nasıl rahat olunur

nMmN1732

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2012
82
2
36
Ankara
arkadaslar merhaba,
hani herkes diyor ya hamile kalmak için stress yapmamak lazım, rahat olmak lazım dıye. nasıl rahat olunuyor ben bunu çok merak ediyorum. ben ekimde düşük yaptım. o hamileliğimde gerçekten cok rahattım cunku daha 2 aydır korunmuyordum. hemen hamile kalınmadığını bıldıgım ıcın rahattım. düşük yaptıktan sonra hayattaki tek hedefim hamile kalmak oldu. resmen saplantı haline geldi bende. birde hamileliğimi rahat rahat geçireyim diye işimi de bırakıp evde tek kalınca iyice bunaldım. düşüğün ardından 2 adet siklusu korundum ve geçen ay yumurta takibi yapıldı. herşey çok iyiydi ama ben hamile kalamadım. bunun üzerine hemen rahim filmi çektirdim, eşimde sperm testi yaptırdı. ve sonuçlarımız şükürler olsun ki çok iyi çıktı. doktorum sen %20 lik gruba giriyorsun, herşey çok iyi ama hamile kalamıyorsun dedi. rahim filminden dolayı bu ay korunuyorum gene. bebek düşünmeye başladığımdan bu yana 6 ay geçti, 3 ay korunmadım ve 2. ayımda hamile kaldım zaten. ama bu süreç beni o kadar yordu ki...hamile kalmak saplantı haline geldi. yaklaşık 3 haftadır daha rahatım. evde de hiç konuşmuyoruz. ben elimden geleni yaptım ve artık yapacak başka birşeyim yok. Allah'a bıraktım artık. belki bu ay korunuyorum diye bu kadar rahatım
ama gelecek ay nasıl olurum bilmiyorum. nasıl strese girmediniz arkadaşlar? ben bunu çok merak ediyorum. sonuçta eşimizle ilişkimizde de bilinç altımızda hep hamile kalmak yok mu? yumurtlama günümüzü hesaplıyoruz hep. bunlar bilinçaltımızda hamile kalmamızı engeller mi?

arkadaslar merhaba,
hani herkes diyor ya hamile kalmak için stress yapmamak lazım, rahat olmak lazım dıye. nasıl rahat olunuyor ben bunu çok merak ediyorum. ben ekimde düşük yaptım. o hamileliğimde gerçekten cok rahattım cunku daha 2 aydır korunmuyordum. hemen hamile kalınmadığını bıldıgım ıcın rahattım. düşük yaptıktan sonra hayattaki tek hedefim hamile kalmak oldu. resmen saplantı haline geldi bende. birde hamileliğimi rahat rahat geçireyim diye işimi de bırakıp evde tek kalınca iyice bunaldım. düşüğün ardından 2 adet siklusu korundum ve geçen ay yumurta takibi yapıldı. herşey çok iyiydi ama ben hamile kalamadım. bunun üzerine hemen rahim filmi çektirdim, eşimde sperm testi yaptırdı. ve sonuçlarımız şükürler olsun ki çok iyi çıktı. doktorum sen %20 lik gruba giriyorsun, herşey çok iyi ama hamile kalamıyorsun dedi. rahim filminden dolayı bu ay korunuyorum gene. bebek düşünmeye başladığımdan bu yana 6 ay geçti, 3 ay korunmadım ve 2. ayımda hamile kaldım zaten. ama bu süreç beni o kadar yordu ki...hamile kalmak saplantı haline geldi. yaklaşık 3 haftadır daha rahatım. evde de hiç konuşmuyoruz. ben elimden geleni yaptım ve artık yapacak başka birşeyim yok. Allah'a bıraktım artık. belki bu ay korunuyorum diye bu kadar rahatım
ama gelecek ay nasıl olurum bilmiyorum. nasıl strese girmediniz arkadaşlar? ben bunu çok merak ediyorum. sonuçta eşimizle ilişkimizde de bilinç altımızda hep hamile kalmak yok mu? yumurtlama günümüzü hesaplıyoruz hep. bunlar bilinçaltımızda hamile kalmamızı engeller mi?

