Nasıl sakin kalabiliyorsunuz?

Destek aldım bu konuda. Otokontrol artık bende duygularımı kontrol altına alabiliyorum anında yükselip bağırıp boşuna harlamıyorum. Kavgayı başlayacağım sırada olaya agresif on yargılı başlayıp saldırmıyorım. Empati yeteneğim gelişti olayların son anındaki pişmanlığını düşünüyorum. Şımarık bir kız değilde o şımarık kızı sakinleştirmeye çalışan annesi gibi bir rol üstlendi beynim. Bendeki bu değişim yüzünden eşime karşı tavrım çok güzel oldu ve anladım ki kavgaları hep ben çıkartıyormuşum . Adam sussa bile didikleyip onuda delirtiyormuşum. Hatta bir kaç defa ilk evlendiğimde ona tokat atmıştım bu normal geliyordu artık o anları düşününce bile o kadar üzülüyorum utanıyorum ki.o ise hiçbirşey yapmıyordu caresizce gelme tamam konuşmayalım diyordu yalnızca ... Şuanda bile hüzün çöktü
Nasil basardiniz. Destek aldiniz ama destek de neler onerildi. Neler yaptiniz. Kucuk ornekler verseniz ??

Nasil basardiniz. Destek aldiniz ama destek de neler onerildi. Neler yaptiniz. Kucuk ornekler verseniz ??
Mesela ben birşey istediğim zaman tüm sinirli insanlar gibi kendimi olumsuz bir cümle geleceğine dair kilitleyip gelecek cümleye otomatik olarak negatif bir cevap üretip anında söylüyormuşum ve bu cümleyş söylerken kendimi ifade ediş biçimim ses tonu yüksek, vücut dilimi net ve keskin kullanıyormuş istediğim olmayınca sinirlenip ağlıyordum o sırada da hakaret ediyordum beni üzdün Allah kahretsin seninle olamam ben mutlu değilim gibi.
Bana olayların benim için önem sırasını, bu verdiğim tepkilerin aslında bir insan ölse bile verilmeyeceğini normal olmadığını aktivite sosyal ortamda daha fazla bulunarak. Karşı tarafı tolera etme tekniklerini söyledi. Karşı tarafdan ne cümle duyarsam duyayım onun düşüncesi bana uymak zorunda değil buna kızamam. Eşim de fikir beyan etmeli o da benimle ortak hayat sürüyor saygı duymalıyım.Sinirli bir cevap gelince bunu şahsileştirmemek hemen beni sevmiyor etiketi vurup bagırmaya başlamak yerine bunu ona ben mi ittim diye sorgulamayı öğrendim. Ben ailenin küçük ferdiydim hep yıllarca benide taksınlar diye bağırarak sinirli gözükerek dinleneceğimi sanmışım asıl problem buymuş çocukluğuna inmek komik gelsede bilinçaltında bu varmış

Mesela ben birşey istediğim zaman tüm sinirli insanlar gibi kendimi olumsuz bir cümle geleceğine dair kilitleyip gelecek cümleye otomatik olarak negatif bir cevap üretip anında söylüyormuşum ve bu cümleyş söylerken kendimi ifade ediş biçimim ses tonu yüksek, vücut dilimi net ve keskin kullanıyormuş istediğim olmayınca sinirlenip ağlıyordum o sırada da hakaret ediyordum beni üzdün Allah kahretsin seninle olamam ben mutlu değilim gibi.
Bana olayların benim için önem sırasını, bu verdiğim tepkilerin aslında bir insan ölse bile verilmeyeceğini normal olmadığını aktivite sosyal ortamda daha fazla bulunarak. Karşı tarafı tolera etme tekniklerini söyledi. Karşı tarafdan ne cümle duyarsam duyayım onun düşüncesi bana uymak zorunda değil buna kızamam. Eşim de fikir beyan etmeli o da benimle ortak hayat sürüyor saygı duymalıyım.Sinirli bir cevap gelince bunu şahsileştirmemek hemen beni sevmiyor etiketi vurup bagırmaya başlamak yerine bunu ona ben mi ittim diye sorgulamayı öğrendim. Ben ailenin küçük ferdiydim hep yıllarca benide taksınlar diye bağırarak sinirli gözügerek dinleneceğimi sanmışım asıl problem buymuş çocukluğuna inmek komik gelsede bilinçaltında bu varmış
tesekkuredrim cevabiniz icin

