- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.035
- 598
- Konu Sahibi Prensesmuzeyyen
Büyüyünce olgunlasirsin. Henuz ergenligin son rötuşlarını tamamlamadın. Zamanla olur.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Insanlara neden güvenmezsiniz? Sebebi ne? Cekingenligin altindaki sebepler peki? Evde cok mu eleştiriliyorsunuz?olgunlaşmak uğruna zaten içimdeki çocuğu öldürmem. bir yanım hep çocuk kalacak. pek arkadaş çevrem yok. arkadaşlık konusunda pek iyi de sayılmam. insanlara güvenmem. ayrıca gerçek hayatta fazlasıyla çekingen bir insanım. kendimi nasıl tanıyacağımı ve kendimi nasıl mutlu edeceğimi de bilmiyorum
+10000000 KatılıyorumSenin yorumlarını yiyesim geliyor keşke benim arkadaşım olsan ♥
Valla ben de 20lerin basindaydim ilk okudugumdaKişisel gelişim dedim ya işte öneri mi istiyorsunilk başta herşey seninle başlar-mümin sekman kitabıyla başlayabilirsin daha sonra daha ağır kitaplar önerebilirim bu kitap kişisel gelişime yeni başlayanlar için ideal
Ailenin en büyük çocuğu musunuz ?İlk çocuktan hep yaşının üstünde olgunluk beklerler.Ama bunu sevgilinizden duymanız ilginç.Ne konuda çocuksu buluyor ki sizi? İnsanı deneyimleri olgunlaştırır bence.Yaşadığınız her şey, bir tecrübe sizin için ve her tecrübeden sonra hayata farklı bakacaksınız.Ama olgunlaşmak mutsuzluk getiriyor bence.Hayata çocuk gibi pozitif, kıpır kıpır neşe dolu bakmak gibisi var mı?19 yaşında üniversite öğrencisiyim. ailem ve sevgilim de dahil benim çok çocuksu olduğumu düşünüyor. bir yöne haksız da sayılmazlar. ben de çocuksu olduğumun farkındayım. fakat nasıl büyürüm nasıl olgunlaşabilirim inanın bilmiyorum. çok yardıma ihtiyacım var. nasıl olgunlaşanilirim? olgunlaşmak için ne yapmam gerekir? olgun insan nasıldır? nasıl davranı? nasıl düşünür? lütfen yardımcı olun.
Ya yengenc seninle tanışmayı isterdimBebeğim tadını çıkar 19 yaşın. İleride akıllı ve mantıklı davranmak, sorumluluk sahibi olmak için önünde onlarca yıl olacak. Salla insanları.
Ayrıca ben de çocuksu biriyim . 30 yasindayim ama görünüş olarak gerçekten çok küçük duruyorum, ağzım sürekli kulaklarımda, çoğu şey beni heyecanlandırır. Mutluysam yolda zıplaya zıplaya yürüyorum... Çoğu insana göre oldukça cocuksuyum. Kıyafet olarak da çok çok çok ekstrem bir şey olacak ki topuklu ayakkabı ya da seksi bir şeyler giyineyim. Vücudumdaki dovmem bile çocuksu :) Ama kendimi , bu halimi çok seviyorum. Düşünce olarak yaşımın olgunluğunda olduğuma inanıyorum. Bu bana yetiyor. Napicam çok olgun olup, dünyanın kahrını ben mi cekecem?
Sana da tavsiye ederim. Ayrıca sana devamlı 'buyu artik' diyen erkeklerle de takılma bence . Daha yasin genç. Seni sen olduğun için daha çok sevecek tonlarca erkek var, merak etme...
*Eğer mental olarak da cocuksuyum, yaşımın olgunluğunda olmak isterim dersen (ki yaşın daha olgun bir yaş degil) sana önerim kaliteli bir arkadaş çevresi edinmeye bak. Farklı farklı insanlarla bir araya geleceğin ortamlara gir, bol bol sohbet et. Bakış açın değişecektir. Ayrıca kitap zevkin Ne, bilemiyorum ama sana gerçekten bir şeyler katacak kitaplar oku , düşünce kitapları oku, kült eserler oku. Film izleyeceksen imbd üst siradakileri izle önce, film/kitap bittikten sonra internete yaz,insanların - bu konuda söyleyecek lafı olanlarin yazılarını oku (böylece zaten okuduğun/izlediğin şeye yeni yeni pencerelerden bakmış olacaksın) . Olaylara karşı nötr olmaya çalış. Bir olayda kendini/yakın arkadaşını/sevdiğin siyasetçiyi haklı bulsan da kendine sadece 'karsi tarafin penceresinden bakınca olay nasıl görünüyor?' diye sor :)
ayrıca kendini tanımaya calis, neleri sevip neleri sevmediğini öğren, kendini mutlu etmeye çalış .. sınırlarını aşmaktan korkma , yeni yeni seyler dene.. her eleştiriye de bu kadar kucak açma. Beğenmeyen küçük oğluna almasin
Boşversene böyle kal.19 yaşında üniversite öğrencisiyim. ailem ve sevgilim de dahil benim çok çocuksu olduğumu düşünüyor. bir yöne haksız da sayılmazlar. ben de çocuksu olduğumun farkındayım. fakat nasıl büyürüm nasıl olgunlaşabilirim inanın bilmiyorum. çok yardıma ihtiyacım var. nasıl olgunlaşanilirim? olgunlaşmak için ne yapmam gerekir? olgun insan nasıldır? nasıl davranı? nasıl düşünür? lütfen yardımcı olun.
