nazar mi degdi bize??

Bebeğinizle ilgileniyorsunuz ya daha ne yapacaksınız şu an için. Eşinizin tavrı çok çok çirkin.
Size öyle laf atmaya hiç hakkı yok.
Sonuçta siz çalışan birisiniz zaten ve izindesiniz. Bunu algılayamıyor mu da sinir bozucu laflar edebiliyor!
Bence ona bu sözünden rahatsız olduğunuzu belirtin.
Ne kadar mantıksız konuştuğunu ifade edin. Durum ortada sonuçta.
Bir süreliğine bebeğinize bakacaksınız.
İçinize atıp kendinizi yıpratmayın bence.

Sorun ev hanımlığına adapte olamayışınızda. Ve tabi ki eşinizin söylediklerinde.
Onu sorun etmişsiniz en çok çünkü.

Depresyona giriyorum diye koşullamayın kendinizi hem.
Eşinizle konuşun, derdinizi anlatın. Susarak olmaz.
Kimse sizin halinizden detaylı olarak ne düşündüğünüzü anlayamaz. İfade edin.

Son düzenleme:
cok oturup tikandigimiz yerde konusuruz isleride yapar ama yaparken yine beni incitecek bisey söyler..

kizimizada bakar.. sorun bu olaylarda degil düsünmeden konusmasinda yapiyosan basa kakma..

yada biseyi yapamadiysam hemen elestirme..

Bebeğinizle ilgileniyorsunuz ya daha ne yapacaksınız şu an için. Eşinizin tavrı çok çok çirkin.
Size öyle laf atmaya hiç hakkı yok.
Sonuçta siz çalışan birisiniz zaten ve izindesiniz. Bunu algılayamıyor mu da sinir bozucu laflar edebiliyor!
Bence ona bu sözünden rahatsız olduğunuzu belirtin.
Ne kadar mantıksız konuştuğunu ifade edin. Durum ortada sonuçta.
Bir süreliğine bebeğinize bakacaksınız.
İçinize atıp kendinizi yıpratmayın bence.

Sorun ev hanımlığına adapte olamayışınızda. Ve tabi ki eşinizin söylediklerinde.
Onu sorun etmişsiniz en çok çünkü.

Depresyona giriyorum diye koşullamayın kendinizi hem.
Eşinizle konuşun, derdinizi anlatın. Susarak olmaz.
Kimse sizin halinizden detaylı olarak ne düşündüğünüzü anlayamaz. İfade edin.

ya anlayacagini bilsem konusacagim sen beni anlamiyosun diyorum anlat anlarim diyor.

anlatinca degisen bisey olmuyo 1-2 hafta sonra yine ayni..

Ne titiz kocan varmış 1 gün iş yapmadın heman anlamış.10 gün temizlemesem benimki anlamaz hatta iş yapsam kızar temizlik hastasımısın bırak diye.Hanzo kaynın her yerde sigara içilmesi yasaklandı küçücük bebeğin yanında yazık değilmi sigara içiyor.İçirtme sakın.Eşinin Tv karşısında uyumasına gelince acaba bebeğinle çok ilgilenip eşini ihmal mi ediyorsun bu adamlar koca bebekler çocuğu kıskanıyor bile olabilir.Aşılamayacak bir sorun yok eşinle kırmadan konuş kırıldığını söyle içine atma.

ev hanimligina adapteolamayis bu cümle beynimde yankilaniyor...

haklisin sorun esimden sonra bu..

mesaj yazan varmi diye gariban gariban beklerken bu söz beynimi kurcaliyor..

nasil adapte olunur bunu bulmam gerekönce..

Ne titiz kocan varmış 1 gün iş yapmadın heman anlamış.10 gün temizlemesem benimki anlamaz hatta iş yapsam kızar temizlik hastasımısın bırak diye.Hanzo kaynın her yerde sigara içilmesi yasaklandı küçücük bebeğin yanında yazık değilmi sigara içiyor.İçirtme sakın.Eşinin Tv karşısında uyumasına gelince acaba bebeğinle çok ilgilenip eşini ihmal mi ediyorsun bu adamlar koca bebekler çocuğu kıskanıyor bile olabilir.Aşılamayacak bir sorun yok eşinle kırmadan konuş kırıldığını söyle içine atma.

kaynimi hic sevmiyorum resmen ailesini sömürüyor...benim anam babam yok esimin ailesini cok seviyorum kaynimda geliyo diye evime cagirmaz oldum ya..

nazarda degdiriyor 2x bosanmis esime senin iyi bi esin cocugun evin araban isin var diye hep duygu sömürüsü yapiyo para tirtikliyodu ama onu biraktirdik cok sükür..

