Nasıl teselli edicem? Lütfen bana bir akıl verin?

seyma1907

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2013
63
0
16
İstanbul
Belki yanlış yapıyorum size sormakla ama nolur bana bir akıl verin. Yengem (abimin eşi ) ikiz hamileydi ilk bebekleri olucaktı 23 haftalıkken erken doğum yaptı ikizlerden biri 11 saat diğeri 12 saat yasamış. Hamileyken uçakla antalyaya gitti ordan dönerken arabayla eskişehire geliceklerdi yoldayken doğum başlıyo abim hastaneye yetiştiriyo ama ikizler yaşamamışlar. Miraç gecesi melek olup uçtular. Yengemde kendini suçluyor ben iyi bakamadım onlara kendimi affetmiyorum diyor. Onu nasıl teselli etmeliyim nasıl bu düşünceden kurtarıcam bi akıl verin

Belki yanlış yapıyorum size sormakla ama nolur bana bir akıl verin. Yengem (abimin eşi ) ikiz hamileydi ilk bebekleri olucaktı 23 haftalıkken erken doğum yaptı ikizlerden biri 11 saat diğeri 12 saat yasamış. Hamileyken uçakla antalyaya gitti ordan dönerken arabayla eskişehire geliceklerdi yoldayken doğum başlıyo abim hastaneye yetiştiriyo ama ikizler yaşamamışlar. Miraç gecesi melek olup uçtular. Yengemde kendini suçluyor ben iyi bakamadım onlara kendimi affetmiyorum diyor. Onu nasıl teselli etmeliyim nasıl bu düşünceden kurtarıcam bi akıl verin

allah rahmet eylesin şuanda hiçbir teselli evlat acısını bastıramaz canım tek söyleyeceğin yüreğine su serpecek şey' bak bunca uğraşan varken hamile kaldın rabbim tekrar verir inş.demek olucaktır...zaman en iyi ilacı olucaktır yengenin

Başınız sağolsun. .Allahım bir daha yaşatmasin

Sadece kaybıyla ilgili kendisini suçlaması konusunda ; ona teselli verin..ki kendisini suclayarak daha yogun duygular içine girmesin..
Birakin acısını yasasın..Çünkü kayıp bu kadar tazeyken bebekle ilgili teselliler duymak dahada sinirini bozuyor insanin
Bende ileri haftali kayip yasadim ve hissettigim buydu..

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an onu teselli edemezsiniz.
Sadece onun için dua edin, yanında olduğunuzu belli edin.
Allah yardımcısı olsun :43:

Söyleyeceğiniz hiç birşey teselli edemez ve hiç birşey acısını azaltamaz,
insanlar bazen teselli vermeye çalışırken daha fazla yaralıyorlar aslında, yok daha gençsin, yok bi daha olur, yaşasaydı belki hasta olacaktı gibi... siz böyle yapmayın sadece yanında olun ağlamasına, bağırmasına müdahale etmeyin,
ve söyleyin ki hiç birşey onun suçu değil bebeklerine gözü gibi bakmıştır ama bazen olacak olanın önüne geçilemiyor maalesef,
ve bu acıyı yaşayan bir çok anne var, bu ona verilen bir ceza değil olması gerekti ve oldu ne yazık ki,
bebekleri artık cennette annelerini bekliyor olacak, elbet birgün kavuşacak onlara, bu acıyı yaşayan hepimiz kavuşacağız inşallahh,
Rabbim sabır versin...

canım ya allah sabır versin 10 ay önce ramazan bayramına 10 gün kala bende ikizlerimi kaybettim bunun tesellisi yok beni teselli etmeye çalışanları dövesim bile geliyordu halen içim yanıyor. bende ilk başlarda kendimi suçluyordum bir süre geçtikten sonra düşündüm ki allah isteseydi ben kendimi damdan bile atsam onlar yaşayacaktı. yengenide biraz rahat bırakın aglasın acısını yaşasın biliyorum acısı hiç dinmeyecek ama zamanla bununla yaşamaya alışacak allah dayanma gücü ve en kısa zamanda ona hayırlı sağlıklı uzun ömürlü evlatlar versin.

Hepinizden Allah razı olsun Allahım kimseye evlat acısı yaşatmasın. Yaşamayan dediğiniz gibi anlayamaz. Ne desek boş. Dediklerinizi dikkate alıcam cok saolun.

hiçbir söz teselli vermez canım.bende uzun süre sucladım kendimi.
cok asırı strestli günler yasadım hamileliğimde ve kızımı kaybettim.tam 9 ay oldu.hala aglıyorum.
teselli sözcükleri söylemeyin.bir daha olur hiç demeyin.
nefret ediyordum bu sözlerden.kendi haline bırakın.Allahtan bahsedin bol bol.
zaten en büyük acıyı o yasadıgı gibi bir zaman sonra kendinide en fazla o teselli edebilecek. :5:

cnm arkadaşların dediği çok doğru bende bu acının ateşiyle yanmış olan bir insan olarak az onu kendi haline bırakın ne çok ilgi ,ne çok ilgisiz davranın nasılsın diye devamlı sormayın anlamaya çalıştığınızı söyleyin fakat anlıyoz seni yok işte daha gençsin gene olur ... saçma sapan şeyeler demeyin gözünüzü seveyim birde yavrusunun sadece mekan değiştirdiğini o gene o iki yarunun annesi olduğunu senin yarun deyin onlar senin güzel yavrun ve annelerini beklediğini söyleyin Allahım sabır versin hepimize yengenizede:(

Allah bu durumda olan tüm hanımlara ve yengenize sabır versin... birkaç ay önce haberlerde görmüştüm hamile bir kadın şehirlerarsı yolda kendi kullandığı aracında kaza geçirdi ama maşallah bebeğine hiçbir şey olmadı (türkiye'de) kendisini suçlaması onu çok yıpratır... nasipten öteye yol yok... inşaallah kendisini suçlamaktan vazgeçer... biran evvel toparlanır ve sağlıklı, sıhhatli güzeller güzeli bir bebeği olur inşaallah...

Öncelikle yengemize ve abinize sabırlar diliyorum....
"Üzülme, daha gençsiniz, bir daha olur, zaten küçüktü" demeyin de ne derseniz deyin. Çünkü bir anda üstünüze atlayabilir. Şahsen ben öyleydim:50:
Sadece onun bir suçu olmadığına inandığınızı, o arabaya binmese bile bu olayın olacağını, bunun imtihan olduğunu, bebeklerin onların cennete girme vesilesi olacağını, cennette anne babalarını beklediğini söyleyin yeter.
Bir de sakın ağlarsa, bağırırsa onu susturmayın. Çünkü içindeki acıyı böyle kusacak. Yengenin yas süreci de muhtemelen 4 ay kadar sürer( ağlama krizleri, kızgınlık falan... psikoloğum öyle söylemişti ordan biliyorum ki hakkaten böyleymiş!) ondan sonra acısı asla bitmeyecek ama zamanla azalacak.
Başınız sağolsun...

hepinizden tekrar Allah razı olsun. sizin dediğiniz gibi davrandım şimdi biraz daha iyi. ama size bir şey daha sorucam gögüzleri çok şiş bebekler vefat ettiği için emziremiyor ama sütü geldi. göğüsleri çok sızlıyor doktor ilaç vermiş ama en fazla iki gün kullanmasını söylemiş ama hala süt geldiğinden canı cok yanıyo. daha önce yaşamış olan ve cözüm bulmuş olan varsa yardım edebilirmi ?

Back
X