Nasıl sorsam bilemedim

Yapınız bana çok benziyor. Çok hassas yapınızın olması, insanlara çok fazla anlamn yüklemenizden geliyor. Başkalarına olduğunuz gibi güveniyorsunuz ve sizi hiç bir zaman kırmayacağınız düşünüyorsunuz. Bu durumu ailenize bile dayatmanız bundan dolayı. Ailemizde bizi kırabilir. Üzebilir. Belkide olayları fazla abartıyorsunuzdur. Belkide sadece sizin tarafınızdan böle görünüyordur. Anladığım kadarıyla bekarsınız. Mükemmel eş yoktur. Mükemmel insan yoktur. Önce bunu kabul etmeniz gerekiyor. Beklentileri azaltırsanız daha mutlu olacağınızı tahmin ediyorum. Hani bir söz vardır ya yoko kadarınıda yapmaz dediğim tüm isanlar tamda o kadarını yaptılar. Hayatınızda öncelikleri olan insanlar ailen, eşin, çocukların olmalı. Benimde ailemle aramda problemler oldu. Asla bir daha kapılarını açmam dediğim zamanlar oldu. Ama sakinleşince hepsini unuttum. Çpk şükür eşimden daha ters bir hareket görmedim. Ufak tefek tartışmalarımız elbet oldu. Ama ufak tefek tartışamalar yüzünden hayata küsecek de değilim dimi ama. Sana çok mutluluklar.

ama kendim icin nasil mutlu olabilirim ki, mutluluk esittir sevdiklerimiz degil mi, baska kalici mutluluk ne olabilir
tamam bir sokak hayvanini sevip besledigimde, ya da birine yardim ettigimde mutlu oluyorum ama bunlar anlik, gercek mutluluk=sevdiklerim ve onlardan gelen benim icin, neden boyle bilmiyorum, nasil duzeltebilirim bu durumu bilmiyorum

Valla çevremdeki insanlar bana yaklaşmadıkça işime burunlarını sokmadıkça yalnızken gayet mutluyum ne zamanki biri yaklaşıyor mutsuz oluyorum

• Beğen
Reactions: gve
evet balik burcuyum
yani birileri icin degil kendimle hayatimla mutluyum derken, hayatin sevdiklerimiz olmadan ne anlami olabilir ki, sevdigimiz insanlar olmadan mutluluk soz konusu olabilir mi, ben mi anormalim neden boyleyim :KK43:
ben de balık burcuyum
siz gbiyim ,mutlu olabilmek için hep sevdiklerimi ararım
eşim ya da annem
ya da cok sevdiğim arkadaslarım

bunlardan biri beni üzdüğünde dünyam tersine döner
çabuk toparlanamam

Herkes aynı canım. Kendisini kandırmak için yalan söylüyor hepsi burda sana.

Kendimi ifade edemeyecegimi dusunerek yaziyorum aslinda ama insallah anlatabilirim ne demek istedigimi cunku bazi cevaplara cok ihtiyacim var

Kendi kendinize nasil yetiyorsunuz? ben beceremiyorum ve ciddi bir problem bu benim icin

insanin esi, ailesi, dostlari, cevresi insani hayal kirikligina ugratabiliyor, oz anne ve baba bile... yani ben hayatin anlamini anne baba ve es ileride cocuk olarak goruyorum, bu dediklerimizden biri beni kirdiginda hersey anlamsizlasiyor

Cevremde arkadaslarim arasindada bakiyorum bazi erkekler ciddi cok kotu davraniyor eslerine, yinede kadinlar mutlu hic olmamis hic duymamis gibi devam ediyorlar ... ben bukadar degersiz hissettirildigimde bilmiyorum hayata kusuyorum

Yani eminim herkesi ciddi ve ya onemsiz bir sekilde esi, dostu yaralamistir bunun ustesinden nasil geliyorsunuz, nasil umursamadan mutlu oluyor insan yani kendine yetebilmek dedigimiz olayi nasil beceriyosunuz

Kendine yetmekle bu anlattıklarınız farklı şeyler.

Dünyada hiç yakınınız kalmasa da hayata bir yerinden tutunup devam edebiliyorsanız ya da edebilecekseniz kendinize yetiyorsunuz demektir.

