nce "Biz" sonra Ailelerimiz

ne guzel keske beni esim de oyle dusunse..onun icin once ailesi,kardei geliyor...sirf bu sebebten elimizde ne var ne yok verdi...zaman zaman bende kendi ellerimle ailesine yardimda bulunsamda...bu durumun bana olumsuzluklarla geri dondugunu gorunce..kiyametler koptu tabi......ama esim halen ayni gene elinde olsa gene verir..belki cok param olsa bunu sorun yapmazdim ama kit kanaat gecinirken esimin yuvasini degillde ,ailesine oncelik tanimasi aci verici...belki birgun anlayacak ama ne zaman,,,,

ne guzel keske beni esim de oyle dusunse..onun icin once ailesi,kardei geliyor...sirf bu sebebten elimizde ne var ne yok verdi...zaman zaman bende kendi ellerimle ailesine yardimda bulunsamda...bu durumun bana olumsuzluklarla geri dondugunu gorunce..kiyametler koptu tabi......ama esim halen ayni gene elinde olsa gene verir..belki cok param olsa bunu sorun yapmazdim ama kit kanaat gecinirken esimin yuvasini degillde ,ailesine oncelik tanimasi aci verici...belki birgun anlayacak ama ne zaman,,,,

Canim cok dert etme, elbet anlayacaktir.. Eger gercekten geciminiz zorsa bunu mantikli karsilastirmalarla dile getir.. Bende verirsem kendi aileme, nasil gecinecegiz, gibi...
Cocuklariniz varmi bilmiyorum, ama eger yoksa oldugunda mutlaka anlayacaktir..

Benim esim evlendikten sonra sadece bizim icin calisti, ve bize harcadi.. O yuzden benim elimde biraz olsa aileme yardim yapamiyorum.. kendimizin ihtiyaci oldugu icin.. Benim icin sorun yok, ama haksizlik olur diye yapamiyorum, ne kadar icimden gelsede
Esim iyi niyetimin su-istimal edilmesinden de cok korkar.. herkesi kendim gibi zannederim cunki..

henuz cocugumuz yok...haklisin belki cocuk olursa daha iyi anlar...ben de cok suiatimal edildigimizi dusunuyorum hep...ben de hep esime derim once bizler daha sonra aileler gelmeli...hayat bu ,herkes once kendisini dusunmeli,kendisi duze cikabilmeli ki,baskalarinada yeri geldikce destek cikabilsin....dedigin gibi iyi niyetli olmak baska birsey....

henuz cocugumuz yok...haklisin belki cocuk olursa daha iyi anlar...ben de cok suiatimal edildigimizi dusunuyorum hep...ben de hep esime derim once bizler daha sonra aileler gelmeli...hayat bu ,herkes once kendisini dusunmeli,kendisi duze cikabilmeli ki,baskalarinada yeri geldikce destek cikabilsin....dedigin gibi iyi niyetli olmak baska birsey....

Esinde iyi niyetli belli ki.. Aileleri dusunmek kotu birsey degil tabi ki. Aksine onlar dogup buyuttuler bizi, haklari odenmez derim, ve hizmette saygida kusur etmem..
Ama malesef hep veren bi taraf olursa, alanlar cogalir.. suistimal edilirsiniz..
Butun aile bireyleri kendilerini dusunurler, varsa var, yoksa yok derler
Sizde olsada olmasada bulursunuz iyi niyetinizle, ama kotu gununuzde kimseyi bulamazsiniz
Cok guvenmemek lazim.. paraniz coksa verin tabii, vermeyin demiyorum ama varsa, kendi ihtiyaciniz oldugu halde degil..
Olsada butun ihtiyac sahiplerine versek degilmi.. kimse kimseden esirgediginden degil..

Oncelik hep kendi ailemizde olmali.. kendi esimizde, cocugumuzda..

Esin güzel düsünüyor. Haklida.
Eger iki tarafta deger kiymet biliyorsa, hem erkek hem kadin, önce esini düsünmeli.
Normaldir, olmasi gerekendir bence.

eşimin soylemesını bırakın bende oyle bırşey duşunemedım...
bız olamadık.....

eşin yeri ayrı aileninki ayrı ama yinede öncelik eşinde yuvanda olmalı.geçn yaz amcam rahmetli olmuştu yengem geçen eşimle bana birbirinizin kıymetini bilin ailede önemli ama eş daha önemli diyor.o evde yalnız kalıyorsun ailen dışarda aklıyor ,eşin yanında yoksa yapayalnızsın diyor.