tatlım o rahattım oldu sözleri falan bana hikaye gibi geliyor bebek isteyen herkes bi şekilde zaten bilinçaltında da olsa düşünüyor bunları.
ilişkiye dikkat etmek yumurtlama günlerini hesap etmek adet zamanı oldumu olmadımı diye düşünmek adet olunca üzülmek kendinde belirtiler aramak ta zaten stres yapıor insanı ve bebek isteyen herkes bunların bi çoğunu uyguluyor.nasıl rahat olunur daha yeni korunmayı bıraktıysa kişi mesela senin gibi akışına bırakır.ama üzerinden aylar yıllar geçtiyse kimse rahat olamaz
ya da bebekten daha önemli bir olay olur mesela taşınma sürecinde gebe kalan çok yada yakın bir akraba yada kardeş düğünü gibi olaylarda bebek arka planda kalıyor ve stres olmadığı için kişininde hormonları dzgün çalışıyor ve oluyor.ama stresli kişiler de gebe kalıyor senelerce bekleyip yine beklediği istediği ayda gebe kalan çok.
az karışık yazdım ama kendini kasma rahat olcam diye.sen elinden geleni yap çalış.gerisini allaha bırak.daaha çok yenisin mesela ben 1.5 senedir istiyorum 5 senedir hatta daha fazla isteyenler var.sorununuz yoksa en güzeli akışına bırakmak.umarım daha fazla beklemezsin.....

Son düzenleme:
tatlım o rahattım oldu sözleri falan bana hikaye gibi geliyor bebek isteyen herkes bi şekilde zaten bilinçaltında da olsa düşünüyor bunları.
ilişkiye dikkat etmek yumurtlama günlerini hesap etmek adet zamanı oldumu olmadımı diye düşünmek adet olunca üzülmek kendinde belirtiler aramak ta zaten stres yapıor insanı ve bebek isteyen herkes bunların bi çoğunu uyguluyor.nasıl rahat olunur daha yeni korunmayı bıraktıysa kişi mesela senin gibi akışına bırakır.ama üzerinden aylar yıllar geçtiyse kimse rahat olamaz
ya da bebekten daha önemli bir olay olur mesela taşınma sürecinde gebe kalan çok yada yakın bir akraba yada kardeş düğünü gibi olaylarda bebek arka planda kalıyor ve stres olmadığı için kişininde hormonları dzgün çalışıyor ve oluyor.ama stresli kişiler de gebe kalıyor senelerce bekleyip yine beklediği istediği ayda gebe kalan çok.
az karışık yazdım ama kendini kasma rahat olcam diye.sen elinden geleni yap çalış.gerisini allaha bırak.daaha çok yenisin mesela ben 1.5 senedir istiyorum 5 senedir hatta daha fazla isteyenler var.sorununuz yoksa en güzeli akışına bırakmak.umarım daha fazla beklemezsin.....

arkadaşım ne güzel yazmışsın. birde rahat olacağım diye kendimi kasmaya başladım. zaten insan herhalde bir süre sonra düşünmekten bıkıyor. resmen bebeğimizle mutluluğumuzu taçlandıralım derken evde huzurumuz kalmadı. ben hep üzgün, stresli, beklenti içinde olan, eşime hep bu konudan dert yanan biri oldum. ama artık eşimle başbaşa gecireceğim daha aylarım varmıs dıye kendimi teselli ediyorum. onu üzmemek için iyi olmaya çalışıyorum. ama gene de bilinç altımdan korkuyorum. güzel Allahım inşallah en kısa zamanda hepimize o güzel haberi verir.

amin canım inşallah.
ama güzel karar almışsın.hayatına bak tabi.inan eşler bunalıyor biz bu konuyu takıntı haline getirdikçe.
ilişki bile işkence oluyor bi zaman sonra.boşver sen elinden geleni yaptığın sürece zaten için rahat olacak.
bir ay boyunca yediğine içtiğine ilişkine dikkat edeceksin sonra beklemeye geçeceksin
olmadıysa da allahın bir bildiği var demekki zamanı gelmedi diyeceksin ve önüne bakacaksın tatlım.
daha genciz olur inşalah hem önümzde bir sürü ay var bu ay olmadıysa diğer ay olur.
allah sorun veripte uğraştırmasın kimseyi.hani sorun olsa çözüme yönelik çalışırsın ama sorun yoksa akışına bırakmaktan başka çaremiz yokk.

