• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nasil ogretebilirim her misafirle(arkadaslar dahil) k.v yi de cagirmayacagimi?

direkt kavga etme eşinle , ama güzellikle anlatmaya çalış , her seferinde senin açından durumu anlat ki anlasın seni de, ha böyle alttan aldıkça da bazen bakıveriyorsun nasılsa yutuyor 2 bagırıyım da korkar oturur taktiğini kullanmaya başladığını hissettiğin an ezdirmeyeceksin kendini ,onun dışında güzellikle anlat , şımardığını hissettiğin an tepkini koy eşine, kv ile de böyle konularda muhattap olma bence, hiç bişy deme , fırsat verme dırdırına...
yakın olmak kötü bişy, hele de böyle görgüsüz , düşüncesiz , m.ö 500 lerden gelen zihniyetse benmkiler gibi daha zor oluyor , ama ben hep yuttum yuttum , en son 3. sene patladım artık hiç bir şey gözüm görmüyor , tiksindim hepsinden, entrikaları bitmeyince, sustukça saygı duydukça yuttukça üstüne geliyorlar, her seferinde bi tık daha hadlerini aşıyorlar, hele ki ben saygılıyken karşımdaki terbiyesizleşiyorsa o an gözüm döner , döndü de :) sabrım taştı ve umrumda değiller, bizim de bi hayatımız var sonuçta, kabullenemiyorlarsa eteğinin altından çıkarmasın saklasınlar oğullarını, yada hadlerini bilsinler, bende hep yuttum ağzımı dahi açmadım sessizce köşe de ağladım üzüldüm , baktım yok artık , sustukça şımardılar en son hakaret ettiler biz ne istersek onu yapcaksın mecbursun dediler, bende patladım ve artık görüşmüyorum çokta mutluyum , tek taraflı fedakarlık olmuyor , insanlık herkese farz

Peki ya esin cnm ? Onu nasil hallettin ???

eşinin tutumu daha önemli tabi annemdir idare et yanlış yapmış bence de ben ona söyleyim dikkat etsin dese:)diyebilseler eşler ne güsel olacak.sen söyledinmi kötü oluyosun tabi:(ben de yeni evliyim korkuyorum böyle okudukça.şimdilik anlayışlı kv m.aynen biz de çok yakın oturuyorus .bunlardan çekiniyorum .çağırmak zorunda dğeilsin bence .senin yaşıtların arkadaşların sohbetin rahatlığın daha başka olacaktır.kendi anneni bile çağırmazsınki.sohbetin daha farklı olur çünkü.belki içinden geldiğinde bi kere çağırırsın ama sen isteersen.sırf o istedi diye..garip geliyo ya bana çocuklaşıyolar büyükler bazen kırılacak yer arıyolar:)
ama kv lerle iyi geçinmek politik olmak önemli .eşinin annesi sonuçta direk sen etkileniyosun kısır döngü...

Iki ucu p...lu degnek deniyorya :)))

Oyle yapacagim canim..bir sure evde takilmayacagim.(calistigim icin haftaici hasret kaldgim kafa dinlemek icin cumayi bekledgm evim)

yarin carsiya cikacagim..gerci onun saati vakti yokki.gundz bulamazsa aksam gelr gece onikiye kadar oturur..

tablo oyle bilindikki.yarin herzamnki gbi surat bes karis geleck.iyi agrladinmi diycek..
gecn hafta amcamlar geldgindede gucendi.pazae gunu yatyoruz esimle.kapi caldi.dan diye girdi.guya benimle muhatap olmuyor,montunu bile cikarmadan yatak odamiza daldi.arkasindan bakakaldm..ogluum hastayim diyordun nasil oldu bogazn ???

Bunu sormaya yatak odasna daliyo.bari bi musade et ortaligi yoplayayim bornozu kaldrayim..

boyle iste.bu kadini gormezden geleyim diyorum olmuyor.mesafe koyayim diyorum imkansz..mesafe koydugumu anladimi daha cok ariyor geliyor..

yatak odamiza dalmasindan rahatsz oldgmu esime soyledim.farkinda misin annem gelnce huzursuzluk cikariyorsun dedi tartstik konuyu cozemeden.

yani yine hedefne ulasti

eşin annesinin bu terbiyesizliğini bile normalmi görüyo :53:

Imrendim dogrusu..

muthis bir duvar ormussun.asla asamiyorlar artik anlasilan..

hep hayal ettigim ama yapamadigim!

