• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nasil ogretebilirim her misafirle(arkadaslar dahil) k.v yi de cagirmayacagimi?

myHos06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2014
245
41
48
35
Ankara
Lutfen yardim..

bu kadin hirsi yuzunden evliligimi bozacak.

esimle oyle mutluyuz ki bu konu disinda.
Baska hicbir sorunum yok diyorum,
gulup gecmek istiyorum cok sig geliyor bu kadin bana ama olmuyorrr olmuyorrr biyerlerden bulup cikiyor ve basariyor aramizi bozmayi..

elim ayagim titriyor suan sinirden..

sabah esimle operek ugurladim evden.gayet iyiydi hersey

arkadaslarim geldi bugun bana.
k.v arams kizlarin yaninda gormedm.sonrada unuttum aramayi allah biliyor..

herzamn cat kapi gelen kadin.guya ben acmayinca gelemems gucenmis..

yalan. Kesinlikle haberi vardi arkadaslarimdan..okadar fesat ki sinir tanimiyor.soyle dusundu: bakalim arkadaslar var sende gel diycek mi..

olay cikaracak gel demedgm icin.

esimi aramis.karin telimi acmadi. Misafr var sende gel demedi.
esimle konustk.ararim bn dur brazdan dedim.gerek yok misafr gittikten snra dedi..etkilenmis yani.

bzm bu kadindan baska hicbir kavgamz yok..

biktim kizlar biktim..

her hafta boyleyz.her misafrimle cagrilmayi bekliyor.ilk evlendgim ay tembihlemisti bak haber ver misafr olunca ara bni gucenirim dye..

bu kadar abartacagni bilemedim he ddim gectim.

saka gibi her hafta aramizi aciyo esim etkileniyo etkilenmiyorum dese de..hissediyorum kirgin duruyo bana..bu k.v min bu sekilde bnden sogutmasi 4 oldu..yani 4 sefer msafrimle cagrilmak istedi cagrmadm dye gitti esimi kizdrdi..
alttan almaktan biktim bu kadin ben ozr diledikce daha da azitiyo isi..

kendi annem gelmk istemiyo evime.sorun olur diye ki buyuk sorun oluyor cagrmazsam.

neolur yardim nasil ogretebilirim ben bu insana her gelenle gelinmeyecegni..

Son düzenleme:
Ustelik simdi esim eve gelnce nasil davranacagimi bilmiyirum
Suclu gbi olmaktan da biktim.bi suc yokki ortada..

bi misafrim geliyo boyle olay oluyo yasamaktan soguyorum o gun.

ama ogrensin istyorum bunun boyle olmasi gerektgni..

cok yakim otruyorz bzm evi kendi evi gibi goruyo her gelenden haberdar olmak istiyo.. boguldum kizlar boguldum....

açık olmaktan başka şansınız yok gibi....
kırılıyor dıye bırseylerı zorakı yaparsanız, devamlı yenı bıseylerle karsılasmanız surprız olmaz.
neden çagırmadın dediğinde: arkadaslarınla gencler arasında daha rahat ettıgını soyleyebılırsın....

tabı durumunuzu bılmedıgımden ne desem bos olabılır, bız kv ıle herseyımızı acık acık konusur ve rahatlarız.... bir arkadasımda aynı boyle acık olmaya calıstıgı ıcın az kalsın bosanıyordu....

yanı kv huyu nasıl bılemedıgımden çok fazla da bısey dıyemıyorum.Rabbim yardım etsin.

Simdi yarin da muhakkakkkk gelir.. duramaz cunku.kustun madem gelme dmi ???

Ama hayr laf vurmasi lazm. Ben ozur diliyordum basta.annecm aklima gelmedi soyle boyle.. ama boyle daha da artti sikayetler ve bu sefer onun misafri oldgunda gitmezsem de esimi aramaya basladi..

baktim ozur dileyince tumden ustume geliyor.yine bi sefer boyle sikayet ettiginde sen de herseyi ogluna sikayet etmeyi birak sorunun varsa gel bnmle coz dedim.