ama sen zaten kolayca gebe kalmışsın sonra da korunmuşsun rahat olmaman için sebep yok kii daha çok erken stres yapıp ta bu kadar test yaptırman için, her yumurtladığında gebe kalacaksın diye bişey de yok, yumurtlamayı denk getirdiğinde bile döllenme ihtimali %20 zaten. neyse ki bir sorununuz da çıkmamış, dikkatinizi başka şeylere yönlendirin karıkoca, hobi olabilir, spor, iş güç, ibadet, arkadaşlarla takılmak vs vs olabilir, tatil olabilir tatilde hamile kalan çok kimse biliyorum.. bi 6 ay daha olmamışsa sonra zaten istesen de rahat olamazsın, ben dr olduğum halde herşeyi bildiğim halde hiçbir sorunum yokken hamile kalamadım uzun süre(1.5 yıl kalamadım kaldım düştü, sonra da ancak yeni hamile kalabildim) öyle kafaya takıp üzülmekten olduğunu düşünüyorum ... sonunda yumurtlama problemim bile olmadığı halde klomen kullandım da öyle hamile kaldım. bir süre daha olmazsa elbette doktor takibiyle hamile kalmayı denemelisin bunun için çaba göstermelisin ama inan en baştan hesaplamalara bunalmaya başlayınca öyle devam ediyor.. seni anlayabiliyorum benzer şeyler yaşadım malesef...

ama sen zaten kolayca gebe kalmışsın sonra da korunmuşsun rahat olmaman için sebep yok kii daha çok erken stres yapıp ta bu kadar test yaptırman için, her yumurtladığında gebe kalacaksın diye bişey de yok, yumurtlamayı denk getirdiğinde bile döllenme ihtimali %20 zaten. neyse ki bir sorununuz da çıkmamış, dikkatinizi başka şeylere yönlendirin karıkoca, hobi olabilir, spor, iş güç, ibadet, arkadaşlarla takılmak vs vs olabilir, tatil olabilir tatilde hamile kalan çok kimse biliyorum.. bi 6 ay daha olmamışsa sonra zaten istesen de rahat olamazsın, ben dr olduğum halde herşeyi bildiğim halde hiçbir sorunum yokken hamile kalamadım uzun süre(1.5 yıl kalamadım kaldım düştü, sonra da ancak yeni hamile kalabildim) öyle kafaya takıp üzülmekten olduğunu düşünüyorum ... sonunda yumurtlama problemim bile olmadığı halde klomen kullandım da öyle hamile kaldım. bir süre daha olmazsa elbette doktor takibiyle hamile kalmayı denemelisin bunun için çaba göstermelisin ama inan en baştan hesaplamalara bunalmaya başlayınca öyle devam ediyor.. seni anlayabiliyorum benzer şeyler yaşadım malesef...[/QU

öncelikle hayırlı olsun. Allah kucağında göstersin inşallah. ben elimden geleni yaptım zaten ve artık rahat olmaya karar verdim. yıllar sonra ilk defa çalışmamam, gün boyu evde yalnız olmamda beni çok etkiledi. çoğu zaman kimseyi görmediğim için kendimi bunalttım. aslında evde de çok işim var. tez yazıyorum ama genede aklımdan çıkmıyordu. demişsin ya çaba gçstermelisin diye. ben elimden geleni yaptım. gereken her testi yaptırdım. şimdi rahatım ve inşallah rabbim en kısa zamanda bana da o güzel duyguyu yaşatır. belki bende klomen kullanmaya başlayacağım. sen kullandıktan ne kadar sonra hamile kaldın?

