• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl yapıyorlar

Canım seni çok iyi anlıyorum bende yapamayanlardanim..Hiç cikamazdim.ilk gezmemi 75 günlükken yaptım eve kendimi zor attım.cunku hic olmadık yerde emmek istedi çılgınlar gibi ağladı bitane mescid vardı oraya kendimi zor attım.ve uzun süre yine çıkmadım.Ama apartmanimda ev oturması oluyordu onlara katıldım ama o zaman bile sürekli emmek istiyordu.cokzordu o günlerim ama hepsi geçti.ben nezman dışarı çıksam sıkıntı olduğu için uzun süre evde takıldım.emzirme odasi olan yerlere genelde AVM lere gittim ara ara.oyle yani.Allah yardımcın olsun sabret.Geçecek bu gunler

Ne zaman geçti sizin bu halleriniz :(

ben mutfaktan hazır yemeği tabağıma alıp koyamazdım. onu bıraktığım an ağlamaya başlardı. her çocuk aynı değil. arabanız falan varsa ufak akşam gezintilerine çıkabilirsiniz kırkı çıkınca. hem hava almak da iyi geliyor çocuklara. çok uzun boylu gezmelerde zaten burnunda geliyor insanın

selam kızlar,

Benden çok az önce doğum yapan arkadaşlarım sürekli dışardalar, iftar yemekleri, gezmeler vs. Bizim kırk 10 gün sonra çıkıyor ama ben bakkala bile gidemeyeceğimi düşünüyorum. Çocuğuma sadece anne sütü veriyorum ve emmesi neredeyse 45 dk, 1 saat sürüyor. Bu normal mi? Bu şekilde insan nereye gidebilir ki? Gündüz zaten iki saatte bir emiyor kimseye burakıp gidemem. Gece uykusu çok küçük olduğu için düzenli değil. Ben de bunaldım evde resmen.. ne yapmalı?
ev gezmeleri yapın. emzirme önlüğü alın dışarda da emzirebilirsin. Çok eve kapamayın kendinizi. Bunalırsınız.

Benim kızım da 8 aylık ilk zamanlar hastane ve sağlık ocağı dışında bi yere gidemedik. zaten havalar da soğuk diye çıkamadık. Bir de benim kızım mama içiyordu. Ev dışında emziremiyordum. Ama birkaç aydır çıkıyoruz gezmeye. Mamasını biberonunu falan alıyorum yanımıza. Bebek arabasında gezmek hoşuna gidiyor. Birkaç gündür evde mamasını içirip kanguruyla markete parka falan gidip geliyorum. Kızım için de iyi oluyor. Restorana gittiğimizde mama sandalyesi varsa iyi oluyor. Mama yapmak için bir bardak sıcak su istiyorum . Çorba yoğurt falan yediriyorum. Alışırsınız siz de zamanla.

Benim kızım da 8 aylık ilk zamanlar hastane ve sağlık ocağı dışında bi yere gidemedik. zaten havalar da soğuk diye çıkamadık. Bir de benim kızım mama içiyordu. Ev dışında emziremiyordum. Ama birkaç aydır çıkıyoruz gezmeye. Mamasını biberonunu falan alıyorum yanımıza. Bebek arabasında gezmek hoşuna gidiyor. Birkaç gündür evde mamasını içirip kanguruyla markete parka falan gidip geliyorum. Kızım için de iyi oluyor. Restorana gittiğimizde mama sandalyesi varsa iyi oluyor. Mama yapmak için bir bardak sıcak su istiyorum . Çorba yoğurt falan yediriyorum. Alışırsınız siz de zamanla.

