Nasıl sakin kalabiliyorsunuz?

Benim de eşim böyle söz bidaha aniden sinirlenip seni kırmayacağım der, 3 gün sonra verdiği sözden eser yok.. Ama ben karşımdaki sinirliyken çok güzel susabiliyorum

Aşırı derecede sinirliydim bende.İnsanın pin kodu diye bir kitap okudum. Oradaki teknıklerı öğrendim. Şuan çok sinirlendiğimde hemen duşa giriyorum veya bir elimi yüzümü yıkıyorum. Eğer musaıtsem denız kenarına gidiyorum yani suya dokunuyory-um beni rahatlatıyor

Merhaba hanımlar,

Uzun süredir sormak istediğim bir soru. Aşırı sinirli bir yapıya sahibim, sürekli saldırma pozisyonundayım. Yaş ilerledikçe hiç kontrol edemiyorum. Sürekli didişme halindeyim hiç kimsenin hiçbirşeyin altında kalmıyorum. Özellikle nişanlım. 8 yıldır birlikteyiz son bir kaç aya kadar her konuda hep alttan alan sakin kalan biriydim en azından ona karşı artık onu da yapamıyorum. Her gün kendime söz verip ertesi gün unutmuş oluyorum. Sinirlendiğinizde napiyorsunuz?

valla konuyu ben açtım sandım
43 yaşındayım müdüre bile kafa tutuyorum patronun yanında düşün ,
ama yok bende oluru yok ,:KK4:
asla haksızlıga gelemıyorum , dr gittim bir sefer antidepresan verdi ,
o zamanda koy g.. rahvan gitsin durumundayım ,

oda bana yakışmıyor:KK70::KK71:

Bazen bende çok sinirli oluyorum özellikle saçma sapan birşey duyduğumda
Haksızlığa gelemem mesela
Tepkimi veririm
Saygısız ukala parasıyla hava atan sonradan görme insanlara tahammülüm yok

Merhaba hanımlar,

Uzun süredir sormak istediğim bir soru. Aşırı sinirli bir yapıya sahibim, sürekli saldırma pozisyonundayım. Yaş ilerledikçe hiç kontrol edemiyorum. Sürekli didişme halindeyim hiç kimsenin hiçbirşeyin altında kalmıyorum. Özellikle nişanlım. 8 yıldır birlikteyiz son bir kaç aya kadar her konuda hep alttan alan sakin kalan biriydim en azından ona karşı artık onu da yapamıyorum. Her gün kendime söz verip ertesi gün unutmuş oluyorum. Sinirlendiğinizde napiyorsunuz?
Ben sinirlenince yastığı ağzıma kapatıp bagiriyorum

Aşırı derecede sinirliydim bende.İnsanın pin kodu diye bir kitap okudum. Oradaki teknıklerı öğrendim. Şuan çok sinirlendiğimde hemen duşa giriyorum veya bir elimi yüzümü yıkıyorum. Eğer musaıtsem denız kenarına gidiyorum yani suya dokunuyory-um beni rahatlatıyor

ben o suda bogamadan rahat edemıyorum
yada iyi bir laf sokmadan

Merhaba hanımlar,

agrasif ve sinirli tipler dışardanda gerçekten çok çirkin görünüyor...(acınacak ve zavallı geliyor bana)...sinirsizken, söylemek istediklerini söyleyemeyen insanlar, sinirliyken daha cesur olup, içlerindekileri söyleyebiliyor....buda hiçbir şeyi çözmüyor tabiki...kelimeleri kullanmayı bilirsen, sakince söyleyerekte çok şey çözersin...

Terapiye başladım ben bu hafta.. Başedemedigim öfkem var. özellikle ısrara karşı kafayı yiyorum. Biri istemediğim rahatsız hissettigim bir şeye ısrar ettiğinde direk öfkemi kusuyorum.. Ya da illa birileri olacak diye mevzuda yok mesela toplu taşımadayım ve o toplu taşıma aracı ısrarlı bir şekilde sallana sallana seni hoplatazıplata gidiyorsa benım sinir katsayım aşırı yükseliyor sakin kalmaya çalışıyorum ateş basıyor.. Yazın güneşin bolca geldigi bir koltuğa oturmuşum.. eve gelene kadar beni mahvetti o güneş... eve gelince elim ayağım sinirden titriyordu ağlayacaktım..:kızgın: bu sebeple ve başka konularımla beraber psikoloğun yolunu tuttumm

Terapiye başladım ben bu hafta.. Başedemedigim öfkem var. özellikle ısrara karşı kafayı yiyorum. Biri istemediğim rahatsız hissettigim bir şeye ısrar ettiğinde direk öfkemi kusuyorum.. Ya da illa birileri olacak diye mevzuda yok mesela toplu taşımadayım ve o toplu taşıma aracı ısrarlı bir şekilde sallana sallana seni hoplatazıplata gidiyorsa benım sinir katsayım aşırı yükseliyor sakin kalmaya çalışıyorum ateş basıyor.. Yazın güneşin bolca geldigi bir koltuğa oturmuşum.. eve gelene kadar beni mahvetti o güneş... eve gelince elim ayağım sinirden titriyordu ağlayacaktım..:kızgın: bu sebeple ve başka konularımla beraber psikoloğun yolunu tuttumm

Benimde bana soru sorulmasına tahammülüm yok. Otobüste biri sakız çiğnese deliriyorum kendime onu öyle dert ediyorumki sinirden başım çatlıyor. O kadar boşşeyleri büyütüp kendime zarar veriyorum bilincinde ölüp müdahale edemiyorum

biri bana sinirlendiğinde alttan aliyorum :D
ben çok çabuk sinirlenen biriyim. herşeye sinirleniyorum bide alingan bir yapıya sahibim.