Ama hala misafrlerimle gelmesinin kendine ait bir hak oldgnu dusunuyor ve cagrmazsam suclu psikolojisine sokuyor ve bundan bktim

ilk evlendgmizde severdm kizlar.yemn ederim severdim.kaynana sevilir mi derler ama severdim. Bu yuzlerini gordukce aramizi actikca cok sogudum...gormek istemiyorum artik.cok yakn oldgu icin bu imkansz.

mesafeyi ise hic becereniyorum..bi iyilik yapti mesela.herseyi unutuveriyorum..sanki bida yapmicak gibi iyi davraniyorum ona..

ama onun iyi olmasi sadece her istedigi yapildginda demekki.

Yarin sabahtan gelecek ve : iyi agirladin mi misafrlerini ? Diyecek..

sanki hiiicc esime sikayet etmemis aramzi bozmamis o cok iyiymis gbi evime gelip aksama kadar hizmet bekleyecek..

oyle klasikki bu durum

açık olmaktan başka şansınız yok gibi....
kırılıyor dıye bırseylerı zorakı yaparsanız, devamlı yenı bıseylerle karsılasmanız surprız olmaz.
neden çagırmadın dediğinde: arkadaslarınla gencler arasında daha rahat ettıgını soyleyebılırsın....

tabı durumunuzu bılmedıgımden ne desem bos olabılır, bız kv ıle herseyımızı acık acık konusur ve rahatlarız.... bir arkadasımda aynı boyle acık olmaya calıstıgı ıcın az kalsın bosanıyordu....

yanı kv huyu nasıl bılemedıgımden çok fazla da bısey dıyemıyorum.Rabbim yardım etsin.

Acik da oldum.o zaman da agladi karsimda.ve daha cok korktum..dogruyu soylemeye gelniyo hmn agliyo ve esime giderse diye daha cok korkuyorsun..

annesini kurdigmi dusunuyo soguyo ister istemz..

simdi esm eve gelcek ve nasil davranacagmi bilmiyorum
offf sanki kotu bisey yaptim suma bakar misin..

off ne o ya çocuk gıbı....
hiç bir sey söylenmiyor, en büyük kozu da anne olması eşin onun oğlu olması.... konusulamaması gercekten kotu,

bu arada ne kadarlık evlisiniz? eşiniz neden bu kadar etkileniyor?

sizin arkadaşlarinizmiş onun yaşitimiymişta cagiracakmişsiniz belki siz kız kıza takılmak istiyorsunuz böyle herşeye karişan kv kaynar kazana atmali bence eşinize net bi şekilde söyleyin arkadaşlarim geldiginde neden çagirmak zorundayım diye akraba degil ya gelen hoş onda bile mecbur degilsiniz yaa

Valla kayinvalidelerin cesit cesit huyu var da bence sikinti esinin boyle sacmasapan triplerinde. Hadi yasli kadina dert anlatmak sikinti da esinin kafasi kacinci yyda kalmis. "Anne arkadaslari gelecekti ne yapicaksin onlarin yaninda" diyememis mi. Sakin bi de esinden ozur dileme boyle sacma bir seyden ezdirme kendini.

Bence problem esinde, esin annesini susturmayi bilmedigi gibi bir de sizi mi suclu buluyor? Tamam erkekler aileleri konusunda ayri bir dünyaya baglaniyorlar bazen ama bu konu da pes ettirir.

Kendinizi hic suclu hissetmeyin ve esinize sunu söyleyin: "Kayinvalide her istedigi zaman geliyor zaten, sik sik görüsüyoruz, bu yetmiyor mu? Benim de kendime göre arkadaslarim var, kendi misafirimi agirlamak istiyorum, arada yas farki var. Annenin biraz daha anlayisli olmasi gerekmez mi? Her misafirim de benim evimde olmak zorunda degil. Sen arkadaslarinla bulustugunda benim babam sürekli seninle disari cikmak istese ne yapardin?"

Biraz güclü olun ve bir kadin olarak kendi akranlariniz ve arkadaslarinizla vakit gecirmeye ihtiyaciniz oldugunu esinize hatirlatin.

