Nazar değmesi. Fikir verebilir misiniz?

Valla şu nazar olayını abartanlar var.Evet nazar var fakat hayatında ya da günlük yaşamında herşeyi nazara bağlayanları çok cahil buluyorum.

Bazıları var ki bana çok nazar değiyor diye dolaniyo ortalıkta;hastalansa,başı ağrısa,kıyafetine bişey dökülse "uff yaa yine nazar değdi banaa" diye yakarışta bulunanlar ziyadesiyle fazla etrafta.
Bunu diyen insanlar bence ruh hastası,herkesin kendilerine baktığını,herkesin onları güzel bulduğunu,dikkat çekici bulduğunu,hep odak noktası olduklarını,kıskanıldıklarını falan düşünüyolar bu da ruh hastalığından ve fesatlıktan başka birşey değil.

Nazar öyle ağıza pelesenk edilecek birşey değil,şu nazar olayını tersten anlamayı bırakın artık ya,gidin ruhunuzu arındırın fesatlıktan..

ayrıca kuranda peygamberimize hitaben neredeyse seni gözleriyle devireceklerdi diye bir ayet var .nazara dikkat var .hadisleride oku
Canım sende mesajları dikkatli oku.nazar yoktur demedim.nazar olcak diye kötü enerji yollarsanız zaten kişi kötü olur.nazar için dua okuyun dedim nazar boncuğu gibi şeylerden medet ummayın dedim.nazar vardır ama bunun taşlarla engelleneceğini ummak günahtır.

Ya şu dini yorumları bırakın artık,bi kere de bi konuyu kapattirmayin.Biliyosunuz ki dini yorum burada yasak.Herkes biliyo dinini,allahini,peygamberini kimseye burada bu konuda vaaz vermeyin.Fikir alışverişi yapıyoruz burada,görüşlerimizi bildiriyoruz,her konuyu böyle yaparak kapattiriyosunuz bi susun artık ya..

Nazara inanırım.Ama cidden en ufacık durumlarda bile "nazar değdi" diyenlere de ifrit olurum.Oldukça yaramaz bir çocuk,vasat bir zeka,dönüp bir daha baktırmayan normal bir görünüm...Çocuğu sinek ısırsa "nazar değdi yavruma"... Diyemiyorsunda neyine nazar değdi yav :KK53:

@Sephoraa @Bahar Yildirim @pinkycaramel @tingirmingir

Yok dediginiz,neye dayanarak soyleniyor ve pek inanamazdim....yorumlari icin yaziyorum gecenlerde arastirmistim sizlerden bu yorumu gorunce dayanamadim yazmak istedim sen cok mu biliyorsun muamelesi yapmamanizi rica ediyorum amacim sadece iyi niyetli paylasmak

Allah teala bazı insanların gözlerine bir etki vermiştir. Hadis-i şerifte “Nazar insanı mezara, deveyi kazana sokar” buyruluyor.

“Nazar diye bir şey yok” diyen Allah muhafaza ayeti, hadisi inkâr etmiş olur, işi tehlikeye gider. Nazar vardır, çaresine bakmak lazımdır. Nazar etmemek için ise en kolay yol maşaAllah demektir.

Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) “Göz haktır” buyuruyor. Allah bazı insanların gözlerine bir etki vermiştir. Hadis-i şerifte “Nazar insanı mezara, deveyi kazana sokar” buyruluyor. Bazı insanların gözlerinde bu vardır. Nazarcının baktığı adam 3 günde ölür. Nazar adamı öldürmez, Allah öldürür ama nazar sebep olur.

Madem öyle Allah niye bazı kişilere vermiş bu kötü özelliği

Herkeste var ama çoğu kişi iyiye yönlendiriyor derseniz anlardım da bazılarına neden özel güç verilsin eşitlik ilkesine ters

Bu arada kimsenin imanını sorgulamak da kimseye düşmem

Ben inanmam ama hem nazara inanmayıp hem sizinle aynı Tanrı'ya inanan vardır belki

Kızlar tartışmayın lütfen. Konuyu din tartışmasına çevirmeyelim. Ben sadece bahsettiğim durumda olmuş olabilir mi? bunu merak ettim. herşeyi nazara bağlamıyorum gerçekten. hatta belkide ilk defa değdini hissediyorum diyebilirim

Konuyu anlattığın kişiler renkli gözlü mü? Onları nazarı kahverengi gözlülere göre daha çabuk değiyor.yada o kişiler çok hasettir kıskançtır o da yapar. Onlara anlatın ama herşeyinizi değil.
evet renkli gözlüler. en son tekrarlanan olayda ben anlatmadım kendileri gördü ve o gün akşama kadar sürekli konuşup fesatlandılar. bilmiyorum nasip değilmiş diyip geçtim artık

Back
X