Nasil vazgeçerim ki bu huyumdan..

baban okusa bunu sacindan surukleyip goturur bu kadar yuz vermeyin bu adamlara
Babam duysa olay çıkarır.Babam beni bu zamana kadar tek birseyden mahrum bırakmamıştir Allah razi olsun.Beraber gezer yeriz içeriz.Bir yerde babam olunca da cekiniyordum ama babam bana asla böyle bir izlenim vermedi.Kendi de biliyor bütün bunlari.1 haftaya bizim oraya tatile gideceğiz.Orada ayar vereceğim.

Ben anlamadım ya, 1 liralık bisküviyi çok görmüş tamam orda ayıp etmiş ama eşim hep alalım yapalım diyor da dedin sürekli. Demek ki çok da cimri değil, sen kendini kasıyorsun. Ben mi yanlış anladım acaba
Canim bu iki mevzu oldu bana o biskuvi mevzusu okadar dokundu ki mesele yiyememem değil.Zaten alisverisi kredi kartiyla yapariz biz.Bana yok falan dedi ama kizar gibiydi.Okadar gücüme gitti ki.Ben hic ailemden böyle görmedim.O yuzden cok dokundu.Sonradan söylese de ben birkez onu yara etmişim içime.Kendime bu konuda gelemedim.

Hamileymişsiniz nolur gidip şu hamburgeri yiyin,boğazıma düğümlendi içtiğim çay.
Öte yandan siz de biraz suçlusunuz bu konuda okul biter bitmez neden koştur koştur evlendiniz ki ? Atanıp paranızın keyfini çıkarıp öyle evlenseydiniz. Eşinizin bisküvi konusundaki tavrına da ayrıca sinir oldum:sinirli:

Canim normalde sessiz bir tip değilimdir herşeyde sesim fazlasiyla çıkar ama bu konuya gelince tikaniyorum.Durumumuz gerçekten kötü degil oyle aman aman bir borcumuz yok olsa bile benim bir biskuvim hamburgerim mi onu batiracak.Hakkaten ben iyi sabretmisim ya simdi anlıyorum.
İşte hiç pahalı bişey istememişsin onu anlamadım. Kısa zamanda çözülür inşallah

Allah kimseye yaşatmasın ama hamileymişsiniz de 1 tl si yoksa bile karttan çektirip, arkadaşından iki üç lira bulup bir şekilde alması gerekirdi.

Olmaması gerekirdi fakat hamilesiniz hassas davranmamis.

Taviz vermeyin siz bu konuda biraz baskın durun .

Birbirinizin sorumluluğundasınız nasıl olsa 3 bin maaş alıp size karşı 100 tl harcaması sinek viziltisi olmasi gerek ..

Oldu o zaman tuvalete gireceğiz diye yemek de yemeyelim.

Valla suan tutup kolundan hamburger yedirip o bisküviyı almak istedim sana .
Canim ya :KK200: Canim yemek yememek de değil mesele bana bu duyguyu yasattiktan sonra yesem ne farkedecekti ki.Şimdi böyle değil sürekli soruyor ama başta nasil dokunduysa.
Ben hic ailemden böyle görmedim.Okadar rahattim annem babam el bebek gül bebek buyutmustur.Ben bunlara rağmen hicbir zaman makul olmayan seylerle cikmadim karsisina hep ortama ayak uyduran oldum.Ama hakkaten kendini bu duruma dusurenin kiymeti yok.

Bisküvi konusında hatalı ama yüzde yüz pinti bir adam da değil
O bisküvi konusunu konuşun halledin
Böyle şeyleri içinizde tutmayın
Biraz daha söz sahibi olduğunuzu hissettirin eşinize
Çarşıya çıktığınızda , ben hamburger yiyeceğim canım çekti , şurda kozmetikçi var gelmişken kremimi alayım gibi...

Ama böyle ezik ezik değil , dik ve kararlı söyleyin .

