Nasil vazgeçerim ki bu huyumdan..

İnşaAllah atanirsiniz hayırlısıyla. Çok kötü bi his olmalı bu. Eşiniz size bunu yasatmamalıydı.

Konus hic cekinme bana para birakirmisin hayatim vs guzellikle iste ,versin, bir daha bir sey canin istedigindede geri falan.birakma 1.tl lik sey ,onun yuzunden cekinmissin

Hanimefendi kendinizi ezdiren sizsiniz.

Yetiskin kadin gibi degilsiniz, hala babaevi vs diyorsunuz, cocuk degilsiniz; baba ya da koca birinin size bakmasina gerek yok. Adam hem 1 tllik biskuvi almiyor hem calismaniza izin! vermiyor. Neden izin istiyorsunuz, gidin calisin. Calismak sizin bireysel hakkiniz bu hakki kullanmak icin baba,koca iznine ihtiyaciniz yok. Babaevinden cikip kocaevine gitmissiniz, nasil birey olucaksiniz? Acilen is bulup calisin hem de ozguveniniz yerine gelir. Yazdiklarinizi evli barkli kadinin degil 15 yasindaki cocuk yazmis gibi.

Bunlar bir kenara esiniz cok pinti, 1 tlnin lafini ediyor. Siz isteyin para nasil istiyorsaniz harcayin. Adam kuafor parasi vermemek icin 40 takla atmis, saka gibi.

Katılıyorum size.Ne biçim kocalar var ya evlenirken özellikle bakacağım cimri ise istemem.Gerçi ben çalışıyorum şükür bir erkeğe maddi olarak ihtiyacım yok ama aldıklarıma da karışır cimri adam.Hiç çekemem.

Çalışmıyorum ama hiç böyle hissetmedim ve de hissettirmedi eşim. Lafını bile ettirmez. Problem eşinizde. Kendinizi bu kadar da pasif hale getirmeyin. Size bakmak zorunda neden bunu bir lütuf gibi görmesini dusundurtuyorsunuz. Evlenmeseymis o zaman. Çoğu arkadasima eşi aylık olarak veriyor. Harciyorsa harcıyor biriktiriyorsa biriktiriyor. Oyle de yapabilirsiniz.
Hamilesiniz zaten alın yeyin canınız ne çekiyorsa.

1 senelik evliyim kizlar.Hala bir ihtiyacimi alirken çekinirim kendimi yük gibi hissederim.Evliliğimizin ilk aylarında birkaç mevzu olmuştu zaten çekiniyordum hepten kötü oldum.Düşünün bu zamana kadar kendime bir tane bluz aldim sadece o da kaynimin sözü var diye.
3 4 aylik evliyken market alışverişi yapiyorduk.Canim birtane biskuvi cekti oda 1 lira birşeydi.Aldim ve eşim o gün markette cebimde para yok vs diye bana kızdı okadar cekindim,ezildim üzüldüm ki manavliklari secerken gözlerim dolup durdu orda bana sende anlayış yok diye kızdı eşim.Öyle abur cubur alan bir insan degilim esimin de Allaha şükür maaşı iyidir 3 bucuktan fazla alir ve gercekten hicbir artidan giderimiz olmaz.O günü hic unutmadim.
Baba evinde bir elim yagda bir elim baldaydi.Hicbir zaman neredeyse para sıkıntısı cekmedim cebimde en kötü 100 liram olurdu.
Mesela ben kuaföre ayda bir kasımı aldirmak icin giderim arada bi percemlerim uzadiysa onu kestiririm.Esim memur ve bulunduğumuz yer ufak kuafor falan da yok.4 aydir gitmiyorum gecen dedim gideyim diye merkeze gidince,ihtiyacin yok ki ne güzelsin böyle diyor.Aramizda sadece bu iki mevzu gecti ama ben bu psikolojiden kurtulamadim.Şimdi soruyor ihtiyacin varsa alalim ne istiyorsan vs.Ama ben yok diyorum gecistiriyorum.Bb krem alirim onu 1 sene kullarim 100 lira.Alalim dedi aldirmadim.Onu bile anneme aldırdım tatilde yanina gidince alirim diye.
Beni ailemin evine senede 2 3 kez gönderdi bir biletim 200 tl den fazlaydi harcligimi fazlasiyla koyuyor ama ben hic harcamak istemiyorum vs vsss...
Kendim harclik almiyorum cebimde 300 tl var eşim koydu ama biz alisverise ilceye gittigimiz için orada uzak olunca herseye beraber çıkıyoruz tek gidip alamıyorum.Hep bir eziklik.Ustumden atamadim bir türlü.
Yeni mezun oldum ve evlendim.Memurluk istiyorum puanim da gayet iyi bekliyorum sadece.5 aylik da hamileyim eşim özelde istemiyor çalışmamı.
Yani böyle kizlar birkac mevzudan sonra bende bu eziklik hepten baş gösterdi.Adamin alacagi varsa da aldirmiyorum üç bes kurusluk seyler dışında.Geçen canim hamburger çekti 2 kez gittik ilceye ama hep evde yiyip gitmiştik.Birkez de demedi gel yiyelim diyince dediginde de tok oluyorum.Ona bile cekiniyorum artık.Evlendigimizden beri disarda yedigimiz bir elin parmağını geçmemiştir.Düşünün nasil bilinç altina attiysam rüyamda hamburger yiyordum.
Gebe kaldiktan sonra eşim cok hassas oldu getirir birseyler alalim yapalim gidelim vs vss.Üstüme nasil yapistiysa atamiyorum bunu..
Okadar imreniyorum ki kendi ayaklari üzerinde duran,güçlü hem cinslerime.Birgün ben de öyle olabilecek miyim acaba..

