• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl yapıyorlar

Benim de tam iki aylık bir bebeğim var şu son 10 gündür hergün mutlaka çıkıyorum dışarı yağmurlu havada bile , ilk ay ben de pek çıkamadım zorunlu olarak 3 kez şehir dışına çıktım anneme vs geldim ama çok telaşlı oluyordu hiç keyifli değildi yani :) aynı şekilde uzun süre emiyordu 1saat bile sürüyordu sürekli göğsümdeydi ,asla yalnız dışarı çıkamayacağımı falan düşünüyordum. Yavaş yavaş alıştık ikimizde hatta geçen hafta eşime ve erkek kardeşime bırakıp gece gezmesine çıktım
Demem o ki düzelir annesi siz de çıkar park bahçe gezersiniz her bebeğin mizacı farklı oluyor arkadaşlarınla kıyaslama bence durumu kabullen kendine fırsat yaratmaya çalış .
Emzirme konusunda da endişelenme bazı bebekler böyle kümelenmiş beslenme yapıyormuş sütüm mü yetmiyor diye ben de epey kafaya takmıştım ama bebeğimin hem kilosu iyi hem de emme süresi azaldı şimdi
Sevgiler

Yaa Allah bağışlasın nasıl yaptınız peki zamanla kendi kendine mi oldu

selam kızlar,

Benden çok az önce doğum yapan arkadaşlarım sürekli dışardalar, iftar yemekleri, gezmeler vs. Bizim kırk 10 gün sonra çıkıyor ama ben bakkala bile gidemeyeceğimi düşünüyorum. Çocuğuma sadece anne sütü veriyorum ve emmesi neredeyse 45 dk, 1 saat sürüyor. Bu normal mi? Bu şekilde insan nereye gidebilir ki? Gündüz zaten iki saatte bir emiyor kimseye burakıp gidemem. Gece uykusu çok küçük olduğu için düzenli değil. Ben de bunaldım evde resmen.. ne yapmalı?
Emzirmek engel degil ki alin bir koyu renk tulbent yaniniza. Emzirirken ortersiniz.Ev gezmesine gidin parka gidin.

Disiplinde tavan yapmis almanlarin bi önerisi; 'Siz bebege degil, bebek size ayak uydursun'. Her ne kadar ben de uyamasam da denemeye calistik oglumda:)

Biz de her cikisimizda pisman oluyoduk gazli bebekti ama bi süre sonra disarda oldugumuz zamani hep uyuyarak gecirmeye basladi.
Emzirme süren normal bu arada. Benim sütüm boldu ama oglum yinede cok oyalanarak iciyodu 1 saati buluyoduk (gaz cikar devam emzir vs). Disari cikmadan önce uzun uzun emzir karni doysun, hemen hazirla cikin. Eger gögüste uyuya kaliosa öncesinde giydir ben öyle yapiodum, uyur uyumaz yerlestirip viiin kaciyoduk evden:) 1 saat temiz hava bile enerji fullemeye yetiyo. Biz 2 3 saat kaliyoduk disarda.
Biraz büyüdügü zamanda biberona sagarsin sütünü daha uzun vakit gecirebilirsiniz disarda.
Avm'lerde rahat mesela emzirme odalari var, disarda yemek istiyosaniz oralara gidebilirsiniz bebek acikinca da emzirirsiniz.

Disiplinde tavan yapmis almanlarin bi önerisi; 'Siz bebege degil, bebek size ayak uydursun'. Her ne kadar ben de uyamasam da denemeye calistik oglumda:)

Biz de her cikisimizda pisman oluyoduk gazli bebekti ama bi süre sonra disarda oldugumuz zamani hep uyuyarak gecirmeye basladi.
Emzirme süren normal bu arada. Benim sütüm boldu ama oglum yinede cok oyalanarak iciyodu 1 saati buluyoduk (gaz cikar devam emzir vs). Disari cikmadan önce uzun uzun emzir karni doysun, hemen hazirla cikin. Eger gögüste uyuya kaliosa öncesinde giydir ben öyle yapiodum, uyur uyumaz yerlestirip viiin kaciyoduk evden:) 1 saat temiz hava bile enerji fullemeye yetiyo. Biz 2 3 saat kaliyoduk disarda.
Biraz büyüdügü zamanda biberona sagarsin sütünü daha uzun vakit gecirebilirsiniz disarda.
Avm'lerde rahat mesela emzirme odalari var, disarda yemek istiyosaniz oralara gidebilirsiniz bebek acikinca da emzirirsiniz.