Ama biktim artik onun istedgi gbi yasamaktan.o istyor diye gitmekten o kiriliuor diye mecbur enn sacma saatlerde bile gelince sed etmemekten..

kendime olan saygim nereye gidiyor bilmiyorum..

esin buyuk bir sorun cikarmamis sanslisin..

ben odadan cikmasam yilin olayi olurum aglar sizlar..oyle bir acirim ki sorunun ben oldgmu unutup bende aglarim :))oyle bir kadin..

gecen gun banyo yapicam dedim.annem varken banyoya mi gireceksin dedii..bir defa daga cildrdim.sanki annen misafr.yedi yirmidort bizde..

buda nasil doldgnu gosteriyor.once bukadar takinti etmezdi bir banyo yapmami..
kadin yaninda otrmadgmi bile sorun yapiyor ki esim banyo mu yapcksin annm varken dedi(gec olmustu sacm kirliydi ve yarin ise gidecektim)
Herzaman altyapiyi onceden olusturdum. Misal sabahlari sirt agrim olyuor. Uyansam dabir sure kalkamam rica ederim merhametli ol derim. Sabah gelirse de annesi ya apar topar hazirlanir mukellef kahvalti hazirlarim ki esimin ici yansin ya da bunu yapmaz kv ye mesaj verirsem diyecek lafi olmaz esimin. Buyasa kilit noktasacini kimseye supurge etmemek, eger sonuc kacinilmazsa da o zaman sen magdurmus cok ezilmis ama iyi niyetinden dolayi asiri fedakarlik yapmis gibi olmalisin. Vitrin cok onemli.

Bence onu kendisi gelmeyi istemekten vazgeçecek hale getirmek en kökten çözüm. onu da çağır ama çağırdığın kişilerle bulunduğunuz ortam öyle olsun ki bir daha gelmeyi istemesin mesela onun çekindiği kişiler olsun mesela onun dedikoducu komşuları, akrabaları varsa onları da çağır ki kendisi onlarla mücadele etmekten sana fırsat kalmasın, her geldiğinde ortamda sevmediği birileri olsun, mesela senin annen de gelsin, en yakınların ve güvandiğin arkadaşların gelsin senin avukatlığını yapabilecek birileri olsun ortamda bir de onun çekindiği ona zarar verebilecek birileri (sözleriyle, dedikoducuuğuyla falan) Ama dikkat et tüm bunları bilerek yapıyor görünmemelisin, tahmin et kim kime ne der kim kimi sinir edebilir kim o ortamda bulunursa neler olur? hatta yan komşunuzun yaramaz çocukları bile sizin eve gelmemesinde işe yarayabilir

Cnm sen yakin mi oturuyorsun ?
Bizde birde yakin otrma derdi var cagrmasam da zaten cat kapi grlebiliyor esimle ozelim kalmiyor dert yansam esime bu sefer annemi mi sorun ediyorsun hep diuor..

nasil veririm bunun cezasini.annesi onun onu tabi rahatsz etmez ama benim hakli olarak rahatsz oldgmu dusunmeyi nasil ogretebilirim taktikkk...

birde esin surat yapinca tartsabiliyor muydunyz?? konuyu halledip mi kapatyotdunuz.

Benim kv nin iki evi var, biri bize cok uzak oteki de karsi apartmanda. Biz evlenirken niyetleri hep cumbur cemaat olmakmis sanirim. Ya da ben bu ihtimali dusunup temkinli oldum. H ici yakin olcaz h sonlari da uzaktaki evde beraber kalacagiz. Yani arada sirada da olsa kalma meselesi zevk almam gerek gibi bir niyeti vardi esimin. Ben de hic sevmem bu kalabalik isleri. Kendi annemi duhun hazirliginda tek bir konuya bile dahil etmedim evde de tek oturmaui istiyorum. Insan bir noktadan sonra yoruyor beni. Iste ilk zamanlar sen yemek yapamazsin ben getiririmler, sen utuleyemezsin ben uyulerimler. Calisiyorum bu arada. Sen misafir agirlayamazsin ben agirlarimlar. Tabi bu esnada onlardaanahtarimiz var. Birgun bir mesele oldu cok uzun bu anahtar konusundan kiyamet koptu. Anneye bisey demedim ama esime «eger ki burasi benim evimse anahtarim kimsede durmayacak, ama eger senin evin degil diyorsan ozgursun » dedim. Hakliydim cunku yirmi gunlik.gelinken tatil donusu daha kendi evimde bir haftam dolmamisken iyilik ve yardim adi altinda evimin tum aurintilarina girilmisti. esim ben anahtarimi kaybedersem falan der gibi oldu. Kaybedersen sokakta bekler unutmamayi ogrenirsin dedim. Hakliyken ve sukunetimi koruyarak tepki verdigim icin anahtari geri aldi.
Biz iki yillik evliyiz. Buyuk olaylar yasanmadi kv ile. Ben sesimi cikarmadigim icin olay kv ile buyumedi ama esim ile kiyameyler koptu kac kez. Kv ile adi konmus bir olay yok. Sunu dedin diyecekleri bir olay uok yani. Her defasinda o kendini ortaya koydu ben en fazla kendimi feri cektim surat ettim. Ozet olarak benden gelin olarak beklediklerini bulamadilar. Ben de cok uzuntulu gunler gevirdim. Gebelik ve lohusaligim berbat hep aglamalarla grcti. Simdi sevgim kv ye hepten bitti. Ama onu sevmiuorum demedim asla. Her zaman anne her zaman gel dedim. Esime de o yorulur ona yzazik vs dedim. Simdi ikinciye hamileyim. Dusun iki yilda. Herkesten onceben onemliyim. Kim kuserse kussun. Benim her zaman dusturum su oldu bastan alisip sonrayikilacaklarina veben patlayip aile buyuklerine saygisizlik yapacagima bastan beri gelin soguk desinler dahaiyi.. Size de kolay gelsin