"Biz" kelimesinin içinde eşim, çocuklarım, annem, babam, kardeşlerim, kayınvalidem, kaynım ve eltim vardır. Yani biz böyle kocaman bir aileyiz. Biz ve ailelerimiz diye bir sınıflandırma yapmadık bugüne kadar. Kimin neye ihtiyacı varsa elbirliği ile elinden tutar çıkartırız. Sen, ben, siz, biz olaylarına asla girmedik Allahda sokmasın böyle durumlara.

eşimin soylemesını bırakın bende oyle bırşey duşunemedım...
bız olamadık.....

Biz olmak lazim ilk once. Ailelerde onemli ama unutmayalim ki bizde iki kisi olarak bir aile olusturuyoruz, ve ihtiyaclarimiz dogrultusunda dusunmemiz lazim.
Insallah sizde oyle hissedersiniz, cunki 'biz' olunca sen-ben kalmiyor..

burbuk .!.:
"Biz" kelimesinin içinde eşim, çocuklarım, annem, babam, kardeşlerim, kayınvalidem, kaynım ve eltim vardır. Yani biz böyle kocaman bir aileyiz. Biz ve ailelerimiz diye bir sınıflandırma yapmadık bugüne kadar. Kimin neye ihtiyacı varsa elbirliği ile elinden tutar çıkartırız. Sen, ben, siz, biz olaylarına asla girmedik Allahda sokmasın böyle durumlara.

Zaten her daim bir dayanisma varsa oyle siniflandirilmiyor.. Herkes sizin gibi yakin degil malesef.. Masallah siz duzeninizi cocuklarinizla kurmussunuz ve ailenizle hep destek icindesiniz. Aileye surekli destek olacam diye kendi cocuklarinin istedigini alamayanlarda var.. Sizde yuz de yuz destek var oldugu icin oyle bir sorununuz hic olmadi sanirim. Bu cok guzel gercekten, yani kosulsuz guvenebilmek..

Allah mutlulugunuzu, huzurunuzu daim etsin. :nazar:

bu konuda o kadar derin ve güzel düşüncelerim vardı ki kılar....
''biz''..... benim de eşim biz diyerek balamıştı.ve inandım,ailem de inandı bü sözlere.
ve başladım hayaller kurmaya.biz başka olacaktık,mutlu,huzurlu,koca bir ömür beraber,tek yürek olup sapasaglam duacaktık.evimin direği,gözümü onda açtığım erkeğim son neesimde bile dudağmda tebessüm olarak kalacaktı,o elimi tutunca bana hiç birşey olmayacaktı,bana sarıldıgında o sonsuz güven duygusu kaplayacaktı içimi,vız gelecekti herşey,bana dokundugunda zaman duracaktı,nerde olursak olalım onun omzu bnim evim olacaktı.sonra dünyanın en güzel şeyine sahip olacaktık,benim gözlerim onun burnu karışımı bi bebek.
daha sinemaya gidecektik,birlikte kitap okuyacaktık,hasta olunca biz bakacaktık bize,tatile gidecektik,bayram ziyaretlerine gidecektik cıvl cıvıl,sonra ömrümde bi kez sarhoş olacaktım onun yanında,düğün fotoğralaımızı alacaktık,daha çok uyuyacaktık birlikte,daha çok sabah onu perek uyandırıp,daha çok ekmek kızartacaktım,daha çok bekleyecektim balkonda dönüşünü,beraber düğünlere gidecektik,evlilik yıldönümü,bayram,14 şubat,doğum günlerimiz,yeniyıl daha bunları kutlayacaktık beraber....
hiçbiri hiçbiri olmadı arkadalar.öyle uhdeler kadı ki içimde,bogazımda öyle düğümlerle yarım kaldım ki....
neden diyeceksiniz.açılan konu.ve yazmak istedim.evlenne kadar biz diyen adam 2 aylık evliliğimi,sır ailesi,yani annesi ugruna harcadı.dengeyi kuramadı.ve boşanıyoruz.
nedi suçum,neden,nasıl inandım diye sorgulamaktan kendimi mahvettim.paylaşamadı oğlunu,eşim de hep annesini dinledi,beni 1 ay boyunca sürekli isteyen insanlar sırf oglu onla ilgilenmiyo,onu eskisi gibi aramıyo,ve mutakta bana yardım ediyo diye yıktılar yuvamı.agır hakaretlere maruz kaldım.daha neler nelerrrr........
ailenin yeri başka eşin yeri başka.bunun ayrımında olmayan insandan hayır gelmiyo.umudumu yitirmedim,allah sonrası için yüzümü güldürür inşallah.rabbim günah yazmasın ama,onlara asla hakkımı helal etmiyorum.ne eşime ne ailesine.
şmdi benim evimde,benim eşylarımın üstünde,benim yatagımda,benim kıyafetlerimle,çeyizimle hayat geçirmekteler,bana taktıkları 3 bilezige uyacak yeni gelin aramaktalar.
çok mu çirkindim,hayır çok güzelim.
cahil miyim,hayır 2 üniversite mezunuyum.
bceriksiz miyim?emek temizlik ev işi üstüme yoktur.
kötü müyüm,hayır.güleryüzüm,tatlı dilim,çocuk kalbimherkesin dilinde.
pki neden?nasıl bir annelik içgüdüsüydü ki bu kadar kıskandı ve bunu yaptı bana?
oysa ben ailemi,memleketimi bırakıp gitmiştim ona.annem olsun,kölesi olayım başımın tacı yapayım onları istemiştim...
uzun oldu kızlar neyse,dualarınız benmle olsun,unutmam için.
allah sizlerin mutlulugunu bozmasın.senağlama

