ne anadan ne yardan

azrabebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2010
156
4
96
İstanbul
iyi geceler arkadaslar... iyi kotu takip edenler bilir kaynana belami onun yaptiklarini benim.soylediklerimi ... Esimin tavri her zaman ayni tepkisiz, aslinda bana hic kizmaz soyle yapacaksin boyke yapmalisin demez onun icin onemli olan kapimizi kapadigimiz zamn icerde kalan huzurdu. En azindan bana oyle soyledi bu zamana kadar ...
bazen dusunuyorum annesinede ayni mi davraniyor diye belki onada "ne yapayim anne idare ediyorum "mu diyor
kafamin icinde sorular icim icimi yiyor bazi geceler... uyuyamiyorum ayaklarima agrilar giriyor sabaha kadar dolaniyorum evin icinde...
tamam ben annesine kizsin kussun demiyorum Bu en son yapmasini isteyecegi. sey olur ama istiyorumki ben bi kusur isledigimde beni uyarsin anneside beni ezfiginde ona guzellikle anlatsin boyle olmaz desin esimi uzme anne huzurumuzu bozma desin...
hep mi boyle bu bir evin bir erkekleri... esimle tartistik yakin zamandaki mevzular yizunden, araya mesafe koymayi dusunuyorum khretsinki esime dokunmadan uyuyaniyorum ama sabirli olacagim esime ailesi yuzunden olacklari frkeysin bi kendine gelsin istiyorum.
benim gibi olup esini kendine baglayan arkadaslar var mi

Evliliği sarsan manevi hastalıklardan gelin-kaynana tartışması, çoğu ailede müzminleşmiş vaka durumunda liderliğini koruyor Dünyanın en uzun soluklu savaşlarına taş çıkartacak şekilde istikrarla devam eden bu anlaşmazlığın kaynağını tek bir nedene indirgemek imkansız Zira herkesin aile yapısı, hayat tarzı ve kişilik özellikleri birbirinden farklı Dolayısıyla yaşanan problemler de… Gelin-kaynana meselesinde kim haklı kim haksız polemiğine girecek değilim Hangi tarafı dinlerseniz yerden göğe kadar haklıdırlar“Benim çektiklerimi bilseniz…” diye başlayan sözler kitapları dolduracak uzunluktadır.Bu günün gelini yarının kayınvalide adayı olarak muhasebesini yaparsa, sevdiği insan uğruna fedakarlığa katlanır Gelin ve kayınvalide kalben birbirlerine yakın olamasalar bile ortak sevdikleri erkeğin hatırına olayları alevlendirmekten kaçınmalılar Erkeğin ne annesinden, ne de hanımından vazgeçemediği herkesin malumu Birini diğerine tercih etmek zorunda kalsa bile kalbinin bir tarafı daima ezik kalacaktır bence eşini cezalandırmaya çalışmak yerine ona yardımcı ve destek olmalı ve onunla geçirdiğin zamanları kalite ve mutlu bir hale getirmelisin onun annesine tepkisiz kalması seni sevmediğinden değil annesine duyduğu saygıdan ve bence bu doğru bir davranış .. neden tartışmaya girdiğini bilmiyorum ama bence en büyük savaşlar sessizce kazanılır yani susmalı ve tartışmadan uzak durmalısın sen tartışmadan kaçarsan bence kaynanan da senle tartışmaya girecek fırsatı bulamayacaktır sevgiler ...

Siz önce kendinize bir iyilik yapın ve kendinizi o kötü duygularınızdan arındırın.
Ben eski konularınızdan hatırladığım kadarıyla kayınvalidenizin onu ölmesini isteyecek ve hayal edecek kadar kötü şeyler yaptığını düşünmüyorum.
Ölümü halinde gözümü kulaığımı kapatır bir bardak su vermem diyecek kadar katı bir kalbi anlayamıyorum.
Ya da ölsün istiyorum demişsiniz mesela başka bir iletinizde.
Burada ne konular var, insanlar neler yaşıyor, bu kadar basit ve her ailede görülebilecek sorunlar yüzünden bir insanın ölümünü dileyebileyen, isteyen, kurgulayan ve bir yudum suyu çok gören bir gelinin de sevilmemesini normal buluyorum.
Eşiniz adına çok üzüldüm.
Onu doğuran yetiştiren insana haddini bildirmesini istiyorsunuz.
Burda nazikçe uyarsın diyorsunuz ama tüm yorumlarınız okuduğumda asıl isteğinizin onu susturup oturtmasını ve size üste çıkarmasını istediğinizi anladım ben.
Bazı şeyleri görmezden geliverseniz, o içinizdeki şunu söyle, bunu yap diyen kötü sesi susturabilseniz belki daha güzel olurdu hayatınız...

