- 11 Kasım 2009
- 1.732
- 34
- 118
ah bi aile kurabilsem bunlari yapicam edicem de ...
Insallah canim, bakarsin 2010 senin yilin olur a.s.
Cok klasik gelecek ama, gec olsun guc olmasin bence..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ah bi aile kurabilsem bunlari yapicam edicem de ...
aılemı bır kenara bırakıp sadece bana vereceksınız kızınızı
ben ve kızınız sadece ıkımız "bız" olucaz
bızım dısımızda kalan hıcbırseyın bızı etkılemesıne ızın vermeyecegım dıye soz vererek evlenme ıznı aldı
sımdıye kadar hıcbır sorunumuz olmadı "bız" olma konusunda.............................ama yıne esımle bırlıkte hareket edıp bızım kurallarımızın da oldugunu kabullenmelerı ıcın ugrasıyoruz
evladının gercekten mutlu olmasını ısteyen bır aıle once evladını bır bırey olarak gorebılmelı
kendı basına kararlar verebılecegını bılıp arkasında durabılmelı
Esiniz basindan beri anlamis bu 'biz' kavramini.
Kendisini gercekten tebrik ederim.
Cunki boyle bir kiz isteme de cesaret ister.
Basindan dikmis ailenizin bayragini..
Siz guclu olup kurallarina gore davrandiktan sonra
Baskasina laf soylemek dusmez
Mecburen size gore davranir
Butun sorunlarda zaten bundan kaynaklaniyor: dugun masraflarini, aile evlendiriyor, dugun masraflarini ustleniyor vs. ve gerisinde de karismak istiyor.
Evlat artik kendisi bir aile oldu diye kabullenemiyorlar.. bunu anlamiyorlar, veya anlamak istemiyorlar nedense[/QUdüğün.masraf? hepsini benim ailem yaptı.takı merasimi bittikten sonra gelip en arka masaya sırtını dönüp oturdular onun ailesi.düğün değil cenazeydi anlayacagınız.sebep mi ne? oglunu almışım ben :))
kaçmadım zorla evlenmedim.görücü usülüydü onlar beni 2 ay istemeye geldiler.düğün için de çok ısrar ettiler.eşim biliyomuş annesinin huysuzlugunu bozulmasın die acele ettirmiş şimdi böyle diyor.hatta nişanı atmıştım bile bi keresinde,ilerde sorun çıkar annen istemiyo galiba demiştim.yok siz yanlış anlıosunuz çok seviyor çok istiyor demişti.şmdiyse kaybetmemek için yalan sölemiş.şimdi peki diyorum?şimdi istemiyor diyor.boşanalım istiyor diyor.
allah cezalarını versin.madem bunu yapacaktın ne diye evlendin?
ne olursa olsun,aile çok önemli kızlar.anne dediğin anne gibi olmalı.evladının mutlulugu huzurunu herşeyin üstünde tutmalı,el kızı değil emanet evlat gözüyle bakmalı gelinine.ve unutmamalı oglunu alan değil,onu seven onu emanet alan kadın gözüyle bakmalı.
şimdi değdi mi bana yaşattıklarına? :)))
,düğün.masraf? hepsini benim ailem yaptı.takı merasimi bittikten sonra gelip en arka masaya sırtını dönüp oturdular onun ailesi.düğün değil cenazeydi anlayacagınız.sebep mi ne? oglunu almışım ben :))
kaçmadım zorla evlenmedim.görücü usülüydü onlar beni 2 ay istemeye geldiler.düğün için de çok ısrar ettiler.eşim biliyomuş annesinin huysuzlugunu bozulmasın die acele ettirmiş şimdi böyle diyor.hatta nişanı atmıştım bile bi keresinde,ilerde sorun çıkar annen istemiyo galiba demiştim.yok siz yanlış anlıosunuz çok seviyor çok istiyor demişti.şmdiyse kaybetmemek için yalan sölemiş.şimdi peki diyorum?şimdi istemiyor diyor.boşanalım istiyor diyor.
allah cezalarını versin.madem bunu yapacaktın ne diye evlendin?
ne olursa olsun,aile çok önemli kızlar.anne dediğin anne gibi olmalı.evladının mutlulugu huzurunu herşeyin üstünde tutmalı,el kızı değil emanet evlat gözüyle bakmalı gelinine.ve unutmamalı oglunu alan değil,onu seven onu emanet alan kadın gözüyle bakmalı.
şimdi değdi mi bana yaşattıklarına? :)))
_chocolate_ .!.:Maalesef bizde öyle degil. Esim ailesine haddinden fazla düskün. Ailesine düskün olmasi güzel ama bir yerden sonra insani kullaniyorlar. Misal bizim paramiz yokken benim ailem bize hep yardimci olurdu ayni zamanda paramiz olmadigi halde esim gider annesine harclik verirdi.