bu konuda o kadar derin ve güzel düşüncelerim vardı ki kılar....
''biz''..... benim de eşim biz diyerek balamıştı.ve inandım,ailem de inandı bü sözlere.
ve başladım hayaller kurmaya.biz başka olacaktık,mutlu,huzurlu,koca bir ömür beraber,tek yürek olup sapasaglam duacaktık.evimin direği,gözümü onda açtığım erkeğim son neesimde bile dudağmda tebessüm olarak kalacaktı,o elimi tutunca bana hiç birşey olmayacaktı,bana sarıldıgında o sonsuz güven duygusu kaplayacaktı içimi,vız gelecekti herşey,bana dokundugunda zaman duracaktı,nerde olursak olalım onun omzu bnim evim olacaktı.sonra dünyanın en güzel şeyine sahip olacaktık,benim gözlerim onun burnu karışımı bi bebek.
daha sinemaya gidecektik,birlikte kitap okuyacaktık,hasta olunca biz bakacaktık bize,tatile gidecektik,bayram ziyaretlerine gidecektik cıvl cıvıl,sonra ömrümde bi kez sarhoş olacaktım onun yanında,düğün fotoğralaımızı alacaktık,daha çok uyuyacaktık birlikte,daha çok sabah onu perek uyandırıp,daha çok ekmek kızartacaktım,daha çok bekleyecektim balkonda dönüşünü,beraber düğünlere gidecektik,evlilik yıldönümü,bayram,14 şubat,doğum günlerimiz,yeniyıl daha bunları kutlayacaktık beraber....
hiçbiri hiçbiri olmadı arkadalar.öyle uhdeler kadı ki içimde,bogazımda öyle düğümlerle yarım kaldım ki....
neden diyeceksiniz.açılan konu.ve yazmak istedim.evlenne kadar biz diyen adam 2 aylık evliliğimi,sır ailesi,yani annesi ugruna harcadı.dengeyi kuramadı.ve boşanıyoruz.
nedi suçum,neden,nasıl inandım diye sorgulamaktan kendimi mahvettim.paylaşamadı oğlunu,eşim de hep annesini dinledi,beni 1 ay boyunca sürekli isteyen insanlar sırf oglu onla ilgilenmiyo,onu eskisi gibi aramıyo,ve mutakta bana yardım ediyo diye yıktılar yuvamı.agır hakaretlere maruz kaldım.daha neler nelerrrr........
ailenin yeri başka eşin yeri başka.bunun ayrımında olmayan insandan hayır gelmiyo.umudumu yitirmedim,allah sonrası için yüzümü güldürür inşallah.rabbim günah yazmasın ama,onlara asla hakkımı helal etmiyorum.ne eşime ne ailesine.
şmdi benim evimde,benim eşylarımın üstünde,benim yatagımda,benim kıyafetlerimle,çeyizimle hayat geçirmekteler,bana taktıkları 3 bilezige uyacak yeni gelin aramaktalar.
çok mu çirkindim,hayır çok güzelim.
cahil miyim,hayır 2 üniversite mezunuyum.
bceriksiz miyim?emek temizlik ev işi üstüme yoktur.
kötü müyüm,hayır.güleryüzüm,tatlı dilim,çocuk kalbimherkesin dilinde.
pki neden?nasıl bir annelik içgüdüsüydü ki bu kadar kıskandı ve bunu yaptı bana?
oysa ben ailemi,memleketimi bırakıp gitmiştim ona.annem olsun,kölesi olayım başımın tacı yapayım onları istemiştim...
uzun oldu kızlar neyse,dualarınız benmle olsun,unutmam için.
allah sizlerin mutlulugunu bozmasın.senağlama