ben ilk denememizde hamile kalan sansli insanlardanim. Tek yaptigim planlamadan 2 ay once folik asite baslamak oldu. dr a gidip bebek istedigimi soyledigimde hayatimi her zamanki gibi yasamami asla bebek calismalarina basladigimda birseyi degistirmemi onerdi. Nasil yani icki icmeye, spor yapmaya ve bunun gibi sakincali seylere devam mi edeyim diye sordum. evet sen kendini kisitlarsan beyin baski yapar vucuduna ve hamile kalman zorlasir dedi. ben de dene asamasinda hayatima hic ceki duzen vermedim ( folik asit kullanmak disinda) hatta dr um yumurtlama gunu bile sayma dedi . normali haftada iki uc iliskidir, ve bunu uygularsaniz mutlaka yumurtayi bir yerinde yakalarsiniz. hamile oldugunu en erken 4 haftalikken ogrenirsin ve ilk ayda yedigin ictigin yaptigin zaten bebegi etkilemez dedi. bilmem dr un tavsiyeleri mi ise yaradi yoksa cok mu sansliydim? yasimdan oturu en az bir yil bebek calismasi yapmayi goze almistim.

ben ilk denememizde hamile kalan sansli insanlardanim. Tek yaptigim planlamadan 2 ay once folik asite baslamak oldu. dr a gidip bebek istedigimi soyledigimde hayatimi her zamanki gibi yasamami asla bebek calismalarina basladigimda birseyi degistirmemi onerdi. Nasil yani icki icmeye, spor yapmaya ve bunun gibi sakincali seylere devam mi edeyim diye sordum. evet sen kendini kisitlarsan beyin baski yapar vucuduna ve hamile kalman zorlasir dedi. ben de dene asamasinda hayatima hic ceki duzen vermedim ( folik asit kullanmak disinda) hatta dr um yumurtlama gunu bile sayma dedi . normali haftada iki uc iliskidir, ve bunu uygularsaniz mutlaka yumurtayi bir yerinde yakalarsiniz. hamile oldugunu en erken 4 haftalikken ogrenirsin ve ilk ayda yedigin ictigin yaptigin zaten bebegi etkilemez dedi. bilmem dr un tavsiyeleri mi ise yaradi yoksa cok mu sansliydim? yasimdan oturu en az bir yil bebek calismasi yapmayi goze almistim.

hayırlı olsun tatlım ne güzel bi haber rabbim kucağınada almayı nasip eder inş ne kadarlık oldu bebiş senin

çocuk yapmanın sanıldığı kadar kolay olmadığını anladığın anda bence rahatlık kalmıyor, ben ilk ayda bilmeden bu kadar zor olduğunu hamile kaldım ama kimyasal gebelikmiş düştü:(( ve o gün bugündür aklımdan çıkaramadım ne yapsamda.. bu ay kendimi örgüye bile verdim:)) ama yinede aklının hep bir yerinde biz sadece bastırıyoruz onu

çocuk yapmanın sanıldığı kadar kolay olmadığını anladığın anda bence rahatlık kalmıyor, ben ilk ayda bilmeden bu kadar zor olduğunu hamile kaldım ama kimyasal gebelikmiş düştü:(( ve o gün bugündür aklımdan çıkaramadım ne yapsamda.. bu ay kendimi örgüye bile verdim:)) ama yinede aklının hep bir yerinde biz sadece bastırıyoruz onu

bende aynı şeyi yaşadım. ilk 2 ay çok rahattım. hemen olmayacağını biliyordum ama 2. ay hamile kaldım ve benimki de kimyasal gebelikmiş. o günden sonra hayatım kabusa döndü. hayattaki tek amacım bebek sahibi olmak oldu. ama şimdi daha iyiyim. ben ne yaparsam yapayım olmuyor. Allaha bıraktım artık.

tebrik ederim. Allah sağlıkla kucağında göstersin inşallah. ayrıca çok şanslısın ilk ayında hamile kaldığın için. insan ilk aylarda çok stres yapmıyor ama zaman geçtikçe saplantı haline geliyor. bende 2. ayımda kimyasal gebelik geçirdim. Allahım beni çok bekletmedi derken acı bir şekilde sonuçlandı. ondan sonrada rahat olmak elimde olmuyor

Back
X