Acip acip okuyorum yazini ve her okumamda yeni bir yanlisimi farkedyorum..

detaylar onemli demekki..

mesela asla aramadan gitmem demissin.bu gercekten sinir belirleyen birsey..
bi insana aramadan gittigimizde onun da bize istedgi saatte gelebilecegi mesajini vermis oluyorz..

demek belki bu yuzden ben de ona gitmezsem israrla arayip duruyor.ayagi kesilmeyecek yani..

arti.surekli biriyle gorsmek de ister istemez lackalastriyor iliskiyi.evet.bizde olan tam anlamiyla bu...
hergun gorstgmuz icin lackalasti hersey.

Kendim icin ne isitiyorsam oyle davrandim ben. Aramadan gitmedim. onlarda evim gibi davranmadim. Her odaya girerjen izin istedim. Asla yatak odalarina girmedim. Hicbir ise ben yaparim diye atilmadim. sen yorulma derlese biréaz yatipip biraktim. Biraz egreti oturdum. Soratlarsa kizim rahat ol derlerse rahatim sagolun diyip iyice egretilestim. Esim uzan yat dinlen dese hayatim beni biliyorsun olsem yzramam dedim. Gercekten de oyle. Vs vs. Bir de en onemlisi asla bisey paylasmadim. Uzerindeki yeni mi deseler yoo vardi derim. Yeni desem yorum yapilacak yok kca aldin vs. totalinde kotuyum boyle yazinca kendimi gordum ama genel olarak da patirtisiz yasiyoruz. Ben kendimi biliyorum azicik ustelensem sonu kotu olur cunku.
Az munasebet, az ayrinti paylasma.sik gorussen bile bilgi toplayamazlarsa bikarlar. Bir de rahat olmamak rahat olunamamali mesaji vermek. Icten bir uslupla :1:

Kendinden taviz vermicen bunu bilir bunu söylerim
Mesele benimkiler yazın memlekete gider birgün öncesi herkes orda kalırmış
Kızı torunları bir oğluyla zaten beraber yaşıyorlar
Kadınlar bir erkekler bir yatıyormuş
İlk evlendiğim sene baktım çıtlatıyorlar bana böyle böyle yaparız selametle dedim :1:
2 aylık evliyim ozaman eşime dedim sen kalabilirsin bence çok saçma bi durum
Nihayetinde biz hariç herkes kalır orda gelenek devam
Bikere razı olsaydım gelenek haline gelicekti
Asla evinin odalarına girmem hep izin alırım izin almama acayip sinir olur
3 yıl oldu hala izin isterim bunu yaptığım sürece onlarda bana bu şekil davrandı
Onlar çat kapı biyere gitmeyi çok severler gecelere kadar oturmayı
Ben hiç hazetmiyorum bir olur iki olur ama hep kaldıramam
Birgün duştayım akşam 11 eşim çıkta çık diyor bi baktım görümcem kocasıyla gelmiş ben duşta
Yuh dedim artık insan evinde de duşa giremicekse çok mu zor müsaitmisiniz demek aramak
Şuan hepsi geçti kim küserse darılırsa darılsın
Çek çizgini koy sınırlarını mutlu ol
Sonuçta geleni kapıdan kovmuyorsun sadece hayatına saygı duyulmasını istiyorsun
Sen ne yaparsan yap ne eşin ne de kaynanan seni öpüp başına koymuyor malesef

sen de babanı eşinin başına sar asla arkadaşlarınla yalnız kalmıcaksın babamla takılacaksın de başlarım anasınada kocasınada