Evet ama onların bebeği eğitmeleri de ilk üç aydan sonra başlıyor diye biliyorum. İşte bizim emzirme süremiz uzun olduğu için emzirme odasında bir saat kalma fikri bana hoş gelmiyor :(

Yaa Allah bağışlasın nasıl yaptınız peki zamanla kendi kendine mi oldu
Evet zamanla bebeğimin emmesi düzeldi ki hala sık emiyor iki saatte osürenin de uzayacağına inanıyorum :) ama ben de cesaretimi topladım çıkmaya başladım ,kısa mesafe yürüyüş pazara alışverişe yemeğe ... alıştım artık arabamı da kullanabiliyorum artık ki bebeğim çok ağlayan yaygaracı bir bebek şimdi eve girdim hatta emzirip çıktım iki saat yürüyüş alışveriş açık havada uyudu biraz , markette bir amca erken çıkmışsınız annesi gezmelere dedi hatta bir cesaret yavaş yavaş çıkın siz de mesafeleri zamanla artırırsınız olmadı .
Bu arada sütüm yetiyor mudiye hiç dert etme bebeğin kilosu iyiyse ,ayrıca ben de sütümü sağamıyorum hiç ,gelmiyor ben de ona çözüm bulmaya çalışıyorum her pompa herkese uygun olmuyormuş .emzirme sanatı diye bir kitap okudum hatta Facebook'ta grupları var gözatmak istersen endişelerin biraz azalabilir

Evet ama onların bebeği eğitmeleri de ilk üç aydan sonra başlıyor diye biliyorum. İşte bizim emzirme süremiz uzun olduğu için emzirme odasında bir saat kalma fikri bana hoş gelmiyor :KK43:
Valla gecen gün hayvanat bahcesine gittik, bi kadin gördüm sanirsin hastaneden cikmis gelmis. Bebek 1 haftalik anca vardir hadi 2 haftalik olsun, gözlerini bile düzgün acamiyodu. Yani 3 aydan sonra egitme falan yok, aninda basliyolar.
Birde hastanede denk geldim bebek o gün sabah yeni dogmustu aksam oda da agliyodu kadin orali bile olmadi 2. cocugu tecrübede var, alirsam kucaga alisir aglasin karni tok nasilsa uyur dedi. Bi 5 dakika sürdü uyudu, sadece bizim basimiz sisti o kadar.
Benlik durumlar degil ama yapan yapiyor.

Bi kez cesaret et cik disari bebekle temiz havayi alsin sende denemis olursun. Cogu bebek disarda daha farkli, belki 1 saat emmicek bile.

Sütünü sağ biberona koy çıkmadan evden emzir .
Dışarıda güzel uyur herkes 4 saat duruyorsa sen 2 saat dur ama çık eve kapanma hem bebeğine de iyi gelir temiz hava.
Nasıl alıştırırsan öyle gider dışarıya da alışsın sonra sen bunalırsın gerilirsin mutsuz olursun çocuğu da mutsuz edersin
Ayrıca 1 saat emzirmek çok değil mi zaten arada uyuyordur çekmiyordur o kadar kuvvetli olamaz cenesi

İşte az az geliyor ondan mı çok uzun süre emiyor diye düşünüyorum. Doktor sütünde sorun yok bebeğin kilosu çok iyi dedi. Sütün akışı mı az acaba?
Akisi az demek ki ,ayrica emmek bebeklere kilo kaybettiriyor, onca sure birde ,
Bebek kac kilo ,kac dogdu kac gunluk?

Canım seni çok iyi anlıyorum bende yapamayanlardanim..Hiç cikamazdim.ilk gezmemi 75 günlükken yaptım eve kendimi zor attım.cunku hic olmadık yerde emmek istedi çılgınlar gibi ağladı bitane mescid vardı oraya kendimi zor attım.ve uzun süre yine çıkmadım.Ama apartmanimda ev oturması oluyordu onlara katıldım ama o zaman bile sürekli emmek istiyordu.cokzordu o günlerim ama hepsi geçti.ben nezman dışarı çıksam sıkıntı olduğu için uzun süre evde takıldım.emzirme odasi olan yerlere genelde AVM lere gittim ara ara.oyle yani.Allah yardımcın olsun sabret.Geçecek bu gunler

iş arkadaşım doğum yapalı bir ay oldu ve zor bir doğumdu çocuk 3 gün küvözde kaldı buna rağmen
çocukla sürekli gezmelerde cuma günü iftara gittik birlikte
biz bebekle ilgilenirken o yemeğini yedi sonra da açıkhava olunca çocuk uyudu zaten ve o kadar gürültülü ortamda bir kere bile ağlamadı
arkadaşım gezmeyi seven bir insan şimdiden çocuğu alıştırıyor bayramda da ablası eniştesi ile tatile gidecekler