Bu konuyu ailenizin yanına tatile gittiğinizde konuşmanız hata olur sakın yapmayın , gitmeden kendi aranızda halledin

Böyle olmamin sebebi de adam akilli kendi paramı kazanıp kendi başımın çaresine bakmış olamamam.Bir zamanlar babadan sonra eşe geciyorsunuz hic kendi ihtiyacinizi kendiniz karsilayamiyorsunuz e konusunca da dilden böyle çıkıyor malesef.Çalışmayi da okadar cok istiyorum ki.Suan zaten bulundugum yerde calisabilecegim tek bir yer yok bakkal bile yok düşünün.Ben diyorum özelde calisacagim diye memurluk olursa olur Suan hic olmaz diyor eşim de.Puanim iyi ama beklemedeyim.Dediğiniz gibi hem çalıştırma hem ihtiyac karsilarken mirin kirin et.Valla kendime sinirlendim suan.

Valla aynen dediğiniz gibi hem karımı çalıştırmam diye efelen hem kuruş hesabı yap yok öyle. Geçiceksiniz karşısına dikilceksiniz yağma yok efeleniyorsan parayı da döküceksin diceksin.

Valla bu pinti herifler çok uyanık sizin gibi naif kadınlara yöneliyorkar, ses etmeyeceğinizi bildikleri için. Yiyorsa bana gelsinler, o bisküvi paketini poposuna sokardım vallahi:halay::halay::KK12:

Çekinmekte çok haklısınız.
Bana kalırsa, bir gün eşinizle bu konuyu açık açık konuşun. Ne hissettiğinizden bahsedin. Duygularınızı ve düşüncelerinizi paylaşın. Bu şekilde ona söylemeden, içinizde yaşarsanız atlatamazsınız.

1 senelik evliyim kizlar.Hala bir ihtiyacimi alirken çekinirim kendimi yük gibi hissederim.Evliliğimizin ilk aylarında birkaç mevzu olmuştu zaten çekiniyordum hepten kötü oldum.Düşünün bu zamana kadar kendime bir tane bluz aldim sadece o da kaynimin sözü var diye.
3 4 aylik evliyken market alışverişi yapiyorduk.Canim birtane biskuvi cekti oda 1 lira birşeydi.Aldim ve eşim o gün markette cebimde para yok vs diye bana kızdı okadar cekindim,ezildim üzüldüm ki manavliklari secerken gözlerim dolup durdu orda bana sende anlayış yok diye kızdı eşim.Öyle abur cubur alan bir insan degilim esimin de Allaha şükür maaşı iyidir 3 bucuktan fazla alir ve gercekten hicbir artidan giderimiz olmaz.O günü hic unutmadim.
Baba evinde bir elim yagda bir elim baldaydi.Hicbir zaman neredeyse para sıkıntısı cekmedim cebimde en kötü 100 liram olurdu.
Mesela ben kuaföre ayda bir kasımı aldirmak icin giderim arada bi percemlerim uzadiysa onu kestiririm.Esim memur ve bulunduğumuz yer ufak kuafor falan da yok.4 aydir gitmiyorum gecen dedim gideyim diye merkeze gidince,ihtiyacin yok ki ne güzelsin böyle diyor.Aramizda sadece bu iki mevzu gecti ama ben bu psikolojiden kurtulamadim.Şimdi soruyor ihtiyacin varsa alalim ne istiyorsan vs.Ama ben yok diyorum gecistiriyorum.Bb krem alirim onu 1 sene kullarim 100 lira.Alalim dedi aldirmadim.Onu bile anneme aldırdım tatilde yanina gidince alirim diye.
Beni ailemin evine senede 2 3 kez gönderdi bir biletim 200 tl den fazlaydi harcligimi fazlasiyla koyuyor ama ben hic harcamak istemiyorum vs vsss...
Kendim harclik almiyorum cebimde 300 tl var eşim koydu ama biz alisverise ilceye gittigimiz için orada uzak olunca herseye beraber çıkıyoruz tek gidip alamıyorum.Hep bir eziklik.Ustumden atamadim bir türlü.
Yeni mezun oldum ve evlendim.Memurluk istiyorum puanim da gayet iyi bekliyorum sadece.5 aylik da hamileyim eşim özelde istemiyor çalışmamı.
Yani böyle kizlar birkac mevzudan sonra bende bu eziklik hepten baş gösterdi.Adamin alacagi varsa da aldirmiyorum üç bes kurusluk seyler dışında.Geçen canim hamburger çekti 2 kez gittik ilceye ama hep evde yiyip gitmiştik.Birkez de demedi gel yiyelim diyince dediginde de tok oluyorum.Ona bile cekiniyorum artık.Evlendigimizden beri disarda yedigimiz bir elin parmağını geçmemiştir.Düşünün nasil bilinç altina attiysam rüyamda hamburger yiyordum.
Gebe kaldiktan sonra eşim cok hassas oldu getirir birseyler alalim yapalim gidelim vs vss.Üstüme nasil yapistiysa atamiyorum bunu..
Okadar imreniyorum ki kendi ayaklari üzerinde duran,güçlü hem cinslerime.Birgün ben de öyle olabilecek miyim acaba..
Sen çok içerlemişsin yaaa.Ama çok saçam ı ne demek öyle bi liralık bişey için vır vır mı yaparmış adam kısmı ıııy.Bence bi silkelen sen mecbur sana bakmaya senin her ihtiyacını canının istediğini almaya.Sanki minnet ediyormuş gibi hareket etme bi kadına bakamıyosa yazık onun adamlığına.Ben olsam yüzümü karartıp onu utandırırdım.

