Nazar mi var?

maviboncuk87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2014
52
4
86
35
Aksaray
Hanimlar buda dertten sayinmaz ama bilginize ihtiyacim var.

Gecenlerde esimin arkadaslarini eve davet ettik (15 kisilerdi toplam).

Ovunmek gibi olmasin, 6 cesit ikram yaptim ve herkez cok begendi ve bu kadar ikrami bir cocukla nasil becerdin diye laf ettiler.

Neyse, onlar gittiginden berli evde birseyler kiriliyor.

Gecenlerde kahve makinem yere dusup param parca oldu, sonra iki bardak kirildi.

Bu sabah ise oglumla kahvalti yapiyoduk salonda 3 tabak durduk yere asagi dusup kirildi.

Sizce nazar mi bu? Eger nazarsa ne yapmam lazim. Lutfen bilgi verin.

Nazar duasıyla ayetel kürsiyi bol bol okuyun hatta evinizin bi köşesinde bulunsun asılı veya kenarda bi yerde mutlaka olsun.

Çünkü nazar diye bişey gerçekten var hatta bu konuyla ilgili hadiste var

canım bende nazara inanırım Allah korusun. bolca felak ve nas surelerini oku rahatlatır keşke bazıları hazır deseydin birde çocuğun varmış neden uğrastın onca şeyle

Onlarin hanimlari biz misafirlige gidince onumuze lokum ve cikolata koyuyorda abla.

Bende gostermek istedim, bizde misafir boyle agirlanir diye.

Bide belki utanirlar diye.

Hanimlar buda dertten sayinmaz ama bilginize ihtiyacim var.

Gecenlerde esimin arkadaslarini eve davet ettik (15 kisilerdi toplam).

Ovunmek gibi olmasin, 6 cesit ikram yaptim ve herkez cok begendi ve bu kadar ikrami bir cocukla nasil becerdin diye laf ettiler.

Neyse, onlar gittiginden berli evde birseyler kiriliyor.

Gecenlerde kahve makinem yere dusup param parca oldu, sonra iki bardak kirildi.

Bu sabah ise oglumla kahvalti yapiyoduk salonda 3 tabak durduk yere asagi dusup kirildi.

Sizce nazar mi bu? Eger nazarsa ne yapmam lazim. Lutfen bilgi verin.

kendi kendinize nazar değdiriyorsunuz bilmem farkında mısınız?

bence nazar kişi üzerinde olur eşyalarda olmaz benim bildiğim o göz kalmasıdır ama siz yinede evham yapmayın

Onlarin hanimlari biz misafirlige gidince onumuze lokum ve cikolata koyuyorda abla.

bu çok ayıp bir laf ya hu misafir umduğunu değil bulduğunu yer.Siz arkadaşlarınıza yemek yemek için mi gidiyorsunuz?? Bence siz kendinize nazar değdiriyorsunuzz tü tü tü size maşallah:nazar: :19:

Olabilir, nazar var olan bişey
Ayetel Kürsi, felak, nas okuyabilirsiniz

Nazar olabilir tabi ki bilemeyiz çözümde bulunamaz ki buradan bol bol nazar duaları okuyun içiniz rahatlar:51:

Yok yemek icin degil lokum yemeye gidiyoruz :D

Ayip asil onlarin yaptiklari cayi yaninda lokum mu olur. Colugun yok cocugun yapamamis desem. Bir kekdemi yapamiyosun.

Kaynana gibi konuşmanız hiç hoş değil
Çay vermiş insanlar, yanına şu mu olur bu mu olur diye size mi soracaklar
Lokum vermişler yiyosan ye yemiyosan yeme
Ben 6 çeşit yaptım diye gerim gerim gerinip onlar niye yapmıyo diye tasa edeceksen hiç yapma daha iyi
Emin ol onlar bi lokum koysa da senin gibi dedikodu etmiyolardır, bilseler senin 6 çeşitine el sürmezler bu kadar laf edeceksen

Aman ne marifet :nazar: değmesin sana.

İnsan misafirliğe yemek içmek için mi gider? İki kelam sohbettir gönül almadır işin özü. İkram da ağız tatlandırır sadece, karnını doyurmak isteyen de lokantaya gider misafirliğe değil.

Bence utanması gereken kişi onlar değil, kim olduğunu belki biraz düşünürsen bulursun.

Aman ne marifet :nazar: değmesin sana.

İnsan misafirliğe yemek içmek için mi gider? İki kelam sohbettir gönül almadır işin özü. İkram da ağız tatlandırır sadece, karnını doyurmak isteyen de lokantaya gider misafirliğe değil.

Bence utanması gereken kişi onlar değil, kim olduğunu belki biraz düşünürsen bulursun.

Aynen

Belki durumu yoktu milletin
Belki son anda misafirliğe gidildi, evde o vardı
Belki başka işi vardı evde değildi yapamadı bişey
Ne olmuş bi lokum koymuşlarsa
Komşu teyzeler mahallede yayar böyle şeyleri konu sahibi de gelmiş kk da yayıyo, teknolojik dedikodu bu olsa gerek
Eli boş gitmeyip 2 kilo kuru pasta alsaydınız çayın yanına madem derler adama, lokumu beğenmiyosan

Yok yemek icin degil lokum yemeye gidiyoruz :D

Ayip asil onlarin yaptiklari cayi yaninda lokum mu olur. Colugun yok cocugun yapamamis desem. Bir kekdemi yapamiyosun.

Valla nazar varmıdır yokmudur bilemem ama,
burdan gördüğüm şey nazardan öte sendeki kibir. Emin ol bu daha tehlikeli. Önce kibrinden kurtulmak için dua et, Allah şimdiden kabul etsin.

Aynen

Belki durumu yoktu milletin
Belki son anda misafirliğe gidildi, evde o vardı
Belki başka işi vardı evde değildi yapamadı bişey
Ne olmuş bi lokum koymuşlarsa
Komşu teyzeler mahallede yayar böyle şeyleri konu sahibi de gelmiş kk da yayıyo, teknolojik dedikodu bu olsa gerek
Eli boş gitmeyip 2 kilo kuru pasta alsaydınız çayın yanına madem derler adama, lokumu beğenmiyosan

Zaten bir eve misafir olmanın adabı budur, eğer çayın yanındaki ikramı çok düşünüyorsan ya kendin bi kek çırpar götürürsün yada marketten çayın yanına ne giderse onu alırsın. Yani iş eldeki maharette değil, gönüldeki zenginlikte bitiyor.

Nazar 6çeşit yemek yaptın diyemi değdi ki??valla ne masalar ne ikramlar gördük ne 6sı ne 16sı sanmam yani bundan olduguna..

Son düzenleme:
ben pek nazara inanmam,
ama bu kırılma çatlama olayları hep başıma gelir ve oyle ozensiz biri de degilimdir, aksine cok dikkatli kullanırım.

artık aldırıs etmiyorum amaan napayım 2tabak benden kıymetli mi diyorum ve tekrarlanmıyor...
hatta gecende çıldırmıstım biraz da gergindim, bir tane de ben fırlatıp kırdım, ohh hem sinirim yatıstı hem de tabak kırılmaları o gun bugun kesildi :)))

Son düzenleme:
Back
X