• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nazar değmesi. Fikir verebilir misiniz?

Nazar mezara götürür mus öyle derler
Ben nazara inaniyorum ama ayagi kaysa kendisine nazar degdigini dusunen egolu insanlara gıcık oluyorum
Ben nazara inaniyorum ama ayagi kaysa kendisine nazar degdigini dusunen egolu insanlara gıcık oluyorum

Kayinvalidem doğum yatigim gece hastanede yattı uyudu bana nazar deydi dedi burdakilerden dedi :-) kastiniz bunlar herhâlde :-)

Malesef bende o nazar deydirenlerswnim. Çok nazarım değer kötü gözle bakmam asla. Ne güzel dediğim şey de illa bir sıkıntı çıkar. Arkadaşın kolyesi çok beğendim ne güzel mis çok yakışmış dedim cümlemin bitmesiyle boncukları dökülmesi bir oldu. Maalesef kendi kızıma bile nazar değişiyorum. Bol bol dua okumak gerek

Nazar var, bunu şöyle ifade edebiliriz, kaderinizde bir seyin degismesine sizin yapip yapmadiginzi dualar sebep olabilir, nazara karsi da dua edebilirsiniz, böylece nazari vesile yapmamis olursunuz ,anlatabildim mi bilmiyorum ama, kimseye de bi sey soylemeyin, hele de bu devirde artik insanlar baskasinin iyiligini istemez oldu.

Benim gorumcem öyle hep de erkek nazarı olur nedense. Eve gelir ay biri beni okusun erkek nazarı oldum der. Hergün nazarlanir ne zaman karnı ağrısı midesi bulunsa ay erkek nazarı oldum der.

ben bizzat kendim birisine nazar ettim
ama o kader olmalı çünkü ben o nazardan sonra bunalım oldum
çünkü bir arkadaşın babası ona ünvde araştırma görevliliği ayarlıcakmış
ben bunu duydum çok ağlamıştım
neden böyle bir fırsatı var benim niye yok diye
benim babam öğretmen sadece
4 yıl önce filan oldu olay
ve babası vefat etti (aynı gün ağladığım gün etmiş çok üzücü ama öyle)
günlerce nasıl üzüldüm nasıl anlatılmaz
ama sonra okudum öğrendim ki ölüme bizim etki etmemiz imkansız
o da onun kaderi
yine de eğer bu nazardıysa hayatımda değdirdiğim tek ve en büyük nazar diyebilirim yine de içim kader olduğuna inanıyor
nazar insanı çatlatır derler insanların yarısı nazardan gidermiş bilmiyorum artık ne kadar doğrudur. ölüm saati bellidir ama nedeni de belli olmuş oluyor. kader kavramı değişik bizim bilgimiz yetmiyor

Enerji demişken,

Bundan 10 yıl önce, bir avm nin yürüyen merdiveni ile ve lay lay lom modunda üst kata çıkıyoruz.
Yanımda sevgilim (şu anki eşim) var.
Tam çıkacağımız kat göründü.
3 tane kadın fark ettim, bize bakarak sol tarafa yürümeye devam ediyorlar. sarışın, renkli gözlü, çok kısa boylular 1.50 en fazla üçüde. Ve Üçüz gibiler resmen.
Fakat ben asıl bir tanesi, en sondaki ile göz göze geldim.
O anda ikiye katlandım resmen, içimde birşey cızz bızz diye elektrik hattına kapılmışım gibi durmuyor bitmiyor, başım döndü, merdivenin kenarına yapıştım.
Diğer elimle sevgilimin elini tutuyorum sıkı sıkı ayakta durabilmek için.
Merdiven bitti zemine çıktık.
"Nefes alamıyorum" dedim zorla, o anda sevgilim "bende" dedi.
O anda farkına varıp ben sevgilime sevgilimde bana baktı, kendisine benimle aynı durumda iki büklüm, bacaklar tutmuyor, nefes alamıyor.
Arkamıza baktık, yoklar uzaklaşmışlar sanırım. Çünkü ben soracağım bulsam o kadına nedir bu diye.? Kimsiniz siz diye. Ama yoklardı.
Dışarı çıkıp temiz havaya attık kendimizi.
Saniyeler içerisinde eşimde bende aynı şeyi yaşamışız meğer. Bunu öğrenince korkum daha da arttı.
Etkiside çok uzun sürdü. Ne eşim ne ben o an ne olduğunu 10 yıl geçti yok yani anlayamadık.
Nazar değildi, sonrasında kavga etmedik, ayrılmadık.
Ama ne olduğunu bunca geçen zamana rağmen aramızda konuşuruz. Etkisi, hala o kadınla göz göze geldiğimiz andaki şeyi kalbimiz sıkışarak hatırlıyoruz.
Buda benim fenomenlerimden biri.
Bende bir keresinde hastanede bir tanıdıkla karşılaşmıştım annem o zaman hastanede yatıyordu. bana dikti gözlerini dakikalarca baktı. o an burnum kanamış heryerim batmıştı. gerçek olaylar inanırım yani. Allah daha beterinden korusun

