Ne ala memleket..

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.090
158
Renksiz hayaller dolu dökülen gözyaşlarım, ezikliği kalbimde yaşanmış bu evliliğin, tüm acı anıları bana bırakıp gidecekmiş yurt dışına,ayda bir gelip oğlunu görecekmiş.. Miş de miş... Ne güzel ya.. Hastalığıyla, 2 yaş sendromuyla, ergenlik tripleriyle her şeyiyle ben tek ilgileneceğim, o da ayda bir gelip sevip gidecekmiş.. Ne ala memleket...

Cebimde sonradan görme bir yalnızlıkla, bir başıma, kucağımda 3 yaşında bir çocuk.. Kaldığım yer tam da burası.. O gelinliği giyerken, o imzayı atarken bunu mu hayal etmiştim,payıma düşen kader sana ne diyeyim..

Başka bir konuda çocuğu olan annenin, en azından çocuk reşit olup, kendini kurtarıncaya kadar evlenmemesi gerektiği tartışılıyor.. Onlar da haklı, karşı fikirdekiler de haklı.. Herkes haklı.. Suçlu kim peki, 26 yaşında elimde 2 yaş sendromunu dibine kadar yaşayan bir çocukla kalmışlığıma kırılan kalbim mi..

Renksiz hayaller dolu dökülen gözyaşlarım, ezikliği kalbimde yaşanmış bu evliliğin, tüm acı anıları bana bırakıp gidecekmiş yurt dışına,ayda bir gelip oğlunu görecekmiş.. Miş de miş... Ne güzel ya.. Hastalığıyla, 2 yaş sendromuyla, ergenlik tripleriyle her şeyiyle ben tek ilgileneceğim, o da ayda bir gelip sevip gidecekmiş.. Ne ala memleket...

Cebimde sonradan görme bir yalnızlıkla, bir başıma, kucağımda 3 yaşında bir çocuk.. Kaldığım yer tam da burası.. O gelinliği giyerken, o imzayı atarken bunu mu hayal etmiştim,payıma düşen kader sana ne diyeyim..

Başka bir konuda çocuğu olan annenin, en azından çocuk reşit olup, kendini kurtarıncaya kadar evlenmemesi gerektiği tartışılıyor.. Onlar da haklı, karşı fikirdekiler de haklı.. Herkes haklı.. Suçlu kim peki, 26 yaşında elimde 2 yaş sendromunu dibine kadar yaşayan bir çocukla kalmışlığıma kırılan kalbim mi..
Ne yazsam bilemedim. Allah yardımcınız olsun 😔

velayeti babaya verin o vakit?
anladığım kadarıyla boşanıyorsunuz, boşanmadan sonra ne hayal ediyorsunuz?
aynı evde yaşamadıktan sonra 15 te 1 yada ayda 1 olması neyi değiştirecek sizin için?
En azından haftada 1 gelip bir gününü çocuğuna ayırabilir, ben de kendime ayırırım o bir günü.. Kendine zaman ayırmış, dinlenmiş daha mutlu bir anne olabilirim..

Ayda bir dedigine bakmayin. Senede bir yillik izinlerinde anca gelir gelirse. Ben 3 saat uzakliktaki anneme ayda bir gidemiyorum. Ancak tatillerde. Bir iki ay gelirse duzenli gelir sonra o seneden seneye doner. Yurt disina gitmesine hayir dememeniz icin ayda bir demis. 15 gunde bir deseydi inanmazdiniz.

Son düzenleme:
Ayda bir bile gelmeyecektir yurtdışından buna da hazırlıklı olun.

Sizin açınızdan zor elbette ama bosanmalarda büyük yük anneye kalıyor zaten çocukla ilgili, etrafımda gördüğüm örneklerin çoğu böyle malesef.

Allah kolaylık versin.

Holder merhabalar. Konularını okuyorum ve elimden geldiğince yazıyorum.
Bence senin asıl sorunun hala hazmedememiş olman.
Bak hepimiz bir ton şey yaşıyoruz. Forumu bir aç oku bizden beter ne halde olan hemcinslerimiz var.
Senden rica ediyorum artık boş ver bu işe yaramazı. Her türlü zaten boşanılınca kadında kalıyor tüm sorumluluk.
Kendine bir iş bulmakla başla mesela.

En azından haftada 1 gelip bir gününü çocuğuna ayırabilir, ben de kendime ayırırım o bir günü.. Kendine zaman ayırmış, dinlenmiş daha mutlu bir anne olabilirim..

şimdi çocuğunuz küçük olduğu için ve muhtemelen çalışmadığınız için böyle düşünüyorsunuz.
eğer çalışan anne yada okullu çocuğu olan anne olsanız,
koştur koştur geçen haftaiçinden sonra,
haftasonu çocuğunuzla kaliteli ve gardiyan olmadığınız güzel vakitler geçirmek isteyeceksiniz.
eşiniz için de zor olacak. şu adamlara hepten duygusuz muamelesi yapmayın.
sonuçta evladından ayrı olacak.
ayda bir kaç günle yetinecek...

aileniz yada eşinizin ailesi yakınınızdaysa onlarla bir duzen kurabilirsiniz.

Bazi erkekler karisiyla birlikte çocuğundan da boşanıyor. Aklımın bir türlü alamadığı bir durum. Eğer baba kadının canını acıtmak niyetinde değilse yüzde 90 velayeti veriyor. Belirlenen gunlerde ise kadin göstermem cocugu demedikce gormek gitmek isteyen nadir.
Yurt dışından ayda bir gelmesi bile bana imkansız gibi görünüyor. Sanki o çocuk tek başına kadının kararı ve eylemiyle yapılmış gibi...