Yalnız değilmişim koskoca kk da sakın kalmayı başarabilenler sırlarını paylaşırlar sanırım bizimle
Evet yalnız değilsiniz ben de düzelme var fakat çok sinirlenince yinede kendime hakim olamıyorum işin en kotu kısmı ilk evlendiğimizde her uzuldugum de sinirlendigimde etrafimda olan eşim artık yok adamı biktirdim çünkü biliyorum nolur yardımcı olun sakin kalabilen hanimlar

Yalnız değilmişim koskoca kk da sakın kalmayı başarabilenler sırlarını paylaşırlar sanırım bizimle
Tabi yalnız değilsin. Sinirlenince gözüm hiçbirşey görmüyor. Dilim öyle sivrileşiyo öyle agresifleşiyorum ki. Sonra çok üzülüyorum ama. Ama iki gündür yaptığım bişey çok rahat ettirdi beni. Dün saatlerce sevgilimle tartıştım. Sinirimi atamayınca akşam giyindim yürüdüm. Avmye gittim. Bi iki ayakkabı denedim. Anneme fotolarını attım konuştuk. O an sakinleştim. Sonra sevgilime yine gittim. Film açıp izledik. Bugün David Burns'ün İyi hissetmek diye bi kitabı var. Ben bu kitabın 3. Kısmını okudum. Kötü duygulara karşın fren sistemi geliştirmeyle alakalı. Akşam da kasiyer yanlışlıkla benim ürünümü başkasının ürünleriyle geçirdi sonra yanlışını düzeltip ürünümü başıma atar gibi attı. O an ona laflarımın en sivrisini donatmak istedim. Kasiyerin diğer kişilere de aynı bu tavırla davrandığını gözlemledim ve iş stresi olduğunu düşünerek rahatladım. Bu kitabın fren sisteminden biraz yararlandım.

Kavga etmeye useniyorum ozellikle oglumdan sonra daha sabirli olmaya basladim. Biri canimi sikti diyelim simdi desem kavga cikacak karsimdaki sinirimi bozmaya deger mi diyorum cogu kez sakinliyorum ama arada kaciyor tabi ki

Merhaba hanımlar,

Uzun süredir sormak istediğim bir soru. Aşırı sinirli bir yapıya sahibim, sürekli saldırma pozisyonundayım. Yaş ilerledikçe hiç kontrol edemiyorum. Sürekli didişme halindeyim hiç kimsenin hiçbirşeyin altında kalmıyorum. Özellikle nişanlım. 8 yıldır birlikteyiz son bir kaç aya kadar her konuda hep alttan alan sakin kalan biriydim en azından ona karşı artık onu da yapamıyorum. Her gün kendime söz verip ertesi gün unutmuş oluyorum. Sinirlendiğinizde napiyorsunuz?
Valla bwnde aşırı sınırlı bir insandım ama evlendim kocam saolsun sabrın ne demek olduğunu çok güzel öğretti yaşım ilerledikçe de susmayı öğrendim çünkü insan yıpranır yorulduk sinirlenmeye bile mecali kalmiyor

Benim sinirden,ya da zayıflıktan farketmez ki 2si de birbirini tetikliyor zaten,kollarimdaki damarlar belirginlesti. Bazen fotolarda alnım catlicak gibi çıkıyor sanki. Ben sinirden hergün ölüyorum.
Beynime dogru bir ates çıkıyor oyle anlarda aşırı derecede kalbim çarpıyor
Ben senelerce antidepresanda kullandım. 3 bucuk senedir falan kullanmiyorum ama sinirimden asla ödün vermem. :D
Gercekten caresi varmi bunun
Bir donemde baya bas agrisi cektim. Doktorlara gittim sebep gerilim tipi bas ağrısı. E sinir stres.
Ha bide çocuğum olmuyor bakiyorumda kafasına bisey takmayan laylaylom insanlarin cocugu hemen oluyor.
Ay bu mesaji yazarken bile sinirlendim aklima bise geldi.
Kelin merhemi olsa:sinirli::sinirli: sinirden boyun fıtığı bile oldum.