Geçen bdv deki konudan sonra nazarla ilgili biraz araştırdım,

Nazar haktır diyenlerin kanıtları ne bilmiyorum da pek bir şeye dayandıramadım ben,

Onun dışında özellikle çocuklara nazar değmesi konusunun tamamıyla yanlış yorumlandığı bir gerçek, çocuk kalabalığa giriyor mesela bir düğün, mikrop kapıyor, 3 gün sonra hasta, diyoruz düğünde nazar değdi. Bence çocukları en azından doktora götürmeyi deneyin nazar mazar yavrucuklara kıymayın
ayette yer aldığı için inanıyorum ben. ama hastalığı da bağlamak yanlış bu tip olaylar dısında nazar olacağını düşünmüyorum

Nazar bir gerçektir. Ama yanlış bilen insanda bir o kadar da çoktur. Bir insan neye hasetle kin ve fesatlıkla bakarsa o baktığı kişiye yansır ya birden halsizleşir kndini iyi hissetmez ve ya hayatında bir aksilk olur ama illa o olumsuzluk o kişiden bi şekilde çıkacak. Her bir insan atom bombası gibidir ama kimse enerjisinin farkında değil. Nazar boncuğuda kişiyi nazardan korusun diye değil bakan kişinin ilk kötü nazarlarını üstüne çeksin diye çıkmıştır yani bakan kişinin dikkatini dağıtsın ki kötü enerjiyi kişi direkt yutmasın.

nazar var olmaz mı benim kayınvalidem nazar okuyor ,kendime nazar değdiğini anlayınca okutuyorum kadının resmen okurken ağzı yırtılcak gibi esniyor gözlerinden yaşlar geliyor.Hatta annem aradı gündüz bana nazar değmiş dedi çok kötüyüm dedi telefonla konuşurken deli gibi esnedim onun ağırlığı bana geldi ,anneminde benimde enerjimiz düşük,esniycek gibi oluyorum esneyemiyorsam gözlerimden yaş geliyorsa ve baş ağrım tutuyorsa anlıyorum nazar değmiş.
Herkesin gözü göz değil sosyal ortamlarda çok fotoya karşıyım hatta facemi kapattım enerjim arttı.Bir saç teline bile nazar değer unutma.Görmekle değilde bir şeyi fazlada dillendirme anlatırsın ona bile haset ederler olur yani
Hatta annemlerim köyde bi sülale var nazarlarının çok değdiğini söyler.Kendileride bilir bunu

Öncelikle merhaba,
Konuyu dine bağlamak veya başka herhangi bir amaçla açmadım.
Merak ettiğim şu, herşey çok iyi gidiyorken birine söyleyince ya da birisi şahit olunca işlerim bozuluyor. Böyle bir şey var mı gerçekten? Nazar haktır yani nazar diye bir şey var ama nazar kaderi değiştirebilir mi?
İnternette çok okudum. Nazar elbette kaderi değiştiremez. Şu da gerçek ki nazar insanı çok kötü etkileyebiliyor. Böyle bir ayette var. Nette diyor ki,
Buna göre, nazarı olan şahıs bir kimseye baktığı zaman ona zarar verebilir, yani zarara sebebiyet vermiş olur. Zararın sebebi ve faili bakan kişidir, zararın yaratıcısı ise Allah'tır. Yoksa bizzat nazar eden kişi o hadiseyi meydana getirmiş değildir. Nazarı keskin olan kimse bir şeye baktığı anda Cenab-ı Hak o şeyde zararı yaratmaktadır. Çünkü iyiliği de kötülüğü de yaratan Allah’tır. Allah’ın ilmi ve iradesi dışında hiçbir şey meydana gelmez. (alıntı)

Bu durumda o kişi hasetlenmeseydi kötü bir sonuç ortaya çıkmayacaktı demek olmuyor mu?
Sınıfta biri var adamın baktığı beğendiği hiç bir şey üç saat yaşamıyor
İki sefer güzel giden bir olayıma şahit oldu çok aşırı kıskandı ve o işlerim hiçbir sorun yokken bozuldu. Aynı kişi arkadaşım eşi hakkında çok iyi aman siz çok kazanıyorsunuz da dedi adam o gün işini kaybetti.

