Nasil vazgeçerim ki bu huyumdan..

Sana bisküvi bile alamayacaksa o zaman gidip çalışan bir kadınla evlenseymiş. Nasıl bir pintiliktir bu.. Olay para da değil aslında.. Ne adamlar var ki cebinde az bir parası olsa da eşinin gönlünü yapmak için taklalar atar. Sen de sakın kendini koyverme, azmet ve başar. Bu sefer de sen maaşını gösterme ona.. Müstahak..

kendimle ilgili bi durumdan bahsedeyim Benim esim elini kismaz herzaman para verir herseyimi alir kredi kartini da verdi nedenini bilmiyorum ama ben de cekiniyorum alisamadim daha sanki o benim param degilmis gibi hissediyorum.o yuzden calismayi cok istiyorum.

Kizlar kusura bakmayin gec yazdim.Yorumlarin hepsini okudum tek tek.Dediğiniz gibi yapacagim öncelikle eşime cekindigimi belirtecegim bu birkac mevzu yüzünden.Sonrasinda yavas yavas rahatlamaya calisacagim ama becerebilir miyim bilmiyorum.Ben de bu huy genel olarak herkese vardir.Benden hersey isterler seve seve veririm ama ben kimseden birsey istemem cekinirim.Atmaya çalışacağım bu huyumu.
Yiyenin daha degerli olduğunu defalarca görmeme rağmen bu cekingenligimi hala anlamis degilim.

Bazi arkadaslar okadar güzel seyler yazmış ki kendimi cok fazla iyi hissettim, icim okadar ısındı ki sanki eşim değil de siz en yakinimsiniz gibi oldu öyle bir his geldi.:KK200:

Kizlar kusura bakmayin gec yazdim.Yorumlarin hepsini okudum tek tek.Dediğiniz gibi yapacagim öncelikle eşime cekindigimi belirtecegim bu birkac mevzu yüzünden.Sonrasinda yavas yavas rahatlamaya calisacagim ama becerebilir miyim bilmiyorum.Ben de bu huy genel olarak herkese vardir.Benden hersey isterler seve seve veririm ama ben kimseden birsey istemem cekinirim.Atmaya çalışacağım bu huyumu.
Yiyenin daha degerli olduğunu defalarca görmeme rağmen bu cekingenligimi hala anlamis degilim.
eşinizin bu huyunuzu anlaması lazımdı biraz pinti gibi eşiniz bunu anlayıp size daha özenle dvranmalıydı aynı şey bendede vardı babamdan dahi isteyemem borcum olsun uyuyamam ama eşmle bunu halletik valla catır catır istiyorum artık garibim cuzdanını cantma verirdi öncede dışarı cıknca artık saklıyoo cebine koyuyo aştım yani fazlasıyla ben

Canınız bişe isterse söyleyin ben kargolarim vala size .. ama lütfen lütfen böyle ezik durmayın eşinizin karşısında herkesin kocası çalışıyor illa siz çalışmak zorunda değilsiniz yani bebisiniz olduğunda ihtiyaçlarınız da artacak üzüldüm sizin adınıza
Çok teşekkür ederim güzel düşünceniz için:KK200: Inanin mesele hamburger vs değil bana bu duygulari hissettirmesi..Sonradan toplamaya çalışsa da üstümde yapışıp kaldi bu huy.Ama kararliyim yavas yavas acilmaya başlayacağım böyle bu hislerle nereye kadar..

eşinizin bu huyunuzu anlaması lazımdı biraz pinti gibi eşiniz bunu anlayıp size daha özenle dvranmalıydı aynı şey bendede vardı babamdan dahi isteyemem borcum olsun uyuyamam ama eşmle bunu halletik valla catır catır istiyorum artık garibim cuzdanını cantma verirdi öncede dışarı cıknca artık saklıyoo cebine koyuyo aştım yani fazlasıyla ben
Canim muhtemelen eşin benimki gibi dokundurmalarda bulunmamıştır.O yüzden daha rahat adapte olmussundur.Ben zaten cekingenim bu konuda birkac laf sokmasi olunca hepten geri cekildim.

Gözlerim doldu resmen ya:KK57:

Eşinin kötü niyetli olduğunu sanmıyorum.Bazı erkekler inanılmaz düşüncesiz oluyor .Çok rastladım yüzlerine vuruncada vallahi o kadar ince düşünemiyoruz diyorlar.
Bence kendini kül kedisi olarak görmekten vazgeçip, pamuk prensesliğe geç artık.
O adam sana seve seve bakacak arkadaş....
Hamilesin bir de yiyemediğin şeyi rüyanda görmek ne demek..
Derhal kendini bu eziklikten kurtar ve kadının gücünü göster.En Büyük KK

Ilk aylarda yasamışsınız bunu. Geçti gitti. Atacaksınız içinizden. Buna mecbursunuz.
Çalışana kadar , ihtiyaçlarınızı sorduğunda , " yok " demeyin.
Buna alışırsa işte o zaman derdiniz yanın.

