Ne annem var ne kız kardeşim ne

cerebrum77

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2009
1.834
702
163
İnsanın sevdiklerinin olması başkaymış, kendisini kendinden çok seven kadınlar olması bambaşka. Benim hayatımda hiçbiri yok o kadınların. Kendileri için çok özel olduğumu bildiğim/ sandığım bir anneanne ve bir teyze; Allah uzun ömür versin ikisine de. Ama bir vakit geliyor 20 torundan sadece biri, yirmi yeğenden sadece biri olmaktan öteye geçemiyorum çok sevildiğimi bilsem de.
Arkadaşlarım var sohbet ettiğim, yerine göre derdimi paylaştığım ama içimdekilerin onda birini söylesem dokuzunu yuttuğum.
Eşimin ablaları var, hah işte beleş üç tane abla buldum diye sevindiğim, çok şükür bir zararlarını da görmediğim ama temkinli olmayı bir türlü elden bırakamadığım, yanlarında çırılçıplak olamadığım.
Kayınvalideme hiç değinmiyorum, özellikle kızımın olmayışını ( ki bütün samimiyetimle söylüyorum hayatımdaki bu üç yok kadından en az beni üzen hatta benim çoook derin korkularım yüzünden iyi ki yok dedirten bazen ) ve annemin hayatta olmayışını zaman zaman iç serinletme malzemesi yaptığı ve bunu açıkça söylediği olmuştur.
Hasıl-ı kelâm kol kola gezen anne kızlar, beraber oturup kaynatan kız kardeşler ara sıra yaramı kanatıyor. Kıskanç bir insan olmadığımı söylesem de buna inanmayanlar çıkacaktır; olsun çıkar elbet ne demek istediğimi anlayan.

Sabah annemle yaptığım telefon sohbetleri, ablamla çıktığım alışverişler, kıkırdaşıp gülüşmeler, sarılıp ağlaşmalar hayal ederken buluyorum kendimi bazen.
işte böyle...

İnsanın sevdiklerinin olması başkaymış, kendisini kendinden çok seven kadınlar olması bambaşka. Benim hayatımda hiçbiri yok o kadınların. Kendileri için çok özel olduğumu bildiğim/ sandığım bir anneanne ve bir teyze; Allah uzun ömür versin ikisine de. Ama bir vakit geliyor 20 torundan sadece biri, yirmi yeğenden sadece biri olmaktan öteye geçemiyorum çok sevildiğimi bilsem de.
Arkadaşlarım var sohbet ettiğim, yerine göre derdimi paylaştığım ama içimdekilerin onda birini söylesem dokuzunu yuttuğum.
Eşimin ablaları var, hah işte beleş üç tane abla buldum diye sevindiğim, çok şükür bir zararlarını da görmediğim ama temkinli olmayı bir türlü elden bırakamadığım, yanlarında çırılçıplak olamadığım.
Kayınvalideme hiç değinmiyorum, özellikle kızımın olmayışını ( ki bütün samimiyetimle söylüyorum hayatımdaki bu üç yok kadından en az beni üzen hatta benim çoook derin korkularım yüzünden iyi ki yok dedirten bazen ) ve annemin hayatta olmayışını zaman zaman iç serinletme malzemesi yaptığı ve bunu açıkça söylediği olmuştur.
Hasıl-ı kelâm kol kola gezen anne kızlar, beraber oturup kaynatan kız kardeşler ara sıra yaramı kanatıyor. Kıskanç bir insan olmadığımı söylesem de buna inanmayanlar çıkacaktır; olsun çıkar elbet ne demek istediğimi anlayan.

Sabah annemle yaptığım telefon sohbetleri, ablamla çıktığım alışverişler, kıkırdaşıp gülüşmeler, sarılıp ağlaşmalar hayal ederken buluyorum kendimi bazen.
işte böyle...
hayat işte... bende de var ama yok

işte böyle...
Bu yazın bana babamı hatırlattı..Hem de çok derinden..
Geçen yıl kaybettim babamı. Acılar asla unutulmuyor, onları kabullenmeyi öğreniyorsun sadece.
Öyle bir boşluk bıraktı ki bana asla dolmayacak hatta zaman zaman iyice açılan.
Düşündükçe içimi acıtan ama elden bir şey gelmeyen. 59 yaşındaydı babam.. Canım babam. Ondan sonra kpederime baba demedim hiç. Bazen boşlukta bağırıyorum "babaaa" diye.
Bir de mezarda..
Allah rahmet eylesin anneni de. Sabırlar versin.