Bu konuda birkaç yorum yapabilir misiniz? Teşekkürler şimdiden.
Valla benim de çoook pis nazarım var, gözüm tutuyor. İnan hiç istemiyorum kötü bişey olsun, içimden bişey olsun diye de geçirmiyorum ama birinin lokmasına baksam boğazında kalır, ayağına baksam düşer, arabasını beğensem yolda kalır falan... :) Bedduam da anında tutar, değişik bi çekim gücü. Ama nazar istemeden :)

Nazar var, bunu şöyle ifade edebiliriz, kaderinizde bir seyin degismesine sizin yapip yapmadiginzi dualar sebep olabilir, nazara karsi da dua edebilirsiniz, böylece nazari vesile yapmamis olursunuz ,anlatabildim mi bilmiyorum ama, kimseye de bi sey soylemeyin, hele de bu devirde artik insanlar baskasinin iyiligini istemez oldu.
o zaman şöyle diyebilir miyiz. kader bize sunulan yollarsa dua edip işin bozulmaması ve dua etmeyip etkilenme şeklinde mi. tam anlatamadım ama

nazar kötü enerjidir evrende bulunan her maddenin enerjisi vardır ,Osmanlıda bile padişahlar nazardan korunmak için kavuklarına şifalı doğal taşlar taktırırlarmış.

Valla benim de çoook pis nazarım var, gözüm tutuyor. İnan hiç istemiyorum kötü bişey olsun, içimden bişey olsun diye de geçirmiyorum ama birinin lokmasına baksam boğazında kalır, ayağına baksam düşer, arabasını beğensem yolda kalır falan... :) Bedduam da anında tutar, değişik bi çekim gücü. Ama nazar istemeden :)
umarım karşılaşmayız :D

nazar var olmaz mı benim kayınvalidem nazar okuyor ,kendime nazar değdiğini anlayınca okutuyorum kadının resmen okurken ağzı yırtılcak gibi esniyor gözlerinden yaşlar geliyor.Hatta annem aradı gündüz bana nazar değmiş dedi çok kötüyüm dedi telefonla konuşurken deli gibi esnedim onun ağırlığı bana geldi ,anneminde benimde enerjimiz düşük,esniycek gibi oluyorum esneyemiyorsam gözlerimden yaş geliyorsa ve baş ağrım tutuyorsa anlıyorum nazar değmiş.
Herkesin gözü göz değil sosyal ortamlarda çok fotoya karşıyım hatta facemi kapattım enerjim arttı.Bir saç teline bile nazar değer unutma.Görmekle değilde bir şeyi fazlada dillendirme anlatırsın ona bile haset ederler olur yani
Hatta annemlerim köyde bi sülale var nazarlarının çok değdiğini söyler.Kendileride bilir bunu
üzerinde ağırlık olması nazar mı demek peki? hani size geçmiş ya nazar değen kişiye de çöker mi ağırlık? olayın olduğu gün enerjim çekilmiş üzerime biri oturmuş gibi olmuştum gözüm de acıdı hep ertesi gün arpacık olduğunu anladım.

üzerinde ağırlık olması nazar mı demek peki? hani size geçmiş ya nazar değen kişiye de çöker mi ağırlık? olayın olduğu gün enerjim çekilmiş üzerime biri oturmuş gibi olmuştum gözüm de acıdı hep ertesi gün arpacık olduğunu anladım.[/QU
şöyle üzerindeki ağırlık herzaman nazar olmaz,hastalıktan olur yorgunluktan olur,stresten olur,vitaminsizlikten olur,bazen ay çekimi dolunay gibi astrolojik olaylardanda etkileniriz,yanlış yönlendirmek istemem ama ben artık bunu kendim ayırt edebiliyorum.Nazarda olabilir tavsiyem evden çıkmadan ayetel kürsi okuman ,felak nas okuman bol bol duaların şifası var.

Back
X