offf okurken daraldım, geçmiş olsun arkadaşım. çocuklarını paylaşamayan erkek anneleri; evlendirmeyin allah aşkına oğlunuzu, yakmayın kızların başını yazık valla yazık :olmaz:

tukenmezkalem
Bastan sona okudum ve coook uzuldum..
Ya nasil bir annedir ki kendi oglunun mutluluguna mani olur?
Kocani senden sokup alir?
Bunlar hic mi gelin olmadilar zamaninda?
Seni cekememisler belli, ama bunlari sana yasatmaya hic haklari yok..
Anladigim kadariyla hala cok taze bu acin..

Bosaniyoruz yazmissin, ailenin yanindamisin simdi?
Esin seni hic arayip sormuyormu?

Guzelim yuvaniz bir kiskanc kaynana yuzunden yikiliyor..
Esinde bunlari gormuyor, annesinin yanini tutuyor..
Olacak sey degil

Allah yardimcin olsun canim..

bigün annesine gitti.geç geldi,o gelene kadar yemek bile yemedim.olamaya puflamaya başladı.ne oldu dedim,annemle konuştum dedi.ee bişey mi oldu hasta mı dedim?
yok boşanacaksın,,,ya o ya ben diyo dedi,sakindim.tek sorum ne cevap verdiğiydi?çünkü benim için aslolan annesinin sözü değil onun verdiği cevaptı.
bakıcaz demiş sadece.ne tercihi diyememiş.yıkıldım.yarınımı göremez olmuştum.kimsem yoktu o memlekette.sonra evden kovmalar,ititp kakmalar,her annesi araışında ayrı yatmalar falan başladı.
en dayanılmaz oldugunda ailemi aradım ilk defa yansıttım onlara gelin konuşun dedim.
ailem kapıyı açtıgımda beni tanyıamadılar.
sorun ne dedi babam,annem istemiyo dedi.neden evlenene kadar çok sevio annem onu dedin dedi.kaybetmek istememiş beni.
evden kovmak nedir dedi babam,alın gidin dedi.geldim.1 ay aramadı.4 ay bekleyip davayı açtım.ailne sırtını dön gel dedi.gel sahip çıkacam dedi.evden al dedim almadı,gelmedi,aileme tavır aldı,ailesi hiç aramadı biledavadan sonra daha da çirkinleşti olaylar.uzaktn gel yada davayı geri çek dedi hep,ama ne özür ne çaba.nede telafi cümlesi.sabrettim,bekledim,dibine kadar ektim acımı,soldum.
.
çok ama çok zor günler geçirdim.şimdiyse aglayamıyorum bile,içimde uhdelerle,elim koynumda mutlulugu bekliyorum,dilimde dualar.
hepsi bu.isyan etmiyim diyorum ama,allah yanına bırakmasın onların.

tukenmez kalem
ALLAH YARDIMCIN OLSUN
ÇOK ZOR SEYLER YASAMIŞSIN
INAN BEN KAYINVALDENE DEGIL
ESKI EŞINE KIZDIM
KENDI BEYNI OLMADAN BASKALARININ AGZINA BAKTIGI ICIN
BILIYORUM COK UZGUN SUN SUAN.
BOL BOL DUA ET RABBIME SIGIN
SENI HAKETMEYEN BIR INSAN ICIN UZULME LUTFEN
SANIRIM DAHA ÇOK GENSIN
ZAMANLA BU ACIN GECECEK,ÖFKEN DINECEK
VE HAYAT SENIN ICIN YENIDEN BASLAYACAKKK

tukenmezkalem, davaniz ne zaman?
Gel sahip cikacam diyor, ama ozur yok
Annem degil, "biz" onemliyiz demiyor
4 ay cok uzun bi sure
ben kendim 1 bucuk ay annemlerin yaninda kaldim
bazi sacma sapan olaylar yuzunden
bana bir asir gibi gelmisti..
Seni o yuzden anlayabiliyorum..

