• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nazara inanirmisiniz?

Inanirim bir seferinde bayramda sari bi üst giymistim aksam üzeri belime bi sanci girdi yürüyemedim tüm yasli kadinlar toplandi basima okudular beni belime üflediler gözlerden yaslar akti resmen. inanir misin yada inanmaz misin bilmem ama gecti... ve orda inandim bende

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Inanirim bir seferinde bayramda sari bi üst giymistim aksam üzeri belime bi sanci girdi yürüyemedim tüm yasli kadinlar toplandi basima okudular beni belime üflediler gözlerden yaslar akti resmen. inanir misin yada inanmaz misin bilmem ama gecti... ve orda inandim bende

Nazara inanilmazmi inanirim nazar insani mezara hayvani kazani derler annelerimiz

Halamin bi oglu vardi 6 aylikti ama iki yasnda gibi tosundu.cok ta guzel bi bebekti.misafr topluluğu gelmişti bebeği gorunce bi kadin ay bu nasil 6 aylık ne güzel ne kilolu dedi.malum bizim kadinlar icin kilolu bebek cok makbul.o günün gecesi bebek ateslendi sabaha kadar inledi dr a gotrduler bi faydasi olmadi.hoca kadin nazar degmis dedi aksami bebek vefat etti.masallah eksik olmamalı agzimizdan..

Kesinlikle inanırım, kaç defa kızımda başımıza geldi özellikle son zamanlarda.
Kızım yaşına göre çok tane tane ve akıcı konuşuyor kelime haznesi de çok geniş maşallah.
Konuşmasını ilk duyanlar olduğu zaman mutlaka nazar değiyor.
İnsanlar şaşırıyor, kötü niyetle değil aslında biliyorum ama işte oluyor bazen, tek çözümü de koruyucu dualar ve ayetler okumak.

Annem hep anlatır.
Benim gözlerim yeşil. Beğenir herkes. Küçükken çok severlermiş koca teyzeler.
Ananemin bir arkadaşı varmış,hocaymış kendisi.
Ben artık çok huysuz olunca okutalım demişler.
Kadın okumaya başlamış,esnerken esnerken bayılmış. Artık nasıl nazar değdiyse :37:

Ama ben pek inanmam nazara. Şanssızlık derim,başka bişey derim ama inanmam. :31:

Bende inaniyorum ama kendimi cok mu kaptiriyorum diyorum... Güzel giyinince felan isde disari cikinca hicbirseyim yokken asabilesiyorum mesela ve birden uyku basiyor. Basim kalkmiyor sanki yerinden. Felak nas sürelerini okuyorum korunmak icin veya anneme okutuyorum kendimi. Ama cevablariniz icin tessekürler Allah herkezi art niyetli insanlardan kötü gözlerden korusun.

Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü

Bende inanirim yildizimda düşüktür hemen deger özellikle cakir gozden cok nazar deger bana

Nazara inanırım ama nazar boncuguna asla.koruyucu dualarımız Felak nas dilimden düşmesin. Gerisi hikaye..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Nazara inanırım ama nazar boncuguna asla.koruyucu dualarımız Felak nas dilimden düşmesin. Gerisi hikaye..

Aynen nazar boncugunun koruduguna bende inamiyorum ama nas felak ayetel kürsüyü okurum daima.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü

İnanırım .Nazar, insanı yataklara bile düşürüp hasta edebiliyor.Genellikle art niyetli insanların nazarı ,yıldızı düşük insanlara çok değiyor.Maalesef ben de bundan muzdaribim.Birde maşallah demeyenlere sinir oluyorum.Anneannem küçüklüğümüzden itibaren bize hep maşallah demeyi öğretmiştir. Biz söylüyoruz fakat bazı insanlar söyleseler bile gözleri değiyor,çünkü içleri fesat. :nazar:

Nazar boncugunu sevecek kadar, ve evimde arabamda, takilarimda isteyecek kadar inanirim. Yani nazar boncuguna az cok inanirim. Nazarin kendisine pek inanmam. Su zamana kadar basima gelen hicbir seyi nazara baglamadim. Duydugum nazar degmesi hikayelerini de ayni sekilde, nazara baglamadim. Benim "tesaduf"lere inancim daha fazla. Nazar nazar diye diye insanlar saga sola kinleniyorlar ancak. Onun nazari degdi, bunun yuzunden oldu, vs. Bunun sonu gelmez. :37:

Son düzenleme:
Nazar boncugunu sevecek kadar, ve evimde arabamda, takilarimda isteyecek kadar inanirim. Yani nazar boncuguna az cok inanirim. Nazarin kendisine pek inanmam. Su zamana kadar basima gelen hicbir seyi nazara baglamadim. Duydugum nazar degmesi hikayelerini de ayni sekilde, nazara baglamadim. Benim "tesaduf"lere inancim daha fazla. Nazar nazar diye diye insanlar saga sola kinleniyorlar ancak. Onun nazari degdi, bunun yuzunden oldu, vs. Bunun sonu gelmez. :37:

Bir de diyorlar ya renkli gözlü insanların nazarı çok değermiş diye.Faturayı o garibanlara kesiyorlar.:ssz:
Yani nazar değmesi kavramıyla bir sorunum yok,olabilir neden olmasın?Ama ben insanlar kendi hatalarını,suçlarını kabullenmektense her şeyi nazara bağlıyorlar ya o bence insanların kolayına geldiğinden.