Bunu kendinize yaptırmayın. Eziklik şeysine girmeyin hemen..

Eşim cömerttir eli açıktır.. markete gittiğimizde evin ihtiyacından çok abur cubur alırız market gibi evimiz gık demedi hiç sağolsun..

Bi defasında.. yeni evliydik ben temizliğe giriltim diye kahvaltı edememiştim o gün.. eşim de erken geldi. Gelirken de arar beni bi şey ister misin diye. Simit al bende çay yapayım dedim. Tamam dedi. O ara bi mevzudan tartışma geçti aramızda. Senle uğraşamıycam gücüm yok dedim. Eşim de " otur ye şu simidi aç karnını doyur o zaman güç toplarsın güzel kavga edersin " dedi. O aç karnını doyur lafı var ya içime oturdu benim. Mutfağa gittim ağladım. Bi zaman sonra geldi yanıma hani sofra kurmuyon mu dedi. Seni dinlemiycem hemen yarın iş aramaya başlıycam senin nobranlığını çekemem ben çok terbiyesizsin dedim. Tabi bu şok oldu. Ben o anlamda mı söyledim. Para lafı ettim mi hiç sana. Üzülme nolur böyle anlıyacağını hiç düşünmedim. Nasıl gönlümü alcak bilemedi..

Bidaha bana kazandığın parayı vurgularcasına konuşucaksan ben gelemem öyle şeye 18 yaşımdan beri kendi paramı kendim kazandım 8 yıl kimseye eyvallahım olmadı. Babam bile kızım paran var mı demez kitaplarımın arasına koyardı dedim..

O oldu bidaha gık demedi. Paramız ortadadır.. ve hiç çekinmem. Eşim de ben kazanıyorum diye sadece benim değil o para. Senin ve oğlumun rızkı da var orda. Evlenmeden önce bu kadar kazanmıyodum sizinle birlikte işlerim arttı çok şükür der..

Eziklenip içinize kapanmayın. Ağzının payını verin. 1 liralık bisküviye söylenen adam.. belki o an canı bi şeye sıkkındı onu bahane edip size sardı o da olabilir ama.. siz o bilinci eşinizin kafanıza kazıyın..