Valla kayinvalidelerin cesit cesit huyu var da bence sikinti esinin boyle sacmasapan triplerinde. Hadi yasli kadina dert anlatmak sikinti da esinin kafasi kacinci yyda kalmis. "Anne arkadaslari gelecekti ne yapicaksin onlarin yaninda" diyememis mi. Sakin bi de esinden ozur dileme boyle sacma bir seyden ezdirme kendini.

aynen kaynanandan önce kocanla çöz bu sorunu.çok iyi anlaştığın kocan buna da çözüm bulmalı:34:

Ustelik simdi esim eve gelnce nasil davranacagimi bilmiyirum
Suclu gbi olmaktan da biktim.bi suc yokki ortada..

bi misafrim geliyo boyle olay oluyo yasamaktan soguyorum o gun.

ama ogrensin istyorum bunun boyle olmasi gerektgni..

cok yakim otruyorz bzm evi kendi evi gibi goruyo her gelenden haberdar olmak istiyo.. boguldum kizlar boguldum....

esin eve gelince suclu gibi degil gayet hakli gibi davranmalisin ki gercekten haklisin. sen kendini suclu hissedersen tepene cikarlar iyice evin ayri duzenin ayri geleni gideni hesap mi vericeksin. ayrica arkadaslarinla onun ne isi var ya o bu kadar dusuncesizse sende hic uzuldu kirildi dusunme boyle omur mu gecer kocanla tatli dille huzurunuzu bozmadan ne kadar bunaldigini sende arkadaslarini agirlamak istedigini vs. anlat guzelce hayir annemde olucak demez heralde sen yuzgoz olma o soylesin annesine gerekli uslupla.

Bence problem esinde, esin annesini susturmayi bilmedigi gibi bir de sizi mi suclu buluyor? Tamam erkekler aileleri konusunda ayri bir dünyaya baglaniyorlar bazen ama bu konu da pes ettirir.

Kendinizi hic suclu hissetmeyin ve esinize sunu söyleyin: "Kayinvalide her istedigi zaman geliyor zaten, sik sik görüsüyoruz, bu yetmiyor mu? Benim de kendime göre arkadaslarim var, kendi misafirimi agirlamak istiyorum, arada yas farki var. Annenin biraz daha anlayisli olmasi gerekmez mi? Her misafirim de benim evimde olmak zorunda degil. Sen arkadaslarinla bulustugunda benim babam sürekli seninle disari cikmak istese ne yapardin?"

Biraz güclü olun ve bir kadin olarak kendi akranlariniz ve arkadaslarinizla vakit gecirmeye ihtiyaciniz oldugunu esinize hatirlatin.

Iste sorun da tam burda.cunku esim bunjm tartsmasini cok acmiyor.sanki etkilenmemis gbi gorunmeye calisiyor ama imali kobusuyor hani birsey dese ben savunmaya gececegim dogrulari soyleyecegim ama yok kendide cok iyi biliyor hakli oldgmu.

hem tartismaya acmiyor hem kotu davraniyor ogun.bu mu mesele dedgimdede ben oyle birsey mi dedim annem mi derdin diyor.bu seferde durup dururken annesini sikayet eden konumuna dusuyorum.

bi sefer oldu bunun tartsmasi.beni ilk sikayet ettginde durumy acikladim aynen szin defklernizi dedim ve evet sen de haklisin ama neolur bni karstrmayin dedi..

bidahada tartsmaya acmadi.acsa hakliligimi gorecek ve diyecek biseyi kalmayacak yersz yersz triip atmayi seciyo oda..

Kv her misafirde beni de çağır diye tembihlemiş, belli ki eşin de bunu destekliyor annemi neden çağırmadın diye güceniyor, sen de baştan taviz verip çağırmışsın.. Ee insan sormaz mı peki size gelen arkadaşların kayınvalidenle oturmak istiyor mu bakalım.. Şahsen ben samimi bir arkadaşıma gitsem rahat olmak isterim evde tanımadığım başka biri olsa bu durum hoşuma gitmez çünkü kafamıza göre muhabbet edemeyiz.. Beni de haberdar etmeli ben kvsiz misafir ağırlamıyorum demeli..