Eve para bırakıyorsa harcayacaksınız. Dışarıda yemek istiyorsanız söyleyeceksiniz. Üst baş istiyorsanız alacaksınız. Bunun başka yolu yok.
Canim dışarı çıkınca beraber çıkıyoruz tek çıkmıyorum çünkü bulunduğumuz yerde hicbir sey yok bir makarnaya bile merkeze gidiyoruz.Öyle olunca birakmiyor ama cebimde zaten 300 lira kadar vardi.Bazen diyorum aslinda senin bana harclik vermen lazim ben kendim biriktirirm veya ihtiyaclarimi alirim vs diye onu da sakaya vurarak diyorum.Veriyorum ya bebeğim diyor gülüyor(kumbaraya atiyor onu diyor ama ordan hic kisisel ihtiyacim icin almiyorum birikiyor altin aliyoruz).Ya da cebimde var diye mi vermeye tenezzül etmiyor anlayamadim.Ama burda yazilanlari okuyunca hepten gaza geldim ama.

Gözlerim doldu resmen ya:KK57:

Eşinin kötü niyetli olduğunu sanmıyorum.Bazı erkekler inanılmaz düşüncesiz oluyor .Çok rastladım yüzlerine vuruncada vallahi o kadar ince düşünemiyoruz diyorlar.
Bence kendini kül kedisi olarak görmekten vazgeçip, pamuk prensesliğe geç artık.
O adam sana seve seve bakacak arkadaş....
Hamilesin bir de yiyemediğin şeyi rüyanda görmek ne demek..
Derhal kendini bu eziklikten kurtar ve kadının gücünü göster.En Büyük KK
Muhtemelen benim bunladi hissettiğimi asla bilmiyordur.Belli etmiyorum çünkü.
Bazen etrafima bakıyorum öyle kocalar var ki.. Benimki de başta bana böyle bir izlenim vermese ben de Suan daha rahat olurdum.
Ama dedigim gibi kararliyim bu huyumu atmaya.Çünkü böyle cidden hayat geçmez..

canım bu düşünceyi at ve keyfini çıkarmaya çalış..
isteklerin elbet olacak..
canının cektiği elbet olacak..,
eşin bunu karşılamalı..
sen bunu yüzüne vur ..
yine böyle al dediğinde söyle açıkça,ben para konusunda senden cekiniyorum böyle oldugunda içime işlemiş hala bir şey istesemde senle paylaşamıyorum de
Bu söylediğinizi kesinlikle söyleyeceğim çekindiğimi yani.İnsallah oda kendine ceki düzen verir dank eder kafasina..

ben çok abur cubur alan biriyim. evet faydalı değil ama elim gider alırım.
bir gün marketteyim kadının biri kampanyalı 50 kuruşluk bisküvi aldı. eşi bir bakış attı içim üzüldü! kadın mahcup olmasın diye ben alıp veremedim de.
bence çok üzücü bir durum ama bu konuyu aşmadan bebek işine girmeseydiniz keşke. önemli bir konu yani. siz hamilesiniz ve canınız çekmiş o hamburgeri lütfen yiyin. eşinize de oturup durumu anlatın. kırgınlığınızı falan. ben sormadan senin bana para vermen gerek diye belirtin. cimri insana hiç tahammülüm yok benim.
Bugün işten erken çıkacak hamburger yemeye götürecek az önce soyledim tamam dedi :sopa: Yavas yavas açayım bi kendimi bakalım devran tersine dönsün artik.

Bugün işten erken çıkacak hamburger yemeye götürecek az önce soyledim tamam dedi :sopa: Yavas yavas açayım bi kendimi bakalım devran tersine dönsün artik.

bence de yemelisin. bana dert oldu vallahi ;) ama bak son yorumlarından sonra çok çekingen olduğunu anladım. yani senden de kaynaklı durum. gerekti mi aç kumbarayı harca. o 300 liradan al istediğini. artık senin 1. derece ailen eşin annen falan değil. al kremini sendeki paradan. o bir şey dedikçe de cevabını kibar kibar de. çünkü istediğin harcamalar fuzuli ve sizi aşan şekilde değil.