uyumaya gelince ben cocuk olmadan daha soguktum oda soguktu gerci ama yinede yataga gelirdi artik ben cagiriyorumda beni rahat birak diye kiziyo..

yorgunum canim istemiyo beni anlamiyosun diyo?? bu erkekleri anlamak gercekten zor--

Bence size nazar degmedi.
Eşiniz hep böyleydi degil mi?
İş anlamında da degil de eleştiri anlamında... :)

Ama siz çalıştıgınız için belki de bu kadar farkında degildiniz.
Kızınız dogduktan sonra annelik psikolojisi, belki de biraz sosyal hayattan soyutlanmanın da etkisiyle,
eşinizin söyledikleri artık size dokunuyor...

Bence size nazar degmedi.
Eşiniz hep böyleydi degil mi?
İş anlamında da degil de eleştiri anlamında... :)

Ama siz çalıştıgınız için belki de bu kadar farkında degildiniz.
Kızınız dogduktan sonra annelik psikolojisi, belki de biraz sosyal hayattan soyutlanmanın da etkisiyle,
eşinizin söyledikleri artık size dokunuyor...

dedigin Dogru önceden hic farkinda degildim belkide..

demekki degisecek degistirilebilecek bi durum degil..

ya bui deveyi güdecem ya bu diyardan gidecem..

İstediğiniz kadar kendinize uğraşlar bulun, yeniden çalışın farketmez; çözüm bu değil.
Eşiniz sizi kırmamayı, yapılanları küçümsememeyi, saygı duymayı öğrenmeli.
Çiftlerden biri ne yapıyorsa yapsın, bir diğerinin hayatını kolaylaştırmak için yapıyor, dolayısıyla bir gülümsemeyi-teşekkürü esirgemek hiç insancıl değil.

Şuan hayat arkadaşısınız. O çalışıyorsa siz diğer yarısını yapıyorsunuz hayatın devamını sağlamak için.
Evde olup, çocuk bakıp, yemek yapmak, temizlik yapmak hiçbir şekilde kolay değildir.
Çalışan kadınlarla arada hiçbir fark yoktur bana göre. Hatta çalışan kadınlar yoruluyorsa bile deşarj oluyorlar bir şekilde.
Bir fark varsa çalışan hakkını parayla alıyor, çalışmayan ise görebilen bir eş varsa o şekilde teşekkürle alıyor, bu da çok az oluyor.
Ev hanımlığı angarya gibi görünüyor. Hatta çalışan kadınlar bile bu şekilde bakıyor ev hanımlarına.
Saygı duymayı öğrenmeliyiz toplum olarak.

Son düzenleme:
arkadaslar selam, inanin basligi yazarken bile cok tereddüt ettim ama dertlesecek birilerine ihtiyacim var..

bundan 1 sene öncesine Kadar full time calisan biriydim.. bi kizimiz oldu ve halen dogum iznindeyim..

önceden calisirken kendimin bi ise yaradigini hergün görürken artik kendimde bu özgüveni bulamiyorum..

hergün evi piril yapsamda kizimla elimden geldigince ilgilensemde esim ne Kadar beni sevdigini söylesede ona inanamiyorum..

hergün is yapilsin aksam yemek gelsin Problem yok ancak 1 aksamda eve geldiginde gicir bi ev bulamazsa zaten ne is yapiyosunki diyip kalbimi kiriyo..

ondan sogudum bu sözlerinden dolayi.. aslinda arada gelip neyin var diyo yada seni seviyorum gibi seyler ama inanasim yok..

ben depresyona mi giriyorum?? bi doktora gitsem esimin böyle gözlerini yuvarlamasi yokmu ölsem daha iyi..

kendimi cok kötü hissediyorum anlatamam.. beni anlayan birileri varmi?? cok uzattim detaylarada cok girmek istemiyorum aslinda biraz teselliye muhtacim..

bence hemen işe başlayın gercekten evde olmak size yaramamış gibi gözüküyor:50:

seni ne kadar iyi anlıyorum anlatamam.

bundan 3 ay öncesine kadar çalışmıyodum. kızımı büyütüm kreşe gönderdikten sonra çalışmaya başladım. oh be dedim. hakikaten sürekli çalışan insan eve kapanınca her laf batıyor. şimdi çok mutluyum. eşimde farkında bazen eskisi gibi hazır yemek bulamadığı için yada evi hafta içi toparlayamadığım için laf söyler istersen bırakıyı m işi diyorum yok yok ben böyle iyyim diyor. oda bendeki değişimin farkında. :)) sadece sabret sabrın sonu selamet

Back
X