Saka di mi bu?
Bana ne onun misafirinden, ona ne benim misafirimden...
Ortak tanidiklarsa mutlaka beraber agirlanir ya da eger yardima ihtiyac olursa destek olunur ama bu neymis yahu...
Okudukca hayretlere gark oldum...
Esinizle konusun, benim kendi bireysel hayatim var, arkadasim var ailem var ve belki onlarla ozel konusacaklarim var...
Bu kadar gobek bagi ile takilmaya gerek yok diyin...
Ben onu ihmal etmem, arada cagiririm, vakit geciririz ama benim kendi alanimda bana kalsin diyin...
Ayrica oglunu arayip sikayet etmesi...
O ne, oyun oynarken beni aralarina almiyorlar gibi...
Esiniz biraz mesafe koysun, bir problemi varsa, surat asar anlarsin ya da gelir sana anlatir...
Her iliski ikili yurutulmeli, ucuncuye gerek yok...
Isterseniz konu biraz soguyuna kadar disarida takilin, gezin, dolasin, disarida bulusun, belki sizden umidi keser...

Demin aramis actim.bana gelsene misafr geldi sende gel diyor..buarada naptin nettin diye konusrken de musafrimden haberi yokmus gbi yapti..

simdide hel ddi.esime sordum.gitme gec gelcem bugun ddi..arayim o zmn gelmiyorum diyim dedim.cevap su: ara sen gel anne de...

of allahim of..

Aradm.agz yaptim israr etmeden esim gec gelck gelemiyorum sen gel ddm.bnm misafr var gelememki ddi.

Allah askina bakar misin resmen annemi ara cagir dedi..resmen sucum olmayan biseye gonul almaya calsyorum..

demekki hep ben alttan aldigim icin mi iyi anlasiyordum esimle..onu taniyamiyorum suan...bana emirvaki yapiyorlar annesi ve oglu..

Insallah bu sacma sapan olay icin ustume gelir de ben de icimdekini kusarim.. insallah oyle bisey yapar

Saka di mi bu?
Bana ne onun misafirinden, ona ne benim misafirimden...
Ortak tanidiklarsa mutlaka beraber agirlanir ya da eger yardima ihtiyac olursa destek olunur ama bu neymis yahu...
Okudukca hayretlere gark oldum...
Esinizle konusun, benim kendi bireysel hayatim var, arkadasim var ailem var ve belki onlarla ozel konusacaklarim var...
Bu kadar gobek bagi ile takilmaya gerek yok diyin...
Ben onu ihmal etmem, arada cagiririm, vakit geciririz ama benim kendi alanimda bana kalsin diyin...
Ayrica oglunu arayip sikayet etmesi...
O ne, oyun oynarken beni aralarina almiyorlar gibi...
Esiniz biraz mesafe koysun, bir problemi varsa, surat asar anlarsin ya da gelir sana anlatir...
Her iliski ikili yurutulmeli, ucuncuye gerek yok...
Isterseniz konu biraz soguyuna kadar disarida takilin, gezin, dolasin, disarida bulusun, belki sizden umidi keser...

Oyle yapacagim canim..bir sure evde takilmayacagim.(calistigim icin haftaici hasret kaldgim kafa dinlemek icin cumayi bekledgm evim)

yarin carsiya cikacagim..gerci onun saati vakti yokki.gundz bulamazsa aksam gelr gece onikiye kadar oturur..

tablo oyle bilindikki.yarin herzamnki gbi surat bes karis geleck.iyi agrladinmi diycek..
gecn hafta amcamlar geldgindede gucendi.pazae gunu yatyoruz esimle.kapi caldi.dan diye girdi.guya benimle muhatap olmuyor,montunu bile cikarmadan yatak odamiza daldi.arkasindan bakakaldm..ogluum hastayim diyordun nasil oldu bogazn ???