Holder merhabalar. Konularını okuyorum ve elimden geldiğince yazıyorum.
Bence senin asıl sorunun hala hazmedememiş olman.
Bak hepimiz bir ton şey yaşıyoruz. Forumu bir aç oku bizden beter ne halde olan hemcinslerimiz var.
Senden rica ediyorum artık boş ver bu işe yaramazı. Her türlü zaten boşanılınca kadında kalıyor tüm sorumluluk.
Kendine bir iş bulmakla başla mesela.
Haklısın, henüz hazmedemedim... Farkındayım bunun.. Bazan iyi, bazen çok kötüyüm.. Bu iniş çıkışlar beni epey yordu, umarım bi gün durulurum... Bu arada işim var, çalışıyorum.. İşsizlikten değil yani durumum.. :)

Haklısın, henüz hazmedemedim... Farkındayım bunun.. Bazan iyi, bazen çok kötüyüm.. Bu iniş çıkışlar beni epey yordu, umarım bi gün durulurum... Bu arada işim var, çalışıyorum.. İşsizlikten değil yani durumum.. :)
E o zaman daha da iyi :)
Boşanan her kadın emin ol bu aşamadan geçer. Benim 2sene gibi bir zaman oldu. Ve hiç bir şekilde üzgünlük falan kalmadı hatta yeniden evleniyorum. Sen yeter ki gönlünü ferah tut.

şimdi çocuğunuz küçük olduğu için ve muhtemelen çalışmadığınız için böyle düşünüyorsunuz.
eğer çalışan anne yada okullu çocuğu olan anne olsanız,
koştur koştur geçen haftaiçinden sonra,
haftasonu çocuğunuzla kaliteli ve gardiyan olmadığınız güzel vakitler geçirmek isteyeceksiniz.
eşiniz için de zor olacak. şu adamlara hepten duygusuz muamelesi yapmayın.
sonuçta evladından ayrı olacak.
ayda bir kaç günle yetinecek...

aileniz yada eşinizin ailesi yakınınızdaysa onlarla bir duzen kurabilirsiniz.
Yanlış analiz çalışıyorum...çalıştığım günler de de anneme bırakıyorum.. Hafta içi her gün mesaili bir iş değil.. Diğer zamanlarda da aileme bırakmak istemiyorum yeterince yorduğum için, bu durumda kendime ayıracak vaktim olamıyor, kafamı dağıtamıyorum..

E o zaman daha da iyi :)
Boşanan her kadın emin ol bu aşamadan geçer. Benim 2sene gibi bir zaman oldu. Ve hiç bir şekilde üzgünlük falan kalmadı hatta yeniden evleniyorum. Sen yeter ki gönlünü ferah tut.
İşte o 2 sene geçer de,nasıl geçer.. Delip mi geçer, kanatıp da mı geçer, geçene kadar ben de hal kalır mı...

Ya haftada iki gün onda kalması şartını koşun ya da velayeti ona vereceğinizi söyleyin. Çok haklısınız kendi hop diye sorumsuz bekarlık günlerine dönecek ama siz 7/24 çocuk sorumluluğu alacaksınız adaletsizlik bu. Benim çocuğum yok ama olsa ve boşansam ya velayeti ortak paylaşırım ya da çocuğun yüzünü icrayla zor görür. Oldu canım ayda bir iki saat lütfedecek babalığını

Ya haftada iki gün onda kalması şartını koşun ya da velayeti ona vereceğinizi söyleyin. Çok haklısınız kendi hop diye sorumsuz bekarlık günlerine dönecek ama siz 7/24 çocuk sorumluluğu alacaksınız adaletsizlik bu. Benim çocuğum yok ama olsa ve boşansam ya velayeti ortak paylaşırım ya da çocuğun yüzünü icrayla zor görür. Oldu canım ayda bir iki saat lütfedecek babalığını
Evet, aynen bu.. Babalığı lütfetmesini hazmedemiyorum..Normalde de çocuğuna ölüp, biter.. Onun için, geleceği için yurt dışında çalışacakmış.. Bu çocuğun babasına da ihtiyacı var..

Yanlış analiz çalışıyorum...çalıştığım günler de de anneme bırakıyorum.. Hafta içi her gün mesaili bir iş değil.. Diğer zamanlarda da aileme bırakmak istemiyorum yeterince yorduğum için, bu durumda kendime ayıracak vaktim olamıyor, kafamı dağıtamıyorum..

çalışıyorsanız ve bu sürede çocuğunuzdan ayrıysanız, geri kalan vakti birlikte geçirmeniz daha doğru değil mi zaten?
2.5 yaş anneye bagımlı bir yaş.
bir kaç saat nefes alayım diye düşünüyorsanız aileniz yardımcı olur, öğle uykusunu onlarda uyutur çıkarsanız..
yada eski eş ailesi ile kötü ayrılmadıysanız, çocuk ayda bir, babaannesini dedesini görebilir.

6 ay kadar sabredip, kreşe verirseniz, full time çalışmadığınız için vaktiniz olur, rahatlarsınız.
bu kadar karalar bağlayacak bir gelecek planı değil.
üzmeyin kendinizi.

ben konularınızı bilmiyorum. çok havada kalıyor olabilir bu öneriler. öyle ise kusura bakmayın 🤷🏻‍♀️

Back
X