Ama çevrenizde sizi kıran insanlar varsa ve bu durum sürekliyse onlardan uzaklaşmanız gerekir, umursamamak çözüm değil. Her ne kadar umursamıyor gibi görünse de insan içten içe takar kafaya, üzülür. Bu da birike birike ruh sağlığını bozar.

Ama bazı insanlar da var ki hayatı kendine zehir eder, her şeye alınır, her şeye kafayı takar. Onlardan biriyseniz bu huylarınızı törpülemeye çalışın.

Valla eşimle son Zaman'larda 4-5 aydır hiç kavga etmedik maşallah. Yalnız çok ciddi kavga ettiğimiz dönemler oldu. Öncelikle benim için benden önemli plan tek kişi kzım ve doğacak çocuğum. Eşim benden değerli değil açıkcası. Eşimle de kavga ettiğimde ona da söylüyodum benden değerli değişsin diye. Onunla kavga edince kendi sevdiğim şeylerle ilgilenip onu tamamen kafamdan çıkartıyordum.mesela diyelim kavga ettik çıkıp terasa kulağıma kulaklık takıp sevdiğim müzikleri dinlerim yada gider kitap okurum gibi

evet balik burcuyum
yani birileri icin degil kendimle hayatimla mutluyum derken, hayatin sevdiklerimiz olmadan ne anlami olabilir ki, sevdigimiz insanlar olmadan mutluluk soz konusu olabilir mi, ben mi anormalim neden boyleyim :KK43:
Balık burcu tanıdıklarımın hep senin gibi. .

Kendimi ifade edemeyecegimi dusunerek yaziyorum aslinda ama insallah anlatabilirim ne demek istedigimi cunku bazi cevaplara cok ihtiyacim var

Kendi kendinize nasil yetiyorsunuz? ben beceremiyorum ve ciddi bir problem bu benim icin

insanin esi, ailesi, dostlari, cevresi insani hayal kirikligina ugratabiliyor, oz anne ve baba bile... yani ben hayatin anlamini anne baba ve es ileride cocuk olarak goruyorum, bu dediklerimizden biri beni kirdiginda hersey anlamsizlasiyor

Cevremde arkadaslarim arasindada bakiyorum bazi erkekler ciddi cok kotu davraniyor eslerine, yinede kadinlar mutlu hic olmamis hic duymamis gibi devam ediyorlar ... ben bukadar degersiz hissettirildigimde bilmiyorum hayata kusuyorum

Yani eminim herkesi ciddi ve ya onemsiz bir sekilde esi, dostu yaralamistir bunun ustesinden nasil geliyorsunuz, nasil umursamadan mutlu oluyor insan yani kendine yetebilmek dedigimiz olayi nasil beceriyosunuz

insanlardan beklentilerini azaltarak daha mutlu oluyorsun, insanlara daha az rol yukleyerek daha az sorumluluk yukleyerek mumkun oldugunca tek basina yapabilecegin her isini kendi yaparak kisaca kimseye minnet emteyerek daha az hayal kirikligina ugrar daha az kazik yersin.

Kendine yetmek demissinya iste tam anlamiyla hayatta kendine yetmeyi ogreneceksin, mutlugun kimsenin varligina yada sana soyledigi lafa dogru olarak bagli olmayacak. Bu seni cok savunmasiz ve zayif yapar cunku. Kimse cikipta esimle kavga ettim ama hic umursamiyorum demez diyemez, sen o sahte kahkaha atan disariya sorun yok cok mutluyum pozlari verenlerede cok inanma cunku turkiye 10 kisi basina 7 gizli depresyon vakasinin oldugu bir ulke.

baglandigin insanlardan tokaylar yedikce yedikce onlarin tamamen hayatin anlmai olmadigini anlayacaksin. belki cok aci cekeceksin ama dahada kalben boyle hossedersen dahada aci cekeceksin. tabiki aile es cocuklar sevilir.ama herkes hata yapabilir. benim dusunceme gore insan en cok sevmesi gereken sahibine yani Allaha karsi bir suru hata yapiyorsa cevresindekilere hayli hayli yapar.ilk bunu bilmek lazim. sukurler olsun yanimizda olan insanlar var ama bas koseye oturtursak cok aci cekeriz.

Sağlığın yerindeyse senden iyisi yok. Günümüzde maalesef pek çok kişi bencil. Bu kısa vadede değişmez. Hep şükür diyeceksin. Sen doğru olanı yaptıktan sonra, insanlardan sana ne. Boşver.

Back
X