu olan kisiler vardir,
bunu becerebilen'ler bize de yardimci olurmusun lutfennn o_O
soğuk olacaksın..dertleşme muhabbetin olmayacak..o kişi yada kişileri gördüğün vakit yüzünde güller açmayacak..

Az gülerim, kısa cevaplar veririm, sorularım da genelde evet hayırlı sorulardır, çok canımlı yaklaşırlarsa duymamazlıktan gelirim, tekrar sorarlar cizimsiz sorduklarında ne hikmetse duyarım, vs.

gerektiği kadardan fazla konuşmamak gerek.terslemeden, güler yüzlü ve sempatik olmamak gerek.

Arkadaslar asil ben ne yapayim.ogretmenlik okudum ama atanamadim.evdeyim.herkes ev hanimi muamelesi yaoip benden yapacagimdan daha fazlasini istiyor.daha yeni evliuim esimin memelketinde oturuyoruz.annesi herseye karışıyor. Bir misafir mi gelecek hoppa 20 kisi birden geliyor.hic bana sormadan esimi arayip size gelcez diyorlar.jnsan bir arar sorar müsait misiniz diye.eevdeyim ya hizmet etsin bize yesirsin icirsin.annem ya da kardeşim de yok ki bu sehirde.ya daha dun gelmisiz sizi ziyarete daha niye heliyosun anlamiyorum beni bana birakin ya diyesim geliyor.edimin annesi bize cok karışıyor. Kendimi cok baski altinda hissediyorum. Evimde mutlu olamadım bunlarin yüzünden. Nasil arama mesafe koyayim dostlar ya..

Back
X