Merhaba hanımlar,

Uzun süredir sormak istediğim bir soru. Aşırı sinirli bir yapıya sahibim, sürekli saldırma pozisyonundayım. Yaş ilerledikçe hiç kontrol edemiyorum. Sürekli didişme halindeyim hiç kimsenin hiçbirşeyin altında kalmıyorum. Özellikle nişanlım. 8 yıldır birlikteyiz son bir kaç aya kadar her konuda hep alttan alan sakin kalan biriydim en azından ona karşı artık onu da yapamıyorum. Her gün kendime söz verip ertesi gün unutmuş oluyorum. Sinirlendiğinizde napiyorsunuz?
Ya çat çat cevabını veriyorum ya da veremezsem niye altında kaldım diye kendi kendimi yiyorum😂 Siz beni örnek almayın tabi, benimki kendime zarar.

Merhaba hanımlar,

Ben her zaman gerekli mi sesimi yükseltmeye gerilmeye diye düşünüyorum ki ben hemen hemen her zaman sorunları sesimi yukseltmeden konuşarak çözmekten yanayım ama bazı konular geliyo ki sesinizi yukseltmeseniz bile ortam gerilir o zamanlarda da gerekli mi diye düşünüyorum. Eğer gereksizse hiç konusunu bile açmam ve içsel bundan rahatsız olmayı da bırakırım artık onemsizlesir. Bir buçuk yıllık evliyim evdeki huzur benim için çok önemli o yüzden ne gerginlik ne ses yüksekliği duymak istemiyorum ev hem eşim hem de benim için her şeyden arindigimız bi alan. Tabi tek taraflı anlayış yipranmaya götürür her iki tarafında anlayışlı olması gerekir yani eğer sizin umursamadiginiz şeyleri nisanliniz umursuyorsa da sorun yaşarsınız. Eğer ciddi boyutlarda bir öfke sorunu varsa bu tedavi edilebilen bişey en zorlusunu uzmanlar 6 ayda tedavi edebiliyor.

Guluyorum,sinirim geciyor. Genel olarak zaten cok gulen bir insanim, sinirlenmem kolay kolay. Aman sinirin ne yarari var tam tersi bunyeye zarar.

Benim sinirden,ya da zayıflıktan farketmez ki 2si de birbirini tetikliyor zaten,kollarimdaki damarlar belirginlesti. Bazen fotolarda alnım catlicak gibi çıkıyor sanki. Ben sinirden hergün ölüyorum.
Beynime dogru bir ates çıkıyor oyle anlarda aşırı derecede kalbim çarpıyor
Ben senelerce antidepresanda kullandım. 3 bucuk senedir falan kullanmiyorum ama sinirimden asla ödün vermem. :KK70:
Gercekten caresi varmi bunun
Bir donemde baya bas agrisi cektim. Doktorlara gittim sebep gerilim tipi bas ağrısı. E sinir stres.
Ha bide çocuğum olmuyor bakiyorumda kafasına bisey takmayan laylaylom insanlarin cocugu hemen oluyor.
Ay bu mesaji yazarken bile sinirlendim aklima bise geldi.
Kelin merhemi olsa:sinirli::sinirli: sinirden boyun fıtığı bile oldum.

Şuan bende baş ağrılarımdan doktora gidiyorum muhtemelen bana da sinir stres diyecekler..

böyle artık sinirden eşime saldırıyorum bazen o kadar çok deliriyorum siz düşünün..

Back
X