Bende oyleyim ya bunun bi cozumu yok heralde cocuklarada esimede ayni sekildeyim esim beni bildigi icin cocuklari alip goturuyor yanimdan bende tek kalip sakinlesiyorum ama sonrada cok uzuluyorum bagirdigim icin kv dem de bilir benim hemen sinirlendigim gecen sinirlenince abdest al dedi hem rahatlarsin hem o arada sinirin gecer dedi ama daha hic denemedim siz bi deneyin isterseniz

Bende oyleyim ya bunun bi cozumu yok heralde cocuklarada esimede ayni sekildeyim esim beni bildigi icin cocuklari alip goturuyor yanimdan bende tek kalip sakinlesiyorum ama sonrada cok uzuluyorum bagirdigim icin kv dem de bilir benim hemen sinirlendigim gecen sinirlenince abdest al dedi hem rahatlarsin hem o arada sinirin gecer dedi ama daha hic denemedim siz bi deneyin isterseniz

Çok mantıklı da ben O ortamı terk edemiyorum ki basbas bağırıyorum dilimin kemiği yok. En acıtacak sözleri söylüyorum karşımdaki sakinse daha da devam ediyorum

Çok mantıklı da ben O ortamı terk edemiyorum ki basbas bağırıyorum dilimin kemiği yok. En acıtacak sözleri söylüyorum karşımdaki sakinse daha da devam ediyorum
Ayni bende oyle iste onlar terkedecek ortami dun kizima oyle bagirdimki hatta sinirimi yenemedim eve biraktim cocuklari asagi indim ciktim bi sigara ictim hala gecmemisti esim sesimi duymus 4 kat asagidan o geldi aldi goturdu cocuklari oyle sakinlestim sonrada oturdum agladim cocugumu uzdum diye ama insan engel olamiyor sen suan boyleysen cocuk olunca dusunemiyorum insan daha tahammulsuzlesiyor

sesimi çikarmiyorum
kaçiyorum oradan
orda siniri ile kaliyor sakinleşiyor geliyorum ee nasılsın diyorum iyi degilim diyo:D tamam ben gideyim diyorum muhattap olmuyorum sonra pişman oluyor özür diliyor
Aycok tatlisiniz ya banada biri oyle yapsa bende pisman olurum okadar sakin yazmissinizki ses tonunuzda yumusaksa insan size kizmaya kiyamaz

Bir dönem Babam sinirlenilecek bişey olmasa da sinirliydi her daim , bizim önerilirimizle (tabi kabullenmesi baya zaman aldı) kendisi psikiyatri hekimine gitti,çok hafif ve düşük dozda bir antidepresan vermiş dr.1 aya kalmaz pamuk gibi olmuştu.antideprresan öcü değil,bi dr a gidin çevrenizi geçtim en çok siz rahatlayacaksınız ☺️

Destek aldım bu konuda. Otokontrol artık bende duygularımı kontrol altına alabiliyorum anında yükselip bağırıp boşuna harlamıyorum. Kavgayı başlayacağım sırada olaya agresif on yargılı başlayıp saldırmıyorım. Empati yeteneğim gelişti olayların son anındaki pişmanlığını düşünüyorum. Şımarık bir kız değilde o şımarık kızı sakinleştirmeye çalışan annesi gibi bir rol üstlendi beynim. Bendeki bu değişim yüzünden eşime karşı tavrım çok güzel oldu ve anladım ki kavgaları hep ben çıkartıyormuşum . Adam sussa bile didikleyip onuda delirtiyormuşum. Hatta bir kaç defa ilk evlendiğimde ona tokat atmıştım bu normal geliyordu artık o anları düşününce bile o kadar üzülüyorum utanıyorum ki.o ise hiçbirşey yapmıyordu caresizce gelme tamam konuşmayalım diyordu yalnızca ... Şuanda bile hüzün çöktü
mrhbaa nereden destek aldınız kimdir terapi gibi mi çok önemli gelişmeler kaydetmişssiniz ben kendim içi değil de eşim için terapi ıstıyorum ofke nobetlerını yenmesi gerek hatta sart evlılıgımıın huzuru kalmıyor onun siniri yüzünden sonrada cok pişman oluyor

ben canimi sıkan veya öfkelendiren bir durumla karsilastigimda kendi kendime şunu diyorum "şu önemsedigin konunun ileride hayatinda ne kadar yeri olabilir?"
hayatima etki edebilecek kadar büyükse tamam ama anlık bir şeyse asla öfkelenmeye degmeyecegini biliyorum artik🙂

Merhaba hanımlar,

Senden kötüydüm en son markette dolaşırken iki kız kardeş birbirine kaş göz yaptı diye benimle ilgili diye kavga ettim (oyy ne fenaymışım) o an dedim bu iş böyle gitmeyecek hemen psikoloğa gittim bana dedi ki böyle devam etseydiniz 45 yaşını göremezdiniz stess hastalıklarınızı tetikler (ki çok fazla ameliyat oldum vs vs ) bir buçuk yıldır gidiyorum bana geçenlerde itiraf etti ilk geldiğinde yaptığım stress testine göre hastaneye yatırmamıza sadece 0.2 puan kalmıştı dedi ha kolay mı oldu kesinlikle olmadı hala da devam ediyorum şiddetle tavsiye ederim :kahve:

Back
X