• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl olur bu işler yardım edin a dostlar..

birdelimuallime

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2016
2.769
6.333
158
Sizlerin de yardımıyla sevdiğim ve ailesinin ciddi düşündüklerini ve tanışmak istediklerini babama söyleyebildim sonunda. Babalar konuştu gün ayarlandı. Bir haftaya sevdiğim ve ailesi doğu ilinden ege bölgesine gelecekler tanışmak için. Size sormak istediğim şey şu: İlk tanışmada söz nişan konuşulur mu yoksa sadece sohbet muhabbet havasında mı geçer? Babam sevdiğimin memleketine ziyarete de gelmek, onların çevresini de bir görmek istiyor ancak sağlıki yönden şartlar uygun değil. Erkek tarafı nişan için ısrar etse eğreti mi durur, aileler arasında mesafe olan hatunlar nasıl halletti bu durumu acaba yahut vermek istediğiniz bir tavsiye var mıdır? Yardımcı olursanız çok sevinirim ki.

Babanıza annenize sorun, onların istediği şey sizin de aklınıza yatarsa sevgilinize söyleyin. İstemiyorlarsa, ailem bu gelişimizde nişan istemiyor, daha sonra olur vs. deyin.

Tamamen size ve ailelerin yapısına kalmış bir durum bence.

Ben böyle işleri sevmediğim için son derece pratik ve basit şekilde halletmiştim.

Benim sevgilim ve ailesi geldiler; ilk gün yol yorgunuydular dinlendiler, ikinci gün tanıştılar, üçüncü gün isteme-söz-nişan-nikah hepsini yapıp bitirdik.

Ama babanız da gidip görmek istiyorsa sizinkisi bu kadar hızlı olmaz ve babanız gidip görmeden nişan yapmanızı istemez diye düşündüm.

İlk görüşme tanışma, sohbet muhabbet, işler güçler, havalar sular olmalı bence. Eğer olumlu bir hava eser, güzel bir ortam olursa niyetini açıklar karşı taraf, istemeye gelmek için nasıl hareket edeceklerini sorar anne babanıza. O da artık anne babanıza kalmış. Belki derler ki alın yazısı, onca yoldan da gelmişsiniz gel git zor olur yarın öbür gün hayırlısıysa olsun, belki derler bize bir ay müsaade edin düşünelim, araştıralım haber veririz. İkinci kere gelirler o zaman isteme ve nişan için. Anne babanız nasıl uygun görüyorsa öyle olacak artık. Top onlarda.

Uzaktan geldikleri için belki sözü nişanı konuşabilirler. Ama kısa zamanda ikinci bir görüşme daha olursa konuşmazlar hal hatır falan fıstık yani.

Buarada bizde geleneklere aykırı ilerledi
Tanışma söz nişan kına bir arada
Sonra eşim ailesini gönderdi biz nikah kıydık sadece annesi babası ve bizimkiler bildi bunu. Eş durumu tayini için.
Eşim gitti memlekete
Bir ay kadar sonra geri geldi yemekli küçük bir tören yaptık
Bir ay sonra da onların memlekette yaptık
bizimki 4 yıllık ailelerin bildiği bir beraberliğin üzerine sanırım biraz aykırı oldu ama böyle oldu paylaşayım dedim

Buarada benim de bu konuda deneyimim var. Eşimle memleketler arası 1000km
bizde geleneklere aykırı ilerledi
Tanışma söz nişan kına bir arada
Sonra eşim ailesini gönderdi biz nikah kıydık sadece annesi babası ve bizimkiler bildi bunu. Eş durumu tayini için.
Eşim gitti memlekete
Bir ay kadar sonra geri geldi yemekli küçük bir tören yaptık
Bir ay sonra da onların memlekette yaptık
bizimki 4 yıllık ailelerin bildiği bir beraberliğin üzerine sanırım biraz aykırı oldu ama böyle oldu paylaşayım dedim

Uzaktan geldikleri için belki sözü nişanı konuşabilirler. Ama kısa zamanda ikinci bir görüşme daha olursa konuşmazlar hal hatır falan fıstık yani.
Tanışma günü aile babama bir daha ne zaman rahatsız edelim diye sorup üç gün kadar bekleyelim bakalım diye düşünüyorlar. O sekilde sormaları tuhaf olmaz dimi??

Benim babam biraz ters bir karaktere sahip, bu noktaya bile güç bela geldik sevdiğimle. Tekrardan babamin ters tarafı ortaya çıkmadan nasıl halledilir, ne yapalım diye ince eleyip sık dokumaya çalışıyorlar ben de bilemiyorum o yüzden sizlere danışmak istedim

Tanışma günü aile babama bir daha ne zaman rahatsız edelim diye sorup üç gün kadar bekleyelim bakalım diye düşünüyorlar. O sekilde sormaları tuhaf olmaz dimi??

Benim babam biraz ters bir karaktere sahip, bu noktaya bile güç bela geldik sevdiğimle. Tekrardan babamin ters tarafı ortaya çıkmadan nasıl halledilir, ne yapalım diye ince eleyip sık dokumaya çalışıyorlar ben de bilemiyorum o yüzden sizlere danışmak istedim

Ya siz merak etmeyin onlar anlaşırlar. Rahat olun.

Back
X