Nasıl Rezil Oldum!

Merhaba,

Akşam hava çok sıcak olunca elime telefonu alıp balkona çıktım.Kulağıma da kulaklıkları taktım ,bacak bacak üstüne attım keyif yapıyorum.. Etrafta da kimsecikler yok,keyfim yerinde falan..Bi yarım saat geçti.. Annem geldi dürttü beni "Kalk millet İstiklal Marşı okuyor" diyerek.Kafamı çevirmemle herkesi balkonlarda görmem bir oldu.Herkes hazır olda ve ellerinde bayraklar..Aksi gibi İstiklal Marşı'nın da sonuna gelmiş.Utançla kendimi içeri attım.Sanırım bir daha balkona çıkmayacağım hiç, bir de insanlar beni vatan haini mi sandı acep utancı girdi içime.Herkes hazır olda ben bacak bacak üstüne atmış oturuyorum öyle😔

Not: 19.19da İstiklal Marşı okunacağını biliyordum öncesinden ama unutmuşum nasıl olduysa.

Not 2:bdv konusu mu bilmiyorum. Değilse de engellenmeye razıyım zaten bir ceza hak ediyo gibi hissediyorum.Hoşça kalın

Not3: Annem dürtünce direkt içeri kaçmadım arkadaşlar.Annemle hazırola geçtik ama İstiklal Marşının sonuydu.4-5 saniye var yok.Sonra içeriye Vınnn...
Bende de öyle oldu aklımdaydı aslında. Ne alakaysa yediye doğru bebeği yıkamaya karar verdim iftar öncesi uyur diye. Son suyu dökerken sesleri duydum havluya sarıp kurulayamadan bir badi giydirip balkona çıktım ama üstüm başım perişandı. O halimizle gençlik marşı 10. Yıl marşı İzmir marşı derken baya kaldık. İnşallah bebeği üşütmemişimdir çünkü değdi bence çok eğlendi merakla baktı etrafa..

Bende de öyle oldu aklımdaydı aslında. Ne alakaysa yediye doğru bebeği yıkamaya karar verdim iftar öncesi uyur diye. Son suyu dökerken sesleri duydum havluya sarıp kurulayamadan bir badi giydirip balkona çıktım ama üstüm başım perişandı. O halimizle gençlik marşı 10. Yıl marşı İzmir marşı derken baya kaldık. İnşallah bebeği üşütmemişimdir çünkü değdi bence çok eğlendi merakla baktı etrafa..
Ben utançtan kutlamanın devamına da çıkamadım 🙈 Havalar baya sıcak bu aralar, üşütmemiştir bence bebiş (Allah korusun),keyifli geçmesine çok sevindim❤

İnsanlar alenen türlü yolsuzluklar yapıyor da yine vatan haini sayılmıyor en vatansever onlar oluyor sen hiç sayılmazsın merak etme.

Vatan hayini. Sen önce dişlerini fırçala, kürtaj yapıya burda. 155 i ararın haaa.

Unuturlar merak etmeyin. Ki öyle olsa bile kulaklıkla otururken unutmuşsunuzdur. Sonradan kalkmışsınız zaten. Kimsenin farklı bir şey düşüneceğini sanmam.

Merhaba,

Akşam hava çok sıcak olunca elime telefonu alıp balkona çıktım.Kulağıma da kulaklıkları taktım ,bacak bacak üstüne attım keyif yapıyorum.. Etrafta da kimsecikler yok,keyfim yerinde falan..Bi yarım saat geçti.. Annem geldi dürttü beni "Kalk millet İstiklal Marşı okuyor" diyerek.Kafamı çevirmemle herkesi balkonlarda görmem bir oldu.Herkes hazır olda ve ellerinde bayraklar..Aksi gibi İstiklal Marşı'nın da sonuna gelmiş.Utançla kendimi içeri attım.Sanırım bir daha balkona çıkmayacağım hiç, bir de insanlar beni vatan haini mi sandı acep utancı girdi içime.Herkes hazır olda ben bacak bacak üstüne atmış oturuyorum öyle😔

Not: 19.19da İstiklal Marşı okunacağını biliyordum öncesinden ama unutmuşum nasıl olduysa.

Not 2:bdv konusu mu bilmiyorum. Değilse de engellenmeye razıyım zaten bir ceza hak ediyo gibi hissediyorum.Hoşça kalın

Not3: Annem dürtünce direkt içeri kaçmadım arkadaşlar.Annemle hazırola geçtik ama İstiklal Marşının sonuydu.4-5 saniye var yok.Sonra içeriye Vınnn...
istiklal marşı baş tacıdır tamam.

ama okunduğunda ayağa kalkmak 'farz' değildir.

'saygı duruşu' diye bir duruş, zaten başlı başına bir fecaat. bir faninin önünde saygı duruşu göstermem için zorlanırsam, ondan ve zorlayandan zaten otomatik olarak nefret ederim.

Allah'ın ezanını bile dinlerken ayağa kalkmak zorunda değiliz sonuçta...

istiklal marşı baş tacıdır tamam.

ama okunduğunda ayağa kalkmak 'farz' değildir.

'saygı duruşu' diye bir duruş, zaten başlı başına bir fecaat. bir faninin önünde saygı duruşu göstermem için zorlanırsam, ondan ve zorlayandan zaten otomatik olarak nefret ederim.

Allah'ın ezanını bile dinlerken ayağa kalkmak zorunda değiliz sonuçta...

Ben size katılmıyorum. Tabi ki ayağa kalkmak farz(?) değildir,benim de öyle bir düşüncem yok.

Ama bayrak törenleri yönergesine göre İstiklal Marşı her zaman saygı duruşunda,hazır olda okunur, buyrun açın okuyun.Tabi bu yönerge resmi kutlamalar için geçerli.Balkondan yapılan gayri resmi(?) törenler için değil.

Tabi ki Türkiyede kimse yönergede böyle yazıyor, ben de ona uyayım die ayağa kalkmıyor,çoğunun haberi yoktur zaten bundan.Dediğiniz gibi kimse bir fani(?) için ayağa kalkmıyor ayrıca.Bayrağa,marşa, şehitlerimize olan saygıdan hazır ola geçiliyor.

Dün balkonda yaşadığım durum nahoştu ama aynı zamanda gayri ihtiyariydi.O anki utancımla açtım bu konuyu ama şimdi iyiyim.İlginiz için teşekkürler.

Merhaba,

Bende iftara yemek yapıyordum saati fark edip balkona koştuk kızımla okuduk yemeğin altını açık bırakıp gitmişim :110::bicak:oruçlu dalgınlık sonuç yaktım yemeği yazmak istedim

Bende iftara yemek yapıyordum saati fark edip balkona koştuk kızımla okuduk yemeğin altını açık bırakıp gitmişim :110::bicak:oruçlu dalgınlık sonuç yaktım yemeği yazmak istedim
Ayyyyy sizinki de kötü olmuş. Yemeğin yanmasını geçtim bir de üstüne oruçluyken yanması 🙈Ben ev dışı üzgünken siz de ev içi olmuş.Allah beterinden saklasın ne diyim😊

Yaa bu benim her 10 kasimda saat 9u 5 gece basima geliyor. Kamu kurumundayim ve mutlaka kalkip saygi durusunda dururuz ve ben hep sonunda fark ederim. Bir de sapsik gibi saygi durusundaki insanlarla konusmaya calistigim da cok oldu :oops: Her sene bu defa unutmiycam diyorum ama yine calisirken transa geciyorum🤦🏻‍♀️

Back
X