Lutfen yardim..

bu kadin hirsi yuzunden evliligimi bozacak.

esimle oyle mutluyuz ki bu konu disinda.
Baska hicbir sorunum yok diyorum,
gulup gecmek istiyorum cok sig geliyor bu kadin bana ama olmuyorrr olmuyorrr biyerlerden bulup cikiyor ve basariyor aramizi bozmayi..

elim ayagim titriyor suan sinirden..

sabah esimle operek ugurladim evden.gayet iyiydi hersey

arkadaslarim geldi bugun bana.
k.v arams kizlarin yaninda gormedm.sonrada unuttum aramayi allah biliyor..

herzamn cat kapi gelen kadin.guya ben acmayinca gelemems gucenmis..

yalan. Kesinlikle haberi vardi arkadaslarimdan..okadar fesat ki sinir tanimiyor.soyle dusundu: bakalim arkadaslar var sende gel diycek mi..

olay cikaracak gel demedgm icin.

esimi aramis.karin telimi acmadi. Misafr var sende gel demedi.
esimle konustk.ararim bn dur brazdan dedim.gerek yok misafr gittikten snra dedi..etkilenmis yani.

bzm bu kadindan baska hicbir kavgamz yok..

biktim kizlar biktim..

her hafta boyleyz.her misafrimle cagrilmayi bekliyor.ilk evlendgim ay tembihlemisti bak haber ver misafr olunca ara bni gucenirim dye..

bu kadar abartacagni bilemedim he ddim gectim.

saka gibi her hafta aramizi aciyo esim etkileniyo etkilenmiyorum dese de..hissediyorum kirgin duruyo bana..bu k.v min bu sekilde bnden sogutmasi 4 oldu..yani 4 sefer msafrimle cagrilmak istedi cagrmadm dye gitti esimi kizdrdi..
alttan almaktan biktim bu kadin ben ozr diledikce daha da azitiyo isi..

kendi annem gelmk istemiyo evime.sorun olur diye ki buyuk sorun oluyor cagrmazsam.

neolur yardim nasil ogretebilirim ben bu insana her gelenle gelinmeyecegni..
Eşiniz hatalı bence. Misafir gittikten sonra arama boşver demesi çok anlamsız. Kayınvalideniz sizin yaşıtınız mı ? Ne arıyor ki sizin arkadaşlarınızın yanında?
Eşiniz söyleyecek bence'anne senin ne isin var'diye. Size trip yapacağına annesine dur desin.
Eşinizi ikna etmeye çalışın bence.

Kardeş entrikacı olucaksın :52:. böyle kafaya takmakla, yok o ne der, yok o ne düşünür falan diye kendini yıpratırsan olmaz ancak vakit kaybedersin..
Harekete geçmen lazım. Pasif olma.

Çağır arkadaşlarını gelsinler. Kayınvalidene haber verme. Gittiklerinde de ara kayınvalideni ''benim de misafirim vardı daha yeni geçirdim falan'' de.

Ateşle fitili :D

Sonra al bi sürü mum, eşinin gelmesine yakın yak hepsini.. Giyin en güzel kıyafetlerini, hazırla bi masa. Unutulmaz bir gece yaşat eşine :D Bırak tribi ağızını bile açamaz :27:

• Beğen
Reactions: 2k1
ben ilk evlendiğimde aynı sorunları yaşadım malesef ..birgün hiç unutmuyrm yengemin yengesi gelecekti kızım doğduğunda o ara kayınvalidm aradı misafir gelicek filan dedim kapattık. sonra aradı tekrar ben geliyorum bişey lazımmı diye :D ben de o zman bıktığım için bu durumdan ' gelmeyin çünkü bu gelecek olan misafiri bende pek tanımıyrm hoşlanır mı hoşlanmazmı bilemiyrm demiştim . ne cesaretse bendeki şimdi olsa söyleyemem :D ama biliyor musun o da bu olayların sonu oldu bir daha asla böyle bir beklentiye girmedi. eşiminde kulağına gitti dediği tek şey ben karışmam kendiniz halledin oldu :) arada soğukluk oldu ama olay çıkmadan da böyle şeylerden kurtulunmuyor malesef açık açık söyle ben kendi annemi dahi çağırmıyorum lütfen çağırmamı beklemeyin diye

Direk konuş, önce tatsızlık olsa da kurtulursun diyen arkadaşlar burdaki esas sorun olan kocayı unutuyorlar. Misafirler gittikten sonra arayım diyince anlamı kalmadı artık diye trip atan adam annesine direk gelme denilse ne yapar acaba düşündünüz mü?

