nasıl yapsam??

Calcifer

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2014
59.306
330.141
698
Kızlar merhaba,
benim çok büyük bir sorunum yok ama bunu içinde fikir almak istedim. özellikle evli ve çocuklu bayanlardan. şimdi evleneli 1 yıl olacak. bu zaman içerisinde 6 7 kilo kadar aldım. çok fazla olmadı tam oldu ama kıyaferlerimin bazıları olmamaya başladı. bunu için diyet + spor yapmaya başlayacağım ama şöyle bir durumda var. biz çocuk düşünmeye başladık. ha deyince olmayacağını da biliyorum. konu biraz dağıldı farkındayım. toparlayacak olursam hamile olmadan fazla kilomu vermek mantıklı mı? zaten hamile kalınca kilo alacağım boşa çaba sarfetmiş mi olurum. lütfen fikirlerinizi söyleyin...

kilon abartı değilse problem etme bence..bebek denecekseniz deneyin..hamilelikte çok kilo alacaksın veya az kilo alacaksın diye bir kural yok..

Ne kadar zayıf hamile kalırsanız o kadar iyi.
Zaten kilo alacağım boşa çabalamayayım demek yanlış, zira doğum sonrası 10 kilo fazlayı vermekle 15 kilo fazlayı vermek arasında çok fark var.
Düzenli ve sağlıklı beslenerek, sizi zorlamayacak sporlar yaparak gebelik öncesi fazla kilolarınızı verebilirsiniz.
Zaten ilk ay anne beslenmesinin çocukta çok bir etkisi yok bildiğim kadarı ile.
planlı bir gebelik olacağı içinde hemen öğrenirsiniz ona göre kendinizi ayarlarsınız.

gerçekten yapmak isteseydin bu soruyu sormazdın bile. pazartesi başlarım geçiştirmesi gibi olmuş.spor sadece zayıflamak için değildir. enerjik olmak için, vücut sistemlerinin düzgün çalışması için vs gereklidir. sen zaten sporunu yapsan diyet yapmadan da yediklerine dikkat etsen güzel bir hamilelik geçirirsin. erteleme bence nasılsa kilo alıcam diye.

Evli ve çocuklu değilim ama şimdiden kendim için hamile kalmak istersem mutlaka birkaç kilo vermeliyim öncesinde diyorum. Kilo fazlam yok ama almaya meyilliyim o süreçte kesin alırım ben. Bir yandan deneyin bir yandan da dengeli beslenme ve sporla verebildiğiniz kadar kilo verin bence.

eğer hamilelikte aşırıya kaçmadan bebek için ve kendiniz için yeterli beslenirseniz sıkıntı yaşamazsınız. önemli olan ölçüyü kaçırmamak

Bende evlendikten 1 yıl sonra yani geçtiğimiz mayıs ayında 4 kilo almıştım. Sonra ramazan bayramında 1 kilo daha eklendi. Bu arada çocuk düşünüyoduk ama olmuyordu. Bayramdan sonra diyete başladım ağustosta tatile gideceğiz hem de hamilelik içinde vermiş olurum diye. Daha 1 hafta olmuştu ki diyete başlayalı hamile olduğumu öğrendim ve daha önce kilo vermediğim için pişman oldum. Neden dersen. Zaten fazla kilom vardı, iştahımın maşallahı var şimdiden fazlaca kilo aldım bile. Doğurana kadar daha da fazla alırım. En azından o 4-5 kilomu verseydim kar olurdu benim için. Bence verebildiğin kadar kilo ver hamilelikten önce. Çok kasma kendini çünkü çok kasınca diyetten çabuk sıkılıyor insan. Ayda 1-2 kilo versen bile süper bence.