Ailen seni sahiplenmis
Onlarla yaralarini sarabilirler
Cok dusunup uzulme
Eger cocuklarinizda olsaydi
ilerde daha da zorluk cekerdin..

Her biseyde hayir gormeye calis, ne kadar zor olsada
Allah cok cok sabirlar versin
Buraya icindekileri dok, biz senin yanindayiz.. :teselli:

bigün annesine gitti.geç geldi,o gelene kadar yemek bile yemedim.olamaya puflamaya başladı.ne oldu dedim,annemle konuştum dedi.ee bişey mi oldu hasta mı dedim?
yok boşanacaksın,,,ya o ya ben diyo dedi,sakindim.tek sorum ne cevap verdiğiydi?çünkü benim için aslolan annesinin sözü değil onun verdiği cevaptı.
bakıcaz demiş sadece.ne tercihi diyememiş.yıkıldım.yarınımı göremez olmuştum.kimsem yoktu o memlekette.sonra evden kovmalar,ititp kakmalar,her annesi araışında ayrı yatmalar falan başladı.
en dayanılmaz oldugunda ailemi aradım ilk defa yansıttım onlara gelin konuşun dedim.
sorun ne dedi babam,annem istemiyo dedi.neden evlenene kadar çok sevio annem onu dedin dedi.kaybetmek istememiş beni.
evden kovmak nedir dedi babam,alın gidin dedi.geldim.1 ay aramadı.4 ay bekleyip davayı açtım.ailne sırtını dön gel dedi.gel sahip çıkacam dedi.evden al dedim almadı,gelmedi,aileme tavır aldı,ailesi hiç aramadı biledavadan sonra daha da çirkinleşti olaylar.uzaktn gel yada davayı geri çek dedi hep,ama ne özür ne çaba.nede telafi cümlesi.sabrettim,bekledim,dibine kadar ektim acımı,soldum.
.
çok ama çok zor günler geçirdim.şimdiyse aglayamıyorum bile,içimde uhdelerle,elim koynumda mutlulugu bekliyorum,dilimde dualar.

canım eşimin kuzenide senle aynı durumda.ona ben hep boşver.birgün başka biriyle evleneceksin ve mutlu olacaksın bunları unutup gideceksin diyorum.sen de inşallah birgün başka biriyle mutlu olacaksın.ama eşinbaşka biriyle evlendiğinde annesi yine aynı şeyleri yapacağı için o yine mutlu olamayacak.bu yine tekrarlandığında bence çok pişman olacak.
sen güçlü ol buna inan bu günleri unutup gideceksin

.

Yanlarına kalmicaktır zaten
O erkek müsveddesi kendi beynine sahip olamadığı
Annesinin kötü kalbiyle küçük beyniyle yaşadığı sürecek
Ne oğlu ne anası mutlu olamicaklar
Ama sen onlardan kurtulup kendi hayatına döndüğün zaman
Çok mutlu olacaksın belki yeniden evleneceksin
Bu sefer geçmişten ders alarak daha iyi kararlar vereceksin

Yanlarına kalmicaktır zaten
O erkek müsveddesi kendi beynine sahip olamadığı
Annesinin kötü kalbiyle küçük beyniyle yaşadığı sürecek
Ne oğlu ne anası mutlu olamicaklar
Ama sen onlardan kurtulup kendi hayatına döndüğün zaman
Çok mutlu olacaksın belki yeniden evleneceksin
Bu sefer geçmişten ders alarak daha iyi kararlar vereceksin

Katiliyorum

Boyle erkekler ya hic mutlu olamaz, ya da surekli katlanan birini bulup yasamaya devam ederler.. Kaynanalar hic dusunmez mi ya, gelinlerde evlat diye?

Resmen yuva yikmaktir bu, kendi evladinin yuvasini yikmak.

'Analik' buysa hic analik yapmasinlar... :oklava:

ah bi aile kurabilsem bunlari yapicam edicem de ...

Back
X