Direk konuş, önce tatsızlık olsa da kurtulursun diyen arkadaşlar burdaki esas sorun olan kocayı unutuyorlar. Misafirler gittikten sonra arayım diyince anlamı kalmadı artık diye trip atan adam annesine direk gelme denilse ne yapar acaba düşündünüz mü?

direkt söylemesin işte.. Taktik uygulasın.. Başka çözümü yok bunun

Ne desek bos bu kadin icin sanirim..
Eger dediginiz gibi , Birsey dediginizde agliyorsa
Sustugunuzda dahada abartiyosa
Ne yapilabilir ki ....

Esinden baskasi yardimci olamaz sana, ancak o konusur
Annesiyle ve durumu degistirir...
sen ne dersen de , ne yaparsan yap kötü gelin olucaksin.

ama kadin basta soylemis zaten , misafur
Geldiginde bana haber verecrksin diye..
ne alakaysa artik .. boyleleride sinir bozar ancak..

Eşim karışmıyor diyorsun da anladığım gayette karışıyor..ara annem gelsin o zaman ne demek..
Yanlış yaptığınız bir şey yok misafir sizin neden kv gelsinki çağırmayın!!!eğer eşini akrabası filan gelirse çağırın hatta daha rht oluypr onlar sohbet ederken sizde işinize balarsınız..ama hata sizin de biraz neden suçlu hissediyorsunuz kendinizi? Hiç bişey yok gibi davranın ki zaten yok bırak darılcaksa darılsın siz özür diledikçe haklı olduğunu düşünüyor..
Bi gün bi arkadaşıma gittiktoplam 4 hanım olduk sofra kuruldu filan sonra ev sahibi ark.alt kattan kv yi çağırdı çok yadırgamıştım dedim neden çağırıyosun ki ne işi var bizle?ayıp olur dedi:)e bize ayıp olmadı mı?

Tip ,tip kaynanalar var ama çoğuda gelinle oğlunu birbirine düşürüyor ancak hastalanınca ve iyice yaşlanınca insafa geliyorlar o vakit zerre kadar sevgi ve saygıda kalmıyor , bende öyle oldu ne dediysem yok kaynana bildlğini okudu ,bana ne laflar saydı şimdi kuzu gibi ama neye yarar önce öyle olması gerekirdi ,duygu sömürüsü yaptı biz evlenir evlenmez bizim her hafta sonu ona gelmemizi şart koştu ki ben çalışıyordum yani yaptı sende sabor edeceksin çünkü huylu huyundan asla vazgeçmeyecek ,

Valla tatlım nasıl öğreteceğini bilmiyorum da özür dileyerek öğretemeyeceğin kesin.

Sen hatayı özür dilemekle yapmışsın. Deli mi ne her misafirde çağırmak zorunda mısın onu??? Ah ah bende senin gibiyim dilim tutuluyo sanki birde kendimi de suçlu hissediyorum ,böyle yaptıkça daha çok eziyorlar. Beni Allahtan sevgilim koruyor inşalah eşim olunca da korur, seni de eşinin koruması lazım koskoca kadınla yüzgöz olamazsın ki. 2 cevap versen olay kavgaya dönüşür, çirkefleşir. Ama yine de özür dileme canım sakın. K. Validene düzgünce anlat her misafirde seni çağıramam anne kusura bakma de. Bu ne ya

Misafirinizin geleceğini nereden öğrenmiş yani siz demediyseniz eşiniz demediyse kim dedi ki eşinizi arıyor arkadaşları gelmiş beni çağırmadı diyor içine mi doğmuş. Ayrıca neden sözünüzü sakınıyorsunuz anne onlar benim yaşıtım kızlar muhabbet ediyoruz sen sıkılırsın yanımızda diye çağırmadım de eşine de her arkadaşım geldiğinde çağırmak zorunda mıyım akraba filan olsa neyse diye söyle. Eşin kırgın duruyormuş, sen açıklama yapmazsan o da öyle yapar. Kaynanalar biraz böyle işte kırmadan söyleyeceksin söylemek istediğin susmayacaksın eşine daha üstüne basarak diyeceksin o zaman eşin cevap verir arkadaşları gelmiş diye.

Back
X