Kızlar merhaba,
benim çok büyük bir sorunum yok ama bunu içinde fikir almak istedim. özellikle evli ve çocuklu bayanlardan. şimdi evleneli 1 yıl olacak. bu zaman içerisinde 6 7 kilo kadar aldım. çok fazla olmadı tam oldu ama kıyaferlerimin bazıları olmamaya başladı. bunu için diyet + spor yapmaya başlayacağım ama şöyle bir durumda var. biz çocuk düşünmeye başladık. ha deyince olmayacağını da biliyorum. konu biraz dağıldı farkındayım. toparlayacak olursam hamile olmadan fazla kilomu vermek mantıklı mı? zaten hamile kalınca kilo alacağım boşa çaba sarfetmiş mi olurum. lütfen fikirlerinizi söyleyin...
bu konu bi süre benim de kafamı çok meşgul etti.. geçen seneki gebeliğimde kısa sürede çok hzlı kilo almıştım hem de yemeden doktor ilk aylar şişlik kan hacmi genişlemesi normal demişti ( gerçi ben ilk 4 ay hiç kilo almayan insanlar da biliyorum ama neyse) neyse bebeğimi kaybettim ağustos ayında aldığım 5-6 kg gider diye düşünmüştüm ama gitmedi.. sonra 3 ay sonra tekrar bebek denemeleri yapmaya başladım geçen aralıktan beri uğraşıyorum.. 2 kg fln verebildim ama hala hep hamile miyim acaba şüphesinden dolayı spor yapamıyorum.. çok sıkı diyetler yapamıyorum sadece dikkat edebiliyorum.. O yüzden artık vazgeçtim 4 kg fazlayla ayın 19unda tüp bebek tedavisine başlıyorum.. sonrası kısmet.. Tavsiyem şu bebek için bi acelen yoksa bikaç ay korunarak sağlıklı ve güzel bi diyet ve sıkı bi spor programıyla 6 kg ı çok rahat verirsin.. yoksa hep ya hamileysem soru işaretiyle doğru düzgün ne spor ne de diyet yapamazsın.. karar senin canım :)

gerçekten yapmak isteseydin bu soruyu sormazdın bile. pazartesi başlarım geçiştirmesi gibi olmuş.spor sadece zayıflamak için değildir. enerjik olmak için, vücut sistemlerinin düzgün çalışması için vs gereklidir. sen zaten sporunu yapsan diyet yapmadan da yediklerine dikkat etsen güzel bir hamilelik geçirirsin. erteleme bence nasılsa kilo alıcam diye.
önerin için sağol

Kızlar merhaba,

Önce kilo vermenizi tavsiye ederim
6-7 kiloyu vermek başka şey, 10-15 kiloyu vermek başka şey, vücut deformasyonu da cabası
Zaten gebelikten hemen sonra kilo verilmiyor, sağlıklı kilonuza dönüp hamile kalmanız daha mantıklı gibi

Hamilelik planlarken verebildigini kadar kilo verin +5 kilonun ne kadar farkedecegini gebeliginiz ilerleyince anlayacaksiniz. Sirtinizda neden fazladan 5 kilo tasiyasiniz ki?

Hamilelikte nekadar kilo alacağınızın garsntisi yok ki
Kimisi 9 ayda 8 kilo alıyo kimisi 30

Ama nekadar zayıf kalırsanız o kadar kolay olur doğum sonrası

kilon abartı değilse problem etme bence..bebek denecekseniz deneyin..hamilelikte çok kilo alacaksın veya az kilo alacaksın diye bir kural yok..
annem ve ablamin hamileliklerini gördüm. yapı olarak aynıyız ama bende öyle olacağım diye bir kural yok. onlar hamilelikte biri 25 biri 30 kilo almıştı. beni düşündüren kısmı da bu

hamile kalinca kilo alacaginizi nerden biliyosunuz
ben hamileyken 7kilo verdim

aileme bakarsam eğer sağlam kilo alacağım gibi.

Bence aileyle çok ilgisi yok.

Annem bana hamileyken tam 33 kilo almış çünkü hep yemiş :)
Teyzem 5 kilo öocuk doğurdu 9 kilo almış
Bi arkadaşım 72-73 kiloydu hamile kaldığında aynı kiloyla doğum yaptı çünkü 9 ay sadece kustu hiçbişey yiyemedi
Bu arkadaşım ablası 45 ya vardı ya yoktu 25 kilo aldı 2 kilo doğdu bebeği

Birazda hareket ve boğazla ilgili

Bence aileyle çok ilgisi yok.

Annem bana hamileyken tam 33 kilo almış çünkü hep yemiş :)
Teyzem 5 kilo öocuk doğurdu 9 kilo almış
Bi arkadaşım 72-73 kiloydu hamile kaldığında aynı kiloyla doğum yaptı çünkü 9 ay sadece kustu hiçbişey yiyemedi
Bu arkadaşım ablası 45 ya vardı ya yoktu 25 kilo aldı 2 kilo doğdu bebeği

Birazda hareket ve boğazla ilgili
haklısın aslında

Back
X