Seni anliyorum cesaret edemiyorsan ilk baslarda yalniz cikma veya esinle yada arkadasinla cikma imkankn yoksa kendini yavas yavas alistir kucuk mesafelere. Cocugu bebek arabasina yatir gezdir yarim saat sende cesaretlenirsin. Ben esimle bebek ilk ciktigimizda esim okadar panik stres olduki birdaha uzun sure onunla cikmadim. Bebegimle yalniz ciktim daha kirki ciktiginda bir saatlik mesafe gidiyordum annemin evine. Bebegin karnini doyurdukdan sonra zaten arabaya yatirinca guzel vir 3 saat felan uyur hemen uyanmaz oyle yavas yavas alistir kendini. Benim oglum daha kucukken hergun hergun cikiyorduk disariya hele havalar isinmaya basladikca. Saatler boyunca geziyorduk disariya benim oglum da uzun sure sadece anne sutu icti. Acikinca bir yer buluyordum emzirmek icin acik havada cok emzirmeyi sevmedigim icin bir cafe ye yada bir dukkana girip giyinme odasinda emziriyordum. Emzirme odasi buamadigimda. Zaten 5-6 aylik olduktan sonra yanimda kavanoz mamalardan tutuyordum yani meyve puresi felan onlardan veriyordum acikinca. Sende kendini alistir evde otura otura kafayi yersiniz

İlkinde 20 gunlukken attım kendimi dışarı. İkinci de kış ayında dogdu. O kar kışta çıkamadım. Ama ev gezmelerine gittim ben çağırdım. Eşime bıraktım gittim gezdim geldim. İnsan kendine sarıyor sonra lohusa psikolojisinden çıkamıyorsun. :confused:

Bebekler ilk iki ay anneye çok düşkün olurlar.memede kalarak;kendilerini güvende hissederler.ucuncu ay'da bu geçiyor;on dakika emiyorlar.buda bebekler icin;yeterli oluyor.

Bebeğin emme süresinde sorun yok. Sütün de var ki emiyor. Bebekler ilk 3 ay saatlerce edebilir aç olmakla alakası yok.

40ın çıkınca makine işi kolaylaşır. O zaman sağıp yanına alabilirsin. Ya da slingde dışarıda emzirebilirsin. Sling yoksa emzirme örtüsü ile odalara kapanmadan emzirebilirsin.

Benim kızım sadece mama alıyordu o dönem. 20 günlükken ocak ayında Galatada yemeğe gitmiştim. Kapanma eve, dışarıda daha çok uyuyorlar zaten.

havalar ısındı, bebek arabası emzirme önlüğü baya işinizi görür. eğer bu kadar daraldıysanız ve kendinizi eve mahkum hissediyorsanız psikolojiniz çok sağlıklı ilerlemez.

MUTLU ANNE, MUTLU BEBEK :)
birlikte gezin, bir aile yakınına bırakın. yarım saatte olsa nefeslenin.

Seni anliyorum cesaret edemiyorsan ilk baslarda yalniz cikma veya esinle yada arkadasinla cikma imkankn yoksa kendini yavas yavas alistir kucuk mesafelere. Cocugu bebek arabasina yatir gezdir yarim saat sende cesaretlenirsin. Ben esimle bebek ilk ciktigimizda esim okadar panik stres olduki birdaha uzun sure onunla cikmadim. Bebegimle yalniz ciktim daha kirki ciktiginda bir saatlik mesafe gidiyordum annemin evine. Bebegin karnini doyurdukdan sonra zaten arabaya yatirinca guzel vir 3 saat felan uyur hemen uyanmaz oyle yavas yavas alistir kendini. Benim oglum daha kucukken hergun hergun cikiyorduk disariya hele havalar isinmaya basladikca. Saatler boyunca geziyorduk disariya benim oglum da uzun sure sadece anne sutu icti. Acikinca bir yer buluyordum emzirmek icin acik havada cok emzirmeyi sevmedigim icin bir cafe ye yada bir dukkana girip giyinme odasinda emziriyordum. Emzirme odasi buamadigimda. Zaten 5-6 aylik olduktan sonra yanimda kavanoz mamalardan tutuyordum yani meyve puresi felan onlardan veriyordum acikinca. Sende kendini alistir evde otura otura kafayi yersiniz

Benim zaten eşim benden beter. Çıkamayız, ağlarsa napcaz, emmek isterse nereye gitcez vs aşırı panik. Ondan da çıkamıyorum biraz.

Back
X