Eşimin zamanında basit şeylere tepki vermiş olması seni bu duruma sokmuş.
Ben de çalışırken tatile giderdik şimdi sağlık sorunları nedeniyle evdeyim, Doğumdan sonra da bir süre ihtiyaç olmaZsa çalışmam diyorum. Ama eşim bişeyde sıkılık yapacaksa ( durum iyi olduğu halde ) isyan çıkartırım. Ya çünkü hamilesin sende canın ne isterse Yemen lazım. Bi defasında tatile gittik öğle yemeği dahil almıyoruz biz. Dışarıda yiyoruz ya da ne istersek hotelde yiyoruz. Neyse ilk gün güzel döner yapan bi yere gittik. İkinci gün de dedi döner yiyelim. Cıngar çıkardım :) o kadar tatile geldik her gün döner mi yiyeceğiz diye. Alamayacak olsa anlarım. Ama sağolsun normalde yoktur öyle şeyleri. Çok krem alan insanım ben, ha arada çekiniyorum ama yapacak bişey yok ihtiyacım bu. Ayrıca özelde çalışmana izin yoksa mecbur alacak, maddi durumu el verdiği sürece.
Canim normalde sessiz bir tip değilimdir herşeyde sesim fazlasiyla çıkar ama bu konuya gelince tikaniyorum.Durumumuz gerçekten kötü degil oyle aman aman bir borcumuz yok olsa bile benim bir biskuvim hamburgerim mi onu batiracak.Hakkaten ben iyi sabretmisim ya simdi anlıyorum.

bence de yemelisin. bana dert oldu vallahi :KK66: ama bak son yorumlarından sonra çok çekingen olduğunu anladım. yani senden de kaynaklı durum. gerekti mi aç kumbarayı harca. o 300 liradan al istediğini. artık senin 1. derece ailen eşin annen falan değil. al kremini sendeki paradan. o bir şey dedikçe de cevabını kibar kibar de. çünkü istediğin harcamalar fuzuli ve sizi aşan şekilde değil.
Canim normalde hic çekingen degilimdir.Herşeyde fazlasiyla sesim cikar.Tartisiriz hic altta kalmam vs vs.Ama bu konuya gelince tikaniyorum.O da başından böyle imada bulunmasi ve benim zoruma gitmesi yüzünden üstümde öyle bir psikoloji kalmış.Ama siz cok cik haklisiniz bunun da farkındayım.Bundan sonra atacağım insallah karar verdim bugün.

Hanimefendi kendinizi ezdiren sizsiniz.

Yetiskin kadin gibi degilsiniz, hala babaevi vs diyorsunuz, cocuk degilsiniz; baba ya da koca birinin size bakmasina gerek yok. Adam hem 1 tllik biskuvi almiyor hem calismaniza izin! vermiyor. Neden izin istiyorsunuz, gidin calisin. Calismak sizin bireysel hakkiniz bu hakki kullanmak icin baba,koca iznine ihtiyaciniz yok. Babaevinden cikip kocaevine gitmissiniz, nasil birey olucaksiniz? Acilen is bulup calisin hem de ozguveniniz yerine gelir. Yazdiklarinizi evli barkli kadinin degil 15 yasindaki cocuk yazmis gibi.

Bunlar bir kenara esiniz cok pinti, 1 tlnin lafini ediyor. Siz isteyin para nasil istiyorsaniz harcayin. Adam kuafor parasi vermemek icin 40 takla atmis, saka gibi.
Böyle olmamin sebebi de adam akilli kendi paramı kazanıp kendi başımın çaresine bakmış olamamam.Bir zamanlar babadan sonra eşe geciyorsunuz hic kendi ihtiyacinizi kendiniz karsilayamiyorsunuz e konusunca da dilden böyle çıkıyor malesef.Çalışmayi da okadar cok istiyorum ki.Suan zaten bulundugum yerde calisabilecegim tek bir yer yok bakkal bile yok düşünün.Ben diyorum özelde calisacagim diye memurluk olursa olur Suan hic olmaz diyor eşim de.Puanim iyi ama beklemedeyim.Dediğiniz gibi hem çalıştırma hem ihtiyac karsilarken mirin kirin et.Valla kendime sinirlendim suan.

Kiyamam ya cok uzuldum. Inadina inadina iste. Zorla kendini. Kocan da acilir az harcadigin zaman sukreder hale gelir. Ya da utandigini devamli para isteyemedigini soyle maasin 3'te 1'ini sana versin. Istedigin gibi kullan. Ay hamilesin bir de ya. Istedigini yiyip icebilmen lazim.
Canim istemeye başladım okuduklarim cidden beni bir sarsti kendime getirdi.Ben de sabah kahvaltida dedim hamburger istiyorum canim cekti diye.Tamam işten bir saat erken çıkayım gidelim dedi.Tamamdir dedim.Yavas yavas alistirmaya ve açılmaya baslayacagim insallah.

Cimri koca hiç çekilmez anneni ara harçlık iste esin duyup kızarsa burda yazdiklarini tek tek söyle
Ben bb kremi anneme aldirdigimi söyleyince kızdı ben sana benim karttan al dedim.Yanlış anlayacaklar almiyorum zannedecekler falan dedi. Zaten birdaha aileme kesinlikle aldirmam birşey.

Back
X