ne kadar kötü düşünceleriniz var.hiç ezilmiş biri değilsiniz,ezilen insanların sesi soluğu çıkmaz,söylenen her şeyi sineye çeker,boynu büküktür devamlı siz öylemisiniz,misafir bile dinlemeyip ağzınıza geleni sayan birisiniz.

merak ediyorum erkek kardeşiniz var mı,gelininizin anneniz hakkında böyle düşündüğünü öğrenseniz ne hissederdiniz
pardon sizin anneniz çok çok iyidir,hiç evladını arayıp sormaz,evladının evine gitmez,geline laf söylemez,evladından da beklentisi yoktur

kayınvalidenle sorunlarınız ne bilmiyorum ama sana şunu söyleyebilirim bir erkek kolay kolay annesine rest çekemez karımı üzüyorsun buna izin vermem diyemez kimi saygısından kimi annesini kırmak istememesinden dolayı da olsa söyleyemez ama eşine daha kolay idare et diyebilir.bu sebepten herşeyi gözünde büyütme bazı şeyleri görme duyma kayınvalideni biraz da sevmeye çalış en azından olumsuz değil olumlu yönlerini görmeye çalış.eşinle ailesi için didişme

eşinden uzaklaşarak onu değiştiremezsin..
yani belki değişirde olumlu yönde değişmez...
üstelik eşin sana bişey söylemiyo kızmıyo diye neden rahatsız oluyosunki..
sorun arıyosun kendine anlaşılan...
sende eşin gibi kapının dışında bırak herkesi ve herşeyi...
huzuru aramak yerine yaratmaya çalış....

Son düzenleme:
Herkes uğraşıyor

gunaydin oncelikle ve tesekkur ederim okudugunuz zaman ayirip yorum yaptiginiz icin...

Bana kimsenin hak vermesini beklemiyorum istemiyorumda. Ne yapmaliyim burda bana onu yapti bunu yapti diye daha aramizda birsey yokken basladigi kotuluklerden mi baslayayim, neden ?
evet kotuyum ve yine kendi sayesinde onun olmesini istiyorum zaman zaman herkes kendi yasadigini bilir kimsenin beni anlamasini beklemiyorum.evet belki baska biri bu sekilde dusunse,yuh derdim bu kadar mi nefret eder insan derdim...
Belki size gore ezilmedim oyle varsayalim ezdirmem de kendimi kinseyide ezmem... esimin annesine kizmasini istemiyorum aramizdaki saygiyi onun korumasini bekliyorum...
bana da diyebilsin annmesaygi duyacaksin ya da herneyse solemesi gereken ... annesine de soleyecek birseyleri olsun istiyorum... benim yanimda olup annesine sirt cevirse zaten onu adamdan saymam dogru olan arayi bulmak ...

Ben kotu bir insanim kotuluk dusunuyorum hickimseyide sevmiyorum kendimden baska ...
yasadiklarim cok yabanci sanirim size oylede olmasini temenni ediyorum sizler ocin allah huzur saglik mutluluk versin hepinize

hayır adam zaten sana kımıyor bağırmıyor,ne yapıp yapmaman gerektiğini söylemiyor, bir şeylere zorlamıyor daha ne olsun.burada konuları okumuyoprsmusun insanlar neler yaşıyor.ne güzel eşiniz var ne size ne annesine karışmıyor.gerçi böyle erkekler makbul değil değil mi,illa kocalrınız size hötlesin bağırsın çağırsın istiyorsunuz

