• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nasıl unutulur ?

kızlar ben birine aşığım ama karşılıksız. hiçbirsey yaşamadık. nerdeyse konuşmadık bile diyebilirim. ama bende takıntı oldu sürekli aklımda o. her cümlemi ona bağlıyorum. ne yapmam gerekiyor ? nasıl geçer ?

evladım derslerine konsantre ol, hocanın akademik hayatını da tehlikeye atma. yaz tatilinde geçer gider. unutursun. yaza konu açarsın burada. başkasına aşık oldum diye. aman ha derslerine çalış kızım. bu yıllar bir daha gelmez.

Aşk bir nevi saplantı, takıntıdır, bağımlılıktır zaten.

Her aşk bir saplantıdır, ancak her saplantı aşk değildir diyebiliriz örneğin.

öncelikle güzel yorumların için tesekkürler. insanların beni anlamasını beklemiyorum çoğu zaman bende anlamıyorum. neden böyle yapıyorum, nasıl bu kadar güçsüz düştüm.ama bu nasıl geçer bilmiyorum . hocamız evli değil aramızda 4 yaş var.

evladım derslerine konsantre ol, hocanın akademik hayatını da tehlikeye atma. yaz tatilinde geçer gider. unutursun. yaza konu açarsın burada. başkasına aşık oldum diye. aman ha derslerine çalış kızım. bu yıllar bir daha gelmez.
çok haklısınz biliyorum. seneye bu durumları düşünüp kızıcam kendime belki ama şuan aklım fikrim o. ama derslerimi tamamen salmış değilim bir ders haricinde notları gayet iyi :)

onun bulundugu ortamlardan uzak dur.her zaman ulaşılamayan tatlıdır. o yuzden bir türlü aklından cıkaramıyosundur. bence karşılıgı yoksa cıkar aklından hatta yeni birini bul . başkasıyla bir paylaşımın olursa karşılıgı olmayan aşkın aklına bile gelmez

baska biri şuan olmaz. aklımda kalbimde o varken baska biriyle olmak karsıdakine haksızlık ve bana çok ters geliyor :) güzel yorumlarınız için tesekkürler

öncelikle güzel yorumların için tesekkürler. insanların beni anlamasını beklemiyorum çoğu zaman bende anlamıyorum. neden böyle yapıyorum, nasıl bu kadar güçsüz düştüm.ama bu nasıl geçer bilmiyorum . hocamız evli değil aramızda 4 yaş var.

Nasıl geçeceğini yazdım, evli değilse insanlar neden sıkıntı yapıyor, onu anlamadım, sonuçta ikiniz de bekarsınız, son derece normal bir durum.

Ümidin yoksa zaman kaybetmemeye çalış, sana zarar verir, konuyu bilsem daha sağlıklı yorum yaparım, bilmediğim için ancak bu kadar yardımcı olabiliyorum.

Nasıl geçeceğini yazdım, evli değilse insanlar neden sıkıntı yapıyor, onu anlamadım, sonuçta ikiniz de bekarsınız, son derece normal bir durum.

Ümidin yoksa zaman kaybetmemeye çalış, sana zarar verir, konuyu bilsem daha sağlıklı yorum yaparım, bilmediğim için ancak bu kadar yardımcı olabiliyorum.

çok tesekkürler. özelden konusabiliriz :)

tipik platonik aşk. senin onunla iletişimin yok, paylaşımın yok, tanımıyorsun, bilmiyorsun. Gördüğün kişiyi sadece kafanda hayal ediyorsun, ve ona güzel anlamlar yüklüyorsun.... Aslında sen kafanda yarattığın kişiye aşıksın.... Belkide onunla konuşup, tanısan..ıyy ben kime aşık olmuşum böyle bile diyebilirsin :44:

Sevmek için bir şey yaşamaya gerek yok, bazen insan nedensiz sever, bunu sevmeyen, aşık olmayan anlamaz.

Bir şey yaşamamışsınızdan kastım insan bir kişiyle bir şeyler yaşarsa ona daha çok bağlanır ama bir şey yaşamadan severse bu takıntıdır.'İnsan nedensizde sever' demişsiniz öyle bir şey yok... Ya kaşı ya gözü hoşunuza gitmiştir ya da konuşması ne bileyim illa vardır bir şeyi :34:

Güzelim kendi çapında felsefe yapmışsın süslü cümleler kurmaya çalışmışsında içerik hatalı :)

Çünkü gerçek aşk asla bağımlılık,saplantı,ego içermez zaten o yüzden elde edince soğuyan yada değer bilmeyen insanlar ve evlilikler var..bunu ben söylemiyorum psikologlar ilişki uzmanları söylüyor ..

