Arkadaşlarım özel meselelerini anlatıyorlar senin yanında rahat edemezler diye gayet basit bir cümle kurabilirsiniz. Eşinize de böyle söyleyip kesip atın. Zaten sorun daha çok eşinizde. Bence fazla iyimsersiniz. Eşinizle anlaştığınızı söylüyorsunuz ama bunun sebebi onun istediği gibi davranmanız. Annesine gitmek istemiyorsunuz, sonra eşinize ne yapayım diye soruyorsunuz. Tabii ki annemi sen çağır diyecek. Annesi sizi aradığında gelemem işim var, başım ağrıyor, işte çok yoruldum kafamı dinleyeceğim dinleneceğim deyip kapatabilirsiniz. Eşinizi de aramanıza gerek yok . Unutmuş gibi yaparsınız. Önemsiz bir mesele gibi... Bırakın şikayetleriyle onun başını yesin eşiniz size hesap sorarsa evet iş hayatı beni yoruyor başım ağrıyordu falan filan salama cevap verir umursamaz davranırsınız. Yaptığınız şey gayet normalmiş gibi davranın. Konuşmayı da kısa kesersiniz. Annesine kızdığınızı düşünmesin sizin doğal davranışınız olduğunu düşünsün. Aman şöyle böyle diye açıklama yapmayın. Kayınvalide misafirin mi vardı falan diye deyince sözünü kesin aaa evet vardı falan deyin açıklama yapmayın hemen harekete geçin kalkın cama bakın aaa bugün hava ne kadar güzel falan deyin. Niye beni çağırmadın derse yaşınız yaşlarına uygun değildi deyin gitsin, özel meselelerini anlattılar falan deyin ama yine öyle pek uzatmadan. Sonra konuyu değiştirin kalkın yapacak bakacak bişey bulun. Umursamayın, dikkatli dinlemeyin he he deyin geçin. Derin muhabbetler girmeyin derdinizi,aldığınızı, işinizi paylaşmayın. O Anlatırsa dikkatli dinlemeyin çevrenizde meşgul olun. Sizin sorununuz onları fazla ciddiye almanız eşiniz de bunu kullanıyor. Eşiniz tavır yapıyorsa hiç üstüne gitmeyin, yakın davranmaya çalışmayın. Siz sürat asmayın, ama gidip konuşmayın da o tavır yapıyorsa siz girin mutfağa yemek yapın ütü yapın iş yapın gidip konuşmayın onu kaale almayın, yapın bir çay oturun kitabınızı okuyun. Yani davranışını görmezden gelin. Anlamadığınızı düşünsün .zaten meseleleri siz konuşarak o tavır yaparak halletmeye çalışıyorsunuz galiba. Siz meseleyi deşmeyeceksiniz ve tavırlarını da umursamayacaksınız. Yapmak istemediğiniz bir şeyi eşinizi kaybetmemek için yapıyorsunuz da eşiniz sizi kaybetmekten niye korkmuyor. Sizin verdiğiniz değer kadar o da size değer vermiyorsa niye bu çaba. O öyle şikayet etsin, diğeri dinlesin başı ağrısın sen umursama asla özür dileme bir süre sonra eşiniz onun dırdırından kesin sıkılır. Ama bir şartla annesi hakkında kötü söz söylemek yok. Baskın yaptığında niye hizmet edesiniz, hoşgeldin hatta bence merhaba deyin sonra çıkarın süpürgeyi leğeni evi ayağa kaldırın temizlik yapacağım ben çalışıyorum vaktim yok deyin, hiç oturup sohbet etmeyin .sizden iyi haberler bekliyoruz. Istikrarlı olmayı unutmayın. Sizin inadınızı görünce belki pes ederler.