Bunu sormaya yatak odasna daliyo.bari bi musade et ortaligi yoplayayim bornozu kaldrayim..

boyle iste.bu kadini gormezden geleyim diyorum olmuyor.mesafe koyayim diyorum imkansz..mesafe koydugumu anladimi daha cok ariyor geliyor..

yatak odamiza dalmasindan rahatsz oldgmu esime soyledim.farkinda misin annem gelnce huzursuzluk cikariyorsun dedi tartstik konuyu cozemeden.

yani yine hedefne ulasti

Iste sorun da tam burda.cunku esim bunjm tartsmasini cok acmiyor.sanki etkilenmemis gbi gorunmeye calisiyor ama imali kobusuyor hani birsey dese ben savunmaya gececegim dogrulari soyleyecegim ama yok kendide cok iyi biliyor hakli oldgmu.

hem tartismaya acmiyor hem kotu davraniyor ogun.bu mu mesele dedgimdede ben oyle birsey mi dedim annem mi derdin diyor.bu seferde durup dururken annesini sikayet eden konumuna dusuyorum.

bi sefer oldu bunun tartsmasi.beni ilk sikayet ettginde durumy acikladim aynen szin defklernizi dedim ve evet sen de haklisin ama neolur bni karstrmayin dedi..

bidahada tartsmaya acmadi.acsa hakliligimi gorecek ve diyecek biseyi kalmayacak yersz yersz triip atmayi seciyo oda..

Cidden inanamiyorum ya. :)
Esiniz bir yandan kayinvalideniz bir yandan.
Esiniz hem gitme gec gelicem bugün diyor, hem de arkasindan gönül alir gibi, "sen gel anne" demenizi bekliyor. Bir de isin komigi
asiri mantiksiz olmus. Kadinin zaten misafiri var, "sen gel anne" demenin mantigi nedir?

Arkadasim cidden kendini hic heba etme, arada da kalma. Ben olsam, " bizimki gitme dedi anne, gec gelicekmis." derdim. :16:
Böylece sizin sucunuz olmamis olur, kayinvalide esinize trip yapmaya kalkinca belki esiniz birazcik anlar.

Esinizle de belli ki bu konuda bir iletisimsizlik sorunu var ama bir kere daha konusmayi deneyin önümüzdeki günlerde. Konu biraz sakinlessin, durulduktan sonra "hayatim seninle birkac gündür üzerinde düsündügüm bir sey hakkinda konusacagim" deyin. Yapabilecek bir seyiniz yok, esiniz anlayana kadar anlatacaksiniz. Suclu konumunda da hic hissetmemek kaydiyla.

Haklisin, beni karistirmayin diyorsa da, o zaman bir zahmet annen seni aradiginda susturuver, deyin. Sonucta kadin direk oglunu arayip sikayet ediyor. Ogulu araya karistiran kendisi.

Son düzenleme:
Oyle yapacagim canim..bir sure evde takilmayacagim.(calistigim icin haftaici hasret kaldgim kafa dinlemek icin cumayi bekledgm evim)

yarin carsiya cikacagim..gerci onun saati vakti yokki.gundz bulamazsa aksam gelr gece onikiye kadar oturur..

tablo oyle bilindikki.yarin herzamnki gbi surat bes karis geleck.iyi agrladinmi diycek..
gecn hafta amcamlar geldgindede gucendi.pazae gunu yatyoruz esimle.kapi caldi.dan diye girdi.guya benimle muhatap olmuyor,montunu bile cikarmadan yatak odamiza daldi.arkasindan bakakaldm..ogluum hastayim diyordun nasil oldu bogazn ???

Bunu sormaya yatak odasna daliyo.bari bi musade et ortaligi yoplayayim bornozu kaldrayim..

boyle iste.bu kadini gormezden geleyim diyorum olmuyor.mesafe koyayim diyorum imkansz..mesafe koydugumu anladimi daha cok ariyor geliyor..

yatak odamiza dalmasindan rahatsz oldgmu esime soyledim.farkinda misin annem gelnce huzursuzluk cikariyorsun dedi tartstik konuyu cozemeden.

yani yine hedefne ulasti

Peki esiniz, annenisinin yaptiginin terbiyesizlik oldugunun, orasinin ozel alan oldugunun, oglunun artik evli oldugunu kabul edemeyen bir annesi oldugunun, kucuk cocuk gibi annesinin arkasina saklanmak yerine, eteginden cikip yetiskin bir erkege yakisir sekilde sinirlarini koyamadiginin farkinda miymis?
Ben okurken sinirlendim, size kolayliklar dilerim...
Sizi koruklemek istemem, ama esinizin her dedigine istemeye istemeye he demeyi birakin, hayir demeyi ogrenin...

Back
X