Demagojiye girmeyelim isterseniz.
Herkesin ne türlü sıkıntısı var bunu da siz bilmiyorsunuz herhalde.
Anlattığınız kadarıyla sizin yaşadıklarınızın misli katı fenalıklar yaşadığım ve gördüğüm halde ölürse bir bardak su vermem diye düşünmedim hiçbir canlı için. Bazen aklıma da geldi ölse bir yudum su verir miydim diye.
Sonra böyle hissettiğim için nefret ettim kendimden.
O kötü diye ben de kötü olmamalıyım dedim.
Bu benim düşüncem tabi..
Siz kıssasa kıssas derseniz bilemem.
Ne yaptı ki. Bu kadar ölüm anında bir yudum suyu esirgetecek size..
Eşiniz annesini terbiye ettiğinde elinize ne geçecek.
Unutmayın o bir anne. Ve oğlunun görevi onu terbiye etmek değil, herşeyiyle kabul etmeye çalışıp kalbini kırmamak.
Çünkü o bu kadarını haketmiyor.
Doğru şeyler yapmıyor olabilir. Ama ölürken bir yudum suyu haketmeyecek kadar değil.
Bu sözünüz çok gücendirdi kendi adıma beni...

canım diğer konularını okumadım oncesınde ne yasadıgını da bılmıyorum ama kaynana vakası bende de var ama eşim genelde bana destek olur bazen annesıne bıle yeter anne dedıgı oluyor.. eşimle tabi ki bizimde bu yüzden kendi odamızda ve aramızda kavgalarımız oluyor bazen küstüğümüzde ama bende senin gibi ona dokunmadan uyuyamıyorum mesela eşimin dış görevi vardı 1 hafta oraya gitti ben onun pijamalarına sarılıp uyumuştum ona o kadar da bağlıyım.. eşim için annesine de katlanıyorum bigün diyorum beni anlar annesi de ezıyet etmekten vazgeçer.. sabrediyorum hep dua edıyorum ama asla kavga ıcıne gırmıyorum çünkü eşim benım herseyden önce gelir bence sende eşin için bazı şeyleri yut kavga etme ama uyar tatlım

evliliklerde erkekler;
Sorun çözmekten çok sorunun var olduğuna inanmak istemezler..

Kendilerince evlerinde huzur bulmak isterler, işten eve geldiklerinde işte yaşadıkları stres evde sukuneti aratır...

Ancak

Eşlerinin gün içinde yaşadıkları ve belki birlikte olduklarında yaşanılan bir takım olumsuzlukları görmezden gelmeleri katlanılır gibi değil..

Kendi fikrim şudur ki;

Aile içinde bir takım sorunları kişilerin birebir kendi çözmeleridir eğer netice alınamıyorsa 3. kişler devreye sokulmalıdır..

Kayınvalide ve gelin arasındaki problemleri (ufak tefek) eşlerin çözmelerinden yana değilim..

Büyük çaplı sorunlar olduğunda devreye girilmeli..Malum hassas ilişkiler anne ve eş...

Bu ince çizgide erkeğin çok dengeli ve adil olması gerekiyor..

Bir kayınvalide şunu hissetmeli;

Ben gelinime kırıcı olursam oğlumu kaybederim...

Ve bir eş ben kayınvalideme kırıcı olursam eşimi kaybederim..

Yani burdaki 3 lü ilişkide herkeze eşit pay düşüyor..

Kayınvalide durması gereken çizgiyi bilecek ve bir adım öteye gitmeyecek.

Erkek anneyi enne gibi eşini eş gibi bilecek...

Ve kadın korunmaya muhtaç gibi değil kendi haklarını savunan özeline müdahale ettirmeyen dişi kaplan olacak..

Keske yapabilsem keske...
ama ben aglarken aci cekerken esimin hicbirsry yokmus gibi normal hayatina devam etmesi beni daha da cok yipratiyor ... sadece beni biraz dinlesin beni anlamaya calissin tepki bile vermiyor , aglasam ne oldu neden agliyirsun demez...
esimin kolu bacagi sizlasa sabahi sabah ederim rahat mi uyuyormu diye... annesine birsey olsa ben bakicam kim bakicak saniyorsunuz, hemde bebekler gibi bakicam ama boyle devam ederek nefretle eziyetle baktiracak kendime sevgiyle merhametle degil...

anlıyorum seni canım ama bide şöyle düşün...
eşin sana kötü davranda sürekli annesini tutsa dahamı iyi...
bence bırak kendi hallerine...
eşinden uzaklaşmak değilde çok fazla üstüne gitmemek daha iyi olur...