Evet genelde kız kıza muhabbette olurlar abla kardeşler ya da anne kızlar ama
Elti moduna giren ablalar da yok değil
Kayınvalideden daha çok herşeye karışan anneler de yok değil
Böyle düşün hem anne ya da ablaya sahip olmak için artık geç, Allah mekanını cennet etsin annenizin
Ama inşallah sizin bi kızınız olur ve tüm keşkelerinizi birlikte tamamlarsınız

işte böyle...

kardeşlerimin yerini kimse tutamasa da, en kıymetlim-tek kıymetlim annem; konunuz beni çok duygulandırdı :KK61:

çook duygulandım içim bir tuhaf oldu hayattalar ama iş güç uzağız birbirimize yani senin dedğin gibi kol kola gezme bir araya gelip kıkırdaşma yok öle çok abartma bence.herkes öle değil hayat o kadar toz pembe değil senin dediğin gibi olmak için hayat tıkırında olmalı.eşin ooo süper olmalı bunu dert etmemesi lazım yani anneyle gez toz kardeşlerinle gül eğlen.yeri geliyor anneme zor götürüyorum.bende dertlendim şimdi annem kardeşlerim hepsi bi tane ama bu dediklerin olmuyo bziizm hayatımızda

Annenızı tanıdınız mı p ekı?
nedense cok eskıden berı yokmus gıbı geldı

Olsun yaa allah işte buda senin imtihanınmış bende annemi kaybettim. hayatta hiçbirşey annenin yernini dolduramaz allah yuvanı hayırlı eylesin.

Benim ne annem, ne babam, ne kardeşim var. Oysa bir zaman varlardı, kaybettim onları. Şimdi ne kadar zor, ne kadar acı olduğunu anlatamayacağım, laflar boş. Tek diyeceğim, eğer sahip olmadıklarımıza odaklanırsak, zaten zor olan hayatımız iyice çekilmez olur, hiçbir şeyden tat alamaz oluruz. Bazen yokluklarının beni nasıl sarstığını anlatamam, bilmem kaç defa keşke hafızamı kaybetsem de, kendime ve onlara dair hiçbir şey hatırlamasam ve bu acıyı çekmesem demişimdir... Ama her şeye rağmen o duyguyu atlatmam gerektiğini, güçlü durmam gerektiğini, hayatımdaki güzelliklere odaklanmam gerektiğini biliyorum. Çünkü bu öyle bir yokluk ki, çaresi yok ve kendinizi ne kadar kaptırırsanız, o kadar dibe batıyorsunuz. O yüzden hayatıma odaklanmaya çalışıyorum. Sanki tüm talihsizliklerin üstüne bana bir mükafat gibi verilmiş eşime, şimdi de ikinci mükafatım olan karnımdaki bebeğe, hayatımdaki güzel insanlara odaklanıyorum. Eminim sizin de vardır hayatınızı yaşanır kılan birileri, bir şeyler... Elimizdekilerin kıymetini bilmekten başka yapabileceğimiz bir şey yok maalesef.

Evet genelde kız kıza muhabbette olurlar abla kardeşler ya da anne kızlar ama
Elti moduna giren ablalar da yok değil
Kayınvalideden daha çok herşeye karışan anneler de yok değil
Böyle düşün hem anne ya da ablaya sahip olmak için artık geç, Allah mekanını cennet etsin annenizin
Ama inşallah sizin bi kızınız olur ve tüm keşkelerinizi birlikte tamamlarsınız
Teşekkür ederim güzel dileklerine. Artık çocuk düşünmüyorum. Allah iki evladıma anneli babalı hayırlı uzun ömür versin, onları kendi içlerinde mutlu, çevreleriyle uyumlu, faydalı insanlar olarak yetiştirmek nasip olsun başka birşey istemem.
Ama bazen insan derdini koyacak yer arıyor arıyor arıyor bulamıyor. Koyduğu yerde manasız duruyor, niye koydum ki bunun yeri burası mıydı şimdi diyorsun, canından can arıyorsun. Ne diyeyim en büyük derdim bu olsun diyorum çoğu zaman geçiyorum. Ama bazen depreşiyor böyle . Geçer...