Mama alsa biraz daha kolay gibi sanki.

selam kızlar,

Benden çok az önce doğum yapan arkadaşlarım sürekli dışardalar, iftar yemekleri, gezmeler vs. Bizim kırk 10 gün sonra çıkıyor ama ben bakkala bile gidemeyeceğimi düşünüyorum. Çocuğuma sadece anne sütü veriyorum ve emmesi neredeyse 45 dk, 1 saat sürüyor. Bu normal mi? Bu şekilde insan nereye gidebilir ki? Gündüz zaten iki saatte bir emiyor kimseye burakıp gidemem. Gece uykusu çok küçük olduğu için düzenli değil. Ben de bunaldım evde resmen.. ne yapmalı?
Emmiyor olabilir bebekleri. Yada biberon ile veriyorlardir disarida. Bazen ailelerine birakanlarda olabiliyor. Ben yorgunluktan ve kendinizi dinlemenizden dolayi pek aksam gezmelerini dogru bulmuyorum. Acik havada guzel bir yuruyusu ayri tutuyorum tabi. Gunun hangi saati olursa olsun yuruyus cok iyi helir hem size hem bebege. Ve disarida daha fazla uyuyacaktir.

Doğumdan 3 hafta sonra dışarı çıkmıştım, bunun sebebi de dikişlerimin acımasıydı.
Bana kalsa hemen atacaktım kendimi sokaklara.
Bebeğim emmiyordu ama bu bir dezavantaj çünkü adeta bavulla geziyorsunuz.

Şöyle çıkıyor o anneler anlatayım.
Gece yatmadan bebeğe dair her şeyi çantasına koyuyorlar, kendi duşlarını alıp giyecekleri dona kadar hazırlıyorlar.
Sabahtan hazırlığa başlayıp, bebeğin ilk uykusunda kendi giyim kuşam makyajlarını hallediyorlar.
Bebiş uyandıktan sonra da onu emzirip, giydirip hazırlayıp sokağa fırlıyorlar.
Düzen bu şekilde olunca ancak çıkılabiliyor.
Ben akşam yemeğe gideceksem, öğlen 2 gibi hazırlanmaya başlarım çünkü anca yetişirim.:anne:

selam kızlar,

Heryere gittim 3 ayliktan sonra. Emen benekti ama ortusuyle yolda bile emzirirdim.

Benim zaten eşim benden beter. Çıkamayız, ağlarsa napcaz, emmek isterse nereye gitcez vs aşırı panik. Ondan da çıkamıyorum biraz.

Benim esimde oyleydi ilk baslarda. Hala disariya ciksak ve oglum aglasa panike sarailiyor niye agliyor diye. Cocuk iki bucuk yasinda artik:-)
Ozaman esinle cikma kendin yavas yavas alistir kendini cikmaya

Kendimi gördüm bir an.

Benimde 64 günlük bebegim var ve 50 günlük iken şehir dışına çıktım kendi araban olunca zaten emzirme yatırma sorun olmuyor bir dr puset çok iş görüyor.

Bebekerin geneli arabada dışarıda uyumayı sever, sen de yavaştan bebek arabasına koyup dışarı çık yakın yerlere hem denemiş olursun. Çıkmasan önce muhakkak emzir sonrasında alakasız yerlerde emzirmek durumunda kalabilirsin.

Ben 32 günlükken dışarı çıkmistim alışverişe. Kesintisiz 2 saat uyumustu.

İlkinde 20 gunlukken attım kendimi dışarı. İkinci de kış ayında dogdu. O kar kışta çıkamadım. Ama ev gezmelerine gittim ben çağırdım. Eşime bıraktım gittim gezdim geldim. İnsan kendine sarıyor sonra lohusa psikolojisinden çıkamıyorsun. :confused:
Masallah size :)
Benim cevremde dogum yapanlardan gordugum 40 gun yaninda aileden 2 kisi olmadan evde su bile icmeme bebegin altini degistirmeme falan.

Gercekten insan agrisi falan olmadigi zaman yada bebegi cok huysuz olmadigi zaman bebegine tek bakip yemegini pisirip disari cikabiliyor degilmi :/

Benim cevremde dogum yapanlardan gordugum 40 gun yaninda aileden 2 kisi olmadan evde su bile icmeme bebegin altini degistirmeme falan.