Bir de diyorlar ya renkli gözlü insanların nazarı çok değermiş diye.Faturayı o garibanlara kesiyorlar.:ssz:
Yani nazar değmesi kavramıyla bir sorunum yok,olabilir neden olmasın?Ama ben insanlar kendi hatalarını,suçlarını kabullenmektense her şeyi nazara bağlıyorlar ya o bence insanların kolayına geldiğinden.

Bence de. Ayagi takilan, elinden bardagini dusuren, bunun adini "nazar" koyup suclu ariyor. Insan biraz kendini gormeli, kendine bakmali, kendi hatasina. Bu nazardan cok karakter meselesi. Kimi insanlar baslarin gelen aksilikler icin hep suclayacak birsey ararlar, kimileri daha gercekci bakar olaylara. O yuzden kimine nazar deger, kimine nazar degmez diye birsey yok. Bakis acisi meselesi bu. Nazara bu denli inanmak kendini kandirmaktan baska birseyd egil bana gore. :ssz:
19 yillik ogrencilik hayatimda hep cok basarili bir ogrenciydim. Gecen yil dereceyle universiteden mezun oldum. Cevremdeki herkes de bilir. Bu donem derslerim cok zorlasti, notlarim dustu. Onceden istedigim ise daha rahat girerdim, bu sira ilk defa is gorusmesinden basarisiz ciktim. Simdi benim oturup kimin nazari degdi de yolunda giden isler bozuldu diye dusunmem mi lazim? Kalibimi basarim, nazar nazar diyenn bir insan kesin buna da nazar derdi. Ama benim bakis acima gore nazar filan degil. Kisisel basarisizligim ya da tesaduf, ya da her neyse. :ssz:

Son düzenleme:
Ben ancak soyle bir olayda nazara inanabilirim.
Durduk yere kendi kendine duran bir bardak catlar, oldugu yerde kirilir. Ya da mesela rafta duran birsey pat diye asagi duser, sakat bir sekilde durmadigi halde. Bu tur anlam veremedigim ucuk seylere acaba nazar mi diyebilirim. Onda bile baska sebep de olabilir, ama acaba mi diyebilirim, nazardan supheleneilirim. Bu orneklere de cok cok az rastladim zaten. Benim basima da gelmedi. Duydugum seyler varsa yoksa nazar degmis de filanca hasta olmus, yuzunde sivilcesi cikmis, saci dokulmus, ayakkabisinin topugu kirilmis. Bunlar nazar filan degil bana gore. Nazara gelinceye kadar 40 tane aciklama bulunur boyle seylere cunkuu. :6:

Son düzenleme:
Bence de. Ayagi takilan, elinden bardagini dusuren, bunun adini "nazar" koyup suclu ariyor. Insan biraz kendini gormeli, kendine bakmali, kendi hatasina. Bu nazardan cok karakter meselesi. Kimi insanlar baslarin gelen aksilikler icin hep suclayacak birsey ararlar, kimileri daha gercekci bakar olaylara. O yuzden kimine nazar deger, kimine nazar degmez diye birsey yok. Bakis acisi meselesi bu. Nazara bu denli inanmak kendini kandirmaktan baska birseyd egil bana gore. :ssz:
19 yillik ogrencilik hayatimda hep cok basarili bir ogrenciydim. Gecen yil dereceyle universiteden mezun oldum. Cevremdeki herkes de bilir. Bu donem derslerim cok zorlasti, notlarim dustu. Onceden istedigim ise daha rahat girerdim, bu sira ilk defa is gorusmesinden basarisiz ciktim. Simdi benim oturup kimin nazari degdi de yolunda giden isler bozuldu diye dusunmem mi lazim? Kalibimi basarim, nazar nazar diyenn bir insan kesin buna da nazar derdi. Ama benim bakis acima gore nazar filan degil. Kisisel basarisizligim ya da tesaduf, ya da her neyse. :ssz:

Ben de hep bunu diyorum biliyor musun?Sanırım siz de benim gibi kendine karşı çok objektif ve hatta katı olanlardansınız;ama ben bazen özeniyorum kendine toz kondurmayan insanlara vicdan azabı yok,içsel muhasebe yok.Biri de ablam.Yani ablamı çok çok severim,yeri ayrıdır ben de ama kendine karşı çok kördür.Her şeyi nazara bağlar,etrafındakileri suçlar falan filan.Can sıkıcı olabiliyor bazen karşı taraf için üstünüze kahve döktüğünde ısrarla özür dilemeyip suçu başka şeylere atan biri.:ssz::1::1:

Back
X