1 senelik evliyim kizlar.Hala bir ihtiyacimi alirken çekinirim kendimi yük gibi hissederim.Evliliğimizin ilk aylarında birkaç mevzu olmuştu zaten çekiniyordum hepten kötü oldum.Düşünün bu zamana kadar kendime bir tane bluz aldim sadece o da kaynimin sözü var diye.
3 4 aylik evliyken market alışverişi yapiyorduk.Canim birtane biskuvi cekti oda 1 lira birşeydi.Aldim ve eşim o gün markette cebimde para yok vs diye bana kızdı okadar cekindim,ezildim üzüldüm ki manavliklari secerken gözlerim dolup durdu orda bana sende anlayış yok diye kızdı eşim.Öyle abur cubur alan bir insan degilim esimin de Allaha şükür maaşı iyidir 3 bucuktan fazla alir ve gercekten hicbir artidan giderimiz olmaz.O günü hic unutmadim.
Baba evinde bir elim yagda bir elim baldaydi.Hicbir zaman neredeyse para sıkıntısı cekmedim cebimde en kötü 100 liram olurdu.
Mesela ben kuaföre ayda bir kasımı aldirmak icin giderim arada bi percemlerim uzadiysa onu kestiririm.Esim memur ve bulunduğumuz yer ufak kuafor falan da yok.4 aydir gitmiyorum gecen dedim gideyim diye merkeze gidince,ihtiyacin yok ki ne güzelsin böyle diyor.Aramizda sadece bu iki mevzu gecti ama ben bu psikolojiden kurtulamadim.Şimdi soruyor ihtiyacin varsa alalim ne istiyorsan vs.Ama ben yok diyorum gecistiriyorum.Bb krem alirim onu 1 sene kullarim 100 lira.Alalim dedi aldirmadim.Onu bile anneme aldırdım tatilde yanina gidince alirim diye.
Beni ailemin evine senede 2 3 kez gönderdi bir biletim 200 tl den fazlaydi harcligimi fazlasiyla koyuyor ama ben hic harcamak istemiyorum vs vsss...
Kendim harclik almiyorum cebimde 300 tl var eşim koydu ama biz alisverise ilceye gittigimiz için orada uzak olunca herseye beraber çıkıyoruz tek gidip alamıyorum.Hep bir eziklik.Ustumden atamadim bir türlü.
Yeni mezun oldum ve evlendim.Memurluk istiyorum puanim da gayet iyi bekliyorum sadece.5 aylik da hamileyim eşim özelde istemiyor çalışmamı.
Yani böyle kizlar birkac mevzudan sonra bende bu eziklik hepten baş gösterdi.Adamin alacagi varsa da aldirmiyorum üç bes kurusluk seyler dışında.Geçen canim hamburger çekti 2 kez gittik ilceye ama hep evde yiyip gitmiştik.Birkez de demedi gel yiyelim diyince dediginde de tok oluyorum.Ona bile cekiniyorum artık.Evlendigimizden beri disarda yedigimiz bir elin parmağını geçmemiştir.Düşünün nasil bilinç altina attiysam rüyamda hamburger yiyordum.
Gebe kaldiktan sonra eşim cok hassas oldu getirir birseyler alalim yapalim gidelim vs vss.Üstüme nasil yapistiysa atamiyorum bunu..
Okadar imreniyorum ki kendi ayaklari üzerinde duran,güçlü hem cinslerime.Birgün ben de öyle olabilecek miyim acaba..

Siz evi temizleyip yemek yapmıyor musunuz? Ütü vs? Bunları başkasına yaptırmaya kalsa eşiniz ne kadar para öderdi? Şunu demek istiyorum hiçbirşey yapmıyor değilsiniz tabiki yapıyorsunuz. 5 aylık hamileyken de çalışamazsınız zaten. Evlilik hayatı paylaşmıktır buna maaşlar da dahil. Hamile olduğunuz için bu psikolojiye girdiniz sanırım. Çok yersiz hissettikleriniz...