Simdi dururumuz iyi cok sükür ailesi hala para istiyor ama benim icimden vermek gelmiyor cünki kendi ailemi kullanmis ve hep onlara yediriyormus gibi geliyor bana. Onun icin bes kurus dahi olsa veresim gelmiyor.
bu konuda o kadar derin ve güzel düşüncelerim vardı ki kılar....
''biz''..... benim de eşim biz diyerek balamıştı.ve inandım,ailem de inandı bü sözlere.
ve başladım hayaller kurmaya.biz başka olacaktık,mutlu,huzurlu,koca bir ömür beraber,tek yürek olup sapasaglam duacaktık.evimin direği,gözümü onda açtığım erkeğim son neesimde bile dudağmda tebessüm olarak kalacaktı,o elimi tutunca bana hiç birşey olmayacaktı,bana sarıldıgında o sonsuz güven duygusu kaplayacaktı içimi,vız gelecekti herşey,bana dokundugunda zaman duracaktı,nerde olursak olalım onun omzu bnim evim olacaktı.sonra dünyanın en güzel şeyine sahip olacaktık,benim gözlerim onun burnu karışımı bi bebek.
daha sinemaya gidecektik,birlikte kitap okuyacaktık,hasta olunca biz bakacaktık bize,tatile gidecektik,bayram ziyaretlerine gidecektik cıvl cıvıl,sonra ömrümde bi kez sarhoş olacaktım onun yanında,düğün fotoğralaımızı alacaktık,daha çok uyuyacaktık birlikte,daha çok sabah onu perek uyandırıp,daha çok ekmek kızartacaktım,daha çok bekleyecektim balkonda dönüşünü,beraber düğünlere gidecektik,evlilik yıldönümü,bayram,14 şubat,doğum günlerimiz,yeniyıl daha bunları kutlayacaktık beraber....
hiçbiri hiçbiri olmadı arkadalar.öyle uhdeler kadı ki içimde,bogazımda öyle düğümlerle yarım kaldım ki....
neden diyeceksiniz.açılan konu.ve yazmak istedim.evlenne kadar biz diyen adam 2 aylık evliliğimi,sır ailesi,yani annesi ugruna harcadı.dengeyi kuramadı.ve boşanıyoruz.
nedi suçum,neden,nasıl inandım diye sorgulamaktan kendimi mahvettim.paylaşamadı oğlunu,eşim de hep annesini dinledi,beni 1 ay boyunca sürekli isteyen insanlar sırf oglu onla ilgilenmiyo,onu eskisi gibi aramıyo,ve mutakta bana yardım ediyo diye yıktılar yuvamı.agır hakaretlere maruz kaldım.daha neler nelerrrr........
ailenin yeri başka eşin yeri başka.bunun ayrımında olmayan insandan hayır gelmiyo.umudumu yitirmedim,allah sonrası için yüzümü güldürür inşallah.rabbim günah yazmasın ama,onlara asla hakkımı helal etmiyorum.ne eşime ne ailesine.
şmdi benim evimde,benim eşylarımın üstünde,benim yatagımda,benim kıyafetlerimle,çeyizimle hayat geçirmekteler,bana taktıkları 3 bilezige uyacak yeni gelin aramaktalar.
çok mu çirkindim,hayır çok güzelim.
cahil miyim,hayır 2 üniversite mezunuyum.
bceriksiz miyim?emek temizlik ev işi üstüme yoktur.
kötü müyüm,hayır.güleryüzüm,tatlı dilim,çocuk kalbimherkesin dilinde.
pki neden?nasıl bir annelik içgüdüsüydü ki bu kadar kıskandı ve bunu yaptı bana?
oysa ben ailemi,memleketimi bırakıp gitmiştim ona.annem olsun,kölesi olayım başımın tacı yapayım onları istemiştim...
uzun oldu kızlar neyse,dualarınız benmle olsun,unutmam için.
allah sizlerin mutlulugunu bozmasın.senağlama
Once biz sonra ailelerimiz.. saglik ve zor bir durum yoksa tabiiki.
esimin ailesi arabalarini bir ust model almak icin para isterlerse kabul etmeyiz
ama ay sonunu getiremiyorlarsa saglik sorunu yasiyorlarsa elimdekinin yarisini gonderirim
kendi ailem icinde gecerli
ama kendimizi ayda yilda bir kasip ufakta olsa sevindirebiliriz diye dusunuyorum
cunku onlar buyuklerimiz
ilk önce ailem yani biz cocuklarim .sonra onun ailesi benim ailem. bu konuda esim benden tutucudur. cocuklarina toz kondurmaz .kendi annesine bile laf söz ettirmez .ilk evlendigimiz de esim annesine cok düskün dü.bizim evimiz diye bir sey yokdu sanki .babasi biraz konusmus. zamanla evimiz oldu .cocuklarla da daha asiri baglandi.aile büyükleri de biraz cocuklarina asilamali . herkes evini yerni bilsin.