evet ailemin ilk çocuğuyum. sevgilimse yaşına göre yaşadığı şeyleer yüzünden olgunlaşmış olgunlaşmak zorunda kalmış birisi. bu yuzden benim çocuksuluğum ona biraz tuhaf geliyor. olgunlaşmak istiyorum fakat içimdeki çocuğu öldürmedenAilenin en büyük çocuğu musunuz ?İlk çocuktan hep yaşının üstünde olgunluk beklerler.Ama bunu sevgilinizden duymanız ilginç.Ne konuda çocuksu buluyor ki sizi? İnsanı deneyimleri olgunlaştırır bence.Yaşadığınız her şey, bir tecrübe sizin için ve her tecrübeden sonra hayata farklı bakacaksınız.Ama olgunlaşmak mutsuzluk getiriyor bence.Hayata çocuk gibi pozitif, kıpır kıpır neşe dolu bakmak gibisi var mı?
sadece ailem ve sevdiğim insan için değil kendim için de birazcık da olsa olgun olmak istiyorum tabiiki içimdeki çocuklaOlgun olmak zorunda mısın? İnsan ömrü baya uzadı, hayatının zaten büyüüüüük kısmını olgun olarak gecireceksin. Senin genç, enerji dolu, mutlu, umutlu ve heyecanlı olman yani yaşına uygun davranman gerekmez mi? Sana 37 yaşında içindeki çocukla büyüyen olgun! bir abla tavsiyesi; kimse için kendinden, doğrundan, doğalından ödün verme. Herkes önce kendini düzeltsin. Bahsettigin insanlar olgun olsa senden bu yaşta olgun davranman beklemez. Çünkü değilsin zaten :)
Dileği doğru dilemek lazım. Hayat bi kazık atıyor birden olgunlaşıveriyorsun çünkü.19 yaşında üniversite öğrencisiyim. ailem ve sevgilim de dahil benim çok çocuksu olduğumu düşünüyor. bir yöne haksız da sayılmazlar. ben de çocuksu olduğumun farkındayım. fakat nasıl büyürüm nasıl olgunlaşabilirim inanın bilmiyorum. çok yardıma ihtiyacım var. nasıl olgunlaşanilirim? olgunlaşmak için ne yapmam gerekir? olgun insan nasıldır? nasıl davranı? nasıl düşünür? lütfen yardımcı olun.
dilek dilemiyorum. umarım hayattan bir kazık yememDileği doğru dilemek lazım. Hayat bi kazık atıyor birden olgunlaşıveriyorsun çünkü.
19 yaşında olgun insanlar genelde öncesinde sorumluluklar almışlardır. Sizin belki bu konuda eksiğiniz olabilir. Bazı sorumluluklar alın, farklı ortamlara girin; bir işte çalışabilirsiniz, farkılı ortamları ve insanları görebilirsiniz. Bunlar insana başka bakışlar kazandırır. Hayatın daha gerçekçi yönünü görebilir insan.19 yaşında üniversite öğrencisiyim. ailem ve sevgilim de dahil benim çok çocuksu olduğumu düşünüyor. bir yöne haksız da sayılmazlar. ben de çocuksu olduğumun farkındayım. fakat nasıl büyürüm nasıl olgunlaşabilirim inanın bilmiyorum. çok yardıma ihtiyacım var. nasıl olgunlaşanilirim? olgunlaşmak için ne yapmam gerekir? olgun insan nasıldır? nasıl davranı? nasıl düşünür? lütfen yardımcı olun.
Dünyan ve Türk klasiklerinden başlayabilirsiniz:)mesela hangi kitaplardan başlamalıyım
Ben 30 olucam bikacgun sonra,hala kendimi olgun göremiyorum.bazi insan ne kadar büyüse,olaylar yaşasa bile tavrı çocuksu olabilir, ruhu genc ve canlıdır.ama olgunluk sanırım tecrübe edindikce olan birşey.bir de her konuda olgun olunamiyor.mesela çocuklarıma karşı hala olgunlasamadim,sinirlenme sen edemiyorum ama aileme karşı çok olgunum.senin yaşın daha çok genç,ne kadar olgun olabilirsin ki.cevrendekilere daha 1 yıl önce reşit olduğunu hatirlat,neden senden daha bu yaşta olgunluk bekleniyor ki bu kadar19 yaşında üniversite öğrencisiyim. ailem ve sevgilim de dahil benim çok çocuksu olduğumu düşünüyor. bir yöne haksız da sayılmazlar. ben de çocuksu olduğumun farkındayım. fakat nasıl büyürüm nasıl olgunlaşabilirim inanın bilmiyorum. çok yardıma ihtiyacım var. nasıl olgunlaşanilirim? olgunlaşmak için ne yapmam gerekir? olgun insan nasıldır? nasıl davranı? nasıl düşünür? lütfen yardımcı olun.
Bence boş konusuyorlar. Kendilerinin kafasinda bir kalip var siz ona uymayinca olgun olmamakla itham ediyorlar bence. Bir de herkes ayni olmak zorunda degil mizac diye bir sey var ve buna saygi duyulmali. Onlar cok olgunsa once kendilerini ifade etmeyi ogrensinler. Desinler ki bu bu bu davranisin yanlis, yersiz veya hos degil. Sen de kendini degerlendirme firsati bulursun. Yarim yamalak elestiriler de bana hic olgun gelmiyor inan. Sirf mizmizlık.soruyorum fakat pek bir cevap alabildğim söylenemez. düşüncelerimin olgun oldugunu fakat bunu kendi hayatıma yansıtamadığımı söylüyorlar genellikle
Amin, inşallah. Dilek dilemiyorsunuz tabi. Bizim orada öyle derler ağız alışkanlığı.dilek dilemiyorum. umarım hayattan bir kazık yemem