Hamileymişsiniz nolur gidip şu hamburgeri yiyin,boğazıma düğümlendi içtiğim çay.
Öte yandan siz de biraz suçlusunuz bu konuda okul biter bitmez neden koştur koştur evlendiniz ki ? Atanıp paranızın keyfini çıkarıp öyle evlenseydiniz. Eşinizin bisküvi konusundaki tavrına da ayrıca sinir oldum:sinirli:
Canim yedim merak etme üstüne baklava ismarlattim En Büyük KK Ama bütün bunlar olurken farkettim ki ben kendimi eziklemisim.Muhtemelen ozamanlar birseylere sinirlenip benden çıkarmış.Dün bunlari yaparken cok mutlu gözüküyordu çünkü

Valla aynen dediğiniz gibi hem karımı çalıştırmam diye efelen hem kuruş hesabı yap yok öyle. Geçiceksiniz karşısına dikilceksiniz yağma yok efeleniyorsan parayı da döküceksin diceksin.

Valla bu pinti herifler çok uyanık sizin gibi naif kadınlara yöneliyorkar, ses etmeyeceğinizi bildikleri için. Yiyorsa bana gelsinler, o bisküvi paketini poposuna sokardım vallahi:halay::halay::KK12:
Her eve sizden lazım :KK24:
Neyse ki ben de örnek ala ala yol alacağımEn Büyük KK

Kizlar burda aldığım gazla dün gittik önce bir hamburger yedik.Sonra üstüne bir tatlı iyi gider dedim baklava yedik.Geçerken Gratis'ten ihtiyacim olduğunu söyledim beraber girdik aldik birşeyler.Ve bunlari yaparken şunu farkettim ki ben kendimi çok fazla eziklemisim ve bu olayları içimde cok fazla büyütmusum.Yani demek istediğim eşim hakli falan mevzusu degil o konulari ben hic unutmayacağım o baska istesem de unutamam da.Fazlaca kendimi eziklemisim anladigim bu.Çünkü dün bütün bunlari yaparken o da okadar mutlu gözüküyordu ki halinden memnundu.Hatta bugün yemek yapmadim o mevlut vardi oraya gitti geldi ben de yemek yapmadim orada yedi diye.Akşam çöktü.Dedim ne yesem acıktım falan.Istersen seni merkeze götüreyim yedireyim dedi En Büyük KK:KK76:
Tamamdir bu iş dedim.Artık atıyorum uzerimden hizli basladim buna.Sayenizde tabii:KK200:

ilk dikkatimi çeken eşim özelde çalışmama izin vermiyor kısmı.. Eşiniz ebeveyniniz mı ne demek izin vermiyor izin niye istiyorsunuz. illa memur olarak mı hayat geçindiriliyor. karı koca özelde çalışıyoruz 2 memurun kazandığından daha fazla kazanıyoruz. Diğer konu çalışmak zorunluluğun yok ve esin sana bakmak zorunda baştan bunu biliyordu sen cekindikce onun işine gelir laf olsun diye yapalım edelim der bol keseden. Sen şimdi o teklif ediyor ben reddediyorum diyorsun bir kaç kez kabul et bakalım o zaman anlarsın değişip değişmediğini. Ha bana sorarsan kendi kendine değişmez ayar vermen lazım

yildiztozuu yildiztozuu
Evlenirken sizin çalışma durumunuzu biliyordu eşiniz. Madem evlendi sizi bakmakla yükümlü. Oyle 1 liranın 3 liranın hesabını yapmayacak. Bakamayacaksa size o zaman evlenmeyecekti. Har vurup harman savurun demiyorum ama lafı edilmeyecek ihtiyaçlarınızı karşılamak zorunda. Siz de bunu kesinlimle eziklik olarak düşünmeyin.
Iş konusunda çabalarınızı lütfen bırakmayın. Sonuna kadar ugraşın ve iş hayatına atılın..

çalışmanıza izin vermeyen koca, her ihtiyacınızı eksiksiz karşılamayı göze almak zorunda,
hem 1 liralık bisküviyi alamayacak durumda (güya) hem de karımı çalıştırmam diye artislik yapıyor...
alın kartını gönlünüzce harcayın ki yaptığı seçimlerin sonuçlarına katlanmayı öğrensin.
yorumlarınız :KK200: ben.

Back
X