Nazar

biricik_atil

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2015
17
5
1
35
Kendimle alakalı bir gerçeği fark ettim. İnsanlara nazarım değiyor. Hatta canımdan çok sevdiğim insanlara bile nazar değdiriyorum. Kendimden nefret eder hale geldim. Bundan nasıl kurtulacağım ben?

Kendimi çok sorumlu hissetmeye başladım. Çok beğendiğim bir aile boşanmanın eşiğine geldi. Biri çok uzun uğraşların sonunda hamile kaldı içten sevinmeme ve ısrarla maşallah dememe rağmen çocuğu düştü. Bu şekilde bir sürü olay. Anlattıkça fenalık geliyor bana ben insanların sevincini paylaşamayacak mıyım? Kendime bile nazar değiyorum. Bir işi yoluna koyunca seviniyorum her şey mahvoluyor sonra.

Kendimi çok sorumlu hissetmeye başladım. Çok beğendiğim bir aile boşanmanın eşiğine geldi. Biri çok uzun uğraşların sonunda hamile kaldı içten sevinmeme ve ısrarla maşallah dememe rağmen çocuğu düştü. Bu şekilde bir sürü olay. Anlattıkça fenalık geliyor bana ben insanların sevincini paylaşamayacak mıyım? Kendime bile nazar değiyorum. Bir işi yoluna koyunca seviniyorum her şey mahvoluyor sonra.
herşeyden de kendini suçlama o kadar da değil

herşeyi nazara yorarsan hasta olur çıkarsın

Yok artık, bunları kendi nazarınla yaptığına cidden inanıyor musun?

Nazarla bebek düşürme falan.

Hani desen bir arkadaşımın tişörtüne bayıldım yırtıldı falan amenna da.

Bence seninki psikolojik.

Valla biraz psikolojik. Bebeğe sevindim derken içten içe ay sevindim dedim ölür mü dye düşünüyorsanız düşünce gücüne girer.
Çok da abartma Harrp Potter değilsin sonuçta, maşallah de, olumlu düşün geçer.
Biraz daha zorlarsan burdan fetvalar, üfürükçü adresleri çıkar tacize uğrayıp psikolojini bozduğunla kalırsın.
Gerçekten nazarı değen insanlar kendilerini öyle görmüyor çünkü.

Benim de nazarim degiyor ve inancli bi insan olarak bu konuyu arastirdim goz degil soz degiyomus mesela oha kiza bak nasi guzel yuruyo dersem kiz dusuyor ama dillendirmezsem ok. Kolay kolay kimseyi ya da hicbi seyi begenmedigim icin enerjim birikiyor begendigim bi sey olunca dillendirmemle birlikte enerji patliyor diye dusunuyorum. Kendime de nazarim deger benim de zaten en cok kendime degdigi icin bu isin pesine dustum yoksa millete degen cok umrumda degildi :d

İnşallah psikolojiktir dediğiniz gibi. Küçük küçük çok olay yaşadım. Üzerinde durmuyordum ama bu şekilde olaylar olunca kendimi çok kötü hissettim. Nazara inanıyorum ama ben kıskanç biri değilim aksine insanların başına güzel şeyler gelince sevinirim. Acaba insanlardan uzaklaşsam mı demeye başlamıştım. Psikolojik demeniz rahatlattı gerçekten.

Hiç dillendirmem içimden sevinirim. Ben de inançlı biriyim böyle konular rahatsız ediyor bu yüzden. Bu tarz büyük olaylar yaşanınca korktum açıkcası.

Nazar ille kötülük düşünen birinden gelmez zaten
Bizim insanımız gözü değenin gözü çıksın der bilinçsizce
Çok seversen de nazarın değer, evladına mesela. Kendi gözümüz mü çıksın yani ne saçma bir istek bu
Maşallah demek lazım sende maşallah de, nazar değmez inşallah

Ohooo
Sende birinin başına saksı düşse kendi nazarından sanacaksın
Boşanmak bi kişinin nazarı ile olmaz. Onlar zaten sorunları olan ama yansıtmayan bi ailedir. Sen bir iki güzel kare ile aaa mikemmel aile dedin diye boşanmazlar yani ki sana gelene kadar nazar edecek çok kişi de vardır
Çocuk ta kısmet işi, sağlıklı değilse düşer diye biliyorum. Allah ne zaman nasip ederse artık
Bence sen başka şeylere yoğunlaş takma bu kadar, maşallah de geç

Maşallah kelimesi ağzımdan düşmez. Şu üfürükçülük konusunda güldürdünüz beni. Ben çok korkarım o tarz şeylerden. Psikolojik olabilir o rahatlattı beni. Teşekkür ederim hepinize kızlar. :KK15:

Back
X