Gercekten insan agrisi falan olmadigi zaman yada bebegi cok huysuz olmadigi zaman bebegine tek bakip yemegini pisirip disari cikabiliyor degilmi :/

Bizim de aynı öyle. Kayınvalidemi 20. Günde zor gönderdim, yok yalnız kalmayın yok bıçak koyun yok ışık açın. Gerçi hala ışık açık uyuyoruz :) yavaş yavaş alıştım bebekle ev işi arasında denge kurmaya. şu an bebeğime tek bakıp ev işlerimi yapabiliyorum. İstesem oje sürüp saç bile düzleştiririm, hatta geçen gün kuaförüme rica ettim eve geldi epilasyon için düşünün. Tek sıkıntım dışarı nasıl çıkacağımız. Doktora vs kısa mesafe giderken sıkıntı değil, zaten arabada uyuyor da bi restoranta vs nasıl giderim onu hayal bile edemiyorum. Heralde bu işler yavaş yavaş aşama aşama oluyor. Benim daha çok erken biliyorum. Sizin ne kadarlık bebeğiniz?

Bizim de aynı öyle. Kayınvalidemi 20. Günde zor gönderdim, yok yalnız kalmayın yok bıçak koyun yok ışık açın. Gerçi hala ışık açık uyuyoruz :) yavaş yavaş alıştım bebekle ev işi arasında denge kurmaya. şu an bebeğime tek bakıp ev işlerimi yapabiliyorum. İstesem oje sürüp saç bile düzleştiririm, hatta geçen gün kuaförüme rica ettim eve geldi epilasyon için düşünün. Tek sıkıntım dışarı nasıl çıkacağımız. Doktora vs kısa mesafe giderken sıkıntı değil, zaten arabada uyuyor da bi restoranta vs nasıl giderim onu hayal bile edemiyorum. Heralde bu işler yavaş yavaş aşama aşama oluyor. Benim daha çok erken biliyorum. Sizin ne kadarlık bebeğiniz?
Benim bebegim yok ama eve degilde birilerine bagimlilik beni cok korkutuyor.

Kendi isinizi halletmeniz bana umut oldu super :) Benim gorduklerim cok nazli demekki :D

Sanirim ben erkenden bebegimi emzirme ortusune alistiririm gordugum kadariyla bebekler sonradan kabul etmiyorlar o ortuyu.

2 cocugumda da 1 hafta dolunca o sokak senin, bu sokak benim geziyorum:halay:kızım çok gazsiz sessiz bi bebek ti.onu bırakıp 3 4 saat bile çıkıyordum. Oğlan beni zorlasa da çıkıyorum. Inanin 1 saat bile yeti Kendinizi eve kapatmayin bence..

Bebeginizle cikin disari , disarda emzirin zaten disarda daha uzun sure uyuyacaktir bebekler acik havayi cok sever
Aynen doğru diyosunuz.. benim oğlum da uyumayan bi bebekti ve ben yorgunluktan uykusuzluktan deli oluyodum.. emzirme önlüğü aldık ve dışarda her yerde gayet rahat emziriyodum.. açık havada da kuzu gibi uyurdu bende dinlenirdim.. bu arada oğlum da 45 dakika 1 saat arası emerdi Sardenya Sardenya

Teşekkür ederim. Bir hafta kaldı annem gerisinde kendim idare ettim. Aslinda doğum sonrası sıkıntılarım da oldu. Ama olaylara pozitif yaklaşınca halledilemeyecek birsey yok. Sağlık olsun da gerisi gelir. Hem yaninda kimse olmayinca kafa daha rahat oluyor. Huysuzluğu da oldu, sıkıntısı da. Mesele bunları gözünde buyutmemek. İkinci çok çok yaramaz aşırı gazlı, hiç susmayan, uyumayan acayip birseydi.. neredeyse 8 aya kadar gündüz bile uyumadı. 8 aydan sonra günde bir kere gündüz uyumaya başladı nihayet. :) O öyle diye karalar mı bağlıyım napiyim. Her bebek bir olmuyor demek ki dedim. Sartlarimi ona göre değil kendime gore, hersey mükemmel olsun diye değil olduğu kadarıyla yaptım. 3 yaşında hala zorlu bir çocuk. Bizi en çok zorlayan şehir dışı gezmeleri oldu ikincide. Bi yolculukta 5 saat ağladığını bilirim. Çok şehir dışına acilamadik tabi. Ama geçen yaz gezmelere de başladık artık. Bebek oldu diye hayat durmuyor ki. Hayatımıza dahil oluyor kaldığı yerden devam ediyoruz. :))

Back
X