Teşekkür ederim güzel dileklerine. Artık çocuk düşünmüyorum. Allah iki evladıma anneli babalı hayırlı uzun ömür versin, onları kendi içlerinde mutlu, çevreleriyle uyumlu, faydalı insanlar olarak yetiştirmek nasip olsun başka birşey istemem.
Ama bazen insan derdini koyacak yer arıyor arıyor arıyor bulamıyor. Koyduğu yerde manasız duruyor, niye koydum ki bunun yeri burası mıydı şimdi diyorsun, canından can arıyorsun. Ne diyeyim en büyük derdim bu olsun diyorum çoğu zaman geçiyorum. Ama bazen depreşiyor böyle . Geçer...
Bazen kan bağı olmasa da can bağı olur
Dostlarınla mesela
Ama bu zamanda dost ta zor bulunur oldu maalesef
Ben çocuğunuz yok sanmıştım demek var ama kız değiller, olsun Allah oğullarınıza uzun ömür versin gelinlerinizle anne kız olun inşallah
Gönlünüzce olsun hayat

A
Bazen kan bağı olmasa da can bağı olur
Dostlarınla mesela
Ama bu zamanda dost ta zor bulunur oldu maalesef
Ben çocuğunuz yok sanmıştım demek var ama kız değiller, olsun Allah oğullarınıza uzun ömür versin gelinlerinizle anne kız olun inşallah
Gönlünüzce olsun hayat[/QUOTE

Amin. Çok teşekkür ederim.:)

Kıskanmak değil bu imrenmek.
Kiminde de var da yok işte.
Allah bu eksikliğini başka duygularla kapatsın inşallah
Haklısın herkesin başka başka dertleri var şu hayatta , bazen barlıklarıyla bazen yokluklarıyla sınanıyor insanlar sevdiklerinin. Teşekkür ederim iyi dileklerine

Bence azıcık abartmışsınız

Kız kardeşim yok hiç kardeşim yok

Annem var 600 km uzakta genelde genel geçer muhabbet ederim derdimi vs anlatmam belli bir yaşın üstündeki insanları neden üzmeyim ki

Burda bir konu vardı tek çocuklar eşlerinin ailelerini kardeşlerini kıskanır mı diye eşimin bir abisi iki ablası var

Kıskanmadım ay benim ablam gibi olsun diye düşünmedim hiç bir zararı çekilmemiz vs yok konuşuruz gülüşürüz de ama çooook yakın hissetmek gibi bir derdim yok

Üzmeyin kendinizi çevrenizi genişletin

Ben annemle cok mesafeliyim resmi iliski gorurum millet vicik vicik cok ozenmedim benim de anneminde yapisi kardeslerim de ole oturup dertlesme modu cok olmaz ama sagolsunlar destektirler bu bana yeter karekter meselesi o yuzden cok ozenme o tarzinda farkli sorunlari oluyor. Disardan hicbirsey gorundugu gibi degil seni ozendiren goruntuler beni urkutuyor mesela :(

inş kızınız olurda o sizin sırdaşınız olur. anneciğinize rabbim rahmet etsin inş.

Bu boşluk ne dostla ne görümce ile nede kv ile dolamaz ki çok üzgünüm eşine sarılmaktan başka ne gelir elden oma ada kendini inşş bir kızın olur yaşamadıklarını yaşarsınız

Herseyde bi hayir vardir canim. Bak benim babam var ama gorusmuyorum. Cani cehenneme. Keske ben tanimadan ölseydi de en azindan kalbimde ona karsi sevgim olurdu diyorum.Annecigine allah rahmet eylesin. Kv nide allah bildigi gibi yapsin Vicdansiz.

Back
X