Ebru hanim ben kendimden nefret etmiyor muyum saniyorsunuz .
.. su yazdiklarimi beni taniyan biri okusa ne oldu sana ne hale geldin nedir bu nefret derdi herhalde... demogoji falan yapmiyorum ne olacak siz bana hak verince ya da beni yargilayinca benim yaralarim mi kapanacak? hayir suan benim icin her nekadar dert ortagi olsanizda sioyle yazde kayinvalidem gibi disindasiniz cemberimin ... evet biraz fazla abartiyorum belki yasadiklarimi ama ben ysiyorum
kizmis yag dokulse uzerinize caniniz nasil yanar nasil aci cekersiniz icin.oyle yaniyor benim belkide butun bunlar benim sucum daha sevgi dolu merhametli olmaliydim degil mi? Kimse olmasin benim yerimde hickimse

Üzerinize kızgın yağlar dökülmüyor.
Siz büyütüyorsunuz. O kötü diye, kötülük yapıyor diye, canınızı acıtıyor diye siz de aynılarını yaşasın istiyorsunuz.
Yani siz de tam onun gibi bir insan oluyorsunuz.
İçinzde nefret ve öfkeyi biriktirmek yerine, sabrı ve merhameti büyütün.
O içinizde biriken öfke bir gün hasta edecek sizi.
Ki zaten etmiş öyle görünüyor.
Yaşadıklarınız çok ağır olabilir. Herkesin çok büyük sıkıntıları var. Ve gerçekten de sizin sıkıntılarınız sizi öfkeden deliye döndürecek kadar büyük değil.
Ve isteğiniz çok abes.
Kocam annesini terbiye etsin.
Tek kelimeyle bunu istiyorsunuz.
Hayat öyle kısa ki..
Ve stres insanı öyle hasta ediyor ki..
Siz bilirsiniz seçim sizin tabi..

İnşallah sizin elinize kalmaz.

insallah ne bana nede en sevdigine muhtac etmesin allah onu huzur icinde elden ayaktan dusmeden en sevdigine bile muhtac olmdan herseyden hefesini alip herseyden pisman olup yapacak birseyi kalmadan huzura kavussun ben huzur istiyorum 3 gunde bir darmadagin edip 3 kurusluk keyfimi kacip gitmesin sonra hicbirsey yapmamamos gibi piskjn piskin cikmasin karsima ben kendime inaniyorum guveniyorum suan bunlari dusunuyor olsamda cabaliyor olsamda
Buna o musade etmiyor onu sevmeme ona saygi duymama o musde etmiyor bende anne degil annemmm desem gozunun icine baksam hizmet etsem severek isteyerek yapsam istemez miydim lutfen benim acim bana yetiyor pismanligim ta basindan deli gibi sevdigim olumune bekledigim bu adamla evlenmek kizima ragmen esime olan buyuk askima ragmen...

Bakin burdaki ufak tefek sorunlara belki bakis acisi farkliliklari ile cözüm bulunabilir ama birde kesinlikle sadece bir uzmanin halledecegi durumlar vardir..Neden sürekli esinizin ona sert ciktigini hayal ediyorsunuz, neden sürekli esinizin sizi annesinden cok sevdigini size kanitlamasinin yoluymus gibi annesine hadbildirmesini bekliyorsunuz..

Su yukardaki isaretledigim kelimeler bile sizin ic dünyanizi anlamama yetiyor..Esiniz size sahip cikiyor, haksiz oldugunuz bir konuda bile yaninizda oluyor ama bu size yetmiyor..Peki ne istiyorsunuz? Yukarda kirmizi ile isaretledigim seyi istiyorsunuz "Annesine sirt cevirmesini ve onunla arasinin acilmasini" hakettigi bu diyorsunuz..Esinize burdan tasinalim deseniz tasinacak ama siz bu seferde elalemin ne diyecegini düsünüyorsunuz:) Hayatinizi bir cikmaza bir arbedeye kendiniz ceviriyorsunuz...Herseyi birakin ve bir uzmanla görüsün..Bugün ölmesini isteyen yarin bir sinir aninda öldüredebilir

Terbiye etmek boyle bir tabir kullanmadim ve boyle bir seyide istemiyorum neden bu kelimeye takildiniz kendi icinizde sanirim bi durum var...
neyse ne ben anlatabiliyorum derdimi ne de siz anliyorsunuz . yormayin kendinizide benide lutfen siz keyfinize bakin arkadasim hayirli mutlu huzurlu gunler diliyorum hepinize...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…