Saplantı,takıntı,bağımlılık bunlar psikolojik problemdir geçmişten gelen..tedavi olup bunları çözdüğün an kendine gülersin

Bir şey yaşamamışsınızdan kastım insan bir kişiyle bir şeyler yaşarsa ona daha çok bağlanır ama bir şey yaşamadan severse bu takıntıdır.'İnsan nedensizde sever' demişsiniz öyle bir şey yok... Ya kaşı ya gözü hoşunuza gitmiştir ya da konuşması ne bileyim illa vardır bir şeyi :34:

Nedensiz sevmek derken bunu söylüyorum zaten.

Kastettiğim bu zaten, bir insanı TANIMADAN YA DA ÇOK AZ TANIYARAK gözünden, konuşmasından, tavırlarından beğenip sevebilirsin, zaman içinde daha da bağlanabilirsin, BUNLAR SON DERECE NORMAL VE İNSANİ DUYGULARDIR.

Ben seni tanımıyorum, sen beni tanımıyorsun cümleleri ise genellikle KARŞI TARAF BEĞENİLMİYOR ve İSTENİLMİYORSA aşağılamak, hakir görmek ve sevgisini önemsiz görmek için kullanılan cümlelerdir, KİBİRLİ İNSANLAR BAŞVURURLAR bu yollara.

Beğendimiz bir insan olursa onu tanımaya çalışır ve bir şans veririz çünkü, tanıyıp tanımamak önemsizdir çoğu zaman.

Güzelim kendi çapında felsefe yapmışsın süslü cümleler kurmaya çalışmışsında içerik hatalı :)

Çünkü gerçek aşk asla bağımlılık,saplantı,ego içermez zaten o yüzden elde edince soğuyan yada değer bilmeyen insanlar ve evlilikler var..bunu ben söylemiyorum psikologlar ilişki uzmanları söylüyor ..

Saplantı,takıntı,bağımlılık bunlar psikolojik problemdir geçmişten gelen..tedavi olup bunları çözdüğün an kendine gülersin

Size tavsiyem ÖNCE KONUNUN KİME AİT OLDUĞUNU ÖĞRENİN, ÖYLE YAZIN, BU BİRİNCİSİ.

Aşk karşılık bekler, sevgi karşılık beklemez, bu da ikincisi, o yüzden aşk bağımlılık içerir. Bağımlılık olmadan aşk olmaz, sevgi olur.

Dünyadaki en saf sevgi ANNE SEVGİSİDİR, hiç bir karşılık beklemez, ego olmaz, hep kendinden verir, aşk öyle değildir.

Aşk öyle değildir, aşık maşukuna kavuşmak, dokunmak, sarılmak ister.

Yakın olmak ister, bunlara sahip olmazsa kalbi yakıp kavurur, arzulanan kişiye daha büyük bir iştihayla bağlanır, o kişi gözünde büyür de büyür.

Evlendikten sonra genellikle AŞK BİTER, SEVGİ BİTMEZ, neden ? Çünkü o kişi artık sizindir ve elde etmişsinizdir, gözünüzde büyümez artık, kusurlarını görmeye başlarsınız, artık o insanı karakterli ve düzgün biriyse MANTIĞINIZLA seversiniz.

Burada zaman zaman okuyoruz, çok aşık olduk, evlendik, sonra kocam birdenbire değişti konularını, neden ? Evlendikten sonra mantık devreye giriyor çünkü.

Diyelim ki konu sahibi arkadaşımıza söz konusu kişi karşılık verdi, o zaman ne diyeceksiniz, saplantı mı diyeceksiniz ?

Karşılık gören sevgi AŞK , karşılık görmeyen sevgi SAPLANTI mı oluyor ? Tuhaf bir durum.

Saplantı karşı taraf sizi istemediğini, rahatsız olduğunu belli ettiği halde sizin o kişiye zarar verecek davranışlarda bulunmanız ve rahatsız etmenizdir,

Uzaktan uzağa ve kendi kendinize sevebilirsiniz, bu gayet insanidir, hepimiz insanız, bu duygular o kadar güçlüdür ki bazen ancak bu kadarına güç yetirebilirsiniz.

Unutmanın tek çözümü vardır ; ZAMAN VE HAYATINIZA YÖN VERMEK.

Her aşk bağımlılıktır, karşılık bekler, sevgi karşılıksızdır, kendinden verir.

Saplantı karşı tarafa zarar verdiğinde tehlikeli olur, yoksa kendi içinde bir bağımlığın o kalbin sahibinden başka kimseye zararı yoktur.

Bu arada dikkat eksikliğiniz için tedavi olmanızı tavsiye ederim, sosyal hayatınızda sıkıntılar yaşıyor olabilirsiniz bu yüzden, canım çok geçmiş olsun, inşallah dikkat eksikliği sorununu halledersin.

Back
X