İnşallah bir an evvel atanırsınız da cimri kocanıza muhtaç olmazsınız.O zaman para kazandığınız için size tavrı da değişir.El üstünde tutar.

Canım puanın iyiymiş inşallah ataman olur da kendi paranı kazanırsan bu eziklik sende de kalmaz merak etme. Kendiliğinden geçer gider bunları çok dert etme kendine.

Sadece eşin yönetmeyi çok seviyormuş gibi geldi bana sanki maaşını maaş kartını elinden alırmış gibime geliyor, o zaman yine istediğin gibi hareket edemezsin. Boyle bir düşüncesi varsa şimdiden ne yapacağını düşün bence.

Mesele atanmakta değil.
Atansan ne olacak. Yarın ev almak isteyeceksiniz. Araba almak isteyeceksiniz. Ya da herhangi planlanmayan bir borcun altına gireceksiniz. O zaman kendi paranızı bile kullanmanıza izin vermeyecektir. Ya da lafını edecektir.
Sorun adamda.
Gerçekten cimri. Küçük bir yerde 3500 tl ile geçinilir. En azından bisküvi alınır ya.
Şimdi gebesiniz diye soruyordur. Çocuk eksik kalmasın diye. Ama doğurunca evde yediğinizi hedap edecek konuma gelir bu adam. Katlanılır değil. Benim kocam da tutumlu. Gereksiz para harcamaya çok karşı. bir şey istediğim yada alacağım zaman bana alma dediği çok olmuştur fakat gerçekten sıkıştığımız için bunu demiştir. Ama dayanamaz yani. Yine de bir şekilde almama laf etmemiştir.
Eşinizle konuşun böyle bunalırsınız,soğursunuz.

Ben çalışıyorum ayılarım üzerinde duruyorum ama sizin gibiyim .mesela çeyiz borcum var ödemem gerekiyor onu öderken sanki günah işliyor gibi hsisediyoruk kendimi.halbuki evim için aldım kullanıyoruz ve kaldı ki maasimdan ödüyorum yinede eziklik duygusu.sanki evi ben borca soktum hissi var hep içind e .düşünüyorum eşim mı yaptı bu duyguyu bana bilmiyorum .her dedigimi alır her istediğimi yapar .Ama annem gibi değil.sanki içten gelmeyerek yapar.mesela ona bir alışveriş e çıksak o kadar mutlu olurum şunu al bunu al bak bu güzel vs ederim.ama benim için çıksak öyle davranmaz .suratını asmaz ama çok da içten davranmaz.ya da bana öyle geliyor bilmiyorum ...

Yaaa böyle esler var mı cidden vala su kk dan sonra etrafımdaki insanlara şükreder oldum .. sende ezik olma lutfen bı kendine gel kendini kocanın karşısında ifade et biraz . Ha sendeki bu kocanın kafasıyla ise de girsen.yine bı cacık olmaz iş sende bitiyor ..

Canınız bişe isterse söyleyin ben kargolarim vala size .. ama lütfen lütfen böyle ezik durmayın eşinizin karşısında herkesin kocası çalışıyor illa siz çalışmak zorunda değilsiniz yani bebisiniz olduğunda ihtiyaçlarınız da artacak üzüldüm sizin adınıza

Ilk aylarda yasamışsınız bunu. Geçti gitti. Atacaksınız içinizden. Buna mecbursunuz.
Çalışana kadar , ihtiyaçlarınızı sorduğunda , " yok " demeyin.
Buna alışırsa işte o zaman derdiniz yanın.

Eve para bırakıyorsa harcayacaksınız. Dışarıda yemek istiyorsanız söyleyeceksiniz. Üst baş istiyorsanız alacaksınız. Bunun başka yolu yok.

Esiniz epey dusuncesiz ve pinti birine benziyor. Keske evliligi iyice oturtmadan bebek olayina girmeseydiniz. Bence kendini asla ezdirme bi kere o senin kocan. Simdiden tavrini koy sonra da en kisa zamanda insallah atanir ve calismaya baslarsin. Ama oncelikle bu para mevzusunu cozun bunlar kucuk gibi ancak cok onemli.

Kadın nasıl evini temizleyip bakmak zorundaysa erke de size bakmak zorunda eşiniz tutumlu biri ama siz böyle yaparak daha da kendinizi geri plana atıyor ve alıştıyorsunuz.Benim eşim de başlarda öyleydi çünkü aileden görmeişti kıyafet almak bile lüx gelirdi ben de çekinirdim haliyle baktım olmuyor şimdi düşünün durumu iyi değil saçlarım kötü keratin yaptıracam dedim yaptırdı keratin geçti kendi diyor kuaföre git diye ama gidemiyorum o ayrı çünkü durumumuz ortada.

Buna esiniz sebep olmuş hal ve hareketleriyle belli ki eli sıkı bir adam. Ama kremi bile niye annenize aldirdiniz ben aileme hic aldiramam valla esim ne gune duruyor derim. Sizde oyle yapin kisisel ihtiyaclariniz tabiki olacak esinizde bunu karsilamak zorunda yok dese bile umursamayin. Yikin tabularinizi.

Kötü bir anına gelmişsindir, bir kez olmuş sonuçta. Ama böyle hiç bir şey aldırmamaya başlarsan da buna alışacak. Lüzumsuz şeyleri alma zaten ama lüzumlu gördüklerini de söyle. Artık bir de hamilesin kıyamaz. ;)

Back
X